Teken de Open Brief aan het College van B & W Den Helder over het Rob Scholte Museum!

  Geacht College van Burgemeester en Wethouders Den Helder,

  Om voor buitenstaanders onbegrijpelijke lokale politieke redenen dreigt een jong museum ten onder te gaan, een museum waarvoor intussen een breed plaatselijk, regionaal, landelijk en internationaal draagvlak is ontstaan.

  Want het Rob Scholte Museum in Den Helder is uniek, één van de allerlaatste plekken, die fungeren als Museum EN Vrijplaats.

  Het is een bruisend kunstmuseum met een vrijplaats mentaliteit, waar verrassingen te zien zijn en waar nieuwe collecties ontstaan, die al langs andere gerenommeerde musea door het land trekken.

  Uit een stroom van gelekte onthullingen in de media ontstaat nu de sterke indruk, dat het Rob Scholte Museum ongewild en zeer onterecht de speelbal is geworden van de ambities en machtspolitiek van de verantwoordelijke wethouders, die daarbij hun pijlen ook in persoonlijke zin richten op de kunstenaar zelf, Rob Scholte, en in de social media zelfs misplaatste grappen maken over diens invaliditeit.

  Wij veroordelen deze handelswijze, vinden dit uiterst laakbaar voor een bestuurder en tekenen hiertegen ernstig protest aan.

  U heeft met de ondertekening van een overeenkomst op 9 december 2014 voorkomen, dat wij als Vrienden van het Rob Scholte Museum die dag met een Open Brief naar buiten zijn gekomen.

  U heeft zich niet echter aan de voorwaarden gehouden van deze overeenkomst en bovendien, naar wij begrepen hebben, de gemeenteraad onjuist of onvolledig over deze overeenkomst geïnformeerd, met als resultaat een motie die eenzijdig nieuwe en onhaalbare eisen stelt.

  Wij staan onverkort achter de doelstellingen van het Rob Scholte Museum als unieke mix van museum en vrijplaats.

  En wij roepen u als Gemeentebestuur van Den Helder op om een einde te maken aan deze beschamende toestand en het Rob Scholte Museum alsnog volledig te steunen en de op 9 december vastgelegde afspraken, zonder nieuwe voorwaarden, na te komen.

  Wij gaan ervan uit, dat deze Open Brief bij u de noodzakelijke verandering in houding teweeg brengt, zodat wij samen met u de opening van het nieuwe Rob Scholte Museum kunnen vieren tijdens het 2-jarig bestaan, op de Marinedagen 2015, en wel op 3, 4 en 5 juli 2015 van 10 uur 's morgens tot 22 uur 's avonds.

  Aanhef (verplicht)

  Uw naam (verplicht)

  Uw emailadres (verplicht)

  Uw beroep

  Teken hier deze Open Brief:

  Ja, ik teken deze Open Brief!

  Tot slot nog een paar vragen:

  Wilt u worden toegevoegd aan onze mailinglist?

  Ja, voeg mij toe aan de mailinglist

  Mogen wij uw naam op de website plaatsen bij 'nieuwste handtekeningen'?

  Ja, gebruik mijn naamNee, ik wil anoniem blijven

  191 Comments

  1. Bij deze steun ik het museum! Eindelijk wat nuttigs en moois in het oude postkantoor.
   Misschien dat er wat gedaan kan worden aan de zichtbaarheid, zodat er wat meer mensen naartoe zullen gaan en dat het nog meer gaat leven. Maar aan negatieve publiciteit geen genoeg op dit moment zullen we maar zeggen. Hoop dat dit project wel levensvatbaar is en zal blijven en niet zoals helaas veel dingen hier langzaam kapot wordt gemaakt…

  2. Doodzonde als dit museum verdwijnt, vooral als men weet wat voor offers zijn gebracht door de kunstenaar.De oplossing moet toch simpel zijn anders spelen er andere belangen. Laat dit dan horen!

  3. Laat Rob Scholte, zich vooral thuis voelen in Den Helder, laat Rob tevens wat doen aan het schaamteloos verpauperde pand, Rob maak er een prachtig kunstwerk van en een broodnodige trekpleister voor Den Helder, Gemeente te gênant voor woorden!

  4. loes vermeer-lagerveld 30 april 2015 op 11:51

   Geef deze kunstenaar de kans en de mogelijkheid aan het gebouw van het oude postkantoor een culturele functie te geven. Uit de website van Rob Scholte blijkt heel duidelijk dat hij een gedreven kunstenaar is die alle moeite neemt zich te blijven verdiepen in de moderne kunst en ook de moeite neemt anderen hiervan te laten meegenieten. Praktisch elke dag plaatst hij actuele informatie hierover. Eindelijk iemand die zich verdiept in al hetgeen zich profileert in de moderne kunst.
   Dit verdient steun, niet alleen voor de kunstenaar maar ook voor de stad Den Helder.

  5. Rob Scholten is een “tijdbepalend” Kunstenaar.
   Tja…”postkantoor”…wat mij betreft had Den Helder een nieuw
   gebouw aan zijn werk kunnen schenken!
   Had tevens een héél unieke trekpleister kunnen worden voor Den Helder!

  6. Dit is niet goed voor de gezondheid van een heleboel mensen. Schouwburg gaat ook gesloopt worden………(even terzijde). Geef Rob wat hij verdient en wat de stad verdient………………… wat is de achterliggende gedachte dit niet te willen!!!! Met vriendelijke groet!!!!

  7. Een gedreven kunstenaar, een aanwinst voor Den Helder. Een trekpleister dat we (Den Helder) broodnodig hebben.

  8. Dit museum verdiend een echte goede kans!
   Het maakt Den Helder een stuk mooier.

  9. Het zou voor onze mooie stad toch geweldig zijn een museum met prachtige werken en gerund door Rob Scholte! Ik zeg Rob geef niet op

  10. Rob je moet een kans krijgen in onze stad.
   Het zou een grote misser voor Den Helder zijn als je de stad gaat verlaten.
   Je bent een aanwinst voor de kop van Noord Holland.

  11. als jutter ben ik ervan overtuigd, dat het bestuur er al tientallen jaren niet in geslaagd is, om Den Helder bestuurlijk uit de klei te trekken

  12. Een unieke kunstenaar op een unieke plek. Wat wil Den Helder nog meer..

  13. Anton Pieck heeft Den Helder verlaten , laat Rob Scholte blijven .

  14. Het wordt tijd dat Den Helder zich eens op de kaart zet. Dit museum kan best een aanwinst voor onze stad betekenen.

  15. Mr. George de Ceuninck van Capelle 1 mei 2015 op 13:16

   Een vooraanstaand kunstenaar als Rob Scholte verdient bepaaldelijk meer erkenning en respect van zijn woon- en werkgemeente. En, afspraak is afspraak.

  16. Het oude postkantoor leent zich uitermate voor het maken en exploiteren van diverse kunst. Rob Scholte wil dit gebouw een smoel geven……….de kans voor Den Helder!

  17. Een aanwinst voor de Helderse kunstwereld.Een stad waar miljoenen over de balk wordt gesmeten doet vreselijk moeilijk over een museum dat relatief weinig hoeft te kosten. Laten de voorstanders van het stadhuis
   op deze plek hun verlies gewoon nemen en vrolijk verder huppelen.

  18. Het Rob Scholte museum moet blijven!
   Aanwinst voor Den Helder!
   Open je helder(s)e ogen!

  19. Ik vind het heel bijzonder dat hierover nog steeds gediscussieerd wordt. Wat een verspilde tijd, moeite en energie!
   Omarm het initiatief Den Helder….vooruit………!

