Cor Hendriks – Qanon (30): Leven in de Joseph Biden illusie

Cor Hendriks – Qanon (30): Leven in de Joseph Biden illusie

Volgens de Lame Stream Media zijn de Qanon aanhangers in de war na de inauguratie van Biden (https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5209854/qanon-biden-complottheorie-inauguratie-trump).

Wekenlang werd gespeculeerd, dat ‘The Great Awakening’, het moment, waarop veel Democraten gearresteerd zouden worden, vandaag zou plaatsvinden. Maar daar kwam niks van terecht en Biden werd gewoon president.

Voor wie er niet bekend mee is: QAnon is een onbewezen complottheorie, die de afgelopen jaren veel aanhangers erbij heeft gekregen. Volgers denken, dat er een geheime elite van satanistische pedofielen is, die kinderen misbruiken en hun bloed drinken. Trump zou achter de schermen vechten tegen deze ‘Deep State‘.

Uit onderzoek van Facebook in augustus vorig jaar bleek, dat er duizenden Qanon groepen en pagina’s op het platform actief waren, met miljoenen volgers. Ook in Nederland heeft de theorie aanhangers: Twitter heeft onlangs nog 200 Nederlandse Qanon accounts verwijderd.

Al lange tijd wachten de aanhangers op de dag, waarop deze elite, die grotendeels zou bestaan uit filmsterren, Democratische politici en andere beroemdheden, in groten getale wordt gearresteerd. De laatste weken ging het verhaal, dat dit op 20 januari (bij de inauguratie van Biden) zou gebeuren en Trump toch een tweede termijn als president zou gaan dienen.

Volgens de New York Times is er veel verwarring na een vlekkeloos verlopen inauguratie van Joe Biden en het vertrek van Donald Trump naar Florida. Zo is er een nieuwe theorie ontstaan, dat Biden toch al die tijd bij de mensen hoorde, die strijden tegen dit vermeende pedofielennetwerk. “Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik denk, dat het goed mogelijk is, dat Biden degene is, die de trekker overhaalt“, schrijft een volger van QAnon.

Anderen zeggen, dat er nog meer gaat komen, en dat volgers van QAnon niet te veel bezig moeten zijn met wat er op de dag van de inauguratie gebeurd is. “Kijk maar wat er daarna nog gaat gebeuren.” Toch lijken er ook mensen te zijn, die feiten onder ogen komen en accepteren, dat het misschien toch niet helemaal waar was. “Wakker worden“, schrijft iemand. “We zijn opgelicht.”

De theorie is in 2017 ontstaan toen iemand onder het pseudoniem ‘Q‘ online berichten begon te plaatsen. Toch biedt ‘Q‘ op dit moment weinig houvast: het anonieme account (met één of meerdere anonieme mensen erachter) is al weken stil. Kevin Roose, een journalist van The New York Times, die deze groepen al jaren volgt, schrijft op Twitter, dat er veel woede en ongeloof is bij aanhangers van de theorie.

Het is zorgelijk om te zien hoe wanhopig en kwaad de mensen zijn in deze Qanon groep chats“, schrijft hij. “Als je geliefden hebt, die zich hiermee bezig houden, is het verstandig om vandaag even te kijken hoe het met ze gaat.”

Qanon ontstond in de krochten van het internet, maar krijgt offline steeds meer volgelingen. Correspondent Erik Mouthaan legde in oktober uit hoe de complottheorie is ontstaan en hoe Qanon steeds machtiger wordt.

Erik Mouthaan – VS correspondent (foto RTL)

Volgers van de snelgroeiende complottheoriegroep QAnon kunnen de verkiezingen sterk beïnvloeden.

Dit is hoe Qanon steeds machtiger wordt

Hou je vast. Want dit verhaal is niet alleen opmerkelijk, het is ook gevaarlijk en zelfs een beetje eng. Het begon allemaal online met berichten van een mysterieuze Q. Nu zien we heel veel volgelingen, die soms overgaan tot geweld. Een van die volgelingen wordt zelfs verkozen tot het Amerikaanse parlement. De complottheorie is in Amerika ontstaan, maar krijgt wereldwijd steeds meer volgelingen. Aanhangers van deze samenzweringstheorie denken, dat er een wereldwijd netwerk is van schaduwachtige elite figuren, die in het diepste geheim de wereld besturen. Zo zouden vooraanstaande Democraten als Hillary Clinton en Joe Biden pedofielen zijn, die de duivel aanbidden en kinderen vermoorden om hun bloed te drinken. Daar is geen enkel bewijs voor, maar steeds meer mensen zeggen erin te geloven. “Dat pedo netwerk? Ja, ik denk wel, dat dat waar is.” – “Het is moderne slavernij, ze misbruiken kinderen.”

