Dick Berts – Bereid u voor op columnist Dick Berts

Ik ben een van de weinige preppers die met zijn echte naam op het forum staat. Op zich is dat niet verstandig, want de meeste mensen die ik aanraad om wat voorbereidingen te treffen, zijn zo asociaal om te roepen, als het fout gaat, dan kom ik wel bij jou. Nou heb ik wel van de eekhoorntjes geleerd, om niet al mijn nootjes in een boom te stoppen. Kostbaarheden heb ik niet in huis, want dat zou in mijn geval veel te riskant zijn. Eind vorig jaar verscheen mijn preppers boek “Hoe overleef ik een crisis?” – ook onder mijn echte naam – bij uitgeverij De Papieren Tijger in Breda. Wel ja, begin maar meteen met reclame. Ik ben de meest a commerciële man op aarde en dus straatarm. Bovendien is de Papieren Tijger een stichting. Ik krijg een euro per boek en pas nadat er vijfhonderd van verkocht zijn geloof ik. En de schaapskudde (http://preppers.nl/2012/06/de-mens-is-geen-apensoort-maar-een-schapensoort/) is natuurlijk veel te dom om dit boek te gaan kopen. Ik kom dus niet eens uit mijn kosten. Toch is mijn boek – dat gewoon via bol.com te bestellen is – een must voor iedere preker:
https://www.bol.com/nl/p/hoe-overleef-ik-een-crisis/1001004011814344/?Referrer=ADVNLPPcefb4300cdbf929700b74adbc1000009949

Leraar en leerling

Ik ben inmiddels 54 en in 1979 door een heel indringende ervaring, waar ik nog een keer op terug kom, al gaan preppen. Ik zou het afschuwelijk vinden, als u mij als super prepper gaat zien, want ik heb de wijsheid niet in pacht en ik leer nog dagelijks van wat ik op preppers.nl lees. En niet in de laatste plaats van de kritiek die ik af en toe op mijn opmerkingen krijg. Ik reken er op, dat u daar mee door blijft gaan, want we zijn allemaal elkaars leraar en leerling. Aan de andere kant is het wel zo, dat ik regelmatig ervaar, dat 33 jaar prep ervaring je toch een behoorlijke voorsprong geeft. Uiteraard wens ik u allemaal 33 jaar ongestoorde prep ervaring toe, maar ik ben gezien de afschuwelijke toestand in de wereld bang, dat mensen die nu beginnen, nog niet aan de 33 dagen ongestoorde prep ervaring zullen komen. Ik wil u dan ook met de allermeeste klem oproepen, om haast te maken met uw voorbereidingen!
Achtergrond

Ik ben mijn carrière ooit begonnen als officier bij het Korps Mariniers. Daarna heb ik van alles gedaan, onder anderen in de beveiliging, het onderwijs en de scheepvaart. Uiteindelijk ben ik uit bezorgdheid over wat er in onze maatschappij gaande is, in de journalistiek terecht gekomen. Daar heb ik als freelancer voor vrijwel alle landelijke dagbladen en voor de radio en de televisie gewerkt. Ik ben er alleen maar ongeruster door geworden. Ook daar kom ik nog een keer op terug. Op dit moment doe ik door verschillende oorzaken heel weinig in de journalistiek. Een van die oorzaken is mijn slechte gezondheid, maar daar wil ik het absoluut niet over hebben. Deze site heeft mij gevraagd, om af en toe – als ik aandrang en energie heb – een column te maken. Liefdewerk oud papier. Een goed betaalde baan dus, want oud papier is goud waard in een crisis, al was het maar om de potkachel aan te maken.

Het volgende meen ik echt; ik vind het een enorme eer om een column te mogen maken voor mensen die nog zelfstandig kunnen nadenken en die de moed hebben om de waarheid onder ogen te zien.

