Cor Hendriks – Qanon Extra (1): The sky is falling!

THE RATS ARE PANICKING.
2018 WILL BE GLORIOUS.
PREPARE FOR ‘SKY IS FALLING’ WEEK.
Q

Het thema van de Q-posts van deze week is ‘The sky is falling!’, bekend van het Engelse sprookje ‘Henny-Penny’ uit de collectie ‘English Fairy Tales’ van Joseph Jacobs (1898, 113-116) (zie https://www.sacred-texts.com/neu/eng/eft/eft21.htm).

HENNY-PENNY

Op een dag was Henny-penny graantjes aan het pikken op het erf toen – bam! – iets op haar hoofd viel. ‘Hemeltje lief!’ zei Henny-penny, ‘de hemel gaat vallen; ik moet het de koning gaan vertellen.’

Dus ging ze en ging ze en ging haar weg tot ze Cocky-locky ontmoette. ‘Waar ga je naartoe, Henny-penny?’ zegt Cocky-locky. ‘O! Ik ga de koning vertellen dat de hemel aan het vallen is,’ zegt Henny-penny. ‘Mag ik met je meegaan?’ zegt Cocky-locky. ‘Maar natuurlijk,’ zegt Henny-penny. Dus Henny-penny en Cocky-locky gingen de koning vertellen dat de hemel aan het vallen was.

Ze gingen en ze gingen en ze gingen hun weg tot ze Ducky-daddles ontmoetten. ‘Waar gaan jullie naartoe, Henny-penny en Cocky-locky?’ zegt Ducky-daddles. ‘O! Wij gaan de koning vertellen dat de hemel aan het vallen is,’ zeiden Henny-penny en Cocky-locky. ‘Mag ik met je meegaan?’ zegt Ducky-daddles. ‘Maar natuurlijk,’ zeiden Henny-penny en Cocky-locky. Dus Henny-penny, Cocky-locky en Ducky-daddles gingen de koning vertellen dat de hemel aan het vallen was.

Ze gingen en ze gingen en ze gingen hun weg tot ze Goosey-poosey ontmoetten. ‘Waar gaan jullie naartoe, Henny-penny, Cocky-locky en Ducky-daddles?’ zegt Goosey-poosey. ‘O! Wij gaan de koning vertellen dat de hemel aan het vallen is,’ zeiden Henny-penny, Cocky-locky en Ducky-daddles. ‘Mag ik met je meegaan?’ zegt Goosey-poosey. ‘Maar natuurlijk,’ zeiden Henny-penny, Cocky-locky en Ducky-daddles. Dus Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles en Goosey-poosey gingen de koning vertellen dat de hemel aan het vallen was.

Ze gingen en ze gingen en ze gingen hun weg tot ze Turkey-lurkey ontmoetten. ‘Waar gaan jullie naartoe, Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles en Goosey-poosey?’ zegt Turkey-lurkey. ‘O! Wij gaan de koning vertellen dat de hemel aan het vallen is,’ zeiden Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles en Goosey-poosey. ‘Mag ik met je meegaan?’ zegt Turkey-lurkey. ‘Maar natuurlijk,’ zeiden Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles en Goosey-poosey. Dus Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles, Goosey-poosey en Turkey-lurkey gingen de koning vertellen dat de hemel aan het vallen was.

Ze gingen en ze gingen en ze gingen hun weg tot ze Foxy-woxy ontmoetten en Foxy-woxy zei tegen Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles, Goosey-poosey en Turkey-lurkey: ‘Waar gaan jullie naartoe, Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles, Goosey-poosey en Turkey-lurkey?’ En Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles, Goosey-poosey en Turkey-lurkey zeiden tegen Foxy-woxy: ‘Wij gaan de koning vertellen dat de hemel aan het vallen is.’ ‘O, maar dit is niet de weg naar de koning, Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles, Goosey-poosey en Turkey-lurkey’ zegt Foxy-woxy; ‘Ik weet de juiste weg; zal ik hem jullie wijzen?’ ‘Maar natuurlijk, Foxy-woxy’ zeiden Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles, Goosey-poosey en Turkey-lurkey. Dus Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles, Goosey-poosey, Turkey-lurkey en Foxy-woxy gingen allemaal de koning vertellen dat de hemel aan het vallen was.

