Cor Hendriks – Qanon (29): De Media aanval op Qanon (2)

Savannah Guthrie Meme (foto HeydonMusicpage)

Qanon (29): De Media aanval op Qanon (2)

Het tweede presidentiële debat in de VS ging niet door, omdat President Trump geen zin had in een ZOOM sessie. In plaats daarvan hielden zowel Joseph Biden als Donald Trump op 15 oktober Town Hall sessies. Merkwaardig is, dat Trump zijn sessie liet organiseren door NBC, een van zijn grootste tegenstanders. Het interview door Savannah Guthrie was dus min of meer een puinhoop, waarbij beide partijen elkaar heel vaak onderbraken of door elkaar heen spraken. Qanon kwam ter sprake en volgens de titel van de video verwerpt Trump Witte Suprematie en hij ontwijkt een vraag over Qanon.

https://www.nbcnews.com/40d94141-fecd-4180-a044-5d06591734ed

Het video fragment is opgenomen in de compilatie van HeydonMusicpage van 16 oktober met de titel ‘Trump gaat als een wildeman te keer tegen Savannah Guthrie vanwege haar herhaaldelijk aan hem vragen om Witte Suprematie te verwerpen – alweer’.

Guthrie Op de man af gevraagd om Witte Suprematie te verwerpen (tijdens het eerste debat), deed u dat niet, u stelde follow up vragen, wie in het bijzonder. Een paar dagen later in een andere show verwierp u Witte Suprematie. Mijn vraag aan u is: waarom lijkt het of (…)

Trump Ik verwerp Witte Suprematie, ik heb jarenlang Witte Suprematie verworpen, maar jullie doen dit altijd, jullie beginnen altijd met deze vraag.

G Maar u (…)

T Jullie vragen niet aan Joe Biden waarom hij Antifa niet verwerpt. Ik zag hem in min of meer vergelijkbare show met Lester Holt en ze stelden hem vragen, alsof Biden een kind was

G  Maar ook (…)

T  Luister je wel? Ik verwerp Witte Suprematie. Wat is je volgende vraag?

G Het voelt soms, of u aarzelt om zo te doen, alsof u de vraagt vermijdt.

T Aarzelend? Hier gaan we weer. Iedere keer in feite, mijn mensen kwamen met, ik ben er zeker van, dat ze de Witte Suprematie vraag zullen stellen. Ik verwerp Witte Suprematie, en eerlijk gezegd, ik verwerp Antifa en ik verwerp die mensen aan de linkerzijde, die onze steden plat branden, die worden gerund door Democraten, die niet weten wat ze aan het doen zijn

G Nu we toch aan het verwerpen zijn, laat me u vragen naar Qanon. Het is deze theorie, dat Democraten een satanische pedofielenkring zijn en dat u de redder daar van bent. Nu, kunt u voor eens en voor altijd zeggen, dat het compleet niet waar is? Wijst u Qanon in zijn geheel af?

T Ik weet niets over Qanon, ik weet heel weinig.

G Ik heb het u net verteld.

T Je vertelde me maar wat je me vertelt, maakt het geen feit, moet ik helaas zeggen. Ik weet er niets over. Wat ik wel weet is, dat ze heel erg tegen pedofilie zijn. Ze bevechten er erg hard tegen, maar ik weet er niets van

Trump in de verdediging (foto NBC)

T Ik zal je vertellen, waar ik wel over weet. Ik weet over Antifa en Radicaal Links. Ik weet hoe gewelddadig ze zijn en hoe gemeen ze zijn. Zij branden de steden plat, die worden gerund door Democraten, niet die, die gerund worden door Republikeinen.

G Maar de Republikeinse senator Ben Sasse zei en ik citeer “Qanon is gek. We hebben leiders nodig, die een samenzweringstheorie een samenzweringstheorie noemen.”

T Hij kan gelijk hebben…

G Zeg gewoon, dat het krankzinnig is en niet waar.

T Hij kan gelijk hebben. Ik weet niet zo over Qanon…

G U weet het wel!

T Ik weet het niet! Nee, ik weet het niet. Jij vertelt me er van alles over, laten we de hele show er aan verspillen. Je begon over Witte Suprematie – ik verwierp het. Je begint met iets anders – ga je gang, blijf me deze vragen stellen…

G: (…)

T Laat me zeggen wat ik er over heb gehoord. Ze zijn heel sterk tegen pedofilie. En ik ben het daar mee eens! En ik ben het daar heel erg mee eens.

G Een satanische pedofielen cultus gerund door (…) Weet u daarvan?

T Ik weet daar niet van en jij weet daar ook niet van.

G U zei deze week nog (…)

T Waarom vraag je me niet naar Antifa? Ben je niet geïnteresseerd in Radicaal Links? Waarom stel je Joe Biden daar geen vragen over? Waarom veroordeelt hij Antifa niet? Waarom zegt hij, dat het niet bestaat?

G Omdat u hier bent.

T Wat leuk. Antifa bestaat. Ze zijn gemeen, ze zijn gewelddadig, ze doden mensen en branden onze steden plat, en ze zijn, toevallig of niet, Radicaal Links.