  20. Dit museum moet blijven.

  21. Rob en lijsje, blijf aub

  22. Een Kunstenaar die in zijn eigen tijd verguist wordt alsof wij van onze geschiedenis niets geleerd hebben. Een ieder die maar een greintje liefde in zich draagt voor de kunst in zijn puurste vorm zal deze open brief moeten tekenen. Ik weet als Galeriehouder van Amsterdam Outsider Art maar al te goed hoe het is om te moeten vechten tegen de negatieve tendens ten opzichte van de Kunst in zijn algemeenheid.

  23. Een dergelijk initiatief door Rob Scholte zou op handen gedragen moeten worden door de gemeente ipv schandelijke grappen en grollen over zijn invaliditeit te maken. Schaam jullie!!! Dit is de kans om meer van Den Helder te maken dan een saaie doorrijroute naar Texel.

  24. Den Helder, ooit een prachtige stad met een eigen karakter. Tegenwoordig loopt men depressief door de winkelstraten vanwege de vele leegstand. Aan het stadshuis dan ook het verzoek om de voetjes van het bureau te halen en daadwerkelijk te gaan kijken hoe Den Helder is geworden dankzij hen. Elk museum, elke activiteit en elk evenement is meer dan welkom om Den Helder weer te doen opbloeien… en daar hoort het Rob Scholte Museum ook bij !!

  25. Geweldig dat Den Helder zo’n mooi, leuk, interessant en origineel museum heeft in het oude postkantoor. Rob Scholte en zijn Lijsje hebben een bijzonder project tot stand gebracht. Waardevol voor Den Helder. Dat moet uiteraard behouden blijven, zowel het museum als het gebouw, waarin het gevestigd is.

  26. Dit gebouw en de invulling die Rob eraan geeft mag niet verloren gaan voor Den Helder. Carteblanche is de enige optie als antwoord op regeren vanuit angst

  27. ruimte voor kunst is nooit verloren ruimte! Rob doet er toe! Geef hem de ruimte die hij nodig heeft en maak een win/win sotuatie in Den Helder!

  28. Beste mensen,

   Ik kijk naar het huiswerk van de wethouder en ik kijk naar het huiswerk van het Rob Scholte Museum. Ik vind dat niet zo moeilijk.

   In welk universum lever je een motie van de gemeenteraad één op één in bij een zichtbaar toegewijde beheerder én culturele herbestemmer van een monumentaal pand zonder kaders mee te geven. Als ik in de desbetreffende raad had gezeten dan was de wethouder daar niet mee weggekomen. Beschamend.

   Met vriendelijke groet,

   Sandra Schoppers
   (Oud-raadslid)

   • May I inquire as to who this alderman is? What name does he go by? I have experienced some of the most unexplained happenings in the past 10 years and I am seeking answers and trying to find my way in the world due to God’s road map for me being altered.
    Sincerely
    Rachel

  29. Het zou Den-Helder sieren om dit museum open te houden maar ik ben bang dat dit niet gaat gebeuren omdat alles wat deze stad nodig heeft om bruisend levendig en aantrekkelijk voor toeristen en hun eigen burgers te maken teniet wordt gedaan door de burgermeester en wethouders. Jammer maar helaas.

  30. Laat de energie van Rob Scholte vrij spel in Den Helder dan kan zijn verbeeldingskracht de inwoners en bezoekers inspireren.

  31. wanneer gaat de kogel nu eens door de kerk!!!!!

  32. wanneer gaat de kogel nu eens door de kerk?

  33. To hell with the political will to undermine, disarm, and patronize the individualist. Fuck the establishment once and for all. Fuck those little assholes really fucking hard at the end of their talentless fucking lives.

  34. Zet um op, zijn wel de toepasselijke worden Rob van jouw, nog een fijne avond grt Frank

  35. Graag gedaan.

  36. Zelf wij beginnen steeds meer de problemen te merken waar Rob tegenaan loopt… nog nooit eerder bij een gemeente tegen zoveel dichte deuren aangelopen als in de gemeente Den Helder. Niet te geloven! Sommige personen binnen het gemeentebestuur vinden zichzelf blijkbaar TE belangrijk om een ander ook maar iets te gunnen. Wanneer gaan ze de handen inéén slaan?

  37. Wordt Den Helder een spookstad?

  38. altijd door Den Helder heengereden op weg naar Texel. afgelopen maand 2 x geweest. 1e keer alleen naar het Rob Scholte Museum, 2e keer in mijn enthousiasme mensen meegenomen… hapje gegeten, vervolgens een of ander fort bekeken en daar naar de razende bol gewezen… om kort te gaan het museum maakt een bezoek aan DH de moeite waard.

  39. Onwezenlijk dat iemand die c.q. iets dat op toegankelijke wijze aan onze ‘cultuur’ bijdraagt – noem het participeert in de samenleving – gedwarsboomd wordt. Gemeentebestuurders: er is meer leven (nodig) dan het uwe.

  40. Het is een mooi museum. De leukste plek in den Helder. Laat het blijven!

  41. Schande !!!!

  42. Jolanda Gaal (GALA) 18 juli 2015 op 17:12

   Een prachtig initiatief verdient het om te bestaan. Hierin heeft de gemeente ook een zorgplicht t.o.v. haar inwoners en bezoekers. Het moet niet zo zijn dat we alleen moeten buffelen. Het scheppend vermogen van dit museum, het mensen aanzetten tot iets positiefs, dat zou omarmd kunnen worden om tot de mooie slotsom te komen: Het Rob Scholte museum, een museum tot veler genoegen moet zeker blijven!
   Hartelijke groet, Gala

  43. Het Rob Scholte museum is iets wat Den Helder hard kan gebruiken!

  44. Er staat nu al een inspirerend en uniek museum. Met alle kansen uit te groeien tot een van de leukste musea van Nederland, zelfs broedplaats van internationale allure.
   Koester kunst, koester deze plek… Het Rob Scholte museum blijft. Laat dat (den) helder zijn. Grote groet Jorge.

  45. Hebben we een kunstenaar die zelfs de moeite neemt Nederland met een ontzettend leuk museum te verrijken, en dan moet het weg? Shame on you, College van Burgemeester en Wethouders Den Helder!!!

  46. Het Rob Scholte museum mag nooit ten onder gaan. Punt.

  47. Pracht museum, Den Helder en omstreken zouden er trots op moeten zijn zoiets te hebben!

  48. Naar ik meen heb ik al eens geschreven maar vind het noodzakelijk om nog eens te mailen daar er een mogelijkheid is om zonder kosten .. je museum te ver-bouwen en onderhouden ..
   Daarom nogmaals deze info en als collega kunstenaar kan ik er toch van uit gaan dat je dit zonder angst en cynisme maar met brede visie of nieuwsgierigheid en ruim van geest dit tot je zal nemen ..

   Arjan Strooper schrijft het aldus;

   Strooper Bio Brunch sluit lunchroom
   Arjan Strooper, eigenaar van Strooper Bio Brunch, heeft er genoeg van!
   Zelfstandige ondernemers, van ZZP-er tot groot bedrijf, maken zware tijden door, meer dan 70 faillissementen per dag alleen al in Nederland.
   Strooper: “Harderwijk centrum is een spookstadje geworden, niet zozeer vanwege de leegstand, eerder omdat er vrijwel niemand op straat loopt en daar zijn meerdere redenen voor aan te wijzen.

   Dit speelt overigens niet alleen in Harderwijk, het hele land heeft er last van.”
   Wat gaat u nu doen?
   “Omdat ik bijna 20 jaar als financieel-economisch specialist bij een bank heb gewerkt, in combinatie met mijn jarenlange ervaring als ondernemer, ben ik door Hank Monrobey,
   een internationaal topeconoom, gevraagd om toe te treden tot de directie van Citizens-Multi-National (CMN).