Dus ze gingen en ze gingen en ze gingen hun weg tot ze bij een nauw en duister hol kwamen. Dit nu was de deur van Foxy-woxy’s grot. Maar Foxy-woxy zei tegen Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles, Goosey-poosey en Turkey-lurkey: ‘Dit is de korte weg naar het paleis van de koning: je zal er spoedig zijn wanneer jullie me volgen. Ik ga voorop en jullie komen achter me aan, Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles, Goosey-poosey en Turkey-lurkey.’ ‘Maar natuurlijk, ongetwijfeld, waarom niet?’ zeiden Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles, Goosey-poosey en Turkey-lurkey.

Dus Foxy-woxy ging zijn grot in en hij ging niet ver, maar draaide zich om om te wachten op Henny-penny, Cocky-locky, Ducky-daddles, Goosey-poosey en Turkey-lurkey. Dus tenslotte ging Turkey-lurkey als eerste door het donkere gat de grot in. Hij was niet ver toen ‘Floep!’ Foxy-woxy Turkey-lurkey’s kop afbeet en zijn lijf over zijn linkerschouder wierp. Toen ging Goosey-poosey naar binnen en ‘Floep!’, haar kop was eraf en Goosey-poosey werd naast Turkey-lurkey gesmeten. Toen waggelde Ducky-daddles naar beneden en ‘Floep!’ deed Foxy-woxy en Ducky-daddles’ kop was eraf en Ducky-daddles werd gesmeten naast Turkey-turkey en Goosey-poosey. Toen trippelde Cocky-locky de grot in en hij was niet ver toen ‘Hap, Floep!’ deed Fozy-woxy en Cocky-locky werd gesmeten naast Turkey-turkey, Gooseypoosey en Ducky-daddles.

Maar Foxy-woxy had twee happen gedaan naar Cocky-locky en toen de eerste beet Cocky-locky slechts verwondde, maar hem niet doodde, riep hij naar Henny-penny. Maar zij ging er vandoor en rende naar huis, dus ze vertelde nooit de koning dat de hemel aan het vallen was.

Het sprookje werd door de Engelse sprookjesverzamelaar Joseph Jacobs in 1860 in Australië opgetekend. De grap bestaat uit het vermijden van alle voornaamwoorden, wat resulteert in kaakbrekende zinnen bijna gelijk aan de beroemde “She stood at the door of the fish-sauce shop, welcoming him in.” Een parallel is te vinden bij Hallewell met de titel ‘Chicken-Licken’. Het komt ook voor in Chambers’ ‘Popular Rhymes’ met dezelfde namen van de ‘dramatis personae’ als in Jacobs’ versie. In Kennedy’s ‘Fireside Tales of Ireland’ komt het voor onder de titel ‘Het Einde van de Wereld’. Voor Europese parallellen wordt verwezen naar Crane’s ‘Italian Popular Tales’ (p. 377).

Op het internet zijn diverse versies te vinden, de meeste met een veranderd slot, dat kennelijk niet geschikt voor kinderen wordt geacht.
https://youtu.be/Y2dhcUT4XLw (5:04) ‘Henny Penny children’s book read aloud’ van Miss Jackie’s Reading Corner, gepubliceerd op 18 mei 2017 (3.283 v; 0 r).
https://youtu.be/iiSf_K5PeFw (4:51) ‘Henny Penny-The sky is falling’ van Computer Mice, gepubliceerd op 14 feb. 2013 (189.379 v; 17 r).
https://youtu.be/YgiMGYupZFI (4:56) ‘HENNY PENNY, cartoons for kids’ van Косолапый Мишка, gepubliceerd op 12 mei 2017 (15.974 v; 1 r).
https://youtu.be/h7DJaQRD4ME (7:47) ‘The Sky is Falling | Henny Penny | Chicken Little #ShortStory #Kids’ van Ryan Kids Club, gepubliceerd op 27 dec. 2017 (26.886 v; 3 r).

