Cor Hendriks – Qanon (31): Marjorie Taylor Greene en joodse Ruimte Lasers

Qanon (31): Marjorie Taylor Greene en Joodse Ruimte Lasers

Marjorie Taylor Greene (MTG), Republikeinse nieuwkomer in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is onlangs door een machtsgreep van de Democraten van al haar commissariaten gestript – waar ze niet al te rouwig om is, zoals te zien in de video https://youtu.be/_QbjXgl6Zb8 (20:46) ‘Republican Marjorie Taylor Greene speaks after being removed from Committees’ van Fox News.

Voordat dit gebeurde, werd er in de media een enorme campagne gevoerd om mevrouw Greene (46) belachelijk te maken. Zo verscheen in tientallen kranten het verhaal over “Joodse ruimte lasers” naar aanleiding van een tweet van Marjorie Taylor Greene uit 2018, opgedoken door Media Matters, in de artikelen omschreven als ‘links leunend’, maar zoals bekend zeer links activistisch.

De meeste artikelen laten de tweet achterwege, want eigenlijk bevat deze geen rare dingen. De “Joodse ruimte lasers” zijn verzonnen door journalisten, want zelf neemt ze het woord Joods niet in  de mond. Ze heeft het over Rothschild Incorporated en US Senator Dianne Feinstein en haar man Richard Blum (https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_C._Blum), die toevallig, of niet, allemaal Joods zijn, maar het gaat om geld en corruptie, zie https://robscholtemuseum.nl/bill-lovelace-dj-entertainment-four-corrupt-families-of-california-newsom-brown-pelosi-feinstein/) voor Feinstein en Jerry Brown over wie Marjorie Taylor Greene spreekt.

Climate Change is caused by Globalist Lasers (foto Reddit)

Ook spreekt ze niet direct over ruimte lasers, maar over foto’s en video’s, die gemaakt zijn van wat lijkt op laser stralen , zoals te zien op de bovenstaande fotocollage uit 2018. Er waren ook allerlei vreemde zaken rond die branden in California. Al uit oktober 2017 is de video “California gets cooked – Fires created by microwave directed energy” (https://robscholtemuseum.nl/odd-reality-california-gets-cooked-fires-created-by-microwave-directed-energy/). Video’s uit november 2018, die ondertussen verdwenen zijn, spraken over huizen, die tot stof werden zonder dat er ook maar iets van overbleef (https://robscholtemuseum.nl/truth-warriors-video-proves-dew-attack-in-california-fires/). Ook de video van Deborah Tavares over Satanische branden in California uit december 2019 is inmiddels verwijderd (https://robscholtemuseum.nl/deborah-tavares-satanic-fires-in-california-crimes-of-extermination/).

The most selective forest fire in history (foto Pinterest)

Diverse theorieën werden geopperd, zoals het testen van gerichte energie wapens, zoals op onderstaande meme.

The Military has been testing directed energy weapons in California, hence the ‘forest fires’ (foto Reddit)

Of ook laser wapens.

California fires picky as hell (foto Reddit)

A laser weapon caused the California fire (foto Reddit)

Hoe zo’n ruimte laser er uit zou kunnen zien, wordt voorgesteld op de onderstaande afbeelding.

Space laser image furnished by NASA (foto Shutterstock)

Space weapon (foto Young Diplomats)

De gewraakte post uit 2018 van Marjorie Taylor Greene luidt (links zijn door mij toegevoegd) als volgt.

Aangezien er nu meer dan 70 mensen bevestigd dood zijn en meer dan 1.000 worden vermist, zijn de branden in California een vreselijke tragedie. Ik bid voor alle betrokkenen!

Ik post dit als speculatie, omdat er te veel toevalligheden zijn om ze te negeren, en breng het gewoon naar buiten. De info is afkomstig uit het onderzoek, dat ik heb gedaan naar aanleiding van mijn nieuwsgierigheid in de Pacific Gas & Eelectric aandelen, die de hele week in waarde daalden. Vervolgens donderdagavond stegen, nadat een Californische ambtenaar bekend maakte, dat ze PG&E niet zouden laten vallen. Ik vind datt heel interessant, omdat Roger Kimmel in de raad van bestuur van PG&E zit en ook vice voorzitter is van Rothschild Inc, het internationale bankiers en investerings bedrijf (https://www.topionetworks.com/people/roger-kimmel-5789d52b3073f7e2a10000cd). Ook heeft de lange geschiedenis van financiële contributies, die PG&E heeft gedaan aan Jerry Brown, mijn aandacht. Door de jaren heen gaf PG&E miljoenen uit aan lobbyen. Wat een toevallige samenloop van omstandigheden moet het zijn, dat Gouverneur Brown in september 2018 een wetsontwerp ondertekende, dat PG&E beschermde en toestond om de kosten van hun aansprakelijkheid voor de branden door te rekenen naar haar klanten in tariefstijgingen en door obligaties uitgiftes. (https://www.bizjournals.com/sanfrancisco/news/2018/09/24/brown-wildfire-protection-bill-passes-costs.html) .

It’s a conspiracy to seize our land with ENERGY WEAPONS (foto Reddit)

Het moet gewoon toeval zijn, dat deze branden plaatsvonden in precies hetzelfde geprojecteerde gebied als waar het $ 77 miljard dollar Hoge Snelheid Trein Project aangelegd moet worden, wat toevalligerwijs ook Gouverneur Browns lievelingsproject is. Wat is de kans nou, dat [Senator Californië] Feinsteins echtgenoot, Richard Blum, de aannemer is van het rail project? Jeetje, met zoveel geld zouden we drie Zuidelijke grensmuren voor de Verenigde Staten kunnen bouwen (https://www.davispoliticalreview.com/article/2013/04/26/buzz-feinsteins-husband-lands-hsr-contract).