   CMN is een Nederlandse burgermultinational die ervoor zorgt dat ondernemers, consumenten en maatschappelijke organisaties kunnen samenwerken als ware zij een multinational.
   Hiermee bereiken zij voordelen die zij als individu nooit hadden kunnen bereiken.

   Maar het werk van CMN strekt veel verder:
   zij zorgt ervoor dat er een omschakeling plaats kan vinden van negatief kapitalisme (kredietverlening) naar positief kapitalisme (eerst creëren en dat vervolgens waarderen).

   Deze benadering heeft tot gevolg dat alle partners van CMN zowel privé als zakelijk schuldenvrij kunnen leven.
   Daarnaast sturen wij erop aan dat alle projecten duurzaam, sociaal en met aandacht voor met name kunst, zorg en educatie vormgegeven worden.

   Ik hou van het horeca vak en vind het moeilijk om afscheid te nemen van mijn gasten, maar met mijn economische kennis van dit moment kan ik zeggen dat er aan het straatbeeld in Harderwijk
   niets gaat veranderen als we op landelijk niveau niets doen aan de kern van het probleem.

   Zie het als een missie.
   Alle informatie is sinds november 2013 beschikbaar op http://www.cmn-lcc-international.com .. en als u wilt weten hoe u met behulp van CMN op positieve wijze en schuldenvrij uw leven kunt voortzetten,
   dan verneem ik het graag van u om u hierover te informeren.”

   Arjan.strooper@cmn-lcc-international.com

   Hier nog een amuse van die site ;

   CMN-ZAKENPARTNER WORDEN
   Citizens-Multi-National is een burger multinational.
   Een groep van zelfstandige ondernemers, consumenten en maatschappelijke organisaties die, door met CMN en met elkaar samen te werken,
   dezelfde kosten verlagende voordelen genieten als multinationals.
   Voordelen die u als zelfstandig ondernemer – ZZP-er, MKB-er of grootbedrijf – niet kunt realiseren.
   Lagere kosten
   CMN International is in staat om ondernemers grotendeels te vrijwaren van hun vaste lasten.
   Onze Zakenpartners ondernemen vrij van huur-, aflossing- en rentebetalingen.
   CMN kan dit kosteloos voor uw bedrijf / gemeente ? vormgeven.
   U kunt zelf uitrekenen wat het voor uw bedrijf en uzelf betekent als uw huurlasten, hypotheeklasten en/of rentelasten wegvallen,
   zowel uw zakelijke- als privé lasten.

   Uw vrijheid
   Als Zakenpartner behoudt u volledige juridische- en economische zelfstandigheid.
   Uw samenwerking met andere CMN-partners, zowel Zakenpartners als Consumentpartners is gebaseerd op een samenwerkingsovereenkomst
   die uw vrijheid en zelfstandigheid niet aantast.
   De samenwerking maakt elke Partner economisch sterker.

   http://www.cmn-lcc-international.com/information/independent-businesses/information-business-partners/

   Ik heb 2 radio uitzendingen gehoord van ze
   en heb een lezing in Assen bijgewoond
   en ze zijn in Sneek geweest
   en heb regelmatig contact met ze .. en ik ben dus al als fan aangesloten .

   Liesbeth Breur is mededirecteur die je ook kunt bellen voor vrije info;
   036 5226 005
   036 3000 528

   Ook hebben ze een vergoeding – ‘ basisinkomen ‘ – voor de vrouw / man voor het beheer en zorg van huis / atelier / boerderij / museum / theater / spirituele praktijk en gezin van 1200 Kk / maand ;
   4. Voldoende inkomen voor iedereen
   Om met kapitaal te kunnen werken, is het essentieel dat u op voorhand over voldoende kapitaal beschikt. Graag wijzen wij u op onderstaande mogelijkheden.

   Vrouwen bieden wij de mogelijkheid om de inboedel in de CMN-gemeenschap in te brengen aan de hand van het aantal m2 woonoppervlakte.
   De door u opgegeven waarde in Kk, zal na goedkeuring, op haar CMN-rekeningnummer worden bijgeschreven.
   Vanaf dat moment zal er maandelijks een bedrag van Kk 1.200 op haar rekening worden bijgeschreven, voor het onderhouden van- en zorgdragen voor huishouden en gezin,
   om economische vrijheid te verwerven, zichzelf te ontwikkelen en om economisch actief deel te kunnen nemen aan de samenleving/gemeenschap.

   Uiteraard is hier nadere informatie noodzakelijk. Ook over dit onderwerp komt een aparte nieuwsbrief.

   Wil u alvast een aanvraag indienen? Schrijft u zich in als Partner en ga naar: Aanvraag Inboedelverklaring

   Bedrijven bieden wij de mogelijkheid om hun inventaris-voorraad bij de CMN in te brengen. In een volgende nieuwsbrief die speciaal voor ondernemers geschreven zal worden, kunt u meer over dit onderwerp lezen.

   Wil u alvast een aanvraag indienen? Schrijft u zich in als Partner en ga naar: Aanvraag Inventarisverklaring

   Mannen, vrouwen en bedrijven kunnen zelf een projectplan indienen dat door CMN wordt gefinancierd. Voor een goedgekeurd projectplan ontvangt u een vergoeding van Kk 5.000.

   Meer informatie treft leest u op de pagina Stappenplan voor Projecten.

   Hopende dat ik je heb geïnspireerd door deze nieuwe waarderingsconstructie .. en dat je onzekerheden
   – na lezen van de site –
   met hen wil overleggen !

   Ps
   dit is dus geen gelikte ‘ professionele ‘ mail van de CMN
   maar een mail van een reeds aangesloten fan die razend enthousiast is over deze crisis-crasher !

   Namelijk zo ik al schreef ;
   hier wordt alleen menselijke echte waarde en passie en materie gewaardeerd ipv fictieve puzzels van te duur betaalde manipulerende waterhoofden / multinationals en banken die nu echt alles kapot maken ..

   Op mijn account kan ik je al duurzame bouw-bedrijven laten zien die meedoen ..

   Ik .. maar vooral de bron / de CMN is zeer benieuwd naar je bevindingen en horen graag van je . .

   Groet
   ps
   Ook hebben ze vacatures voor je / gerelateerden waarmee je kunt participeren om tot echte transitie te komen ..
   http://www.cmn-lcc-international.com/vacancies/

   http://www.cmn-lcc-international.com/information/general-information/economic-reality/
   Sneek

   Gerrit Cnossen

  49. De overheid is een beperkende factor in onze vrijheid geworden. Horden domme politici en ambtenaren zijn vergeten dat ze bij ons in dienst zijn; ‘het volk’ omdat wij geen tijd hebben vanwege andere werkzaamheden. Ze gedragen zich alsof wij bij hen in dienst zijn. Democratie als minst slechte bestuursvorm heft ook haar tol.

  50. Het hebben van broedplaatsen die er toedoen zijn belangrijk voor de groei en ontwikkeling van de kunsten. Dit geldt zeker voor plekken waar een kruisbestuiving plaatsvindt die zorgt dat musea zich van een eigentijds stempel in de 21ste eeuw kunnen voorzien. Laat een kunstenaar zich in die en met die vrijheid kunnen ontwikkelen omdat hij weet waar het in de moderne beeldtaal om hoort te gaan.

  51. Na een bezoek aan het museum kan ik beamen dat het belachelijk is en een groot verlies als het museum niet volgens de afspraak kan uitbreiden, laat staan zou moeten verdwijnen! Kunst moet eindelijk eens worden gewaardeerd, je nek uitsteken ook! Het kan een grote publiekstrekker worden als Rob de welverdiende kans krijgt! Even verder denken, mensen!

  52. Wat een kans voor Den Helder, met beide handen aanpakken! Speerpunten voor kunst en Cultuur in Den Helder, zijn het Marinemuseum, De Nollen van R.W van de Wint en zeker een grote aanwinst het Rob Scholte Museum!!