Wie zit er achter de complottheorie? (interview met Dale Beran, Qanon deskundige)

Daar zijn de deskundigen nog niet helemaal over uit. De boodschappen, de verdachtmakingen, die verhalen van Q worden op de krochten van het internet geplaatst door iemand, die zich Q noemt en zegt een insider van de regering te zijn, maar daar is geen enkel bewijs voor.
Bestaat er een Q?
Als letter wel, ja.”
Ja, maar is het een echt persoon?
Het zijn waarschijnlijk een aantal mensen. Zij stoken het vuurtje steeds verder op door middel van memes en afbeeldingen op internet. Zo zie je hier president Trump als de redder van weerloze kinderen met links in beeld een kwaadaardig monster dat de voormalige Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton moet voorstellen. Gevraagd naar de vereringen houdt president Trump zich al maanden op de vlakte.”
TrumpIk begrijp dat ze me graag mogen. Dat waardeer ik. Als ik de wereld voor problemen kan behoeden, dan doe ik dat. Ik wil er mijn best voor doen.”
Zeg dan dat het niet waar is.”
TrumpMisschien hebben ze gelijk. Ik weet niks over Qanon.”
Dat weet u wel.”
TrumpIk weet er niks over. Echt niet.”

Save the children (foto RTL)

Waarom krijgt Qanon steeds meer volgelingen?

Het snelle verspreiden van deze theorie heeft te maken met een groeiend wantrouwen tegen de elite. Volgens Amerikanen wordt die steeds machtiger. Het gevoel is, dat als je rijk bent of vriendjes hebt met de juiste connecties, dat je dan overal mee weg komt. De zaak rond miljonair Jeffrey Epstein, die jaren lang kinderen misbruikte en daarmee wegkwam, bracht Qanon in een stroomversnelling.
Het idee dat mensen aan de top zich verrijken ten koste van alle anderen, daar zit wel wat van waarheid in, de verontwaardiging is reëel. Het idee leeft, dat de elite een soort vampiers zijn, die ons uitzuigen. Misschien betekent dat wel, dat Hillary Clinton inderdaad haar tanden zet in de nek van kinderen of zo.”

Is het populairder worden van de complottheorie gevaarlijk?

Absoluut. Vraag maar aan de FBI. De landelijke politie van Amerika noemt die Q aanhangers een terreurdreiging. Omdat ze naar geweld kunnen grijpen als ze op gaan treden tegen de in hun ogen foute mensen. Het ging al een aantal keren mis.

Shooter at Comet Ping Pong Pizzeria In Washington DC (foto Twitter)

Zo schoot deze man (in beeld bij zijn arrestatie) op de Comet Ping Pong pizzeria in Washington DC. Volgens complotaanhangers werden daar in de kelder kinderen vastgehouden door de Clintons en andere vooraanstaande Democraten maar er bleek helemaal geen kelder te zijn. Een andere Qanon volger dreigde de belangrijke Hooverdam op te blazen. En deze Anthony Cornello vermoordde vorig jaar een maffiabaas. Niet vanwege een onderlinge vete, maar ingegeven door Qanon. Ook opvallend, dat steeds meer politici de complottheorie omarmen.
Ik ben Marjorie Greene en ik sta achter deze boodschap.”
Deze Marjorie Taylor Greene sprak meerdere keren haar steun uit voor de Qanon theorie.
Dit is een uitgelezen kans om deze wereldwijde ketting van satanvererende pedofielen uit te schakelen. Onze president kan dat doen.” Ze won in Georgia de Republikeinse nominatie voor een plek in het Huis van Afgevaardigden. Daarmee vat Qanon dus ook voet in de top van de Amerikaanse politiek.