Merkwaardig is ook, dat al deze mensen gezegd hebben, dat wat ze zagen er uit zag als lasers of blauwe lichtstralen, die de branden veroorzaakten, en dit op foto’s en video’s vastlegden. Ik weet daar niets van, maar ik vind het werkelijk curieus, dat PG&E’s als partner van Solaren over zonnegeneratoren in de ruimte beschikt en daarmee al begonnen is  in 2009. Ruimte zonnegeneratoren verzamelen de energie van de Zon en stralen die terug naar de Aarde, naar een ontvangststation om te zetten in elektriciteit. Het idee is schone energie te produceren om kolen en olie te vervangen. Als ze de energie van de Zon terug naar de Aarde stralen, ben ik zeker van, dat ze nooit een ontvangststation missen, niet waar??!! Ik bedoel, fouten worden nooit gemaakt, wanneer iets nieuws wordt uitgevonden. Hoe zou het er dan sowieso uit zien? Een laser of lichtstraal, die neerkomt op Aarde, naar ik aanneem. Zou dat een brand kunnen veroorzaken? Hmm, ik weet het niet. Ik hoop van niet! Dat zou er niet zo goed uitzien voor PG&E, Rothschild Inc, Solaren of Jerry Brown, die duidelijk dol op PG&E lijkt te zijn. Goede zaak voor Solaren, dat Michael Peevey in hun bestuur zit (https://www.solarenspace.com/2017/12/12/michael-r-peevey-appointed-to-the-solaren-board-of-advisors/) aangezien hij voormalig president is van de Californische Openbare Voorzieningen Commissie (CPUC), het machtigste agentschap voor de energie regulering van Californië. Geweldige connecties, precies daar!

Ook wil ik zeggen, dat wie ook in staat was die PG&E aandelen te kopen toen ze op hun dieptepunt stonden, voordat de aankondiging werd gedaan, waardoor de aandelen stegen, het waarlijk goed heeft gedaan met hun investering. Ik vraag me af hoe je op de hoogte komt van dat soort informatie? Je moet dan iemand kennen, niet waar? Het schijnt, dat er zich een hoop onzichtbaar verbonden mensen in deze publiek bevinden. Wat betreft deze zonnegeneratoren in de ruimte, ik hoop echt, dat ze goed kunnen mikken bij het neerstralen van deze zonnekracht op Aarde.

Maar wat weet ik? Ik hou gewoon van veel lezen.

Tweet van Marjorie Taylor Greene (foto Media Matter)

Volgens Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Solaren) is Solaren, een Zuid Californisch bedrijf, van plan PG&E’s klanten stroom te verschaffen via zonnepanelen aangebracht op satellieten, die rond de aarde cirkelen. De satelliet moet deze energie omzetten in radiogolven en naar een ontvangststation in Fresno County, Californië, zenden. Het plan is om 200 Megawatt continue stroom te verschaffen, goed voor het gemiddelde gebruik van 150.000 huishoudens. Voor meer recente informatie, zie het overzicht van Solaren https://www.solarenspace.com/solaren-space-solar/ssp-overview/.

Onder aan de tweet van MTG is een link toegevoegd, die verwijst naar de site Alternatieve Energie Nieuws (http://www.alternative-energy-news.info/solaren-corp-to-launch-solar-panels-into-orbit/) met een artikel over het plan van PG&E om een serie van gigantische zonnecollectoren te lanceren in een baan 23.000 mijl boven Fresno. Zij zullen de energie naar de aarde stralen in de vorm van radiogolven [= microwave, zie https://en.wikipedia.org/wiki/Microwave]. PG&E heeft nu een contract afgesloten met Solaren om de stroom te kopen op voorwaarde, dat ze de technologie werkzaam weten te krijgen.

https://youtu.be/KtNwYweL6hY (3:46) ‘Space Solar Power Project

Ruimtezonnecollector (foto NASA SPS ALPHA, concept by John C Mankins)

Volgens Eric Hananoki schreef Marjorie Taylor Greene over de complottheorie, dat een laserstraal uit de ruimte de dodelijke bosbrand in Californië in 2018 aanstak (https://www.mediamatters.org/facebook/marjorie-taylor-greene-penned-conspiracy-theory-laser-beam-space-started-deadly-2018).

Het Kampvuur was de verschrikkelijke Californische bosbrand, die begon op 8 november 2018 en volgens het Californische Departement van Bos toezicht en Brandbescherming een totaal van 153.336 hectares verbrandde, waarbij 18.804 bouwwerken werden vernietigd, wat resulteerde in 85 doden en diverse gewonde brandweerlieden. Het Kampvuur is de dodelijkste en meest destructieve brand in de geschiedenis van Californië.” Na onderzoek bepaalde het departement, “dat het Kampvuur veroorzaakt was door elektrische transmissielijnen in het bezit van en beheerd door Pacific Gas and Electricity (PG&E) gelocaliseerd in het Pulga gebied.” Volgens wetenschappers heeft klimaatverandering de bosbranden in Californië verergerd.

Samenzweringstheoretici hebben andere verklaringen voor het Kampvuur gepusht, vooral op sociale media. Een theorie, gepromoot door Qanon volgers, stelt, dat een snode entiteit laser stralen of een vergelijkbaar instrument gebruikt om de brand aan te steken voor financieel eigen gewin of om ruimte vrij te maken voor de Californië hoge snelheidstrein.