  53. Laat het museum blijven. Het is een verrijking voor onze stad. Stadsbestuurders, ga met Rob Scholte in gesprek om het gebouw aan de buitenzijde te verfraaien en het een publiekstrekker te maken. Jullie willen Den Helder toch zo graag op de kaart zetten? Doe dat dan!

  54. Ik steun dit museum en vindt het een aanwinst voor de regio.

  55. Getekend en hoop dat gemeente Den Helder tot inzicht komt! Succes Rob Scholte Museum!!

  56. ik steun rob en het museum!

  57. Vrije plekken waar kunstliefhebbers elkaar ontmoeten zijn belangrijk als symbool voor vrijheid. Waar dialoog kan plaats vinden en insiders de outsiders ontmoeten. Het duurt altijd een paar jaar voor zo’n plek kan ontstaan. Erg zonde om dit niet te laten voortbestaan.

  58. Een goede Reclamen voor Den Helder , Zoek een midden weg Aan de Midden weg, er zijn nog veel meer kunstenmakers die Bijna Gratis daar willen zitten, Maar los het op, Toen ik een onderdeel van de Gem kocht voor een markt prijs, met een Slegte huurder , en de Burgmeester ook nog een de duer op slot deet , en Het ambtelijke apparaat mij vrij uitzicht belofte , Wat nu bij de rechtigen macht legd , begrijp ik de van Rob wel, maar we zijn gewoon Comeceel bezig , ook Rob, doet het voor zijn boterham, en zo is het en niet anders, (moet meer kwaliteit komen bij de Ambtenaars )

  59. Visie Den Helder—visie!!!!!

  60. Zo museum moet je koesteren en zeker de nodige steun geven een verrijking voor Den Helder en Nederland . Zelf ben ik er meerdere malen bezocht en zeker ga ik er nog een keer heen .

  61. Bedankt Rob c.s., voor je unieke museum. Ik steun deze petitie dan ook. Ik zou wel een keer de ramen laten wassen, en dan folie ervoor plakken :-) Succes met alles

  62. Het beruchte Hollandse maaiveld blijkt zich uit te strekken tot in Den Helder, waar een sukkel met een sikkel, burgemeester Koen Schuiling, alles uit de kast haalt om het Rob Scholte Museum bij z’n wortels af te hakken. Mijn vriendin en ik zijn vandaag wezen kijken. Wat een geweldig initiatief van een dappere man, wat een leuk museum, wat een lieve medewerkers, wat een schitterend gebouw en ja, wat een heerlijke tijdcapsule van een stad, dat Den Helder, zelfs de V&D staat er nog in volle glorie te stralen onder de mooiste lucht van Nederland, alsof er niks aan de hand is. Dus kom op, Den Helden en Heldinnen, wees blij dat er eindelijk es andere mensen naar jullie mooie stad komen dan alleen Texel-gangers. Wees trots op jullie mooie museum, zorg dat het blijft staan!

  63. Rob Scholte de grootste kunstenaar van deze tijd.
   Een bevlogen man. Iemand die doorgaat.
   Een echte kunstenaar geeft noooit op.
   Dit museum moet blijven. Fantastisch toch!!!
   Geef deze grote kunstenaar het podium wat hij verdient. En Den Helder zet hij op de kaart.
   Een vernisje mag deze stad wel krijgen.

  64. Dit museum is een aanwinst en moet blijven.

  65. Een geweldig museum voor iedereen die geprikkeld en verwonderd wil worden. Wie wil dat nou niet! Een museum met uitgebreide mogelijkheden. Wie wil dat nou niet! Een museum waarvoor je naar het einde van de wereld wilt rijden ;)
   Wie wil dat nou niet!
   Ik onderteken, want ik wil dat nou wel!

  66. Een museum als het Rob Scholte museum verdient vooral steun.
   Ik vind het prachtig !

  67. Kunst is noodzakelijk. Kunst bevrijdt. Kunst verruimt. Kunst verlicht.

  68. Eindelijk iemand die Den Helder kleur geeft. Laat deze kunstenaar zijn werk voortzetten, geef hem deze mogelijkheid, biedt deze mogelijkheid.
   Er is al zo weinig te beleven in Den Helder…. beetje licht kan geen kwaad!!

  69. we zouden je op handen moeten dragen !!

  70. Vanuit Amsterdam is het Rob Scholte Museum annex vrijplaats (samen met de Wederopbouwarchitectuur) voor mij dé reden om Den Helder te bezoeken. Naar ik begreep ziet de gemeente echter niet de waarde in van dit ‘unique selling point’. De sloop van naoorlogse gebouwen, karakteristiek voor Den Helder, helpt ook niet bepaald mee. Hopelijk ziet de marinestad het licht alsnog, voordat ze de boot mist.

  71. Alles van waarde is kwetsbaar.
   Gemeente Den Helder zou trots moeten zijn op zo’ n bijzonder museum.

  72. Op 20 maart 1955 kwam ik in Den Helder op deze wereld aan. Een magische plaats. Dom Helder Camera( een Latijn amerikaanse bischop, die een groot hart had voor mensen, die in armoede moesten leven) kwam ook onder het licht van de vuurtoren van Den Helder ter wereld. Ik leef sinds lange tijd in zuid- duitsland en werk mee in een meditatie-centrum. Ik leerde Rob Scholte kennen in het begin van de 80er jaren in Amsterdam. Mijn eerste bezoek aan Berlijn met mein band Suspect, versterkt door Rob als zanger. Korte tijd later besloot hij, zich de beeldende kunst toe te wijden. Wij hadden tot 17 maart 2017 geen kontakt meer. Op 17 maart was het dan zover….Ik ontmoete een Mens met een groot Hart voor de Kunst en vooral voor de Mens in de Kunst. Na al die jaren met veel ups en een grote down met zijn voeten(!)op de grond gebleven. RESPEKT. Voor mij een tweede aanloop tot vriendschap, Love Rob. En…tot mijn grote verbazing en verrassing…..wat een klasse museum in mijn geliefde geboortestad….het is bijna te mooi om waar te zijn……maar precies daarom gaat het nu. Lieve mensen van Den Helder!
   laat Rob toch in alle rust verder zijn werk doen en neem het Rob Scholte Museum alsjeblieft als geschenk aan.Groetjes uit Beieren,
   Piet Essens

  73. Ik wil dat Rob Scholte blijft want hij wil het leuke mooie dingen laten zien

  74. Rob scholte moet in dit mooie museum blijven! Ik steun hem door dit te sturen en hoop dat hij een manier vind zodat de gemeente het er mee eens is.

  75. Het Rob Scholte museum is echt super mooi! Je hebt er verschillende soorten kunst waar je ook veel kan leren!

  76. Ik vind dat het Rob Scholte museum moet blijven bestaan, omdat er heel veel mooie kunst hangt. Er hangt ook vooral geschiedenis van wat er vroeger allemaal was. Hierbij steun ik het Rob Scholte museum.

  77. Ik vind dat Rob Scholten mag blijven en alle steun moet krijgen hij heeft van een postkantoor een geweldig museum gemaakt en dat vind ik heel bijzonder!

  78. ik vind dat het museum open moet blijven omdat iedereen moet kunnen zien wat voor kunst er in het museum hangt groetjes van sem huigen basisschool obs de dijk

  79. Een speciaal museum, houden dus! Zelf ben ik nooit zo´n fan van musea geweest maar, Dit museum is speciaal!

  80. IK vind dat het Rob Scholte museum open moet blijven, want het ia interessant en leuk om naar te kijken. IK hoop dat dit museum open mag blijven.

   Groetjes van Kelly

  81. Het Rob Scholte museum is super gaaf!!! Het museum mag echt niet weg. Het is eindelijk iets moois geworden en dan moet het alweer weg. Geef het nog een kans!!

