Delano Weltevreden – Nieuwe rechtszaak tegen kunstenaar Rob Scholte + Idem + Dick Berts @Dick_Berts

Nieuwe rechtszaak tegen kunstenaar Rob Scholte

De zoveelste rechtszaak van de gemeente Den Helder tegen kunstenaar Rob Scholte wordt voorbereid.

Burgemeester en wethouders gaan de rechtbank vragen het beslag van Rob Scholte op zijn eigen inboedel op te heffen. Scholte legde twee weken terug beslag op de inboedel, die de gemeente had meegenomen bij de ontruiming van het Rob Scholte Museum afgelopen voorjaar. Hij wilde daarmee voorkomen, dat de spullen werden verkocht. In reactie daarop lieten burgemeester en wethouders hem weten, dat hij zijn spullen mag ophalen zonder dat hij meteen de opslagkosten van 60.000 euro hoeft te betalen. Hij mocht er ook voor kiezen het contract met het bedrijf in Badhoevedorp over te nemen. De gemeente betaalt 8000 euro per maand voor het opslaan.

Als de rechtbank het beslag opheft, wordt de inboedel verkocht. Met dat geld moet een deel van de kosten van de ontruiming en de opslag van de inboedel en de kunstvoorwerpen worden gedekt. De kunst blijft vooralsnog ongemoeid. Verantwoordelijk wethouder Michiel Wouters zegt, dat niet alle eigendommen van Scholte en zijn gezin te gelde gemaakt zullen worden. “Er zitten dingen tussen die gevoelig liggen, zoals fotomateriaal.”
Advocaat Benno Friedberg vind het jammer, dat Wouters aan de ene kant zegt, dat hij de zaak niet op de spits wil drijven en vervolgens een nieuwe rechtszaak begint. “Zonde van het geld.” Friedberg denkt, dat de gemeente weinig kans maakt, omdat alles er volgens hem op wijst, dat de ontruiming onrechtmatig was.

De advocaat van Rob Scholte zegt, dat zijn cliënt druk bezig is met het opslagbedrijf. “Het contract, dat de gemeente met Comenius heeft gesloten is veel te duur. De eigenaar lacht zich te pletter. Dat contract nemen we dus niet over. We onderhandelen over een nieuw contract. En bekijken, waar we de spullen kunnen opslaan.”

Noordhollands Dagblad, 12 oktober 2018, 21:48

Reacties:

Roy ML
Hoe sneu ben je als gemeente den helder dat je iemand persoonlijke spullen wil veilen waaronder fotomateriaal. Ga vooral zo door, lekker bezig!

Harriet de Wilde
Verantwoordelijk wethouder Michiel Wouters zegt dat niet alle eigendommen van Scholte en zijn gezin te gelde gemaakt zullen worden. ,,Er zitten dingen tussen die gevoelig liggen, zoals fotomateriaal.’’ GOED LEZEN KNEUS!!!

Jan Boonstra
Harriet de Wilde. Ga jij je afwas even doen in het Marsdiep. Pas je op dat je niet uitglijd sukkel?

Harriet de Wilde
Jan Boonstra Waar bemoei jij je mee? Kan jij ook niet lezen ofzo??

Cor Jellema
Harriet de Wilde …. praten zonder schelden is niet mogelijk?

Roy ML
Ik zie het inderdaad een leesfout, excuus. Maargoed de inbeslagname van privé spullen is al gedaan en dat alleen al is kwalijk. Ze hadden het ook direct kunnen overdragen en alleen de ontruimingskosten kunnen factureren. Maar zoals al gezegd kan het college van B&W beter hun tijd besteden aan behoorlijk bestuur dan in dit soort randzaken te steken. Dit wordt gewoon
Watertoren 2.0.

Henk van Kuijk
Het nieuwe college blundert even hard voort als het oude college: het in beslag nemen
van persoonlijke spullen is een ernstige schending van de privacy. Ze moeten zo snel mogelijk die fout rechtzetten, en die spullen direct teruggeven aan het gezin Scholte, zonder enige betaling of voorwaarden. Bedenk daarnaast: de afgelopen 50 jaar is er nooit een gezin uit Den Helder zo bar op straat gezet. En maar moties aannemen over kinderpardon…..

Jan Boonstra
Je zou haast denken dat de Duitsers in 1945 beter in Den Helder hadden kunnen blijven zitten tot en met nu toe. Er is daarna nooit meer een bestuur geweest.

Hans Boskeljon
Jan, we zitten hier niet te wachten op jouw nutteloze commentaar… Hang een foto van Rob boven je bed en verveel je eigen stadsgenoten daar mee…

Harriet de Wilde
Jij bent echt niet helemaal zuiver he?

Pieter Bakker
Nog geen week geleden een artikel over gedenkstenen voor weggevoerde en vermoorde joodse mede stadgenoten. Nu komt meneer Boonstra met een onnadenkende uitspraak, Alle bestuur is beter dan het duitse bestuur tijdens de bezetting van deze stad.

Ruud Van de Kerkhof
Hans Boskeljon Waar zitten we dan op te wachten .

Jan Boonstra
Hans Boskeljon. Tja, en ik zit niet te wachten op jou onnozele commentaar die het zelfde kaliber heeft dan de gemeenteraad van Den Helder. Door figuren als jij kunnen ze Den Helder beter toevoegen aan Gemeente Hollands Kroon Het onbenul is al 10 tallen jaren bewezen in die leegloopstad. Doe jij straks het licht uit?

Jan Boonstra
Pieter Bakker Alle bestuur is beter? Nog zo’n onnozelaar die verantwoordelijk is voor de teloorgang van Den Helder.