Republikein Greene is aanhanger van de Kampvuur laserstraal samenzweringstheorie. Ze schreef op 17 november 2018 een post op Facebook – die niet langer beschikbaar is – waarin ze zei, dat “omdat er teveel toevalligheden zijn om te negeren” ten aanzien van de brand, inclusief dat de toenmalige Gouverneur Jerry Brown (Democraat) een hoge snelheidslijn in het gebied wilde bouwen en “merkwaardig zijn er al deze mensen, die gezegd hebben, dat ze iets zagen, dat er uit zag als laser of blauwe lichtstralen, die de branden veroorzaakten.” Ze speculeerde ook, dat een vicevoorzitter van “Rothschild Inc, het internationale bankiersbedrijf” op de een of andere manier betrokken zou zijn en suggereerde, dat de brand was veroorzaakt door een straal van “zonnegeneratoren in de ruimte”.

Lydia O’Connor schreef voor de Huffington Post het artikel “Marjorie Taylor Greene theoretiseert, dat een ruimte laserstraal de Californische bosbrand aanstak” (https://www.huffpost.com/entry/marjorie-taylor-greene-california-wildfires_n_60130bebc5b6aa4bad3241c4?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAGVf8fs5m6mQPYGVh_-Kx3urAbwriunrGdfd64n01GF6j4ic9al-nBHoNEHcypmM63vnmVXHVrswSiZEMh3avhNm_hHLyLIJAUs10yAHMmCOFknyD9cGWWTgHACowAjbZcFv8JEZinVdCy7HlP4kk3QDYUPN2cKckKdpRZHEgPtL).

In een post, die de watchdog groep Media Matters donderdag onthulde, stelde de Republikeinse uit Georgia, dat zon energie, verzameld in de ruimte en terug naar de aarde gestraald, de ergste bosbranden in Californie heeft aangestoken.

Greene, de pas verkozen Congress vrouw, bekend vanwege haar steun aan de buitenissige Qanon samenzweringstheorie, postte haar bizarre zon energie theorie, toen Kampvuur woedde in Paradise, Californië, in 2018, de meest dodelijke en destructieve brand uit de geschiedenis van de Staat.

Een Staatsonderzoek naar oorzaak van de bosbrand legde inderdaad de schuld bij PG&E, maar laserstralen vanuit de ruimte hadden er niets mee te maken. In feite kwam het systeem, dat Solaren van plan was in 2016 te lanceren voor PG&E nooit van de grond, zoals Wired in 2019 berichtte. In werkelijkheid vonden onderzoekers, dat de oorzaak van de brand gelegen was in verwaarlozing door PG&E van een van haar electriciteitsnetwerk gedurende gevaarlijke weersomstandigheden, die wetenschappers terugkoppelen naar de klimaatverandering.

De republikein Jimmy Gomez (Democraat uit Californië) kondigde woensdag aan, dat hij wetgeving ging introduceren om daarmee Taylor Greene uit het Congress te kunnen zetten.  Hij haalde haar oproepen tot geweld tegen politieke personen aan, evenals haar herhaaldelijk gedane claims, dat de 11/9 aanvallen en veel schietincidenten voorop gezet zijn.

Republican Marjorie Taylor Greene, California, wears a ‘Trump Won‘ face mask (foto Erin Scot)

In de Britse Daily Mail verscheen het artikel van Nikki Schwab, senior politiek reporter in de Verenigde Staten, met de titel “Nu blijkt Marjorie Taylor Greene te hebben beweerd, dat het dodelijke California Kampvuur van 2018 werd veroorzaakt door een aserstraal afgevuurd uit de ruimte en voegde een anti semitische besmering toe dat de Rothschilds betrokken waren” (https://www.dailymail.co.uk/news/article-9198791/Greene-claimed-deadly-California-fire-caused-space-lasers-linked-Rothschilds.html).

(…) Greene’s Kampvuur post past in de bredere context van Greene’s steun voor samenzweringstheorieën, inclusief Qanon, die draait om de voormalig President Donald Trump, die moves maakt tegen satan vererende kannibalistische kindermisbruik plegende Democratische politici en prominente liberalen.

Op  de pagina staan twee video’: https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2021/01/28/9032131081331061286/640x360_MP4_9032131081331061286.mp4 en https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2021/02/02/5317503878320667535/1024x576_MP4_5317503878320667535.mp4.

Tal Kopan schreef het artikel “Marjorie Taylor Greene verspreidde de foute theorie, dat PG&E Kampvuur aanstak met een ruimte laser” (https://www.sfchronicle.com/politics/article/Conspiracy-friendly-GOP-lawmaker-falsely-15906172.php).

(…) De post bevat referenties aan de Rothschild Inc investeringsmaatschappij, frequent het onderwerp van anti semitische samenzweringstheorie, die gemonitord worden door de Anti Defamation League. Ook wordt foutief beweerd, dat het vuur, dat zich een weg door Butte County vrat, het pad koos van de door de Staat Californië geplande hoge snelheidslijn, die in werkelijkheid honderden mijlen Zuidelijker ligt.

Marjorie Taylor Greene & Kevin McCarty (foto Facebook)

Snopes, dat wil zeggen Nur Ibrahim, fact checkt de vraag “Zei Republican Marjorie Taylor Greene, dat ‘Joodse Lasers’ de Californische bosbranden veroorzaakten?” (https://www.snopes.com/fact-check/greene-jewish-lasers-wildfires/)

De Republikeinse vertegenwoordiger van Georgia heeft onder andere Qanon samenzweringstheorieën gesteund. Ze speculeerde, dat de ware schuldige achter de november 2018 bosbranden in Californië een Joodse laserstraal uit de ruimte kan zijn geweest.

De rating is Mixture. Wat waar is. In een nu verwijderde Facebook post suggereerde Greene, dat laserstralen uit de ruimte de Californische bosbranden 2in 018 hebben gestart en dat onder deze entiteiten achter deze samenzwering de voormalig gouverneur Jerry Brown van Californië, Pacific Gas & Electric en Rothschild Inc, een investeringsmaatschappi, die frequent onder vuur genomen wordt door anti semitische samenzweringstheoretici.