  82. Wij zijn met o.b.s. De Dijk naar het rob scholte museum geweest en het mooi. Laat andere mensen ook deze mooie spullen bewonderen rob heb hierveel voor iver laat hem gewoon daar waar hij is. Hij heb het daar fijn. Laat hem dingen veranderen!! Maar gooi hem er niet uit!!!! Hij heb er zo veel voor gedaan en zoveel mensen en kinderen ( ook veel van obs de dijk). Hij heb er zoveel voor gedaan!!! Laat rob scholte waar hij is en gelukkig is!!!!!

  83. Ik vindt dat Rob Scholte zijn museum mag houden en ik vindt het onnozel dat hij weg moet want deze man heeft een er ongeluk mee gemaakt dus ik vindt dat hij mag blijven

  84. ik vind dat dit mooie museum moet blijven omdat het een heel mooi is en anders staat het post kantoor weer leeg.
   dus ik stem voor het blijven van dit museum.

  85. Wie wil er nou in een uithoek zoals Den Helder een museum beginnen? Juist, Rob Scholten. En daarom moet het blijven. Zo’n kans krijgt Den Helder nooit meer. It’s not the end of the world, but you can see it from there!

  86. Ik heb het postkantoor altijd spuuglelijk gevonden,een van de lelijkste gebouwen van DenHelder.
   Met het museum van rob scholte is er nog iets waar we trots op kunnen zijn !

  87. Tijdens ons jaarlijks bezoek aan onze geboorte- en getogenstad Den Helder bezochten we in 2016 het museum van dhr. Scholte c.s.
   We wonen nu in Boxtel, Nijmegen, Huizen en Anna Pauwlona: de Mahieu-tjes uit de Tuinstraat 66, weten jullie nog wel? Groeten van Johan alvast.
   We werden weer trots op onze stad, juist met dit originele museum, geleid door een kunstliefhebber en kunstenaar ineen. Logisch dat dhr. Scholte niet denkt en voelt als een ambtenaar, met alle respect. Dat moeten jullie toch kunnen begrijpen en incasseren. Kunst brengt in Den Helder een prachtig evenwicht. Geef hem jullie crediet; geef hem tenminste een proeftijd van 20 jaar, dan zijn wij vieren er zeker van dat we tot het laatst van onze dagen kunnen blijven meegenieten van zijn werk en van zijn verzameling!
   Ons bezoek aan het museum was één grote verrassing! We hopen dit jaarlijks te ervaren. Ik weet wel zeker dat ik bij deze ook namens mijn broer Freek en zussen Cathrien en Wil spreek. Nogmaals: groet van Johan allemaal!

  88. Rob Scholte, een grote jongen in de internationale kunstwereld is vergeleken met de tientallen miljoenen kostende Zeestad, Fort kijkduin, adviesbureaus, burgermeesters en wethouders met een wachtgeld regeling een koopje. Kom op jutters, Den Helder heeft zijn bestaansrecht te danken aan staatsgeld. Wij betalen de buitenkant, Rob de binnenkant.

  89. Sommige dingen begrijp ik niet, sommige zelfs nooit, en er zijn ook dingen die ik niet wil begrijpen omdat ze elk begrip te boven gaan. Gelukkig begrijp ik niet alles en ben ik nog steeds in staat om mij te verwonderen. Het museum van Rob Scholte is daar een voorbeeld van, en voorbeeld dat mij helpt mij te blijven verwonderen. En daarom moet je dit koesteren.

  90. Hey Rob, echt ik hoop dat je blijft in dit windgat,laat je niet weg jagen door die ongekozen vetklep.Show your stuff

  91. Heb je hart voor Den Helder, houd dan dit toonbeeld van bevlogenheid en creativiteit in stand op exact deze plek. Het is onbegrijpelijk dat een gemeente zo’n geweldige trekpleister niet hoog in het vaandel draagt. Kom op inwoners van Den Helder, protesteer!

  92. Geen Mistige Cumulatie van grijze volken door afbraak ambtenarij .. maar daar – en Den – Helder een Frisse wind en Geest vrij en blij ..
   door dat 3 D Scholte Schilderij ..

  93. Laat Rob Scholte blijven, een aanwinst voor Den Helder. Alleen neem de buitenkant onderhanden, zodat het er fraaier uitziet.
   .

  94. Dit prachtige bijzondere museum moet blijven. Punt Basta!

  95. Dit museum is gewoon goed voor onze gemeente
   Rob is een publiekstrekker en het is heel goed voor Den helder dat hij er is!

  96. Rob Scholte heeft Den Helder, in positieve zin, op de kaart gezet.
   Er staan zoveel gebouwen leeg, zonder Rob Scholte had ook het oude postkantoor er nog steeds gestaan, leeg. Ik heb meerdere programma’s gezien op tv over Rob Scholte en ben er trots op dat deze prachtige kunstenaar zich heeft gehuisvest in ons stadje.

  97. Een goede reden om naar Den Helder te gaan (zo niet de enige… )

  98. Het is in Nieuwediep altijd het zelfde gedonder met B & W -ik heb er 40 jaar gewoond en ooit raadslid geweest- altijd ex- marinemensen, meestal van VVD huize- die redelijk zijn gefrustreerd. Als voorbeeld het gedoe met de voormalige Rijkswerf waar de gemeente een onverantwoord groot bedrag in wilde investeren.
   Gode zij dank werd dat gelukkig belet door verstandige raadsleden en bleef de inwoners vele miljoenen bespaart. Libema heeft er nu wat moois van gemaakt.Dé redding is een progressief bestuur van linkse partijen

  99. Laat dit museum bestaan!!!

  100. Wat een vervelend gebeuren voor rob en zijn vrouw. Laat ze toch lekker blijven in het oude postkantoor. Ze doen toch niemand kwaad. Ik snap het niet waarom zo moeilijk doen. Er bekruipt mij het gevoel dat het pesterijen aan het worden zijn. Dit kan niet de bedoeling zijn.

  101. Vernietig geen cultuur! Sluiting na al die jaren zou een verarming van de stad betekenen en de armoede van het bestuur aantonen.

  102. Ik ben geboren in Den Helder, jarenlang als kind gewoond op Texel maar ik kom zelden echt in Den Helder. Keertje naar het fort of marinemuseum maar verder is het doorhobbelen naar de boot. En dan lees ik nu alle heisa rondom Rob Scholte – kende hem wel van naam en beetje van zijn werk. Nu lees ik er meer over.
   Zelfs wanneer het museum maar een schim is van het museum van Salvador Dalí in Figueres dan is het doodzonde om dat te laten verdwijnen. Het museum van Dalí heeft op mij als 14-jarig ventje rond 1980 een hele grote indruk gemaakt. Zo ontzettend ‘anders’, zo buiten alle kaders die je op school en omgeving aangeleerd krijgt en zo overweldigend en inspirerend. Nadien nooit meer zoiets beleefd. Als Rob’s museum ook maar iets hiervan heeft dan verdient het zeker een prominente plek in onze culturele wereld. En juist in Den Helder: die stad mag meer publiekstrekkers krijgen. Den Helder draagt al jarenlang in de rest van het land de sfeer van grijze saaiheid, dooie boel, deprimerende omgeving, vandalisme, donkere poort naar Texel. Maar de afgelopen jaren leek Den Helder op weg om die sfeer steeds meer van zich af te schudden. Juist een museum als dat van Rob Scholte en met die behoorlijk eigenzinnige man Rob Scholte die niet te beroerd is tegen de wind in te gaan (hey… het blijft Den Helder) is een regelrechte aanwinst voor Den Helder, die op handen gedragen zou moeten worden. En natuurlijk mogen er akkefietjes blijven, die maken het eigenlijk alleen maar mooier, levendiger. Laat Den Helder haar bruisende karakter van weleer terugkrijgen!
   Aan andere kant, ik heb geen idee wat er allemaal op bestuurlijk niveau heeft gespeeld. Maar de associatie van Den Helder met grijs, duf, doods, armoede wordt wel weer bevestigd. Hopelijk wordt er een oplossing gevonden!