Marjorie Taylor Greene (foto RTL)

In Business Insider Nederland luidt de kop “Qanon aanhangers blijven in ongeloof achter na inauguratie Biden.
https://www.businessinsider.nl/biden-trump-qanon-inauguratie-complottheorie/

Aanhangers van de Amerikaanse Qanon beweging geloven in een complottheorie, die afgelopen woensdag tot z’n hoogtepunt had moeten komen. Volgens Qanon runnen Democratische politici een ondergronds pedofielennetwerk en zouden ze woensdag massaal worden gearresteerd. Trump zou vervolgens als bestrijder van dit kwaad een tweede termijn als president krijgen, maar zo is het afgelopen woensdag niet gegaan. Volgelingen van de Amerikaanse Qanon beweging koesteren een complottheorie, die populair is onder aanhangers van voormalig president Donald Trump. Zij bleven woensdag teleurgesteld achter, toen Joe Biden officieel werd beëdigd tot 46ste President van de Verenigde Staten. Volgens de Qanon theorie had woensdag “The Great Awakening” moeten worden, waarop Democratische leiders massaal zouden worden gearresteerd, omdat zij een ondergronds pedofielennetwerk zouden runnen. Ook zou Trump aangesteld worden voor een tweede termijn. De complotdenkers geloven namelijk, dat Trump vier jaar geleden president is geworden, omdat hij als enige de illegale activiteiten van dit vermeende ondergrondse netwerk zou kunnen stoppen, maar er gebeurde woensdag niets van dit alles. Joe Biden werd gewoon als president beëdigd en Donald Trump kreeg geen tweede termijn. Dus vindt er ineens een flinke ommezwaai plaats onder de Qanon gelovigen, zo schrijft The New York Times.

Verslagenheid en nieuwe theorieën

Sommige Qanon aanhangers probeerden na de officiële inauguratie van Biden hun theorieën te herformuleren om een overdracht van de macht te laten passen in het grote geheel. Ze zeiden het de afgelopen jaren misschien niet bij het juiste eind te hebben gehad en dat Biden mogelijk deel zou uitmaken van de pogingen van Trump om het politieke netwerk te ontmantelen. Anderen keerden zich tegen de verspreiders van de voorspellingen, die woensdag een ommekeer zou zijn. “Een hoop YouTube journalisten hebben zojuist een hele hoop geloofwaardigheid verloren”, aldus een Qanon aanhanger in een van de Qanon chatrooms op internet. Ook vielen een aantal Qanon aanhangers volledig van hun geloof af. “Het is voorbij”, schreef een van hen. Een ander riep aanhangers op wakker te worden. “We zijn erin geluisd.”

Q’ is al weken stil

De Qanon beweging is ooit ontstaan door berichten van een zekere ‘Q’, een anonieme gebruiker op het internetforum 4Chan. Hij of zij zou een hoog geplaatste ambtenaar zijn met toegang tot geheime overheidsinformatie. De Q zou staan voor ‘Q clearance’, wat betekent, dat de persoon toegang zou hebben tot geheime informatie over nucleaire wapens van het Amerikaanse Ministerie van Energie. Q postte lange tijd cryptische berichten op 4Chan, die daar werden opgepikt en door grote ‘Qanon influencers’ werden verspreid op Twitter, TikTok, YouTube en Facebook. Ron Watkins is een van die grote Qanon boosters en wordt er zelfs van verdacht zelf “Q” te zijn. Hij plaatste woensdag een ontslagbrief op zijn Telegram kanaal. “We hebben een nieuwe president beëdigd en het is onze verantwoordelijkheid als burgers om de grondwet te respecteren,” schreef hij. Volgelingen, die hoopten, dat Q zelf meer duidelijkheid zou scheppen over de situatie, wachtten tevergeefs op een bericht van het mysterieuze account. Q schijnt al enkele weken niets meer van zich te laten horen. Toch zijn er nog fervente aanhangers, die oproepen tot geduld. “Maak je geen zorgen om wat er woensdag gebeurt. Het belangrijkste moet nog komen.”

Een man met een QAnon shirt in het Capitool (foto AP)

In De Volkskrant verscheen het artikel van Sander Donkers met de titel “Wat een teleurstelling voor de Qanon aanhangers, maar ze gaan nu vast niet kalmpjes bowlen.”
https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/wat-een-teleurstelling-voor-de-qanon-aanhangers-maar-ze-gaan-nu-vast-niet-kalmpjes-bowlen~b3376226/

Op een evangelisch billboard in de VS zag ik eens de Dag des Oordeels aangekondigd staan, met datum en al. Toen ik er langs reed, was die dag al lang voorbij, verstreken zonder vuurballen of paddenregens. Maar niemand had het bord verwijderd. Kennelijk vertrouwden de evangelisten er op, dat ze hun volgelingen wel weer nieuwe onzin zouden kunnen wijsmaken.