Savannah Guthrie in de aanval (foto NBC)

De video is opgenomen in het artikel ‘Qanon supporters achter geannuleerde Pence fondsen werver gaven Trump $ 1 miljoen’, met de subtitel ‘Het echtpaar deed hun donatie in augustus voordat een geplande geld inzamelactie met Pence werd geannuleerd nadat hun promotie van de Qanon samenzweringstheorie aan het licht kwam’ van The Associated Press, gepubliceerd op 16 oktober.

President Donald Trump accepteerde recentelijk $ 1 miljoen in campagne bijdragen van een echtpaar, van wie de uitgesproken support voor de Qanon samenzweringstheorie leidde tot de annulering van een geld inzamelactie, die ze zouden houden voor vice president Mike Pence afgelopen maand.

Het echtpaar Caryn en Michael Borland hebben Qanon memes gedeeld en berichten van Qanon accounts geretweet, rapporteerde The Associated Press in september, wat leidde tot de annulering van een Montana geld inzamelactie. De samenzweringstheorie omvat grondeloze vergezochte beweringen over liberalen [= Democraten], satanisme en kinderseks handel, evenals claims, dat Trump een gevecht voert tegen verschanste vijanden in de overheid.

Nieuwe campagne financiële onthullingen, vrijgegeven op donderdagavond, tonen dat Trump’s gezamenlijke geld inzamelactie met de Republikeinse Nationale Comité $ 1,03 miljoen accepteerde van het echtpaar, die zij eind augustus doneerden, voordat de geld inzamelactie werd geannuleerd. Hun zoon, als zijn beroep wordt geregistreerd als “student”, droeg een extra $ 580.000 bij rond dezelfde tijd, volgens de verslagen. Het echtpaar reageerde vrijdag niet meteen op een verzoek voor commentaar. De Trump campagne reageerde ook niet meteen.

Kandidaten geven vaak donaties terug, die gegeven worden door supporters van wie het  persoonlijk handelen problematisch zou kunnen zijn. Terwijl veel Republikeinen Qanon hebben afgewezen, is Trump niet bereid geweest om support te weigeren van aanhangers, een teken er van hoe diep het een voet aan de grond heeft gekregen in de GOP.

Tijdens een Town Hall forum uitzending op NBC donderdagavond weigerde Trump herhaaldelijk te zeggen, dat de Qanon theorie verkeerd was en bekende er weinig van te weten.

Kunt u voor eens en voor altijd zeggen, dat het compleet niet waar is? Wijst u Qanon in zijn geheel af?” vroeg moderator Savannah Guthrie tijdens een pittige uitwisseling.

Ik weet er niets van,” antwoordde Trump. “Ik weet wel, dat ze heel erg tegen pedofilie zijn, ze bevechten het heel hard. Maar ik weet er niets over.”

Guthrie vroeg door “Waarom niet gewoon zeggen, dat het krankzinnig is en niet waar?

Trump antwoordde: “Ik weet het niet en jij weet het ook niet.”

Er is een video bijgevoegd, getiteld ‘Qanon en samenzweringstheorieën: een Amerikaanse politieke traditie’ van 9 oktober.

https://www.nbcnews.com/afe9b5a5-f6e1-4fb5-b0f6-c73d65747cfd

Qanon is een breed reikende samenzweringsfictie, die zich hoofdzakelijk op het internet verspreidt, draaiend om het geloof, dat Trump een campagne voert tegen vijanden, begraven in de “Deep State” van de overheid – en ook omvattend het grondeloze, vergezochte idee van Trump vijanden achter een sekshandel kring gerund door satanische pedofielen en kannibalen. Het refereert aan cryptische berichten van de anonieme Q, naar verluidt een overheid insider.

Het verhaal is gegroeid om andere allang bestaande samenzweringstheorieën te omvatten en wint tractie onder sommige extreme Trump supporters. De beweging wordt vaak vergeleken met een rechtse cult. Sommige volgelingen hebben voor een ambt gerund, voornamelijk in de Republikeinse partij, hoewel sommigen hebben gerund als onafhankelijke of als derde partij kandidaten.

De Borlands hebben meerdere Qanon sociale media berichten gedeeld, evenals andere in diskrediet gebrachte samenzweringen. Ze hebben hun Twitter accounts geblokkeerd voor publieke weergave. Michael Borland heeft ook zijn openbare Facebook account gezuiverd van de meeste Qanon inhoud. Het bevatte voorheen diverse Qanon “Q” logo’s, inclusief een vlammende “Q” met een christelijk kruis in het midden. Hij deelde eerder ook de Qanon eed, evenals zijn slogan, dat stelt “Waar Wij Gaan Een We Gaan Allemaal.”

Qanon – The Storm (foto otterwalks)

Een ander artikel over Qanon van NBC News verscheen op 15 oktober met de titel ‘YouTube verbant Qanon en andere samenzwering content, die op individuën gericht is’, geschreven door Brandy Zadrozny en Ben Collins.
https://www.nbcnews.com/tech/tech-news/youtube-bans-qanon-other-conspiracy-content-targets-individuals-n1243525

De subtitel luidt: ‘YouTube zei, dat ze het aangepaste beleid onmiddellijk zouden toepassen en is van plan om het de komende weken op te schroeven.’

YouTube zei donderdag, dat het niet langer content zou toelaten, dat individuen en groepen aanvalt met samenzweringstheorieën, in het bijzonder Qanon en zijn voorganger “Pizzagate”. “Vandaag nemen we weer een stap in onze pogingen om haat en lastig vallen in te perken door meer samenzweringstheorie content te verwijderen, dat werd gebruikt om echte wereld geweld te rechtvaardigen,” maakte het bedrijf bekend op haar blog.

