Brian Wijker – ‘Willen ze dan een wachthokje neerzetten’ + Delano Weltevreden – Afvalheffing in Den Helder toch omhoog + Dick Berts – DIT STINKT GIGANTISCH !!!

‘Willen ze dan een wachthokje neerzetten’

Helderse Courant, 31 oktober 2017

Helderse Courant, 31 oktober 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Afvalheffing in Den Helder toch omhoog

Nieuwediepers moeten volgend jaar meer betalen voor afval dat de HVC ophaalt.

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft daartoe besloten. De afvalstoffen heffing voor eenpersoonshuishoudens stijgt in 2018 met 20 euro. Meerpersoonshuishoudens gaan 29 euro meer betalen. Een amendement op de begroting 2018 van Sociaal Lokaal om de verhoging te schrappen, kreeg van negen raadsleden steun. Volgens de tegenstanders van de verhoging stoppen burgers veel energie in het scheiden van huishoudelijk afval. Fractievoorzitter Rachel Post en haar medestanders vinden, dat een verhoging de burgers niet motiveert om harder hun best te doen met het scheiden van hun afval.

Maar volgens de voorstanders van de verhoging is afgesproken, dat het ophalen van afval kostendekkend moet zijn.

De Lokale Omroep Stichting (LOS) krijgt de komende jaren niet de gevraagde 150.000 euro per jaar, maar 90.000 euro voor het professionaliseren van de omroep. Daarnaast krijgt de LOS een eenmalig budget van 30.000 euro voor noodzakelijke investeringen. De omroep had 20.000 euro meer gevraagd.

De gemeenteraad wil wel eerst een plan van aanpak zien en goedkeuren, voordat het geld wordt gegeven. Hoofdredacteur Ronald Boutkan gaat dat zo snel mogelijk regelen. Hij vindt het jammer, dat de raad niet het hele bedrag heeft toegekend. “We kunnen nu dus niet alles doen, wat we zouden moeten doen om te professionaliseren, we zullen keuzes moeten maken. Maar ik ben in elk geval blij, dat bijna alle raadsleden hebben ingezien, dat er geld bij moet.”

Beter voor Den Helder heeft een raadsmeerderheid warm gekregen voor het beschikbaar maken van draadloos internet in de gemeente. Het college vindt het eigenlijk niet nodig, omdat er binnenkort in alle winkelgebieden gratis draadloos internet beschikbaar is en sommige internet providers hun abonnees ook buitenshuis gratis internet aanbieden.

De raad wil ook, dat Den Helder meedoet met de aangekondigde landelijke proef voor het onder gemeentelijk toezicht (laten) telen van wiet. Dat moet samen met de andere gemeenten in de regio, vindt D66. Voor het centraal afsteken van vuurwerk door professionals en een verbod op het afschieten door burgers is volgens burgemeester Koen Schuiling geen draagvlak in de stad.

Noordhollands dagblad, 8 november 2017, 22:46

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Hoe weet de burgemeester dat?? Van dat vuurwerk? Doe eerst een fatsoenlijke peiling. En peil dan ook even of een ruime meerderheid van de bewoners wil dat de afvalheffing omhoog gaat….. ik verwacht van niet. Draagvlak zoeken voor besluiten, daar het is nog steeds hopeloos mee gesteld.

Karel Boot
Stop met scheiden! Des te meer je doet des te minder het gewaardeerd wordt.

Petra Jeanet Visscher-Landman · Werkt bij DEEN Supermarkten
Denk er inderdaad over om te stoppen met het scheiden van afval.

Maggie Dalstra Veira · Den Helder
Volgens mij slapen al deze mensen niet als ze in hun bed liggen. Maar liggen gewoon de hele nacht te bedenken hoe ze burger nog meer kunnen pesten met al die idioten regels. Vanaf ze niet meer om de 2 weken de grijze bakken ophalen moet ik regelmatig zelf vuil wegbrengen omdat ik anders met al het vuil blijf zitten. En dan er nog over nadenken dat de mensen nog meer moeten betalen is niet te begrijpen. PFFFFFF

Denise Meuwese · Werkt bij Stoffenjunkie
Afgelopen maandag netjes om half 8 de zakken opgehangen, om half 9 lag het afval door de straat. Ik snap dat het ophalen duurder is geworden, na het ophalen van de zakken moet er ook een veegwagen door de stad om de boel op te halen. Was ons niet beloofd dat bij goed scheiden van afval de heffing omlaag zou gaan?
Als ik een maand afval in de grijze bak kwijt kon (4 personen) dan had ik per direct gestopt met scheiden. Idem geldt voor papier, weet af en toe niet waar ik het moet laten, een maand lang.
Wanneer je nieuwe matrassen koopt en de oude wil laten afvoeren dan bel je naar HVC en moet je 3 weken wachten voor het opgehaald wordt. Een vriendin had een bank waar de kat op geplast had, ook dat moest weken duren voor hij opgehaald kan, waar laat je zoiets als je geen tuin hebt? In beide gevallen niet zoals velen de boel op straat gedumpt maar zelf afgestort alleen is lang niet iedereen daartoe in staat.
Van mij mag de gemeente het afval zelf weer in beheer nemen.

Klaas Otten · Den Helder
Klopt je moet 2 weken wachten als je grof afval aanmeld bij HV, en dan voor 7:30 die dag bij de straat zetten, dat doe ik ook, maar als ik de verzamelafvalcontainers hier bij huis zie: altijd wordt er afval gedumpd, geen handhaving…

Adelheid Dekker · Sociale Academie
Er is geen draagvlak voor deze gemeenteraad, inclusief burgermeester. Daar komen zij 16 maart wel achter.

Fred Kwast
De mensen , die braaf hun afval scheiden, zien deze vehoging als een boete voor hun medewerking. BEDANKT GEMEENTE !!

Joyce Zandbergen · Werkt bij Gom Schoonhouden
Oke dan scheid ik geen afval meer. Eerst de grijze bak eens in de 4 weken legen. En dan nu ook nog meer heffing gaan vragen omdat het geld voor de ondergrondse ergens vandaan moet komen. Bah! Corrupt. Bah bah bah

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/afvalheffing-den-helder-toch-omhoog

DIT STINKT GIGANTISCH !!!

Dick Berts‏ @Dick_Berts

.@RSMuseum Den Helder en HVC halen poepluiers en maandverbanden -ook zomers in de kokende hitte- nog maar EEN keer per maand op. Risico op epidemie kan ze geen zak schelen. En toch gaat de afvalheffing fors omhoog.

DIT STINKT GIGANTISCH !!!

Twitter, 9 nov. 2017 – 15:56

https://twitter.com/Dick_Berts/status/928637445729587200

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image