Wat is fout? Greene stelde niet expliciet dat “Joodse lasers” de branden veroorzaakte.

De Rothschilds, een Joodse bankiersfamilie, zijn lange tijd de doelwit geweest van samenzweringstheorieën, die beweren, dat een Joodse groep samenzweerders de hele wereld onder controle houdt. Terwijl Greene niet specifiek de woorden “Joodse laser”  gebruikte, impliceerde ze hevig, dat de Rothschilds betrokken waren bij de laser samenzwering.

Aangezien Greene niet rechtstreeks stelde, dat “Joodse lasers” de branden veroorzaakten, maar wel speculeerde, dat laserstralen op de een of andere manier verbonden met de Rothschilds oorzaak waren, oordeelden we deze claim als “Mixture”.

Republican Marjorie Taylor Greene, R-Ga., walks on Capitol Hill in Washington, Wednesday, January 13, 2021 (foto Susan Walsh)

Josh K Elliott van Global News schreef het artikel “‘Joodse ruimtelaser’ als wilde hoax gesteund door GOP’s Marjorie Taylor Greene” (https://globalnews.ca/news/7607501/marjorie-taylor-greene-jewish-space-laser/).

(…) Het laatste misbaar betrof een van Greene’s Facebook posts uit 2018, waarin ze de bizarre claim naar voren bracht, dat een rijke Joodse familie een superschurken satelliet gebruikte om Californië’s vernietigende Kampvuur te starten. De post werd het eerst gerapporteerd door Media Matters for America, een liberale waakhond groep, die door Greene’s Facebook en Twitter geschiedenis kamde. De post is sindsdien verwijderd, maar de website maakte een screenshot voor haar rapportage.

De post laat Greene zien, die probeert de bosbranden te koppelen aan een stroombedrijf, een hoge snelheidslijn project, een satelliet en de Rothschild familie, die het doelwit is geweest van anti semitische samenzweringstheorieën voor meer dan twee eeuwen. “Er zijn teveel toevalligheden om te negeren,” schreef ze in de post, die diverse massieve sprongen in logica maakt om al de punten te verbinden. Ze beweerde ook dat mensen “lasers of blauwe lichtstralen, die de branden veroorzaakten” zagen, in wat kan zijn geweest een referentie aan een zeldzame vuurstorm (“firenado”).

(…) Maar ruimtelasers zijn slechts de top van de ijsberg bij Greene, die afgelopen november werd gekozen om het 14e district  van Georgia te vertegenwoordigen. Greene was voor haar verkiezing een actieve extreemrechtse samenzweringstheoreticus en ze is door blijven gaan met het pushen van veel van deze geloven, inclusief de Qanon hoax.

QAnon is een extremistische samenzweringstheorie, die gelooft dat Donald Trump een krijger voor God was, die in het geheim werkte aan het uitroeien van een Cabal van kannibalistische pedofielen binnen de overheid van de Verenigde Saten, Hollywood en de Democratische partij. De groep was goed vertegenwoordigd bij het  Capitol oproer op 6 januari en had verwacht, dat Trump in office zou blijven voor een tweede termijn. De FBI heeft de groep een binnenlandse terreurdreiging gelabeld.

Desondanks heeft Greene vele Q gerelateerde geloven gesteund sinds haar verkiezing, inclusief de valse claim, dat Trump verloor vanwege verkiezingsfraude. Ze werd een korte tijd verbannen van Twitter in het begin van de maand voor het pushen van dergelijke views in een videoclip.

Ben Sales, schrijvend voor Times of Israel, meent: “Marjorie Taylor Greene gaf de schuld voor dodelijke bosbrand aan Rothschilds en ruimtelasers” (https://www.timesofisrael.com/marjorie-taylor-greene-blamed-deadly-forest-fire-on-rothschilds-and-space-lasers/).

Onder de vele posts, die zijn opgedolven in hernieuwde onderzoekingen van Marjorie Taylor Greene’s sociale media geschiedenis is er een, waarin de nieuwe congresvrouw “Rothschild Inc” impliceerde met een dodelijke bosbrand, die, schreef zij, werd gestart door het gebruik van laserstralen uit de ruimte.

Greene, een nieuwbakken Republikein uit Georgia, die ophef veroorzaakte tijdens de campagne door haar promotie van de ingewikkelde Qanon samenzweringstheorie, deed de beschuldiging in een 2018 Facebook post, die niet langer zichtbaar is.

In de post biedt Greene een mix van speculatie zonder bewijs ten aanzien van wat het 2018 Kampvuur in Californië veroorzaakte, dat meer dan 150.000 hectaren verbrandde en 85 mensen doodde.

(…) Suggereren dat de Rothschild familie samenzweert om schade te veroorzaken voor profijt is een langlopende anti semitische samenzweringstheorie en die is ingebakken in de Qanon mythologie. (…) Greene heeft vaker uiting gegeven aan openlijke en meer subtiele anti semitische theorieën. In 2018 deelde ze een video, ook op Facebook, die “Zionistische suprematisten” afkraakte en de “grote vervanging” theorie naar voren bracht, die foutief beweert dat Joden samenzweren om de landen met een blanke meerderheid te ondermijnen door niet blanke immigranten binnen te brengen.

Net als anderen, die de Qanon theorie hebben ondersteunt, noemt Greene vaak George Soros, een Hongaars Amerikaanse Joodse miljardair en mega donor [van de Demoraten en linkse activiteiten], een vijand van het volk.