De nieuwe regels, een uitbreiding van YouTube’s bestaande haat en lastig vallen beleid, zal content verbieden dat “iemand bedreigt of lastig valt door te suggereren, dat ze medeplichtig zijn in een van deze schadelijke samenzweringen, zoals Qanon of Pizzagate,” stond in het bericht.

YouTube’s zet om af te komen van het platform van Qanon inhoud volgt vergelijkbare recente veranderingen door andere sociale media platforms. In juli verwijderde Twitter Qanon accounts en beperkte Qanon content. Afgelopen week zei Facebook, dat het groepen, pagina’s en Instagram accounts, die zich met Qanon identificeren, zou verwijderen.

Qanon is een samenzweringstheorie die zonder grond claimt, dat spraakmakende Democraten en Hollywood beroemdheden ritueel kinderen offeren als onderdeel van een Cabal, die President Donald Trump bevecht. Online vallen Qanon volgers onophoudelijk publieke en private figuren aan, die ze inbeelden deel uit te maken van de satanische Cabal. Sommige volgers hebben hun gewelddadige fantasieën in de echte wereld ten uitvoer gebracht, naar verluidt gewelddaden begaand, inclusief moord, een feit, dat de FBI er toe bracht in 2019 om het te labelen als een potentieel binnenlandse terreurdreiging.

Opgenomen in het artikel is de video ‘Hoe Qanons onbewezen theorieën zich verspreiden door de buitenwijken’ van NBC News, van 15 oktober.

https://www.nbcnews.com/10f1ae79-79b3-444f-b215-f5e7828da402

Sinds 2018 heeft YouTube een aantal handhavingsmaatregelen en beleidsveranderingen ondernomen om Qanon content te reduceren door gebruik te maken van bestaande regels tegen opstoken tot geweld of het openbaren van privé informatie. Deze zetten leidden tot de verwijdering van tienduizenden Qanon video’s en de beëindiging van honderden aan Q gerelateerde kanalen, zei YouTube.

Maar, zoals YouTube CEO Susan Wojcicki deze week tegen CNN zei, een hoop Qanon video’s zijn tot nu toe ontsnapt aan moderatie,  omdat ze worden beschouwd als “borderline content”, die geen specifiek beleid schonden.

Ik denk, dat met ieder beleid heel duidelijk gedefinieerd moet worden. Bijvoorbeeld wat betekent een Qanon groep precies?” zei Wojcicki. “Dat is een soort ding. dat we moeten opnemen in onze termen van het beleid en om zeker te maken, dat we superclean zijn.” Terwijl het geen algemeen verbod is, verwacht YouTube, dat het nieuwe beleid een significante impact zal hebben op de overgebleven Qanon content.

Qanon volgelingen hebben beroemdheden, politici en bedrijven aangevallen schijnbaar willekeurig met beschuldigingen van pedofilie in video’s, geplaatst op YouTube. Die video’s worden dan zo algemeen bekeken, dat ze de top van zoekresultaten verzadigen met samenzweringstheorieën, die officiële bronnen van informatie overstemmen en, in geval van beroemdheden, zelfs de filmtrailers en clips van TV shows.

Qanon volgelingen hebben herhaaldelijk valselijk de acteur Tom Hanks aangevallen en zoektochten naar de acteur op YouTube komen routinematig terug met fantastische samenzweringstheorieën. Hanks zoon Chet zei op Instagram, dat hij “een tijdje stopte met sociale media” deze week vanwege gescheld door Qanon volgelingen.

Opgenomen in het artikel is de video ‘Hoe Qanons onbewezen theorieën zich verspreiden door de buitenwijken’ van NBC News, van 16 oktober.

https://www.nbcnews.com/e1b79d7f-f7d1-44a2-89dd-a9c50ff01461

Becca Lewis, een onderzoekster verbonden met het Centrum voor Informatie, Technologie en Openbaar Leven aan de Universiteit van Noord Carolina, die focust op internet radicalisering, zei dat YouTube’s nieuw Qanon beleid veel enger in scope is dan Facebook’s onmiddellijke verbanning, dus “de werkelijke impact is ongelooflijk moeilijk vast te stellen totdat we het in de praktijk toegepast zien.”

Aan de ene hand is het zeker aggressiever dan hun huidige beleid ten aanzien van lastig vallen of samenzweringstheorieën,” zei Lewis. “Aan de andere hand, door alleen samenzweringsinhoud te verbieden, die zich speciaal richt op andere individuen en groepen, kan het enorme hoeveelheden speelruimte overlaten voor Qanon content om te blijven gedijen.”

Een woordvoerder voor YouTube weigerde commentaar te geven op specifieke Qanon video’s of makers, die zouden worden beïnvloed door het nieuwe beleid. Sommige van de meest virale Qanon content op YouTube, inclusief een documentaire achtige Qanon film, die meer dan 15 miljoen views had, en hele kanalen gewijd aan de Qanon samenzwering met miljoenen views en collectieve subscribers, werden donderdag neergehaald en vervangen door banieren, die uitlegden, dat de verwijdering “het gevolg was van meerdere of ernstige schendingen van YouTube’s beleid, dat content verhindert, gericht op lastig vallen, pesten of bedreigen.” Andere virale Qanon video’s met miljoenen views waren nog steeds toegankelijk.