Ook de volgelingen van Qanon zagen hun lang aangekondigde moment in vrede voorbijgaan. Tijdens de inauguratie van Biden had het moeten gebeuren: het ‘Tribunaal’, de executies van de ‘pedofiele wereldelite’, gevolgd door ‘The Great Awakening’ onder leiding van een alsnog triomferende Trump, maar niks van dat al. ‘Where the hell is the fucking storm?’ vroeg men elkaar.

Leedvermaak hierover is begrijpelijk, want zouter dan deze complottheorie hebben we het nooit gegeten, maar de ontgoochelden gaan nu vast niet kalmpjes bowlen. Ergens zint een slimmerik met machtshonger op een nieuw grotesk verhaal om hen aan zich te binden.

De Republikeinse Qanon adepte Marjorie Taylor Greene werd in november verkozen als lid van het Huis van Afgevaardigden (foto AP)

De Leeuwarder Courant heeft het artikel “Qanon aanhangers teleurgesteld na inauguratie Biden
https://www.lc.nl/buitenland/QAnon-aanhangers-teleurgesteld-na-inauguratie-Biden-26379938.html

Veel volgelingen van de Qanon beweging lijken woensdag bedrogen uit zijn gekomen. Die dag had “The Great Awakening” moeten worden, waarop Democratische leiders zouden worden gearresteerd wegens het runnen van een pedofielennetwerk, maar er gebeurde niets. Joe Biden werd gewoon als president beëdigd en Donald Trump kreeg geen tweede termijn, aldus The New York Times.

Er vonden geen massale arrestaties plaats, zoals werd voorspeld, waardoor aanhangers van de samenzweringstheorieën hun ideeën noodgedwongen tegen het licht moesten houden. Sommige groepen kwamen tot de conclusie, dat ze het misschien niet bij het juiste eind hadden wat betreft Biden. Hij zou mogelijk zelfs deel uitmaken van de pogingen van Trump om de wereldwijde samenzwering te ontmantelen.

Anderen reageerden boos op de verspreiders van de voorspellingen, dat woensdag een ommekeer zou zijn. “Een hoop YouTube journalisten hebben zojuist een hele hoop geloofwaardigheid verloren“, aldus een Qanon aanhanger in een van de Qanon chatrooms op internet.

We zijn er ingeluisd

Sommigen realiseerden zich, dat ze gewoon waren bedrogen. “Het is voorbij”, schreef een van hen. Een ander riep aanhangers op wakker te worden. “We zijn er ingeluisd.”

Volgelingen, die hoopten op een bericht van Q, het pseudoniem van de persoon die de beweging met zijn posts aanstuurt, kwamen eveneens bedrogen uit. Hij laat al enkele weken niets van zich horen, aldus The New York Times.

Aanhangers van de ultrarechtse Qanon beweging denken dat leden van de Amerikaanse elite pedofiele satanisten zijn, die betrokken zijn bij een complot tegen president Trump. Ze baseren zich op berichten van een zekere ‘Q‘, een anonieme gebruiker van een internetforum. Aanhangers van Qanon zijn niet alleen actief op Twitter, maar ook op platformen als TikTok, YouTube en Facebook.

Die hard aanhangers van Qanon riepen op tot geduld. “Maak je geen zorgen om wat er om 12.00 uur gebeurt. Let op wat er nog gaat gebeuren.”

Jake Angeli, de Qanon sjamaan, in het Capitol (foto AP)

Rudy Bouma schreef voor de NOS het artikel “Geen executies, geen tribunaal, de voorspelling van complotdenkers bleef uit.
https://nos.nl/nieuwsuur/collectie/13857/artikel/2365284-geen-executies-geen-tribunaal-de-voorspelling-van-complotdenkers-bleef-uit

Radicale Trump supporters hadden zich de dag van de inauguratie heel anders voorgesteld. Volgens aanhangers van de in Amerika razend populaire complottheorie Qanon zouden Donald Trump en het leger de Democraten vandaag uitschakelen. Ze voorspelden de grote dag van The Storm, waarbij de Deep State zou worden geëlimineerd door arrestaties en executies, maar er gebeurde niets.

Volgens de aanhangers was de zware beveiliging rond het Witte Huis niet bedoeld voor de veiligheid rond de inauguratie, maar om Joe Biden in te sluiten. Biden zou worden afgevoerd naar een ondergronds tribunaal.