(…) Meerdere Democraten zijn bezig met plannen om Greene uit het Congres te verwijderen en citeren haar steun aan samenzweringstheorieën op sociale media posts uit het verleden, die dreigden met geweld tegen wetgevers. Een van hen is Republikein Lois Frankel van Florida, die zei: “Vele leden van het Congres zijn bang om met haar in het gebouw te zijn.” Maar een tweederde meerderheid van het Congres zou moeten instemmen, voordat dat gebeurt.The Life Cycle Of A Crazy Idea (foto Bend Source)

Jack Dutton schreef voor Newsweek het artikel “Marjorie Taylor Greene’s ‘Joodse Ruimtelasers’ Samenzweringstheorie begroet met spot, grappen” (https://www.newsweek.com/marjorie-taylor-greene-jewish-space-laser-mockery-1565325).

House Republikein Marjorie Taylor Greene krieeg kritiek en ontving ridiculisatie voor het posten van een breed opgezette samenzweringstheorie, getint met anti semitisme, dat heeft geleid tot het trending worden van de #JewishSpaceLasers hashtag op Twitter.

De Republiekeinse Greene uit Georgia is bij diverse gelegenheden bekritiseerd voor het innemen van opruiende standpunten over ras, het promoten van Qanon samenzweringstheorie en het opwekken van haat tegen rivaliserende wetgevers. Qanon leurt met de samenzweringstheorie, dat voormalig President van de Verenigde Staten Donald Trump een heimelijke oorlog voert tegen een elite van Satan vererende pedofielen in de overheid, zakenwereld en de media.

Media Matters onthulde donderdag een van Greene’s oude Facebook posts van 2018, waar ze diverse claims maakte over de reden van Californië’s bosbranden. Ze impliceerde, dat de vuren opzettelijk gestart zijn door een zonnekracht genererende satelliet, maar ook dat de branden handig gelegen waren langs de route van de geplande hoge snelheidslijn, een Californische project.

In de post, die nu verwijderd is, impliceerde Greene, dat de Rothschilds, een rijke Joodse bankiersfamilie, waaraan frequent wordt gerefereerd in anti semitische samenzweringstheorie, PG&E, ruimte zon energie bedrijf Solaren en Californische ambtenaren een hand hadden in het profiteren van de branden. Ze noemde specifiek Roger Kimmel uit het bestuur van PG&E, Senator Dianne Feinstein, haar man Richard Blum, voormalig Gouverneur van Californie Jerry Brown, en Michael Peevey, die in het bestuur van Solaren zit.

Zack Beauchamp schreef voor VOX het artikel “Marjorie Taylor Greene’s ruimtelaser en het eeuwen oude probleem van het geven van de schuld aan de Joden” (https://www.vox.com/22256258/marjorie-taylor-greene-jewish-space-laser-anti-semitism-conspiracy-theories).

Waarom samenzweringstheoretici altijd eindigen met vingerwijzen naar Joden – en waarom dat een probleem is voor de GOP [= de Republikeinen Grand Old Party].

Laten we eerst dit uit de weg ruimen: Eerste termijn Republikein Marjorie Taylor Greene’s claim, dat de Californië bosbranden 2018 waren aangestoken door een ruimtelaser gecontroleerd door een Cabal, inclusief de Rotschild bankiersmaatschappij, is objectief belachelijk. Het is oké om er om te lachen.

Tegelijkertijd is het gruwelijk. Het is de laatste in een lange lijn van samenzweringen rond de Rothschild familie en die samenzweringen zijn, die altijd in de grond anti semitisch zijn. Sinds de 19e eeuw hebben mensen gebruik gemaakt van beweringen, dat deze bijzondere rijke familie de wereld controleert om laster te werpen op Joden in het algemeen.

(…) In oktober 2018 gaf de toenmalige President Donald Trump de schuld voor de nadering van een migrantenkaravaan die naar de zuidgrens van Amerika kwam, aan George Soros, een Joodse miljardair die, net als de Rothschilds, vaak wordt voorgesteld door anti semieten als een schurk in hun samenzweringsgedachten. Soros is een frequente boeman in rechtse kringen, die de schuld krijgt voor de problemen van de wereld door iedereen van House minderheid Leider Kevin McCarthy tot Fox News presentator Tucker Carlson.

Er is een reden waarom Joden zo vaak de doelwitten zijn van samenzweringstheorieën, zelfs MainStream Media theorieën. Veel samenzweringstheorieën, zoals wij ze kennen – de onderneming van het verklaren van de werelds ellende door te stellen, dat een schimmige almachtige elite er achter zit – kwam voort uit de Europese anti semitische traditie. De invloed van die traditie is onontkoombaar; de taal en conceptuele architectuur ervan zijn inherent gekoppeld aan langlopende en dodelijke stereotypen over Joden.

Dit is een probleem voor samenzweringstheoretici van zowel linkse als rechtse variëteiten. Maar in de Verenigde Staten zijn samenzweringstheoretici een dominante invloed op slechts een van onze twee belangrijke politieke partijen: de Republikeinen. Het resultaat is een politiek landschap, waarin rechts antisemitisme meer en meer MainStream wordt, zelfs terwijl Republikeinen steun winnen onder Orthodoxe Joden en zelfs luid hun pro Israël bona fides proclameren.

Dus zeker, het idee van een Joodse ruimtelaser, dat Californië verwoestte, is een beetje lachwekkend. Maar het spreekt als iets diep duisters tot ons huidige politieke moment, namelijk de manier waarop de opkomst van het Amerikaanse extreem rechts de verspreiding van een van de oudste haten in de wereld mogelijk heeft gemaakt.