Brandy Zadrozny is een onderzoeksreporter voor NBC, Ben Collins behandelt disinformatie, extremisme en het internet voor NBC News.

Trump in De Jensen Show (foto Jensen)

Trump was al eerder naar Qanon gevraagd. In De Jensen Show, aflevering 206, van 21 augustus (https://youtu.be/0jrTrEcctmk), was een deel uit een persconferentie van de Amerikaanse president Donald Trump te zien, waarin deze ernaar werd gevraagd.

Tijdens de pandemie is de Qanon beweging heel populair geworden. Wat vindt u daarvan?

Trump antwoordde “Ik weet er niet veel van. Ik heb wel begrepen, dat ze achter me staan. Dat waardeer ik, maar ik weet niet precies wat ze doen. Ik weet wel, dat de beweging groter wordt. Ik heb begrepen, dat deze mensen de toestanden in Portland en in New York de afgelopen zeven maanden [afkeuren]. Deze beweging begon toen ik vier jaar geleden aantrad. Deze beweging vindt het erg wat er gebeurt in Portland, Chicago en New York en op andere plekken. Ze houden van ons land en zijn niet blij met wat er daar gebeurt.”

De interviewster vroeg door, “Volgens deze theorie redt u de wereld in het geheim van een satanische en pedofiele cult. Is dat iets, waar u achter staat?

Trump: “Die theorie heb ik nog niet gehoord, maar zou dat een slechte zaak zijn? Als ik problemen de wereld uit kan helpen, dan doe ik dat graag. Ik wil me daar voor inzetten. Dat is ook wat we doen. We behoeden de wereld van een radicaal links gedachten goed, die dit land kapot wil maken. Als wij vallen, valt de rest van de wereld met ons mee. Dan slepen we alles met ons mee. Daarom moeten we overeind blijven staan.”

Jensen zat er bij te smullen en had er verder weinig aan toe te voegen. Meer wordt er over gezegd door Michael Knowles in zijn show aflevering 601, van 20 augustus (https://youtu.be/PyQMw7arm84) met de titel ‘De wereld redden van kannibalen’.

Te midden van onze nationale onrust op het hoogtepunt in een verkiezingsjaar weet je, dat we altijd kunnen rekenen op de Mainstream Media om te focussen op de belangrijke zaken en de belangrijke vragen te stellen, zoals vragen aan Qanon (zie de eerste vraag boven.) Dat is wat werkelijk leeft in de geest van de mensen. Je weet, dat het land in brand staat, steden branden, mensen worden aangevallen, standbeelden worden omvergetrokken, politiebureaus worden opgeheven, en waarover we willen horen is over een internet Meme, ja, dat is het. Dank je wel, geweldig werk, media, een internet Meme, die jullie op vele wijzen hebben verzonnen. Trump wuifde het goed weg. Een geweldig antwoord. Zijn antwoord komt er in wezen op neer: mijn jongens zijn goed, jullie jongens zijn slecht, ja, jullie mensen zijn bezig het land te vernietigen en als je stemt op mij, zullen wij het land herstellen. Een zeer eenvoudig antwoord, maar de reporter neemt er geen genoegen mee en stelt de vervolgvraag over de satanische cult van pedofielen en kannibalen. Klinkt dat als iets, dat je eerder gehoord hebt als, ik weet niet, als de Democraten, die God uitjouwden op hun nationale conventie jaren geleden of rondvlogen met pedofielen en vliegtuigen naar Caribische Eilanden, of letterlijk mensen hersens aten tijdens een uitzending van CNN, dat is wat voormalig CNN medewerker Reza Aslan deed. Ik  weet het niet, het begint me al heel wat minder gezocht te klinken. We zullen het Q ding, wat dat ook is, laten rusten, het is een bijzaak, een afleiding van werkelijk aan de hand is in het land en straks terug komen op Trump’s excellente antwoord.

Ik wil nu terugkeren naar waar we aan het begin van de show mee begonnen, dat Q ding, Qanon, dat is waar al de Democraten in de media over willen praten. Ik denk, dat de meeste Conservatieven niet eens weten wat dit is, ze hebben er zelfs niet van gehoord, dit is een internet meme, niet waar, maar de pers, zij schrijven er de hele tijd over, alsof dit het einde van de wereld is. Wat is het Q ding? Ik weet er net als president Trump niet echt veel van, maar in tegenstelling tot de Democraten, denk ik, dat we het feit, dat deze beweging bestaat, serieus moeten nemen. Ik denk niet, dat we ons zorgen moeten maken. Ik denk niet, dat het het einde van de wereld is, maar het feit, dat er zo’n internet meme bestaat, is iets van een activistische beweging geworden. Wat betekent het? Je weet, dat ik BLM serieus neem. Ik neem niet de claims van BLM serieus, maar ik neem BLM serieus en ik vraag me af waarom deze oproer plaatsvindt. En hetzelfde met Q. De reporter bracht drie zaken ter sprake: religie, vreemde sekspraktijken en kannibalisme, niet waar: Satan, satanisme, toen pedofilie en daarna kannibalisme. Wat betekent dat? Wel, zoals ik al eerder zei, – was het op de 2012 DNC? – dat de Democraten God uitjouwden. Je hebt nu de uiterst linkse activisten van BLM, die oproepen om kerken te vernielen, beelden van Christus en de Maagd Maria stuk te slaan. Je hebt standbeelden van Saint Junipero Sarah, die worden omgetrokken. Het lijkt behoorlijk duidelijk, dat er een religieuze oorlog aan de gang is. Zoals Henry Edward Cardinal Manning zei “In de basis is alle menselijk conflict uiteindelijk theologisch.” Dus je hebt deze broeiende religieuze oorlog, ik bedoel, de mensen, die de BLM rellen leiden, de stichters van die organisatie, zijn Marxisten, ze zijn eveneens atheïsten en je ziet voortdurend een soort aanval op religieuze Amerikanen, de bittere volhouders, die vasthouden aan hun Bijbel. Het beeld, dat links zo erg irriteerde, was Trump, die een Bijbel omhoog hield buiten een kerk, een kerk, die zij geprobeerd hadden af te branden. Er is hier duidelijk een religieuze kwestie aan de gang. Hoe zit het met de extreme seks? Er vindt een hoop extreme seks plaats. Uiteraard is er de Jeffrey Epstein zaak, waarbij iedere prominente linkse figuur in Amerika betrokken lijkt te zijn.