Zie verder: Folktale and Fairy Tale Resources in the CRC: Chicken Little & Henny Penny (https://libguides.bgsu.edu/c.php?g=227225&p=1506145).

Volgens Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Chicken_Little) wordt het verhaal geclassificeerd als ATU 20C, dat internationale voorbeelden bevat van sprookjes die de draak steken met paranoia en massahysterie en gelinkt wordt naar de pagina ‘The End of the World’ van D.L. Ashliman (https://web.archive.org/web/20000620145435/http://www.pitt.edu/~dash/type2033.html), waar een vijftal voorbeelden zijn opgenomen, een oude uit de Indiase Jataka, een uit Tibet, een Schotse van Chambers (zie boven), een uit Noorwegen en een Afro-amerikaanse. Ashliman verwijst ook naar ATU 2033: ‘A Nut Hits the Cock’s Head’ en de haan denkt dat de wereld tot een einde komt. Hij zendt de hen om het de eend te vertellen. De eend vertelt het de gans, de gans de haas, de haas de vos, de vos de wolf. De uiteindelijke formule luidt: ‘Vos, wie zei dat?’ ‘Haas.’ ‘Haas, wie zei dat?’ ‘Gans.’ Etc. Voor vervolg zie 20C. Soms hebben de dieren rare namen, waarbij verwezen wordt naar type 2010 I A: ‘The Animals with Queer Names’: als hen (henny-penny), haan (cocky-locky), gans (goosey-poosey).

Het gaat dus in het sprookje om het uitbreken van paniek, een besmettelijke aangelegenheid, waarbij de een de ander aanstookt om uiteindelijk te belanden in de grot van de begerige vos, die korte metten met hen maakt.

Tina Toon - WE BELIEVE YOU!

Tina Toon – WE BELIEVE YOU!

Keren we terug naar Q. Er zijn diverse video’s inmiddels verschenen met ‘The Sky is Falling’ in de titel. https://youtu.be/Py4cxz_QoFM (14:58) ‘Retired Marine – QAnon Tells Patriots To Prepare For “Sky Is Falling” Week! – 09/23/2018’ van Steve Motley, gepubliceerd op 23 sep. 2018 (7.818 v; 152 v). Dit is een inleidend verhaal over Q, verteld door een gepensioneerde marineman, die naar eigen zeggen Q volgt sinds het begin en zijn verhaal vertelt zonder ingewikkelde woorden. Vanaf 11:00 gaat hij in op de huidige situatie met Judge Kavanaugh en eindigt met het citeren van het bovenstaande bericht van Q.

In internationale (Russische) kringen wordt gesproken over ‘Doom Week’, zie de onderstaande screenshot:

Screenprint 25-9-18 ('Doom Week')

Screenprint 25-9-18 (‘Doom Week’)