Na de voorspelde massale arrestaties hoopten de aanhangers op The Great Awakening, een wereld van ‘gelijkheid en harmonie‘. Qanon gelovers vergelijken deze fictieve gebeurtenis ook wel met de Onafhankelijkheidsoorlog in de achttiende eeuw.

De 17e letter in het alfabet

Hoe bizar het ook klinkt, een deel van de Trump aanhangers gelooft echt in dit verhaal. Volgens hen zou The Storm nog steeds kunnen plaatsvinden. Uit peilingen dit najaar blijkt dat een kwart van de Amerikanen gelooft in Qanon claims. Het gaat dan vooral om Republikeinen.

Qanon aanhangers zien aanwijzingen in álles, zoals in de 17 vlaggen op de plek, waar Trump zijn afscheid vandaag hield: de 17e letter in het alfabet is de Q.

Verbannen

Grote sociale media platforms verbannen de complotdenkers steeds vaker. Twitter verwijderde de afgelopen maand 70.000 Qanon accounts. Facebook en Instagram hebben – alleen al afgelopen week – bijna 60.000 Qanon pagina’s, groepen en profielen verbannen.

De bij radicale Trump aanhangers populaire App Parler is offline door maatregelen van Apple, Google en Amazon. Aanhangers zoeken nu hun heil op Gab, Telegram en andere, kleinere platformen.

Daar blijken extremisten al druk aan het werk om gematigde Trump aanhangers te radicaliseren. Anderen zijn teleurgesteld en voelen zich in de maling genomen door Trump, die met Qanon flirtte en door de mysterieuze Q, een onbekende internetgebruiker, die de afgelopen jaren cryptische boodschappen plaatste op internet. Sinds 6 december heeft deze persoon geen aanwijzingen meer achtergelaten.

Trump zou volgens mensen om hem heen plannen hebben voor een nieuwe partij: The Patriot Party. Op sociale media wordt al druk aan logo’s gesleuteld. Zie de korte video op de pagina https://www.ibtimes.co.in/patriot-party-trumps-new-political-faction-set-revolutionize-us-democracy-says-report-832318.

Trump considering Patriot Party (foto IBTimes)

In Trouw vinden we een artikel van Rufus Kain met de titel “Hier verzamelen de door Twitter verwijderde Qanon aanhangers zich.
https://www.trouw.nl/cultuur-media/hier-verzamelen-de-door-twitter-verwijderde-qanon-aanhangers-zich~bdec9a02/

Ook Nederlandse aanhangers van complotbeweging Qanon worden verbannen van Twitter. Maar sociale media die hun extreme opvattingen verwelkomen zijn in opkomst.

Lange Frans en Thierry Baudet zijn ieder honderden Twitter volgers armer door een schoonmaakactie van het sociale medium. Vorige week werden wereldwijd 70.000 profielen verwijderd van mensen, die de Qanon complotbeweging aanhangen. Daar zaten ook Nederlanders tussen, meldden NRC Handelsblad en de Universiteit van Amsterdam.

Veel van de verbannen Twitteraars hadden de hashtag ‘#WWG1WGA’ op hun profiel staan. Die letters representeren een populaire leus van Qanon: ‘Where We Go One, We Go All’. Aanhangers geloven, dat de wereld wordt geregeerd door een groep satanistische pedofielen, en gered zal worden door president Trump (ook onlangs van Twitter verbannen). Daarnaast verspreiden ze veel desinformatie over onder andere de Corona Virus pandemie.

In november verwijderde Twitter ook al negentig Nederlandse Qanon profielen. Die maakten onderdeel uit van een trollenleger waarover onderzoeksplatform Pointer bericht had. In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen waren sociale media als Twitter, Facebook en YouTube harder op gaan treden tegen desinformatie.

Alternatieve sociale media profiteren

Hiervan profiteren sociale media, die minder kritisch omspringen met extreme opvattingen. Zo steeg het Twitter achtige Parler in een jaar tijd van één naar tien miljoen gebruikers. Na de opstand bij het Capitool in Washington werd Parler verwijderd uit de App winkels van Apple en Google, en zelfs uit de lucht gehaald door webhost Amazon. Maar inmiddels zegt het bedrijf te werken aan een oplossing.

In de tussentijd zijn er meer alternatieven. Thierry Baudet raadt zijn Twitter volgers bijvoorbeeld aan om Forum voor Democratie te volgen op Telegram (een berichtendienst als WhatsApp). Telegram kwam vorige week in het nieuws, omdat daar recent racistische en extreemrechtse chatgroepen zijn opgedoken. Sommige buitenlandse groepen hebben tienduizenden leden, zegt nieuwssite Politico. In Nederland moet een Qanongroep die rept van de pedofiele, satanistische Deep State het met 113 leden stellen.