Franse en Amerikaanse poster voor de Netflix film Cuties (foto New York Post)

Maar zelfs jij weet dat er een show is op Netflix. Deze is genaamd “Cuties”. Mijn vrouw toonde me dit gisterenavond, ze liet me de trailer ervan zien. De show heet “Cuties” en gaat over 11 jarige Go Go dansers of zoiets. Luister naar deze beschrijving. Dit komt gewoon van de Netflix website. Cuties Amy, 11 jaar oud, raakt gefascineerd met een twerk dansgroep en hoopt zich bij hen te voegen. Ze begint haar vrouwelijkheid te onderzoeken, haar familietradities trotserend. Dat klinkt toch als muziek in pedofielen oren. Hoe in hemelsnaam is dit mogelijk, welke zieke leidinggevende bij Netflix stond toe dit programma uit te zenden? Zoals ik weet, dat jij ook weet: soms horen we al deze gekke mensen aan op het internet. Ze spreken er over, dat er overal pedofilie aan de gang is. Wel, hoe verklaar je dat? Dat is behoorlijk vreemd, niet waar? Hier is een show over 11 jaar oude meisjes, die twerken en hun vrouwelijkheid verkennen tegen de wensen van hun familie in. Dat is vreemd, zoals weet je, ondertussen hebben we Jeffrey Epstein,  die rondvliegt in een vliegtuig met prins Andrew en al die top laag linkse politici aan boord. Hij was een lid van Mar a Lago, dus er waren foto’s van hem, ook met Trump, maar Bill Clinton vloog kennelijk 27 maal in zijn vliegtuig. Dat is vreemd. Is dat niet vreemd? Dat is een beetje vreemd, niet waar?  Dus duidelijk is er een of ander vreemd seks ding gaande en tussen haakjes het enige, waarover iedereen de hele tijd praat is seks. Dat is waarom LGBTQ nu 26 alfabet letters lang is; deze mensen zijn, afgezien van deze  pedofilie kwestie, geobsedeerd met seks. Ze praten de hele tijd over seks, er is dus dat aspect aan de gang en dan dat kannibalisme. Er bestaan echt kannibalen, zoals Reza Aslan, voormalig van verslaggever van CNN, die mensen hersens at op televisie, dat daadwerkelijk deed en dat is merkwaardig, dat is ook een beetje vreemd. Hum, maar er is ook de kwestie van kannibalisme op een cultureel niveau, waar volgens mij werkelijk iets aan de hand is. Hier zijn we onszelf levend aan het opeten. We verslinden onze eigen cultuur, nietwaar? Kannibalisme heeft een soort metaforische betekenis, evenals ook mensen zichzelf gewoon opeten, omdat ze geen andere dingen meer hebben om te consumeren. Dat is, denk ik, duidelijk. We zien, dat we nu onze eigen geschiedenis aan het neerhalen zijn, we zijn onze eigen kunst aan het neerhalen, we bedekken onze eigen kunst, terwijl we onze eigen politiek vernietigen, onze eigen instituties vernietigen eerlijk gezegd. Reza Aslan terzijde, er is veel meer bewijs van een cultureel kannibalisme, een beschavingskannibalisme eerder dan een persoonlijk kannibalisme. Deze dingen zijn allemaal reëel. Oké en de media juist nu vragen naar het Qanon ding, ze vragen naar een hoop internet memes. Ze zouden zichzelf moeten vragen wat het fenomeen betekent: het feit, dat mensen zich zorgen maken over satanisme, pedofilie en kannibalisme. Waarom, wat zegt dat je over je cultuur? Als deze Mainstream Media journalisten twee breincellen hadden om tezamen te wrijven, zouden ze in staat zijn te zien enig echt inzicht in het feit zelf van deze fenomenen net als ik links aanmoedig het feit van BLM te beschouwen. Waarom is dit ding ontstaan? Zo ook zou ik links willen aanmoedigen te beschouwen waarom deze dingen waarmee jullie zo geobsedeerd zijn te beschouwen waarom ze ontstaan zijn. Maar dat zou introspectie vereisen en uiteraard zijn ze daartoe niet in staat.