  103. Beste Rob, alle steun en warme sympathie voor je museum. Als stichting Lorenzetti (een Museum Zonder Gebouw in Tilburg) voelen wij verwantschap met je initiatief. Persoonlijk heb ik grote bewondering voor zowel je werk als je gedrevenheid. Veel succes!

  104. Solidariteit!

  105. Den Helder, jullie moeten trots zijn op Rob Scholten.
   Een man die de wereld een beetje mooier maakt, kunnen we wel gebruiken in deze tijd!
   Wat hij maakt is een streling voor het oog en een verruiming van de geest.
   WEES TROTS !

  106. Rob scholte museum is uniek in zijn soort. Als de ambtenaren daar echt geven om Den helder en de mensen is dit een mooie kans om te laten zien dat zij echt in dienst staan van de gemeenschap.

  107. het gebouw gewoon aan Rob schenken

  108. Rob Scholte heeft Den Helder op de kaart gezet. Hij moet gewoon blijven hij is een aanwinst voor Den Helder.

  109. Boodschap voor inwoners en de Raad van Den Helder.

   Het is mij ontgaan als slachtoffer van de persoon Koen Schuiling, dat deze alles verwoestende persoon Burgemeester van Den Helder is geworden.
   Heeft niemand bij zijn sollicitatie gekeken naar zijn verleden?
   Deze man is totaal niet geschikt als Bestuurder, is vooral met zich-zelf bezig en laat al zijn verantwoordelijkheden over aan zijn onder-geschikten.
   11 jaar geleden stapte hij op als Wethouder RO/EZ in Groningen, dit vanwege zg. prive omstandigheden. De werkelijkheid was dat hij aange-boden werd de eer aan zichzelf te houden om ontslag te nemen na een (te)lange periode van enorme miskleumen binnen deze gemeente.
   Hij was Wethouder RO/EZ, de grootste en belangrijkste afdelingen bin-nen de gemeente maar had totaal geen enkele controle over deze afdelingen, die deden maar wat en deden miljoenenzaken buiten de Raad om en heerste er complete chaos.
   Als bedrijf en burger werd ik het volledige slachtoffer van deze zeer onbekwame persoon en verloor door zijn toedoen mijn totale vermogen en bezit. Na een groot onderzoek van de Nationale ombudsman bleek uit het rapport dat het zo’n grote wanorde was bij deze gemeente onder zijn leiding, dat beide afdelingen direct op last van de Ombudsman moesten worden gereorganiseerd.
   Een persoon die louter door zijn dreiging en gebektheid zich weet te handhaven maar absoluut niet in staat is om ook maar aan 1 persoon leiding te geven laat staan over een hele gemeente.
   Burgers van Den Helder; Geef uw Gemeenteraad de opdracht nader onder-zoek te doen naar al zijn verzwegen zaken en verlos u van een persoon die het niet waardig is uw Gemeentelijke Voorman te zijn.

  110. Een museum in het hoge noorden, een museum waar er niet veel van zijn in Nederland, een museum dat plaatst biedt (bood?) aan jeugd om zich te verdiepen in deze kunst. Een plek waar ruim 6000 bezoekers komen per jaar, een plek waar de kunstenaar Rob Scholten zijn hart aan heeft verpand. Waarom zou zo’n museum moeten sluiten?
   Gemeente laat je van een sterkere kant zien en ga (opnieuw) in overleg en kom tot een oplossing. Waar een wil is is een weg…… (….of is die wil er gewoon niet?)

  111. Goed nieuws in ieder geval dat Rob Scholte voorlopig mag blijven in het Museum.
   Als het nu nog wat helderder gaat worden in de hoofden van College van Burgemeester en Wethouders van Den Helder en tot de conclusie komen dat Rob Scholte met zijn museum een van de beste culturele initiatieven is die Den Helder kan overkomen. Ik prijs de moed dat een kunstenaar van naam zich in een van de uithoeken van ons land wil vestigen. Een betere reclame kan Den Helder zich dus niet wensen met het Rob Scholte museum.

  112. Gemeente bestuurt !

   Gun de Heldenaren deze unieke kans om te profiteren van de kunst en cultuur held (denaar) Scholte, maak dat Den Helder het respect van heel Nederland krijgt ipv het stempel “ barbaars “ te zijn.

  113. Ik zou willen dat het museum in onze gemeente was! Den Helder, wees er trots op en koester het!

  114. nu weer rechtszaken, ze weten niet wat ze weggooien eigenzinnige bestuurders, pracht aanwinst voor den helder, zeker als rob alle ruimtes kan benutten.

  115. Al jaren is het Rob Scholte Museum De Parel van Den Helder! Zonder die parel verliest Den Helder zijn charme en aantrekkingskracht

  116. Schandalig dat, als je er echt iets moois van wilt maken, je zoveel tegenwerking krijgt. Hoe lang gaat dit nog duren, geacht gemeentebestuur van Den Helder? Het wordt toch geen yab yum, (met alle respect) doe aub niet zo moeilijk. Prachtig toch een museum. Mijn moeder was gek op Rembrandt, daarom heet ik Saskia.

  117. Mooi en educatief museum
   Eens heer Scholte veel succes tegen het kartel.
   Stem PVV

   • de afstand van bestuurder naar bewoner lijkt soms één van een andere dimensie; zelfs in dit kikkerlandje…volgens mij staan de bestuurders dienend, nog steeds!

  118. Het wordt echt tijd dat ik het museum eens ga bezoeken.

  119. Weer es tegenwerking van een gemeente in optima forma. Jammer…..

  120. Lees net over de toestand rond het museum in de krant. Ook al zullen er 2 kanten zijn aan het verhaal, ik vind dat de gemeente er ALLES aan moet doen om het museum open te houden. Kunst, cultuur, reclame voor Den Helder. En Rob is wat mij betreft een geweldige kunstenaar en ook cultheld. In ere houden zeg ik! Succes Rob.

  121. Het is en zeer zeker voor Den Helder dat het Rob Scholtemuseum blijft. De gemeente Den Helder B&W moeten er alles en alles aan doen om er voor te zorgen dat het museum blijft. Ik dacht en denk te weten dat Schuiling cultuur minded was! Kom op Schuiling ‘aan de bak’!
   Den Helder is het waard!

  122. De omgedraaide wereld? Daar waar velen steden cultuur binnen halen ter promotie van de stad wil de gemeente den helder een niet door hun gefinancierd initiatief de nek om draaien?

  123. Steunen deze man. Kom op.

  124. Het gemeentebestuur van Den Helder moet blij zijn dat Rob Scholte midden in hun stad een museum heeft opgebouwd die Den Helder nationaal en internationaal op de kaart zet!

  125. Ik vind dat het museum moet blijven.
   Daarom steun ik op deze manier het museum. Er gaan er al zoveel dicht. Ik snap niet dat gemeente den Helder zo met zijn burgers omgaat. Zal wel allemaal met geld te maken hebben. Rob ik heb je brief gelezen die je naar Mark Rutte stuurt. Ik hoop dat hij wil meewerken aan een oplossing! Sterkte

  126. Rob Scholte is een erkende Nederlandse kunstenaar. Het is belangrijk dat er ruimte word geboden voor deze kunstenaars, die ook op hun manier weer veel kunnen betekenen voor de gemeente en de maatschappij.

  127. Rob Scholte is een kunstenaar die alles op eigen kracht doet.
   Zijn inkomen verdient ie zelf dus zonder steun of subsidie.
   Laat de man met rust.