En verschillende volgers van Lange Frans raden de rapper op Twitter aan om uit te wijken naar Gab. Dit Facebook alternatief, dat na zijn oprichting in 2017 al snel populair werd onder neo nazi’s, heeft meerdere groepen met Nederlandse gebruikers. Zo schrijft ene Rens in de groep ‘NederlandGab’ (5300 leden): ‘Duitsland gaat weer concentratie kampen opzetten voor Corona Virus dissidenten’ en ‘Ook is de Tweede Kamer al doordrenkt van islamitische nazi ideologie’.

Facebook zonder filter

Dat Lange Frans’ Twitter profiel nog overeind staat is opvallend, in zoverre dat hij via zijn online kanalen zelf ook opvattingen van Qanon verspreidt. Twitter heeft dan ook lang niet alle aanhangers van de complotbeweging verwijderd.

Ook Janet Ossebaard, die in de podcast van Lange Frans speculeerde over het neerschieten van minister president Mark Rutte, is nog op Twitter te vinden. Al zegt ze in een tweet van 8 januari, dat ze Twitter en Facebook binnenkort verruilt voor het sociale medium MeWe.Fuck censuur! Als je niet met me meegaat, ben je me kwijt’.

Net als Gab is MeWe een soort Facebook zonder filters. Het afgelopen jaar verdubbelde MeWe’s gebruikersaantal naar 15 miljoen, meldt persbureau AP. Dat is nog altijd niet veel in vergelijking met de honderden miljoenen gebruikers van Twitter, laat staan de 2,7 miljard van Facebook. Maar als platformen voor extreme ideeën zo blijven groeien, is het nog maar de vraag hoe erg het voor Qanon is wanneer Twitter ingrijpt.

QAnon sjamaan Jake Agneli was een van de Trump aanhangers, die het Capitool bestormden (foto AP)

Jan van Hessche bericht in de Belgische TijdGangmaker van Qanon stopt met complotdenken.”
https://www.tijd.be/dossiers/verkiezingen-vs/gangmaker-van-qanon-stopt-met-complotdenken/10278887.html

Ron Watkins, de beheerder van de prikbord site 8chan, lijkt niet langer te geloven in de Qanon complottheorie. Daarmee verdwijnt het gevaar van online extremisme echter niet.

We hebben een nieuwe president en het is onze verantwoordelijkheid als burgers om de grondwet te respecteren.’ Met een enorme bocht heeft Ron Watkins ogenschijnlijk de QAnon-complottheorieën ten grave gedragen waarvan hij een van de grootste megafonen was. ‘Laten we alle vrienden en gelukkige herinneringen herdenken, die we de voorbije jaren gemaakt hebben.’

Wie niet thuis is in de la­by­rin­tische wereld van online samenzweringen: Watkins was tot voor kort de beheerder van 8chan, de prikbord site, waarvan zijn vader Jim eigenaar is. Daar worden al jaren ongecensureerd vooral extreemrechtse boodschappen gedeeld. Sinds 2017 dook ook de mysterieuze Q er op, naar eigen zeggen een hoge Amerikaanse functionaris, die toegang had tot geheime documenten van de Republikeinse president Donald Trump.

De cascade aan posts van Q, van wie sommigen beweren, dat hij Ron Watkins zelf is, laat zich als volgt samenvatten. In de Verenigde Staten is er een satanisch netwerk van pedofielen, dat bestaat uit Democratische politici, ‘Deep State‘ ambtenaren, liberale donoren als George Soros, mediabonzen en Hollywood sterren. Gelukkig was Trump, met militaire steun, verkozen om die machtige sekte neer te halen. Elk moment kon ‘De Storm‘ of ‘Het Grote Ontwaken‘ plaatsvinden. Duizenden linkse kinderlokkers zouden worden opgesloten in Guantánamo Bay, met hun executie tot gevolg.

Hoe wanstaltig ook, de Qanon theorie kreeg miljoenen volgelingen. De FBI bestempelde hen als ‘potentieel gewelddadige binnenlandse extremisten‘, maar Trump zei, dat ze ‘van hun land houden‘. Zijn gedefenestreerde nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn hing het Q geloof aan. Met Lauren Boebert en Marjorie Taylor Greene raakten in november twee adepten als Republikeinen verkozen in het Huis van Afgevaardigden. Een van de opmerkelijkste bestormers van het Capitool was Jake Agneli, de in occulte tatoeages, een berenmuts en Viking hoorns gehulde ‘Qanon sjamaan’. Intussen is de theorie ook wereldwijd omarmd, van Nederland over Duitsland tot Japan.