Brandy Zadrozny, Ali Velshi en Ben Collins (foto MSNBC)

Het meest vijandig tegenover Qanon staat het meest linkse Mainstream Media kanaal MSNBC. Op 15 augustus zonden zij een programma uit, getiteld ‘De opkomst van QAnon: Met een paar aanslagen dalen mensen af langs deze zeer kwalijke paden’, met de beschrijving: ‘NBC News reporters Brandy Zadrozny en Ben Collins beschrijven hoe sociale media mensen verstrikt doen raken in de complottheorie “cult” van Qanon’, gepresenteerd door Ali Velshi (https://youtu.be/AzoSn8to-Yk).

We zijn gewend nu terug te tellen tot verkiezingsdag. We zitten nog steeds in het aanvangsseizoen voor mensen, die onder meer kandidaat zijn voor Congres. Op dinsdag won Marjorie Taylor Greene een verkiezing om de Republikeinse genomineerde te worden in het 14e Congresdistrict van Georgia. Dat district is al jarenlang betrouwbaar rood en Greene, die de eigenaar is van een kleine zaak, zal waarschijnlijk de House zetel winnen in november. Nu is hier het probleem. Marjorie Taylor Greene is een racistische samenzweringstheoreticus. Het is daar allemaal voor mensen te zien op sociale media. In haar woorden: racistische islamofobe, anti Semitische standpunten en voor de goede orde promoot ze een scala aan rechtse Qanon samenzweringen. Als u niet bekend bent met Qanon is hier een snelle spoedcursus volgens de bond tegen laster. Qanon volgelingen “geloven, dat wereldregeringen worden gecontroleerd door een schaduwachtige Cabal van pedofielen, die uiteindelijk voor het gerecht zullen worden gebracht door President Trump.” En zonder falen tweette Trump zijn steun voor Greene na haar winst. Bij de persconferentie van gisteren vroeg een reporter hem er naar en hij was er niet erg mee ingenomen. “U feliciteerde Marjorie Taylor Greene in een Tweet. U noemde haar een toekomstige Republikeinse ster. Greene  is een voorstander van de Qanon samenzwering geweest, aangezien ze zei, dat het iets was, dat het waard om naar te luisteren. Bent u dat met haar eens?” – “Wel, ze deed het heel goed in de verkiezing. Ze won met een hoop. Ze was heel populair. Ze komt uit een grote staat. Ze had een geweldige overwinning, dus absoluut feliciteerde ik haar. Alstublieft, ga door, alstublieft.” Reporter “Die samenzweringstheorie. Bent u het daarmee eens met haar?” Greene’s geschiedenis van het ondersteunen van Qanon is goed gedocumenteerd. NBC onthulde onlangs, dat ze tientallen artikelen schreef over hun theorieën en diende zelfs als een correspondent voor een samenzweringsnieuws website. In een artikel van 2017 schreef ze gunstig over de Qanon samenzweringstheorie, waarin ze suggereerde, dat Hillary Clinton haar politieke vijanden vermoordde, en overwoog, of massaschietpartijen waren
georkestreerd om het tweede amendement te ontmantelen. Niet alleen ontkent ze elementen van geschiedenis ,die algemeen voor een feit worden gehouden, ook heeft ze twijfels over een van de meest rampzalige gebeurtenissen van de 21e eeuw.
We zijn getuige geweest van 9/11, nietwaar? De terroristenaanval in New York en het vliegtuig dat neerstortte in Pennsylvania en het zogenaamde vliegtuig, dat in het Pentagon stortte. Het is merkwaardig, dat er nooit enig bewijs is getoond voor een vliegtuig in het Pentagon.

Ali Het zogenaamde vliegtuig, dat stortte neer op het Pentagon, oké, we hebben hier duidelijk een probleem, maar Marjorie Taylor Greene is slechts het topje van de ijsberg. Een recent intern onderzoek door Facebook onthulde duizenden Qanon pagina’s en groepen, die miljoenen leden en volgers hebben, en terwijl dit paradigma geheel een randverschijnsel is of tenminste was, schijnt het nu steeds meer opgepakt te worden door de Mainstream en zou zich elders kunnen presenteren op Capitol Hill. Denk je eens in hoeveel belangrijke wetten zijn ingevoerd met super kleine marges in het Congres. De 2018 Boeren Wet werd aangenomen met twee stemmen verschil. In 2017 was het door de Republikeinen geleide House in staat Obama Care te ontmantelen met vier stemmen verschil. Zelfs slechts een handvol stemmen bezitten een ton macht, dus stel je voor wat er kan gebeuren als een beetje van die macht wordt afgegeven aan samenzweringstheoretici, die buitensporige en gevaarlijke fictie verkopen of gewoon oud racisme. Marjorie Taylor Greene mag dan de eerste Qanon kandidaat zijn, die haar weg vindt naar Congres, maar ze zal waarschijnlijk niet de laatste zijn. Nu hier bij mij zijn twee NBC reporters, die uitgebreid over dit onderwerp hebben geschreven, mijn goede vrienden Brandy Zadrozny en Ben Collins. Ben, jij en ik hebben hierover gesproken: op vrijdag, geloof ik, publiceerde je een spik splinter nieuw stuk erover. Dus laten we met jou beginnen, Ben. Breng ons op de hoogte. Voor mensen, die hier nu naar kijken en niet echt weten wat Qanon is: wat is het?