  128. Niemand wordt er beter van als Rob, zijn gezin en zijn kunst uit het straatbeeld verdwijnt. Stadgenoten zouden zich zorgen moeten maken omdat het schijnbaar zo makkelijk is om mensen uit te zetten. Dat kunnen we toch niet toelaten. Ik vind dat Rob en zijn gezin moeten blijven met behoud van museum .Gewoon nu eens stoppen met dat opjagen.

  129. De gemeente Den Helder moet zich diep schamen.
   In plaats van wegpesten zou ze heel trots moeten zijn op het feit dat Rob Scholte zich überhaupt heeft willen vestigen in Den Helder….of all places.
   Wat een gemiste kans: Rob zou met zijn museum zoveel voor Den Helder kunnen betekenen. Echter, nu wordt hij gedwongen om het wanbeleid van Den Helder in de kijker te zetten. Heel dom van de burgermeester. Hij heeft duidelijk niet door wat een museum kan doen voor een stad!

  130. Ik ben een grote fan van rob Scholte’s
   Initiatief , kunst en museum, geeft den helder een boost, dat is wat een stad nodig heeft! KIJK naar Zwolle bv

  131. Inmiddels Museum Westflinge in Langendijk, wellicht het rob scholte museum in Den Helder en als het aan de gemeente Bergen ligt ook museumhoeve Overslot in Egmond aan den Hoef moesten/moeten hun deuren sluiten vanwege de ongewenste banden tussen de gemeentelijke afdelingen vastgoed, projectontwikkelaars en colleges van B&W en dubieuze rechters. Dit moet stoppen!

  132. Het Rob Scholte museum moet blijven!

  133. Beste Rob,

   Blijf doorgaan waar je mee bezig bent.
   Steun en animo genoeg.

   Veel doorzettingsvermogen en succes toegewenst.

  134. Laten we blij en zuinig zijn op dit museum .

  135. Ik.hoop dat het museum door kan gaan. Ook zou het na open blijven een soort subsidie kunnen krijgen

  136. Jammer dat een mooi initiatief dat Den Helder een meer artistieke waarde geeft de kiem wordt ingesmoord. Dit soort initiatieven halen de stad uit zijn slechte reputatie.

  137. Altijd als er iets moois gebeurt in ons land zijn er wel de nodige kwezels van de gemeente die hun eigen persoonlijke- of partijbelangen doorkruisd zien. Wordt tijd dat die kwezels eens afgevoerd worden…

  138. Kafkaeske stad

   Eindelijk een hoge score voor den Helder. Met het aantal Kafkaeske zaken in het laatste decennium is den Helder koploper geworden. De strijd om de watertoren is na 10 jaar getouwtrek eindelijk met dhr. Koks geschikt. De zaak met mevr. Krul werd met groot machtsvertoon beëindigd. Maar den Helder is een lerende stad. Het kan altijd beter en groter! Absoluut laatste hoogtepunt was toch wel de ontruiming van het Rob Scholte museum. Met grote gretigheid en grote overmacht een museum overvallen. Bravo. Om vervolgens de rekening te presenteren als genadeslag. Laat het recht zegevieren ha,ha. Merkwaardigerwijs is het museum de Nollen, waar miljoenen door onderling gekonkel zijn verkwist en waar redding alleen mogelijk bleek na vrijwaring van de beheerders, buiten schot gebleven.

   Ik herken mij als burger helemaal niet in deze stad en distantieer mij van dit onnodige en buitensporige machtsvertoon

  139. Het is jammer dat dit museum weg is. Het prachtige gebouw werd goed gebruikt. En men zou er bij stil moeten staan dat je sommige dingen niet moet willen veranderen. Oude gebouwen en kunst zou beschermd moeten worden. Didactische wetenschap gaat verloren.

  140. Dit is zo schaamteloos zo ga je niet met mensen om maarja burgemeester maar den helder uit en rob scholte weer terug beter voor den helder

  141. Een practig mens een geweldig museum onbegrijpelijk dat deze door gestuntel en onverdraagzaam heid en niet in staat zijn om het op te lossen. Een zwak Gemeente Bestuur het zo uit de hand laat lopen. Schandelijk en niet gepast. Een unieke mens een aanwinst in het dorp. Het onvermogen van een raad die zich niet gaan beraden.

  142. Burgemeester en wethouders gemeente Den Helder.
   Beraad u nog een keer over het genomen besluit om Rob Scholte museum te ontruimen en aan een andere partij dan Rob Scholte te verkopen. Het is een heel slechte zaak dat dit museum en Rob Scholte zijn werk de nek wordt omgedraaid.

  143. Rob Scholte en het museum. het een kan niet zonder de ander!!

  144. Een mooie oplossing voor het oude postkantoor.
   Rob Scholte is een geweldig kunstenaar en verdient een eigen plek.
   Ik dacht dat hem deze plek belooft was om zijn kunst te beoefenen.
   Waarom moeteveel dat nu weer afgepakt worden?
   Heeft de gemeente weer een of ander idioot idee?

  145. Heb vanaf het begin Rob Scholte en zijn museum gesteund. Vond het schofterig hoe hij is neergezet en behandeld door de gemeente Den Helder. En ik hoop echt dat hij een nog groter succes van zijn museum maakt en een enorme schadevergoeding opeist en wint! Misschien dat Schuiling en zijn vriendjes dan eindelijk eens doorhebben dat ze niet continue maar de wet aan hun laars kunnen lappen en mensen kapot maken!

  146. Maja Metselaar-Farenfort 4 november 2018 op 11:37

   Zojuist het artikel in Vrouw vd Telegraaf gelezen. Ik had al van deze zaak gehoord maar als je alles wat er gebeurd is zwart op wit leest, valt mijn mond open. Wat een schande, vriendjespolitiek, om een gerenommeerd Nederlandse kunstenaar met zn gezin zó te behandelen.
   DEN HELDER GA JE SCHAMEN.

  147. beste Rob en familie,

   Ik hoop dat mijn handtekening een kleine bijdrage zal zijn om het onrecht wat jullie wordt aangedaan, ongedaan te maken.
   Ook hoop ik dat jullie de energie kunnen weten op te brengen om door te vechten.
   Ik wens jullie kracht en wijsheid.

   Een vriendelijke groet,
   Michiel

  148. Vernietiging is er al teveel in deze wereld.
   Leve het scheppen!

  149. Het is belangrijk om genuanceerd en zonder vooringenomen standpunten belangen goed af te wegen en creatief werk van kunstenaars te waarderen. Bij de processen en besluitvorming t.a.v. het Rob Scholte museum zijn er veel twijfels over de integriteit van besluitvormers en worden er terecht zeer kritische vragen over gesteld.

  150. Sinds 2006 als vrijwilliger verbonden bij de restauratie van ZM Zeil-Stoom Fregat “Bonaire” (droogdok Rijkswerf) 1x/wk in Den Helder Ook “Bonaire” als cultureel/Maritiem/historisch Erfstuk ligt n.m.m. niet gunstig voor publiek.
   Den Helder is..sinds de Marine door haar “linkse” Regeringen is “wegbezuinigd..nmm een “dode stad” geworden. Grootste drukte is zomers als de stad doorstroom geeft aan de TEXEL-veerdienst. De doorgaande route “dwingt” deze “toeristenstroom” zeker niet langs de vele bezienswaardigheden. Dat zou een “slimmere routeplanning door de stad”(plus infrastructurele aanpassingen)File? Nmm is de stroom verkeer van en naar de Veerdienst altijd al “rijden in een rijtje”. Net zoals in mijn stad Alphen a/d Rijn qua stads- en infrastructuur (her)inrichting dient goed te worden gelet op “vriendjespolitieke plannen” met privé profijt voor betrokken wethouders. Net zoals in het kostbare (wan)beleid van Rutte&cs is blijkbaar ook in de meeste Gemeentes een soort “dictatuur” overgenomen, waarbij de burger in hun belang van geen enkel belang meer is! Die is alleen OM STEEDS MEER TE BETALEN voor wat hun z.g. Volksvertegenwoordigers “goed voor ze vinden”! Nmm lijkt het kennisniveau van de Ned. kiezer op Rutte&cs zo laag dat ze het niveau van “onmondige onwetende “kinderen” zijn in handen van “Getuige van Jehova”=”ALLE OPLOSSINGEN STAAN IN HUN door God gegeven “BIJBEL”. In veel huidige “BELEIDS”gevallen lijkt de huidige Ned. samenleving net zo dom en onmondig. Dus vatbaar voor DEMAGOGEN en te geloven in hun SPROOKJES.