Ruud Van de Kerkhof
Helaas het is toch heel triest dat de Gemeente Den Helder dat door 31 raadsleden en jawel 7 wethouders en burgemeester wordt bestuurd.
En als een bange haas achter de Burgemeester loopt .
Het zou allemaal anders worden volgens BVDH .
Maar helaas .
De vergoeding en het pluche kunnen mensen veranderen .
Helaas

Theo Teerenstra
DH, kampioen wegtreiteren inwoners.

Jaap Holtzapffel
DEN HELDER ZAL DIT KORT GEDING GAAN VERLIEZEN! ALLES WIJST ER OP DAT UITZETTING ROB SCHOLTE ONRECHTMATIG WAS…

Jaap Holtzapffel
WAT EEN GILLER! GEMEENTE BETAALT VEEL TE VEEL VOOR OPSLAG ROB’S SPULLEN… ZELFS EEN GOEDE PRIJS BEDINGEN KUNNEN ZE NIET!

Jaap Holtzapffel
ZOJUIST GEBELD MET SHURGARD: DIT LANDELIJK OPERERENDE OPSLAGBEDRIJF HAD ROB’S SPULLEN KUNNEN OPSLAAN VOOR € 800 PER MAAND IN PLAATS VAN € 8.000 DIE DE GEMEENTE DEN HELDER BETAALT… HA HA HA: WAT EEN DOMOREN DAAR!

Jaap Holtzapffel
ZOMAAR EEN VRAAGJE: HEEFT HET BEDRIJF WAAR ROB’S HUISRAAD IS OPGESLAGEN, ZAKELIJKE BANDEN MET IEMAND VAN HET COLLEGE B & W OF DE GEMEENTERAAD VAN DEN HELDER?

Ruud Van de Kerkhof
Dat zou eens goed onderzocht moeten worden .
Het zal mij niet verbazen als het wel zo zou zijn .
Mooie taak voor BVDH
O nee dat kan niet wegens zijn Wethouder

Jaap Holtzapffel
Ruud Van de Kerkhof Delano Weltevreden is er al opgedoken!

Arie A A Ruiter
Tjonge jonge wat een stelletje klungels bij elkaar. Wouters kan beter een toontje lager zingen met zijn arrogante zinloze gezwam. De rechter heeft in eerdere rechtzaken Scholte al in het gelijk gesteld en dan kan je nu toch wel begrijpen dat een nieuwe rechtzaak daar niets aan verandert. Geef die man zijn spullen terug en ga het dorp besturen. Beter is het dat Wouters gewoon oprot uit de politiek. Als de slagers praten weet de worst dat die zijn smoel dicht moet houden.

Jaap Holtzapffel
Rob Scholte gaat dit uiteindelijk winnen en heel veel eurootjes ophalen uit het potje van Tjitske Biersteker… Het stomste wat iemand kan doen, is Rob Scholte onderschatten!

Arie A A Ruiter
Tja… besturen moet je ook aan professionals over laten. Met lokale roeptoeters en dwazen krijg je deze toestanden.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/nieuwe-rechtszaak-tegen-kunstenaar-rob-scholte

Nieuwe rechtszaak tegen kunstenaar Rob Scholte

Den Helder – De zoveelste rechtszaak van de gemeente Den Helder tegen kunstenaar Rob Scholte wordt voorbereid.

Burgemeester en wethouders gaan de rechtbank vragen het beslag van Rob Scholte op zijn eigen inboedel op te heffen. Scholte legde twee weken terug beslag op de inboedel, die de gemeente had meegenomen bij de ontruiming van het Rob Scholte Museum afgelopen voorjaar. Hij wilde daarmee voorkomen, dat de spullen werden verkocht. In reactie daarop lieten burgemeester en wethouders hem weten, dat hij zijn spullen mag ophalen zonder dat hij meteen de opslagkosten van 60.000 euro hoeft te betalen. Hij mocht er ook voor kiezen het contract met het bedrijf in Badhoevedorp over te nemen. De gemeente betaalt 8000 euro per maand voor het opslaan.

Als de rechtbank het beslag opheft, wordt de inboedel verkocht. Met dat geld moet een deel van de kosten van de ontruiming en de opslag van de inboedel en de kunstvoorwerpen worden gedekt. De kunst blijft vooralsnog ongemoeid. Verantwoordelijk wethouder Michiel Wouters zegt, dat niet alle eigendommen van Scholte en zijn gezin te gelde gemaakt zullen worden. ,,Er zitten dingen tussen, die gevoelig liggen, zoals fotomateriaal.’’ De advocaat van Scholte was gisteren niet voor commentaar bereikbaar.

Niet alleen met de gemeente Den Helder ligt Scholte juridisch in de clinch. Hij heeft nu ook de firma Tuin voor de rechter gedaagd, de eigenaar van het postkantoor. Omdat de rechter heeft vastgesteld, dat Scholte huurder was, eist de kunstenaar de sleutels van het pand op.

Alkmaarse Courant, 13 oktober 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Dick Berts @Dick_Berts

Dick Berts heeft geretweet NoordhollandsDagblad

WEER een rechtszaak van Den Helder tegen Rob Scholte. De gemeente probeert hem financieel kapot te krijgen. Scholte is tonnen kwijt aan advocaatkosten. Den Helder kan ons belastinggeld onbeperkt wegsmijten vanwege het gekwetste ego van burgemeester Koen Schuiling…

Twitter, 12 okt. 2018, – 21:20

https://twitter.com/Dick_Berts/status/1050828677787910146

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Benno+Friedberg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling

1 Comment

  1. Verplichte belastingheffing om terroristen te steunen…..

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.