Ben Ik denk, dat een hoop mensen veronderstellen, dat samenzweringstheorieën niet zo slecht kunnen zijn, niet waar? Misschien kijk je naar “Opsporing verzocht” of iets in die geest. Maar zo is niet als dat. Het is zeer gevaarlijk spul. Er was een kerel, die op zijn website op 8 chan een bericht plaatste, waarin hij drie jaar geleden beweerde, dat Hillary Clinton op het punt stond gearresteerd te worden en dat de Deep State was geactiveerd – excuus, dat de National Garde de Deep State zou neerhalen en dat er protesten door heel het land zouden zijn, omdat ze zou worden gearresteerd voor het leiden van een satanische kinderen etende Cabal. Dat is het soort iets, waar we hier mee te maken hebben. Het is geen standaard samenzweringsspul, het gaat echt ver voorbij alles en deze mensen zijn in afwachting van de Dag des Oordeels. Wat we beseffen is, dat mensen, die soort van duiken in konijnenholen tijdens de pandemie, omdat ze bezorgd zijn over zekerheid van hun baan, of hun baan hebben verloren, of een geliefde ziek is en ze antwoord hierop willen vinden. Qanon supporters hebben gebruik gemaakt van deze mensen en hebben een soort groep naar buiten verspreid tijdens deze tijd.

Ali Brandy, jij en ik hebben een hoop gesproken in deze show met Ben over de onzin, die op het internet disinformatie en misinformatie wordt verspreid. Het komt me voor, dat dit zijn eigen categorie vormt. Het zijn niet alleen mensen, die misleidende artikelen re tweeten en re posten. Het klinkt mij in de oren, alsof dat dit grenst aan een religieus systeem.

Marjorie Taylor Greene in rode jurk (foto MSNBC)

Brandy Het is een cult, Ali. Het is een religie. Weet je, het zijn deze mensen, die zijn zoals Marjorie Taylor Greene was, die al hun tijd op het internet besteden, badend in deze samenzweringstheorieën, zij hebben gebruik gemaakt van sociale media en niet alleen om gewoon te lezen en misschien te delen met hun vriendengroep, maar om daadwerkelijk samen te komen in Facebook groepen, weet je, in sub reddits, maar in deze groepen gewoon om te delen en geradicaliseerd te worden met deze informatie de hele dag door. Zoals Ben zei heeft de pandemie de dingen erger gemaakt en dus zijn deze mensen daar de hele dag. We hebben gezien, zoals ik deze week rapporteerde, dat Facebook groepen exponentieel zijn gegroeid met Qanon en de mensen raken meer geradicaliseerd, we kunnen het zien in hun conversaties.

Ali Ik wil gewoon lezen, Ben, uit je artikel ‘Hoe Qanon de pandemie naar nieuwe hoogten bracht – en het virale anti masker denken opstookte.’ De vraag die ik voor jou heb is: hoe raken mensen hierbij betrokken. Je schreef: “Terwijl QAnon jarenlang borrelde aan de randen van het internet, zeggen onderzoekers en experts, dat het in recente maanden is opgekomen als een soort van gecentraliseerde middelpunt voor samenzwering en alternatieve gezondheidsgemeenschappen.” Je zegt dat mensen begonnen met dingen die heel wat welgezind leken, zoals welzijn gemeenschappen en op de een of andere manier hun weg vonden naar deze volledig ontwikkelde samenzweringstheorieën, die het eten van baby’s en degelijke dingen inhouden.

Ben Ja. Je zou denken dat dit een strikt extreemrechts fenomeen is. Tenslotte is in deze theorie echt de enige regel, dat Donald Trump de enige goede kerel is. Hij is hier om de wereld te redden van de satanische kannibalen. Je zou denken, dat dat een strikt extreem rechts fenomeen is. Recentelijk is dat het niet. We zagen een hoop groepen die welzijnsgemeenschappen waren, mensen, die geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen, het algoritme zou deze mensen samenvoegen bij de Qanon mensen, alternatieve geneeswijzen, misschien hebben zij wat met anti vax. Als ze anti vax zijn, misschien hebben ze dan wat met Donald Trump, en met een of twee klikken gaan mensen neer langs deze zeer slechte paden. Nu ik ben er zeker van dat je deze video’s gezien hebt, ieder weekend is er nieuwe van mensen, die een Target in puin slaan of roepen tegen essentiële werkers in een supermarkt gillen over maskers en zeggen, dat ze slaven zijn en dergelijke dingen. Er is een ecosysteem op Facebook, dat dit beloont. Op Facebook, in deze welzijnsgemeenschappen en Qanon gemeenschappen, gebruiken ze deze video’s als rekruteringshulpmiddelen met de boodschap: hé, je bent niet alleen. Die dame, die uit haar dak ging in de Target, zij is in feite hier de waarheid aan het spreken. Dus we kunnen dit rationeel bekijken, we kunnen dit zien als, weet je, iemand, die uit haar dak gaat in een winkel tegen een persoon, die een minimuminkomen heeft. En dat is correct. Maar op Facebook is er een heel ander gehoor. Er zijn twee mensen in deze winkel, die ik zag, die een maand voordat ze een Target in puin gingen slaan, zoals je nu ziet of ze gingen naar de vergadering van het Palm Beach districtsbestuur en vertelden iedereen, dat ze allemaal pedofielen zijn, waren een maand ervoor niet eens Donald Trump fans. Maar Facebook sorteerde hen in deze groep zo snel en radicaliseerde hen zo snel, dat ze besloten, dat dit de beste wijze van handelen was.