Voor meer over de Kavanaugh-zaak, zie https://youtu.be/iOvQmPSiiHU (14:32) ‘Brett Kavanaugh Accuser May NOT Show Up To Senate Hearing Makes NEW Demand(VIDEO)!!!’ Van GLOBAL News, gepubliceerd op 26 sept. 2018 (3.073 v; 281 r). Tekst: ‘Brett Kavanaugh accuser may not show up to senate hearing makes new demand. Judge Kavanaugh’s accuser Christine Blasey Ford’s legal team is once again up to its tactic of stalling. Ford may not even show up on Thursday, as a deal is still not “done.” The GOP wants to bring in a prosecutor to interview both Brett Kavanaugh and Ford, and Ford’s team isn’t loving the idea, asks for the name and resume of who that person will be.’ Zelfs Trump liet zich uit over de zaak tijdens een persconferentie https://youtu.be/-jnQ6bU3UEg (13:37) ‘President Trump Press Conference: Second Kavanaugh Accuser ‘Has Nothing,’ ‘Was Drunk’ 9/25/18’ van LIVE ON-AIR NEWS, gepubliceerd op 25 sept. 2018 (29.578 v; 218 r). Tekst: ‘President Donald Trump took a few questions, including about Judge Brett Kavanaugh and the allegations against him, when he went off about the accusations and the accusers. Earlier Tuesday, Press Secretary Sarah Sanders indicated the White House would be open to hearing from second accuser Deborah Ramirez at Thursday’s hearing. But at the U.N. Trump was less receptive.As he and other Republicans have said before, Trump today said that “a con game being played by the Democrats” with regard to the accusations against his nominee Kavanaugh. He also specifically took several shots at Ramirez, “Now a new charge comes up and she said well it might not be him, and there were gaps and said she was totally inebriated, and she was all messed up. And she doesn’t know if it was him, but it might’ve been him. Oh, gee, let’s not make him a Supreme Court judge because of that,” said Trump of Ramirez. “This is a con game being played by the Democrats.” Asked then about the possibility of Ramirez testifying, Trump continued. “The second accuser has nothing,” he said. “The second accuser doesn’t even know, she thinks maybe it could have been him, maybe not. She admits that she was drunk. She admits time lapses, there were time lapses. This is a person, and this is a series of statements that’s going to take one of the most talented, one of the greatest intellects from a judicial standpoint in our country going to keep him off the United States Supreme Court.”“I said something this morning, he has a chance to be one of the greatest justices ever in the United States Supreme Court,” Trump continued. “What a shame, and what a shame.” He also said the Democrats ‘know he’s high quality” and that they’re “winking at each other.”’ Zie ook https://youtu.be/7EdegxDXxH0 (40:59) ‘Sean Hannity 9/25/18 | Fox News Today | September 25, 2018’ van Jesse Watters Fox, gepubliceerd op 25 sept. 2018.

Screenprint 25-9-18 ('Christine Blasey')

Screenprint 25-9-18 (‘Christine Blasey’)

Een andere video van een Q-volger is https://youtu.be/5z-zl-yu1Zw (20:56) ‘Q Anon – The Sky is Falling – In Pursuit of Truth Presents – 9.24.18’ van In Pursuit of Truth, gepubliceerd op 24 sept. 2018 (46.743 v; 840 r). In deze video wordt op een humoristische wijze ingegaan op het thema, beginnend met een fragment uit Disney’s Chicken Little. Er worden 2 Q-drops behandeld, waaronder het boven dit artikel staande bericht over het vallen van de hemel. Een video waarin de Kavanaugh-zaak wordt uitgelegd door een Q-volger is https://youtu.be/RFJ-cexhyNE (24:38) ‘Kavanaugh Accusations Circus- This Is What You Need to Know’ van Truth and Art TV, gepubliceerd op 26 sept. 2018 (7.951 v; 186 r).

De tweede zaak, die in deze week naar een hoogtepunt gaat, is de kwestie rond Rod Rosenstein en de openbaarmaking van de FISA-documenten. Om dit beter te begrijpen is er de video https://youtu.be/VZsK9kz7rHA (34:28) ‘Rod Rosenstein and the Curious Case of the FISA’ van Tracy Beanz, gepubliceerd op 25 sept. 2018 (17.311 v; 253 r) en zie https://twitter.com/tracybeanz/status/1044709463985451008.

Terwijl deze twee zaken al dagen lang het nieuws beheersen, zet Trump stappen om het programma van de globalisten te ontmantelen. https://youtu.be/27gxzSZkv2o (28:43) ‘Deep State Playbook Dead,Fear,Panic,Cornered,The Light Is Shining Brighter – Episode 1673b’ van X22Report, gepubliceerd op 25 sept. 2018 (44.782 v; 365 r). Tekst: ‘Protestors arrested while protesting Kavanaugh. The entire case against Kavanaugh is now falling apart. The deep state playbook is not working and they are panicking. The light is shining brighter and the deep state are turning on each other. Trump during the UN speech let the establishment know that they will not control the US with their Uun-elected government.’ [24:00: Speech van Trump: opzeggen van het Int. Gerechtshof.]

