Dick Berts – Redactiechef Helderse Courant (de twee-eenheid Schuiling/den Boer) pleegt laffe aanslag op Rob Scholtemuseum

Er is maar een manier om in Den Helder iets voor elkaar te krijgen; Je aansluiten bij de kliek van burgemeester Schuiling die hier de absolute macht heeft, omdat onze dorpspolitici niet tegen zijn sluwheid zijn opgewassen. Maar Rob Scholte is daar als maatschappijkritisch kunstenaar de man niet naar. Tot groot ongenoegen van de burgemeester publiceert Scholte regelmatig leuke cartoons van Cor de Boer, waarin Schuiling op de hak genomen wordt. Sindsdien saboteren Schuiling en zijn kliek het Rob Scholtemuseum, waardoor het steeds meer wegkwijnt. Met volledig mandaat van B&W heeft wethouder Kos destijds een schriftelijke overeenkomst gesloten met Scholte, waarin staat dat hij de beschikking krijgt over alle ruimtes in het voormalige postkantoor. Uitvoering van deze overeenkomst betekent het verschil tussen leven en dood voor het museum. De huidige situatie is namelijk onwerkbaar. Diverse ruimtes met belangrijke kunstwerken zijn niet toegankelijk en het museum kan op dit moment geen belangrijke tentoonstellingen organiseren. En dat laatste is een bestaansvoorwaarde voor een museum. Inmiddels pleegt de gemeente al bijna twee jaar contractbreuk, doordat de met Scholte gesloten overeenkomst glashard niet wordt nagekomen.

Bestuurlijke criminelen die niet afgestopt worden, gaan hun eigen wangedrag de normaalste zaak van de wereld vinden. Dat geldt niet alleen voor de tot in het oneindige voortgezette contractbreuk, maar ook voor het feit dat burgemeester Schuiling de Helderse Courant aanstuurt, die vrijwel een informatie monopolie heeft in dit Palermo aan het Marsdiep. Je zou verwachten dat een dergelijk voor de gemeentelijke democratie dodelijk feit strikt geheim gehouden wordt. Maar nee hoor, de Helderse Courant meldde zelfs openlijk dat burgemeester Schuiling de leiding van de redactie voor een dag (lees het hele jaar) overgenomen had. Met daarbij een foto waarop te zien was, hoe Schuiling een redactievergadering voorzat. Het enige dat aan de foto ontbrak, is Ronald de Boer die op schoot zat bij Schuiling, om daar de instructie ingefluisterd te krijgen, de burgemeester aan een vervalst democratisch mandaat te helpen om Scholte de stad uit te knuppelen.

Op 26 maart verscheen in De Helderse Courant de uitslag van een enquête die de krant onder haar lezers heeft gehouden. Een van de te beoordelen stellingen daarin luidde: “Het Rob Scholtemuseum moet KOSTE WAT HET KOST behouden blijven. Nou daar ben ik zelfs tegen! De stelling suggereert immers, dat we de gemeentelijke belastingen moeten verdubbelen om een onbegrepen kunstenaar in een vooralsnog onbegrepen gebouw te houden. Het klootjesvolk stemde navenant en geef ze eens ongelijk! Wat een smerige uitgekookte vraag van het Schuiling/den Boer duo. Zelfs de grootste liefhebber van de Helderse Courant zal immers nee zeggen op de idiote vraag; Moet de Helderse Courant koste wat het kost -tegen iedere prijs dus- behouden blijven? Want wie wil zijn abonnementsprijs nou zien vertienvoudigen. De sloop het Scholtemuseum stelling van de Helderse Courant is een driedubbele leugen, want als Den Helder geen contractbreuk had gepleegd, dan zou het Scholtemuseum (dat zijn nota bene compleet zijn eigen broek ophoudt) de gemeente zelfs geld opgeleverd hebben.

Wat de laffe dolkstoot in de rug door de Helderse Courant extra verwerpelijk maakt, is het feit dat niet het behouden van het Rob Scholtemuseum de burgers van Den Helder afgrijselijk veel geld dreigt te gaan kosten, maar de contractbreuk van de gemeente. Want Rob Scholte is niet de eerste de beste. Hetzelfde geldt voor Frank Borst, eveneens een groot kunstenaar. Het meesterwerk van Borst (een onvoorstelbaar mooi vliegtuig dat hij op ware grote in het Scholtemuseum heeft gebouwd) is dankzij de contractbreuk van B&W ook al jarenlang niet publiek toegankelijk.

Als Den Helder zo doorgaat, dan worden de burgers van deze stad uiteindelijk met een miljoenenclaim van Scholte en Borst geconfronteerd. Schuiling en den Boer interesseert dat geen bal, die genieten allang van hun onverdiende pensioen voordat over een dergelijke claim is uitgeprocedeerd. Als de Schuiling Bode ook maar iets op zou hebben gehad met de inwoners van deze stad, dan zou haar stelling de volgende zijn geweest: “Moet de sabotage van het Rob Scholtemuseum koste wat het kost worden voortgezet?” Ook als uw gemeentelijke belastingen verdubbelen, alleen omdat Schuiling’s ego niet tegen een paar spotprenten kan?

2 Comments

 1. heleen van der leest 28 maart 2016 op 10:38

  Een tentoonstelling van Mini’s is wel mogelijk.

  • Loes Vermeer-Lagerveld 28 maart 2016 op 14:43

   Dick, je hebt de realiteit op een zeer juiste wijze weergegeven. Indien de redactie van de Helderse Courant iets meer met Den Helder op zou hebben, zou men zich juist lovend en enthousiast over het museum in Den Helder moeten uitlaten. Onze stad verdient dit, ook onze burgers,zij worden nu op het verkeerde been gezet waardoor een negatief beeld ontstaat en natuurlijk Rob Scholte de Zwarte Piet krijgt toegeschoven. Niemand weet dat Rob Scholte al vele malen schriftelijk,ook via zijn advocaat aan het College om een vraagprijs voor het pand heeft verzocht. Hij krijgt gewoon geen antwoord en dan maar roepen dat Rob Scholte totaal geen medewerking wil geven. Het wordt tijd dat alles eens in de openbaarheid komt zodat een juist beeld van de situatie zal ontstaan. Alle bezoekers van het museum (zij komen veelal van buiten Den Helder) zijn zeer enthousiast en zeggen altijd: we komen nog een keer terug, maar wanneer geeft de gemeente eens groen licht tot uitbreiding om dit nog meer tot zijn recht te laten komen!!
   En dan nog even het volgende,overigens volkomen terzijde: Hetzelfde geldt eveneens voor de situatie met de watertoren: Ook hieruit blijkt de onbekwaamheid van het College.Dat is toch ook een tien-jaren plan!! Vooruitschuiven maar met vele kosten van dien ten koste van de burgers van Den Helder.
   En zo kan ik wel doorgaan, zo jammer voor ons mooie Den Helder.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.