Auteur: Dick Berts
Schrijver en journalist Dick Berts (http://dickberts.nl/), voormalig officier bij Korps Mariniers, is prepper sinds 1979. Zijn maatschappelijke bezorgdheid bewoog hem ertoe als onderzoeksjournalist voor radio, televisie en vrijwel alle landelijke dagbladen te werken. Laatste wapenfeit is zijn preppersboek “Hoe overleef ik een crisis?” uit 2011. Preppers.nl is trots op Dick als vaste gastcolumnist. Met grote onregelmaat zal hij ons prikkelen met uitdagende inzichten of waarschuwingen als mentale schop onder de kont. Soms pijnlijk, maar hoognodig. Leer er maar vast van te genieten, want als de SHTF kan je wel wat eelt op je ziel gebruiken. Toon alle berichten van Dick Berts: http://preppers.nl/author/dickberts/
Auteur Dick BertsGeplaatst op 20 juni 2012

Gedachten over “Bereid u voor op columnist Dick Berts”:

caroline schreef:
10 september 2012 om 01:07
Beste Dick,
Wat je te zeggen hebt spreekt mij aan. Met name door de humor en zelfspot die je verweeft in je teksten. Het spijt mij dat je gezondheid blijkbaar te wensen overlaat. Hoop dat daar verandering in zal mogen komen.
Ik wil mij graag aan je voorstellen. Ik ben Caroline en ben een moeder van 48 jaar. HBO opleiding en heb twee zonen. 23 en 13 jaar oud. Ik leef in het uiterste zuiden van het land en ben sinds een half jaar begonnen met preppen. Mijn BOB staat inmiddels klaar. Leer nu alles over 1e hulp, eetbare en geneeskrachtige planten, survival technieken, survival psychologie, goud en zilver, the place to go and to be, en heb mijn handboog besteld. Ben sinds gisteren lid geworden van de schuttersvereniging.
De 4 mensen uit mijn omgeving, die weten waar ik mee bezig ben verklaren mij rijp voor het gesticht, op een joodse vriend na. Ga maar na…… Nu ben ik even zoekende naar mijn volgende stap. Heb jij of anderen die mijn simpele verhaaltje lezen een idee.
Ik zou nu, nadat ik de veiligheid van mijn kinderen en mijzelf, naar mijn idee, zoveel mogelijk heb gewaarborgd, mij op het sociale vlak willen begeven.
Graag reacties van een ieder, hetzij positief, hetzij negatief.
Met vriendelijke groet,
Caroline

Dick Berts schreef:
10 september 2012 om 01:31
Hallo Caroline,
Als ik je verhaal lees, is het eerste dat door mijn hoofd gaat; heeft ze wel een goed waterfilter en voldoende groentezaden (waaronder beslist boerenkoolzaad, omdat dit de meest wintervaste groente is) in huis?? Waarom schrijf je je niet in op de site? Dat is echt niet eng. Deze homepage wordt nog maar heel zelden bezocht door het groeiende clubje preppers op het preppers forum. Stel je daar even voor en je krijgt direct een hoop reacties en er komt een stroom aan waardevolle informatie voor je beschikbaar. Wat die vier vrienden die je uitlachen betreft, binnenkort staan ze huilend op je stoep om een boterham te vragen. Niet verbazingwekkend dat een joodse vriend je wel begrijpt. Ervaring is de ware bron van kennis. En helaas heeft het joodse volk wat ervaring opgedaan op dit gebied.
Met hartelijke groet, Dick Berts.

caroline schreef:
10 september 2012 om 01:47
Zie je wel… je bent leuk.
Tja, als ik je nu eens zeg dat dit de eerste keer,(mijn eerste keer) is, dat ik uberhaubt iets op een forum zet.
Maar je hebt gelijk, ik ga mij nu officieel registreren.
Ik hoop je nog vaker tegen te komen.
Met even hartelijke groet,
Caroline