Sinds Trumps verkiezingsnederlaag leek Q verdwenen op 8chan, maar Watkins spuide wel veelvuldig complottheorieën over de vermeende kiesfraude van Joe Biden. Trump retweette hem, en hij werd meermaals geïnterviewd op de rechtse nieuwssite OANN.

Nu Biden ingezworen is, Trump verdween naar Florida en De Storm uitbleef, lijkt Watkins de vertwijfeling van vele Qanon aanhangers te belichamen. Sommigen stellen op Telegram of Gabin de maling‘ genomen te zijn. Daar noemen leden van extreem rechtse milities als Proud Boys, America First en OathKeepers hun boegbeeld Trump nu ook ‘zwak‘ en ‘een totale mislukking‘.

Complottheorieën verdwijnen echter nooit echt, laat staan de onderliggende voedingsbodem van angst en woede. Ze nemen gewoon nieuwe vormen aan, en blijven gedeeld worden, zelfs als klassieke sociale media ze stilaan doodzwijgen. Zo bouwde Q destijds voort op Pizzagate, de theorie, dat de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton vanuit de kelder van een pizzeria in Washington kinderen verhandelde.

Zou het toeval zijn, wierp een complotdenker op, dat er 17 vlaggen wapperden achter Trump, toen die woensdag een afscheidsspeech gaf? Dat moet een verwijzing zijn naar Q, de 17de letter van het alfabet.

Q ANON (foto RTL)

Wie is Q?

Hier en daar wordt gefluisterd wie Q is. Of het waar is of niet, kan ik natuurlijk niet bepalen, maar onwaarschijnlijk vind ik de suggestie niet. Uiteraard moet het iemand zijn uit de kring van generaal Michael Flynn (https://nl.wikipedia.org/wiki/Michael_Flynn) en degene, die het best aan het profiel voldoet, is Ezra Cohen Watnick (https://en.wikipedia.org/wiki/Ezra_Cohen-Watnick), die door Flynn werd gebracht in de VS National Security Council, waar hij tot augustus 2017 werkzaam was. Q begon met berichten te plaatsen op 28 oktober van dat jaar en was al snel een grote hit, vanwaar het artikel van 19 december 2017 van Paris Martineau (https://nymag.com/intelligencer/2017/12/qanon-4chan-the-storm-conspiracy-explained.html), dat ik besprak in mijn eerste artikel over Qanon (zie https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-1-het-q-anon-phenomenon/).

In mei 2020 begon Cohen Watnick zijn werkzaamheden bij het Ministerie van Defensie, waar hij in september 2020 werd gepromoveerd en op 10 november benoemd tot Acting Undersecretary en in december tot voorzitter van de Public Interest Declassification Board.

In diezelfde tijd werden de ‘drops’ van Q steeds zeldzamer, waaruit duidelijk was dat de operatie voorbij was. De laatste drop, van 8 december, bestond slechts uit de onderstaande video. De voorlaatste drop, van 13 november, bevat slechts één veelzeggend woord Durham. Dit is volgens mij het antwoord op de drop van 12 november, waarin wordt gezegd

Zullen we een spelletje spelen?
Niets kan stoppen wat gaat komen.

De eerste letters van de zin in het Engels (‘Nothing Can Stop What Is Coming’) vormen de afkorting NCSWIC, waarvoor een link wordt gegeven (https://www.cisa.gov/safecom/NCSWIC).

De volgende vraag van Q is: Wie nam vandaag ontslag (gedwongen)? en geeft dan een link naar een gearchiveerde pagina van Bryan S Ware (https://www.cisa.gov/bryan-s-ware).

Dan volgen de vragen.

Komt meer?
Waarom is dit relevant?
Hoe ‘toon’ je het publiek de waarheid?
Hoe ‘beveilig’ je de VS verkiezingen post POTUS?
Hoe ‘verwijder’ je buitenlandse inmenging en corruptie en installeer je officiële VS kiezers ID wet(ten) en andere beveiligingen?
Het moest zo zijn.
Soms moet je door de duisternis lopen voordat je het licht ziet.
Q (4951)

Post 4950, eveneens van 12 november, bevat slechts een Amerikaanse vlag afbeelding met de tekst

Niets kan stoppen wat gaat komen.
Niets!