(…) Het dichtst bij wat Qanon heeft als een centrale these heeft – dat Democraten onderdeel zijn van een geheime globale Cabal van pedofiele satanisten, die Donald Trump weldra zal onthullen en vernietigen – is op het eerste gezicht niet anti semitisch. “De overgrote meerderheid van door Qanon geïnspireerde samenzweringstheorieën hebben niets van doen met antisemitisme,” schreef de Anti Defamation Leage in een 2018 rapport. En toch vond de ADL ook dat de antisemitische content Qanon de vriendelijke ruimtes op het internet heeft doordrongen.

Het is makkelijk te zien hoe dat zou kunnen gebeuren. Qanon fans ontleden obsessief posts, geschreven door een anoniem persoon genaamd Q, vaak te vinden op het buitenissige webforum 8kun (voorheen 8chan). Q’s posts zijn zo cryptisch, dat Qanon aanhangers kijken naar dingen als interpunctie en hoofdlettergebruik voor verborgen betekenissen. Om die eruit te halen kijken ze vaak naar andere samenzweringsliteratuur – concluderend dat de letter “R” tussen haken refereert aan de Rothschild bankiers samenzwering, bijvoorbeeld. Openlijke antisemieten zoals veel 8kun gebruikers, zijn maar al te blij om de antisemitische lege plekken voor hen op te vullen en zulke ideeën te helpen groeien in Qanon vriendelijke ruimtes, ondanks dat ze bijkomstig zijn voor de hoofdtheorie.

Representative Marjorie Taylor Greene (foto Reynolds)

Brian Kahn schreef het artikel “Qanon Congress vrouw gelooft ook dat een ruimtelaser Californië’s dodelijkste bosbrand ontstak” (https://earther.gizmodo.com/qanon-congresswoman-also-believes-a-space-laser-sparked-1846152493).

Jeremy Stahl schreef het artikel “Hoeveel Huis Republikeinen geloven, dat Joden Californië aanvielen met een ruimtelaser?” (https://slate.com/news-and-politics/2021/01/marjorie-taylor-greene-kevin-mcarthy-jewish-space-lasers.html) Erin opgenomen How Georgia Newspapers Are Covering Marjorie Taylor Greene.

Igor Derysh schreef het artikel “Nieuw lid van de Educatie Commissie Marjorie Taylor Greene gaf de schuld voor bosbranden aan geheime ruimtelaser” (https://www.salon.com/2021/01/29/new-education-committee-member-marjorie-taylor-greene-blamed-wildfires-on-secret-space-laser/).

Tony Norman schreef “De Protocollen van de lasers van Zion” (https://www.post-gazette.com/opinion/tony-norman/2021/02/02/paranoia-conspiracy-Marjorie-Taylor-Greene-Republicans-cannibals/stories/202102020018).

Bruce Y Lee schreef voor Forbes het artikel “Gaf Republikein Marjorie Taylor Greene een ‘ruimtelaser’ de schuld van bosbranden?” (https://www.forbes.com/sites/brucelee/2021/01/30/did-rep-marjorie-taylor-greene-blame-a-space-laser-for-wildfires-heres-the-response/) Het artikel is overgenomen op https://pressboltnews.com/did-rep-marjorie-taylor-greene-blame-a-space-laser-for-wildfires-heres-the-response/.

Rachel Steinberg schreef het artikel “Commentaar van congres vrouw, die de Rothschilds koppelt aan de Californische bosbranden veroorzaakt bespotting en verontwaardiging” (https://www.thejc.com/news/us/congresswoman-s-comments-linking-rothschilds-to-california-wildfires-prompt-mockery-and-outrage-1.511357).

Dan Graeber schreef het artikel “Joodse ruimtelaser: kijk eens naar Marjorie Taylor Greene’s laatste blunder” (https://www.ibtimes.com/jewish-space-laser-take-look-marjorie-taylor-greenes-latest-gaffe-3133476).

Betty Yu schreef het artikel “Bay Area wetgevers reageren op Marjorie Taylor Greene’s Joodse ruimtelaser samenzweringstheorie” (https://sanfrancisco.cbslocal.com/2021/02/01/bay-area-lawmakersmarjorie-taylor-greene-camp-fire-jewish-space-laser-conspiracy-theory/).

(…) Oakland Republikein Barbara Lee reageerde zondag op Greene: “Marjorie Taylor Greene is een voorbeeld van de binnenlandse vijand. Dus we moeten extreem bezorgd zijn over gelijkgezinden binnen, maar ook die buiten het Capitool,” vertelde ze KPIX 5 “Dit begon niet pas op 6 januari. Deze groepen zijn georganiseerd en heel helder in hun boodschap door te ontkennen, dat Joe Biden de verkiezingen won en ze proberen een coup te plegen en ze doen dit met alle mogelijke methoden.”

Wat haar betreft noemt Republikein Greene de push om haar te weren uit haar ambt een “heksenjacht”.

Marjorie Taylor Greene – Free speech (foto Andrew Harnik)

Lior Zaltzman schrijft voor de Jerusalem Post het artikel “Joodse ruimtelasers grappig? Marjorie Taylors antisemitisme is echt” (https://www.jpost.com/diaspora/jewish-space-lasers-funny-marjorie-taylors-antisemitism-is-real-657734).

Ross A. Lincoln heeft het artikel “Mensen maken grappen over Marjorie Taylor Greene’s krankzinnige ‘Joodse ruimtelasers’ samenzweringstheorie” (https://www.thewrap.com/people-have-jokes-about-marjorie-taylor-greenes-insane-jewish-space-lasers-conspiracy-theory/).

Jonathan Chait schreef voor NY Magazine het artikel “GOP Congresvrouw geeft de schuld voor bosbranden aan geheime Joodse ruimtelaser” (https://nymag.com/intelligencer/article/marjorie-taylor-greene-qanon-wildfires-space-laser-rothschild-execute.html). Dit is overgenomen op https://gvwire.com/2021/01/29/gop-congresswoman-blamed-california-wildfires-on-secret-jewish-space-laser/.