Ruud baars uit heemskerk schreef:
17 september 2012 om 18:08
hoi dick ik zag kort geleden je site en naam staan en je foto je bent weinig veranderd in je gezicht dan maar ik herkende de bekende termen wat betreft overleven dat hoorde ik toen we samen werkte in amsterdam al die weken bij inholland bij het vu toen in aanbouw was weet je dat nog toen je vertelde wat je allemaal in je auto had liggen en zei toen je weet nooit wat er gebeurt onderweg ik heb zelfs een deken in de auto liggen we hebben daar om alles veel lol gehad tijdens onze samenwerking in de beveiliging wat waren dat daar een paar zieligen mensen in dat bedrijf wat hadden het toen over bv de lotto winnen toen zei jij nog als ik miljoenen wil geef ik jou er ook 1 miljoen we de grootste lol er om weet je dat nog als ik er aan denk kom ik niet meer bij
en over die rob van wijk hoor je daar nog wel eens wat van ik zit met een gedonder met defencie wat betreft mijn vrouw ex mlitair zoals ik je toen vertelde zelf zit ik nu thuis na ooit een val in amsterdam tijdens werk als surveillant bewaking en heb diverse operaties ondergaan aan mijn rug
en kon revalidatie niet meer betalen door de leuke regelzucht in den haag
rutte en consorten nog meer gekort op mijn geld dus dan weet je het wel
ben weer op zoek naar werk maar met al mijn diploma,s en ervaring
en competenties kom ik niet aan de bak ben te duur en zit met mijn rug
kortom dan weet je wel wat ik bedoel met minder rond komen en vindingrijk
zijn met alles maar wel blijven lachen ondanks alles blijf ik doorgaan met
zoeken naar werk ik hoop even op een reactie van jou lijkt me leuk en over defencie kan ik je mischien nog wat info geven voor jou werk nu mischien
voor alle militaire wel leuk en goed om te lezen en nog meer info als je wil hebben kijk maar groet Ruud je ex collega bewaking vu amsterdan

hyperinflatie schreef:
21 september 2012 om 10:18
Mijn voedselvoorraad begint na vier jaar te verouderen.
Laten we hopen dat het niet meer lang duurt.
Waterzuivering en gasstelletjes behoren niet tot mijn voorraad. De overheid en multinationals zorgen er wel voor dat de burgers niet in opstand komen.
Wel zal voedsel erg duur worden en ons budget zwaar belasten. Wat je ingekocht hebt zal sterk in waarde stijgen. Echter het moet niet nog eens vier jaar duren anders bederft mijn voorraad.
Sinds 2007 bedrijf ik een blog. Surf een keertje langs.
Groet Hyperinflatie WordPress.

Annelies Dijkman schreef:
1 oktober 2012 om 13:11
Hallo allemaal,
Voor het programma TV West vandaag ben ik opzoek naar mensen die ervan overtuigd zijn dat 21 december de laatste dag, of een grote verandering zal zijn voor de wereld die we nu kennen.
Ik wil graag een mooi portret maken van de voorbereiding en de gedachte hierover.
Niet om het belachelijk te maken, maar om deze visie te laten zien.
Dus woon je in Zuid-Holland, in de buurt van Den Haag,
Wil je dan reageren en je nummer achterlaten of ons bellen.
Ik hoor heel graag van je,
Met vriendelijke groet
Annelies Dijkman
Omroep West.
070-3078024

Mr. Gold schreef:
3 oktober 2012 om 12:35

Beste Annelies, zou je even een mailtje willen sturen naar support van Preppers (zie contact) en daarna kan je een verzoek zetten op het forum waar het goed gelezen wordt bij de afdeling Media.

Bea Wulder van der Keijl schreef:
21 oktober 2012 om 15:03
Beste Bert,
Je boek gekocht,”hoe overleef ik de crisis”en gelezen.
Ook ik heb grote zorgen ivm het hele wereld gebeuren.
Heel veel goede suggesties heb ik gelezen en ben eigenlijk al jaren een beetje bezig,door bv groente te kweken in mijn tuin, het sparen van zaden etc.
Doch,jij komt met dingen waar ik nog niet aan heb gedacht,maar die me wel wakker hebben geschut.
Ook bij mij verklaren mensen me voor volkomen gestoord,waar ik me gelukkig niet aan stoor.
Je ziet m.i. al veel gebeuren in de wereld,zoals de ruilhandel die weliswaar opgang komt,denk ik, doordat er mensen zijn,die wat minder te besteden hebben,maar wel goed,zo ging het vroeger kennelijk ook.
Vind het erg leuk te zien waar jij je momenteel mee bezig houdt,daar ik een tijd geleden even in je leven ben geweest.
Heb je ontmoet in Amsterdam ,een avondje uit,ben bij je geweest en jij bij mij in Wormerveer,had toen een zoon van 8 en je wilde je even ontspannen om een spelletje monopoly te spelen.Herinner je je dit nog?
Vele groeten en hoop iets van je te horen.
Bea Wulder van der Keijl.

Bea Wulder van der Keijl schreef:
21 oktober 2012 om 18:07
Ik bedoel,Dick Berts.

Preppers, 20 juni 2012

http://preppers.nl/2012/06/bereid-u-voor-op-columnist-dick-berts/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image