De speech van Trump voor de UN
https://robscholtemuseum.nl/c-span-president-trump-addresses-u-n-general-assembly-full-speech/

HeydonMusicpage – Q Anon: I Believe… Today! The News Goes Crazy! Mockingbirds

Gepubliceerd op 27 sep. 2018

#TRUMP #Qanon #Obama #Hillary #Kavanaugh #MEGA #Metoo

Q Anon : I Believe – Today The News Goes Crazy ! Mockingbirds

Heydonmusicpage DEAN kOHN “Let your freedom Ring” 2017

Here is a video I never finished! This is a quick Mix audio and video Mix the day we shot it! The hard drive the tracks were on Crashed! This is the only mix i have

Good times!

DEAN KOHN “Let your freedom Ring” 2017 …ALL Music is me ! Words by DEAN KOHN & I
https://twitter.com/DeplorableChoir
https://twitter.com/GrrrGraphics

Reacties:
https://youtu.be/btgHDKA-v1k

The UN-Party is Over

The UN-Party is Over

De speech wordt uitgebreid geanalyseerd in deze video: https://youtu.be/8b8XQCLVpeE (39:54) ‘The United Nations’ Party is Over’ American Intelligence Media, gepubliceerd op 25 sept. 2018 (18.313 v; 436 r). Tekst: ‘Thomas and Betsy look at POTUS tweets of September 24 and 25, 2018 and review his BRILLIANT speech given at the United Nations. To read the tweets, see the speech, and other surprises: https://truthbits.blog/2018/09/25/the-united-nations-party-is-over/.

Screenshot @JennyHatch 1

Screenshot @JennyHatch 1

Een andere analyse is hier: https://youtu.be/Rb0asnW-sdg (18:39) ‘Confirmed,Globalists Plans Rejected,Next,Reject The Central Bank System – Episode 1673a’ van X22Report, gepubliceerd op 25 sep. 2018 (35.882 v; 340 r). Tekst: ‘The BREXIT is starting to look like all theater. Do the leaders really want what the people want, most likely not. The President elect of Mexico told his people that Mexico is bankrupt and gave the central bank a warning. The establishment is at it again, dumping cryptos to manipulate the market just like the precious metals market. Case Shiller admits that housing prices are coming down and the it starting to look like real estate has reached the peak. The entire plan to bring manufacturing back to the US is being negotiated behind close doors with Chinese, it might look like a trade war but its a war against the central banking establishment. Confirmed, Trump during his UN speech said the US will not go along with globalism.’

Screenshot DeceptionBytes (18-9-18)

Screenshot DeceptionBytes (18-9-18)

De spanningen zullen deze week nog verder oplopen, maar zijn niets in vergelijking wat er in oktober te gebeuren staat. Een voorproefje wordt gegeven in de volgende video: https://youtu.be/JjrBlL_d3j8 (10:08) ‘Q’s October SURPRISE for Dems?? An Anon’s Perspective’ van Truthification Chronicles, gepubliceerd op 26 sept. 2018 (6.642 v; 142 r). Tekst: ‘Here’s one anon’s thoughts on the October surprise the Q Team has in store for the Democrats. Although it’s not Q-confirmed, I think it’s probably what we’re going to see.’ Meer hierover is te zien in de volgende video: https://youtu.be/77uL5bryTG4 (12:18) ‘Trump Planning Mass Arrests Of VIP ‘Deep State’ Traitors’ van Anonymous EXPOSED, gepubliceerd op 25 sept. 2018 (42.818 v; 574 r) of het artikel https://yournewswire.com/trump-mass-arrests-deep-state-traitors/.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Qanon