Azmi Haroun schreef voor Business Insider het artikel “Marjorie Greene pushte in 2018 een antisemitische samenzweringstheorie, dat een ruimtelaser California’s ergste bosbrand aller tijden aanstak” (https://www.businessinsider.com/marjorie-greene-pushed-conspiracy-that-space-laser-ignited-california-wildfire-2021-1?international=true&r=US&IR=T).

Andrew Sheeler schreef “Ze speculeerde foutief, dat ruimtelasers het Kampvuur veroorzaakte. Nu is ze een congresvrouw.” (https://www.sacbee.com/news/california/article248843194.html)

Ana Lucia Murillo schreef voor The Daily Beast het artikel “Marjorie Taylor Greene verspreidde gekke samenzweringstheorie dat laserstraal uit de ruimte Californische bosbrand veroorzaakte” (https://www.thedailybeast.com/marjorie-taylor-greene-spread-bonkers-conspiracy-that-laser-beam-from-space-caused-ca-wildfire).

Marjorie Taylor Greene in ander nieuws (foto Newsweek)

Een kleine greep uit de vele video’s over Marjorie Taylor Greene en de Qanon controverse.

https://youtu.be/LSQT1kMfCTs (12:28) ‘’These are her words, her lies‘: Cooper calls out Republican Greene’ van CNN, 5 feb. 2021. ‘CNN’s Anderson Cooper calls out Republican Marjorie Taylor Greene for her past comments after the House voted to remove her from her Committee assignments for extreme comments she made before winning her seat.’

https://youtu.be/K7UWlTQq-VY (12:13) ‘Marjorie Taylor Greene’s Most Insane Video Resurfaces’ van The Majority Report with Sam Seder, 30 jan. 2021. ‘A lot of Marjorie Taylor Greene’s past controversial videos are resurfacing, and this one might be the most damning. Sam Seder and The Majority Report crew discuss this.’

https://youtu.be/a9j6wQDkKz8 (10:47) ‘’Disingenuous‘: Tapper slams Marjorie Taylor Greene’s speech’ van CNN, 4 feb. 2021. ‘CNN’s Jake Tapper says Marjorie Taylor Greene’s (Republican) speech on the House floor defending her past support of conspiracy theories about the 9/11 attacks and the Parkland School Shooting was one of the most disingenuous things he’s heard.’

https://youtu.be/DcbafWJt53U (14:22) ‘House Votes to Remove Marjorie Taylor Greene from Committees: A Closer Look’ van Late Night with Seth Meyers, 5 feb. 2021. ‘Seth takes a closer look at Republicans standing by Republican Marjorie Taylor Greene as her Committee assignments were stripped from her after making a series of deranged, bigoted statements.’

https://youtu.be/qFKX5t5u85E (10:51) ‘’Boy, the lies‘: Cuomo reacts GOP leader’s Qanon remark’ van CNN, 4 feb. 2021. ‘House GOP Leader Kevin McCarthy discusses freshman Republican Marjorie Taylor Greene’s statement to GOP about her past inflammatory comments. Greene spoke to the members at the same meeting where House Republicans voted that Republican Liz Cheney should keep her post in House GOP leadership.’

https://youtu.be/65q8J3Q8MlU (5:52) ‘Watch CNN go inside a gathering of Qanon followers’ van CNN, 5 feb. 2021. ‘CNN’s Donie O’Sullivan went inside a gathering of Qanon followers in Arizona, just a couple of weeks before the 2020 election.’

https://youtu.be/iJpFFCDkx0o (11:08) ‘Marjorie Taylor Greene: What Will Republicans Do With The Controversial Congress woman? TLDR News’ van TLDR News US, 3 feb. 2021. ‘In recent days and weeks, no one in Congress has gained quite as much attention as Majorie Taylor Green. Having been branded a ‘kook‘ by Mitt Romney and a purveyor of ‘loony lies‘ by Mitch McConnell – the question is what the GOP will do about her? So in this video we explain why she’s become so controversial, what her presence means for Republicans and if this marks a new path forward for the party.’

https://youtu.be/m9F3ayPoDIA (11:36) ‘Qanon Explained: How The Conspiracy Became MainStream TLDR News’ van TLDR News US, 28 aug. 2020. ‘Qanon is a conspiracy theory that’s been around for a few years now, but since Corona Virus the theory seems to have really taken off. Believers think there’s a secret underground group of people committing horrific crimes and that Trump’s the only person who can stop them. In this video, we explain the theory, but more importantly how it took off and the social media platforms that allowed the theory to become MainStream.’

https://youtu.be/UAWhOE1PEuY (25:43) ‘CBSN Originals presents “Reverb | The Qanon Effect“’ van CBS, 24 nov. 2020. ‘”What started out as a fringe conspiracy theory in 2017 has recently spread into the mainstream. Dozens of people linked to the baseless Qanon conspiracy theory ran for federal office in 2020, and two were elected to Congress. This CBSN Originals documentary explores how Qanon has taken root amid challenging times and a growing distrust in American institutions, and what it means for the future of the country.’

https://youtu.be/tTeRofqTdlg (11:31) ‘How Qanon Is Taking Over The GOP | The Daily Social Distancing Show’ van The Daily Show with Trevor Noah, 23 nov. 2020. ‘Are Trump’s typos secret messages? Are Hillary Clinton, Tom Hanks, and Oprah eating children to live longer? Here’s what you need to know about Qanon.’

https://youtu.be/JTfzEM7THiY (11:14) ‘Everything You Need to Know About Marjorie Taylor Greene | The Daily Social Distancing Show’ van The Daily Show with Trevor Noah, 2 feb. 2021. ‘Get to know Rep. Marjorie Taylor Greene: how she got to Congress, her ties to Qanon, her racist theories and her recent comments regarding a Jewish space laser.’