Mad__ American – We’re Not Gonna Take It

Published 4 nov. 2020

SINCE YOUTUBE BLOCKED THIS IN MOST COUNTRIES, INCLUDING THE US, I’VE POSTED IT ON MY RUMBLE ACCOUNT:

https://rumble.com/vcfz53-were-not-gonna-take-it-stop-the-steal.html

A little motivation to keep the fight alive.

WOW! 1 million views!
It’s amazing to see so many patriotic Americans watching this!

To those who think this was made as a call for riots and violence, I ask, did you watch the video?

If riots and violence are what you got from this, you missed the mark completely. This video is anti-riots, anti-violence.

It’s about The American People peacefully assembling, standing against violence and chaos, respecting our flag, standing for freedom. Standing behind the only person who dared to brave DC and shine a light on the swamp that it’s become. The video pays homage to all Americans who stand by our President, who will not abandon him to fight for this country alone.

It’s a reminder to the powers that be that the American spirit can only take so much before action is required. The American People are sick of the lies, disinformation, manipulation, censorship, corruption, hypocrisy, greed, and tyranny that is a pandemic of its own.

There are powerful people willing to let this country burn to the ground to hide their true intentions and corruption, BUT Patriotic Americans are the Yin to their Yang.

We THE PEOPLE are fed up. This isn’t about right or left. That’s what THEY want you to think, to distract you, to keep you from opening your eyes. THIS is simply about freedom VS captivity.

The video is a reminder of how much can be accomplished if we stand United as we fight to preserve our freedoms. A flame to ignite whatever spark you need to keep going, to keep speaking out, to keep talking, to break the barriers of misunderstanding, and more importantly to keep defending our Constitutional Rights and Freedoms.

“We’re Not Gonna Take It!” We are stubborn Americans and will not be pushed around any longer.

We love our GREAT COUNTRY and will stand to defend our FREEDOMS like so many brave Americans before us.

That’s what THE VIDEO is about.

I’m just an everyday Patriotic American trying to make a difference who made a video to the greatest Twisted Sister song ever written, and thanks to Q was lucky enough to get an audience.

The best audience ever, thank you for being a part of this.
WWG1WGA 🇺🇸⭐️🇺🇸

Reacties
https://youtu.be/O1l-nR1Apj4

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Qanon
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-1-het-q-anon-phenomenon/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-extra-1-the-sky-is-falling/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-2-het-q-anon-phenomenon-vervolg/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-extra-2-de-heremiet-en-de-gele-hesjes/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-3-de-volgers-van-q/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-extra-3-pepe-the-frog-mythologie-en-politiek/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-4-de-volgers-van-q-vervolg/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-extra-4-de-fake-news-media-zijn-de-vijand-van-het-volk-de-covington-affaire/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-5-de-walkaway-march/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-6-11-november-globale-reset-of-globale-collapse-q-is-terug-trump-putin-2-0/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-7-trump-in-het-hol-van-de-leeuw-parijs-11-11-2018/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-8-de-invasie-van-de-verenigde-staten-thanksgiving-day/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-9-un-global-compact-for-safe-orderly-and-regular-migration-q-in-den-haag-en-protesten-in-europa/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-10-santa-is-about-to-drop-the-hammer-de-vele-gezichten-van-zwarte-piet-2/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-11-happy-q-year-wat-heeft-2019-in-petto/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-12-de-oorlog-over-de-borderwall/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-13-de-oorlog-van-de-pussyhats-en-de-magahats/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-14-god-emperor-trump/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-15-de-jussie-smollett-hoax/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-16-the-jussie-smollett-hoax-2/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-17-trumps-meesterzet/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-18-het-einde-van-het-qanon-project/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-19-trump-speelt-4d-schaak-met-de-squad/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-20-trump-is-geen-racist/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-21-conan-an-american-hero-q-is-terug/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-22-glenn-becks-democrats-hydra/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-23-impeachment-lite-fuck-trump/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-24-trump-op-weg-naar-herverkiezing-2020/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-25-de-geheime-oorlog-van-obama-tegen-rusland/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-26-de-komende-coup-in-de-vs/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-27-de-komende-coup-in-de-vs-2-rode-luchtspiegeling-of-rode-golf/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-28-de-media-aanval-op-qanon/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-qanon-29-de-media-aanval-op-qanon-2/