Ali Dus, Brandy, nogmaals, we zien geen actief afwijzen door Donald Trump aangezien we hem Marjorie Greene zagen feliciteren. Wat zien we van de Republikeinse partij, van lieden, die echt niet willen, dat dit spul interfereert met hun merknaam?

Brandy Heel weinig, kennelijk gaat M Greene geplaatst worden in een commissie. Er zijn een of twee Republikeinen geweest die naar voren zijn gekomen en zeiden: dit is een gevaarlijke ideologie en wij willen daar geen deel van zijn, en die mensen zijn snel lastig gevallen op sociale media door Qanon volgers die heel erg goed zijn in samenklonteren en lastig vallen. En, weet je, zoals we eerder zeiden, Ali, dit is niet langer een randbeweging. Duizenden Facebook groepen, miljoenen leden. Dat is wat noemen een politieke basis op dit punt. En je kunt zien dat Republikeinen er akkoord mee zijn dat tot hun voordeel te gebruiken.

Ali Dank jullie beiden voor jullie geweldige rapportage hierover en ik beveel mijn kijkers aan jullie beiden te volgen over belangrijke rapportages  over Qanon en samenzweringstheorieën, die buitenissig zijn, die zouden kunnen verspreiden naar verwanten of kennissen en je zou kunnen eindigen met ze te horen aan de eettafel. Dank jullie beiden.

Voor wie meer wil weten over Qanon is er de PDF Q’s posts – CBTS – 5.0.0.

PDF
https://anonfiles.com/5238w6d8bc/Q_s_posts_-CBTS-_5.0.0.pdf
of
https://drive.google.com/file/d/17kUMFAikgA3L1d1pNvMJ5XXM2qsOOP2s/view?usp=sharing

De oude link qmap.pub is niet meer geldig, het moet zijn https://www.qanon.pub/.

Voor wie het hele interview met Trump wil zien is hier de navolgende link.

https://youtu.be/Y5yUnUxpr_g (1:00:15) ‘Donald Trump Town Hall With Voters | Election 2020 | NBC News’ van NBC News, 16 okt. 2020. ‘NBC News hosts a live town hall with Republican presidential nominee President Donald Trump, moderated by Savannah Guthrie, a group of Florida voters on critical issues impacting their vote less than three weeks before Election Day.’ Ons fragment 12:50 – 16:00, let op de hoofdbewegingen van de vrouw rechts achter Trump, zij is Republikeins!

Het interview met Joe Biden is hier te zien.

https://youtu.be/9ZZzfrapNvo (3:16:59) ‘Watch ABC News Joe Biden Town Hall in Philadelphia Moderated by George Stephanopoulos’ van ABC News, 16 okt. 2020. Interview vanaf 1:00:00.

Besprekingen van het interview met Trump.

https://youtu.be/Rj7jk9bDTyM (4:39) ‘Hannity slams Savannah Guthrie for turning Trump town hall into ‘political debate‘’ van Fox News, 16 okt. 2020.

https://youtu.be/XI7NMJzSraY (2:44) ‘‘Nodding woman’ who went viral at Trump’s town hall joins ‘Hannity’ exclusively’ van Fox News, 17 okt. 2020. ‘Mayra Joli who went viral at President Trump’s NBC town hall for nodding in support joins ‘Hannity‘.’

https://youtu.be/NijVV7wdFvg (11:24) ‘Media Ignores Total Ratings And Claims Trump LOST But Once Again Online Viewership PROVES Trump Won’ van Timcast, 17 okt. 2020.

https://youtu.be/7JAAflWuGGw (46:34) ‘Softball with Biden, Assault on Trump | Episode 979’ van Andrew Klavan, 16 okt. 2020. Vanaf 34:15.

Nieuwsuur – Waarom Qanon niet zo maar een complottheorie is

Published 17 okt. 2020

Facebook en YouTube hebben besloten, dat het genoeg is: de samenzweringstheorieën van Qaon worden vanaf nu van de platforms verwijderd.

Rondom de complottheorie hangt een zweem van mysterie. Niemand weet wie achter de beweging zit. Aanhangers geloven onder meer, dat de Amerikaanse president Trump in het geheim strijdt tegen de Deep State: een mondiale elite, die uit zou zijn op een wereldregering en zich ook schuldig maakt aan kindermisbruik. Uit een onderzoek blijkt, dat één op de drie Republikeinen in de VS er in gelooft.

Maar ook hier krijgt de theorie voet aan de grond. Ook Nederlandse politici flirten met het gedachten goed en re tweeten Qanon accounts. Is de complottheorie, die uit Amerika is overgewaaid alleen maar bizar of ook gevaarlijk? Moeten we de theorieën de kop in drukken? En zo ja, zijn we niet al te laat?

Verslaggever Rudy Bouma volgt al jaren het nieuws over desinformatie. Hij legt uit waarom Qanon niet zomaar een complottheorie is.

#QAnon #complottheorie #desinformatie

Vond je dit een goed verhaal? Doe dan een duimpje omhoog en abonneer je op dit kanaal.

Wil je elke dag verhalen bij het nieuws?
Volg ons dan ook op Instagram https://www.instagram.com/nieuwsuur/

Reacties
https://youtu.be/oo3g6-JXGKk

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Qanon