https://youtu.be/tpRVWeMsoaE (6:44) ‘Marjorie Taylor Greene Gets Punished By House & Disavows Qanon | The Daily Social Distancing Show’ van The Daily Show with Trevor Noah, 5 feb. 2021. ‘Despite publicly disavowing Qanon, the House votes to remove Marjorie Taylor Greene from her Committees while GOP lawmakers continue to stand by her.

https://youtu.be/4lg6cZmfpeM (10:26) ‘What Can You Do About Qanon? | New York Times Opinion’ van The New York Times, 27 okt. 2020. ‘A global Cabal of celebrity pedophiles? Trafficked children being sold online through a furniture website? And Donald Trump about to rescue us from it all? These Qanon conspiracy theories are so outlandish – not to mention demonstrably untrue – it feels like the natural response (…) is laughter and mockery. But according to documentary filmmaker Kirby Ferguson, that’s the opposite of what you should do. Dunking on fools may feel good, but humiliating Qanoners risks driving them further down the rabbit hole. And you should care because you might have a Qanon believer among your friends or family – and on November 3, it’s possible several will be elected to Congress. Q is not going anywhere soon. So what can you do?

https://youtu.be/8_fn-a5qmxY (8:32) ’60 in 6 reports on Qanon’ van 60 Minutes, 7 okt. 2020. ‘An inside look at a group that rarely allows news crews access. Laurie Segall reports on one of the fastest growing conspiracy communities: Qanon.’

https://youtu.be/L5NrSiRcNII (10:07) ‘Marjorie Taylor Greene BLOWS UP Haters In Savage Speech From House Floor’ van Dinesh D’Souza, 4 feb. 2021. ‘She held nothing back!

https://youtu.be/ehmKim0EynQ (12:25) ‘Hoyer Shows Marjorie Taylor Greene’s AR 15 Post on House Floor’ van NowThis News, 5 feb. 2021. ‘I urge my colleagues to look at that image and tell me what message you think it sends‘ – Republican Steny Hoyer brought an image of Republican Marjorie Taylor Greene holding an AR 15 that she’d captioned ‘Squad’s Worst Nightmare‘ onto the House floor to argue in favor of her removal from House Committees. The House later voted to strip Republican Greene of her roles on both Committees in a 230 – 199 vote.’

Deutsche Welle News | To The Point – Qanon: Are conspiracy theories becoming a deadly threat?

Published 10 sep. 2020

Qanon adherents distrust to the State and its elites. Some believers in the Qanon Deep State conspiracy even call for violence. How real is the threat? Our guests Theresa Locker (Vice), Felix Huesmann (freelance journalist), Jochen Roose (sociologist)
Subscribe https://www.youtube.com/user/deutschewelleenglish​

For more news go to http://www.dw.com/en/​

Follow DW on social media
Facebook https://www.facebook.com/deutschewellenews/
Twitter https://twitter.com/dwnews​
Instagram https://www.instagram.com/dw_stories/​

Reacties
https://youtu.be/y7YPZxqJDYQ

CNN – New video of Capitol rioter ‘Trump is still our president

Published 7 feb. 2021

New video shows Jacob Chansley, the so called “Qanon Shaman,” moments after the January 6th Capitol insurrection saying former President Trump is “still our president” and boasting how he “won the day.” CNN’s Pamela Brown and Donie O Sullivan discuss.

#CNN#News

Reacties
https://youtu.be/cO8tqpJW3WE

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marjorie+Taylor+Greene
https://robscholtemuseum.nl/?s=Direct+Energy+Weapon
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rothschild

https://robscholtemuseum.nl/?s=Qanon
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-1-het-q-anon-phenomenon/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-extra-1-the-sky-is-falling/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-2-het-q-anon-phenomenon-vervolg/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-extra-2-de-heremiet-en-de-gele-hesjes/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-3-de-volgers-van-q/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-extra-3-pepe-the-frog-mythologie-en-politiek/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-4-de-volgers-van-q-vervolg/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-extra-4-de-fake-news-media-zijn-de-vijand-van-het-volk-de-covington-affaire/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-5-de-walkaway-march/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-6-11-november-globale-reset-of-globale-collapse-q-is-terug-trump-putin-2-0/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-7-trump-in-het-hol-van-de-leeuw-parijs-11-11-2018/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-8-de-invasie-van-de-verenigde-staten-thanksgiving-day/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-9-un-global-compact-for-safe-orderly-and-regular-migration-q-in-den-haag-en-protesten-in-europa/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-10-santa-is-about-to-drop-the-hammer-de-vele-gezichten-van-zwarte-piet-2/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-11-happy-q-year-wat-heeft-2019-in-petto/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-12-de-oorlog-over-de-borderwall/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-13-de-oorlog-van-de-pussyhats-en-de-magahats/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-14-god-emperor-trump/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-15-de-jussie-smollett-hoax/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-16-the-jussie-smollett-hoax-2/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-17-trumps-meesterzet/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-18-het-einde-van-het-qanon-project/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-19-trump-speelt-4d-schaak-met-de-squad/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-20-trump-is-geen-racist/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-21-conan-an-american-hero-q-is-terug/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-22-glenn-becks-democrats-hydra/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-23-impeachment-lite-fuck-trump/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-24-trump-op-weg-naar-herverkiezing-2020/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-25-de-geheime-oorlog-van-obama-tegen-rusland/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-26-de-komende-coup-in-de-vs/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-27-de-komende-coup-in-de-vs-2-rode-luchtspiegeling-of-rode-golf/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-28-de-media-aanval-op-qanon/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-29-de-media-aanval-op-qanon-2/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-30-leven-in-de-joseph-biden-illusie/