  151. Den Helder snapt niet wat ze in huis hebben; je moet blij zijn dat een kunstenaar van dit kaliber in jouw stad wil wonen, werken en exposeren. Je zou hem gratis een enorm stuk van die oude marinewerf moeten geven. Hoe kortzichtig kun je wezen. Zo’n man wil in een oud postkantoor zitten – wees blij dat zo’n inspirerend mens zo’n dood, lelijk gebouw leven inblaast en vele mensen aantrekt.
   Met klauwen geld proberen jullie van alles naar Den Helder te krijgen om maar een beetje leven in de brouwerij te krijgen, en dan ga je iemand die gratis komt, en die je een klein beetje zou kunnen helpen met woon-werkruimte ga je tegen je in het harnas jagen. Dat Rob ervoor wil vechten geeft zijn enorme kracht weer.

  152. Al het goede zal zegevieren, zijn kunde als kunstenaar en zijn gedrevenheid voor het goede sociale contact met de mensen. Dat dit de gemeente dit gezin aandoet is schandalig! Zij zijn nog onmenselijker als de kapo’s in de concentratiekampen.

  153. Hoi Rob Scholte Museum,
   Ik wist niet dat jullie bestonden! Doordat dat jullie mij gingen volgen op Twitter ken ik jullie nu wel. Ik wil dat jullie blijven bestaan! Jullie lijken me een erg leuk en interessant museum!
   Groetjes,
   Bente

  154. I just strongly want to support the museum

  155. Rob is cool (en het museum ook)

  156. Afspraak – patstelling- niet dezelfde bloedgroep- koste wat het kost zin doordrukken, want wij zijn immers het GEZAG- consensus- toenadering- overeenkomst- voorkomen gezichtsverlies- water bij de wijn – koppigheid- luisteren- voldongen feit, dit zijn allemaal steekwoorden die op zich een kunstwerk zijn. Gratis en voor niets – van Theo voor Rob en zijn counterpart

  157. Beste Rob,
   Net de documentaire gezien. Heb sympathie voor je zaak. Spijtig te zien dat je deze website en je twitter account gebruikt voor conspiracy theorieën. Hierdoor ben je helaas 100% totaal onsteunbaar. Succes.

  158. Ga zo door, ik heb een paar berichten op deze website gelezen en ik denk dat je blog erg interessant is en fantastische informatie bevat.

  159. Beste Rob, ik wil graag eens in je museum komen kijken, en een kunstwerkje van je kopen. Heb weleens in een filmpje gezien dat je van (oude) kunstwerken van andere kunstenaars kunstwerken maakte en exposeerde. Of waren dat kopieën van Meesters? En een foto van je maken!

  160. Danke sehr, Eine Zigarette.

  161. I quite like looking through an article that will make people think.
   Also, thanks for permitting me to comment!

  162. Asking questions are truly good thing if you are not understanding anything completely, except this post
   offers pleasant understanding yet.

  163. Thank you for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and
   I am waiting for your further write ups thanks once again.

  164. Hello, I want to subscribe for this weblog to obtain newest updates, thus where can i do it please help.

  165. Schaam me nog steeds dood voor wat onze bestuurders het museum en gezin Rob Scholte heeft aangedaan en nog steeds doet. Wat een gemiste kans. Wat een kapitale blunder.

  166. Zo’n tien jaar geleden had het gemeentebestuur het plan opgevat, een nieuw stadhuis te realiseren op de locatie van het voormalige postkantoor, wat op dat moment nog in gebruik was door Rob i.v.m. het museum. De plannen voorzagen in sloop van postkantoor én oude NS stationsgebouw om plaats te maken voor een gigantisch bouwblok met ondergrondse parkeergarage. Een aanvraag om erkenning van het postkantoor als monument (vroeg – naoorlogse bouwkarakteristieke stijlkenmerken) is op het laatste moment getorpedeerd, waarop het museum met ijltempo moest worden ontruimd.

   De plannen bleken te ambitieus in relatie tot de benodigde financiële middelen. Onder de burgers leefden er al langer de nodige vraagtekens of het door de gemeente en haar partners gevoerde beleid financieel wel zo verantwoord is.

   Inmiddels zijn we een aantal jaren verder. De stadhuis discussie is tijdelijk weer even stilgevallen. De loket ambtenaren zijn werkzaam in het oude stadhuis aan de Kerkgracht, de meeste ambtenaren die geen loket functie hebben in het Rabobank kantoorgebouw op luchthaven Kooypunt. En er zijn er nog de nodige gedetacheerd in een Regionale Uitvoeringsdienst, en buiten de stad werkzaam voor taken IN de stad…

   Het Postkantoor staat te verkommeren, het heeft er alle schijn van dat er bewust is gekozen voor een strategie zowel het gebruiken van het gebouw voor een andere bestemming als het plegen van het hoogst nodige onderhoud beiden categorisch onmogelijk maakt.

   Als deze status quo niet doorbroken wordt krijgen de megalomanen onder ons alsnog hun zin en zal de sloop van het vm. postkantoor met het oog op de toestand waar het dan in zal verkeren, niet langer nog met argumenten aanvechtbaar blijken.

   Ik vind het DOODZONDE, mijn hart bloedt als ik naar het NS station langs het vm. postkantoor fiets. Dit gebouw verdient het behouden te blijven en het Museum van Rob Scholte bood de waarborgen daarvoor.

   Zodra gebouwen geen functie meer vervullen komt het verval wel zo genadeloos snel…

  167. Alle aanwezige complotdenkers hier op deze complotsite: laat je behandelen in de GGZ..

   • Uw naam klinkt Oost-Europees. U zou beter moeten weten. Tijdens het communisme was het “normaal” om iedereen die niet binnen de lijntjes dacht/sprak, om die dan maar naar inrichtingen/werkkampen te sturen. U zult weten hoeveel mensen (afgerond in hele miljoenen) hierbij zijn weggewist in Oost-Europa/Rusland. In West-Europa denkt de bevolking daar niet al te positief over. Zelden komen mensen beter uit instituten dan ze erin gaan. Het is een manier om mensen monddood te maken, door opsluitng en door verslavende farmaceutica die je hersenen vernielen. Bah, om dat zo achteloos te roepen as denkbeelden van mensen niet stroken met uw wereldbeeld.

  168. Vergognoso che un museo così interessante venga distrutto… Deplorevole vedere in questi giorni aste fallimentari che distruggono la vita di un grande artista e della sua famiglia…
   Supporto dall’Italia.

  169. De Gemeente Den Helder valt onder het bedrijf “de Staat der Nederlanden”, en deze WEF-ers hebben nu eenmaal niet het beste voor met de Nederlandse Bevolking!

  170. Kunst staat onder druk, ’n vorm van vrijheid, daar moet je mee op blijven passen, daar blijv ik altijd ’n lans voor breken..

  1 Trackback / Pingback

  1. Het Rob Scholte Museum |

  Plaats een reactie

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


  *