Hedzer Faber – Nieuw stadhuis nog voor verkiezingen op Willemsoord, is bedoeling + Delano Weltevreden – Kansen voor het grijpen + Ronald Boutkan – Den Helder heeft weer een burgemeester

Nieuw stadhuis Den Helder nog voor de verkiezingen in gebruik op Willemsoord, is de bedoeling

Den Helder – Het is de bedoeling, dat het nieuwe stadhuis op Willemsoord nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, al dan niet gedeeltelijk, in gebruik wordt genomen.

Die ambitie spreekt gemeentesecretaris Robert Reus uit. “We streven er naar, dat deze gemeenteraad het nog meemaakt. Dat de laatste vergadering van deze raad in het nieuwe stadhuis gehouden wordt.”

Of dat lukt, is onder meer afhankelijk van hoe snel de benodigde vergunningen in de tussentijd verstrekt kunnen worden. Voor de bouw zelf wordt ongeveer achttien maanden ingeruimd. Het idee is, dat de publieksfuncties en gemeenteraad in Gebouw 66 komen, naast de schouwburg. De ’backoffice’ met werkplekken voor ambtenaren in Gebouw 72, verderop naast het Boerenverdriet.

Die verdeling is overigens niet in beton gegoten. Het zou nog kunnen, dat de nog door ontwikkelaar Zeestad aan te wijzen architect met een ander plan komt, aldus topambtenaar Reus.

Extra vleugel

Om de tussentijd te overbruggen tekenden de gemeentesecretaris en directievoorzitter Harry Nieuwenhuizen van de Rabobank een overeenkomst voor de komende drieënhalf jaar. Zo lang kan de gemeente in elk geval nog gebruik blijven maken van het Rabobank kantoor op Kooypunt. Den Helder neemt zelfs een vleugel extra af om de backoffice van Sociale Zaken een plek te kunnen geven.

De publieksbalies van die afdeling, het klantcontactcenter, de handhavers en de gemeenteraad verhuizen naar het oude stadhuis aan de Kerkgracht. De aanvankelijke planning was, dat die per 2 januari over zouden kunnen, maar of dat lukt, is de vraag. Reus houdt het nu op ’begin 2020’.

Gemeenteraad op zolder

De aanbesteding van de verbouwing is rond, maar Den Helder wil nog niet verklappen welk bedrijf dat op zich neemt. De raadszaal gaat dan overigens naar zolder. Op de eerste verdieping, met het kenmerkende bordes, is te weinig plek, dus daar komen gewoon werkplekken. Ook de raadszaal is te gebruiken als werkplek of vergaderruimte, met het idee, dat het zonde is om zo’n grote zaal maar een avond in de week te benutten.

Nu de gemeente toch wat langer blijft hangen op Kooypunt, is er meteen maar een groot logo op de gevel geschroefd. Sommige bezoekers vroegen zich toch af, of ze daar wel goed waren voor de gemeente.

Dat dat lastig kan zijn, ondervond de kersverse burgemeester Jeroen Nobel aan den lijve. Hij stond op zijn eerste werkdag aan de Bijlweg op de stoep, terwijl zijn kantoor toch echt op Kooypunt is.

Reus: “Tja, als je op internet zoekt op ’gemeente Den Helder’, dan krijg je Bijlweg 20 als adres. Als we straks alle diensten op Willemsoord hebben, is daar geen onduidelijkheid meer over.

Voor de komende jaren heeft de Rabobank dus weer een goede huurder, maar dat houdt een keer op. “Hoe het daarna moet, is nog lastig te zeggen“, aldus directievoorzitter Nieuwenhuizen van Rabobank Kop van Noord-Holland. “Misschien vertrekken wij hier dan ook wel en doen we het van de hand, misschien vinden we een nieuwe huurder… Drieënhalf jaar is nog ver weg.”

Helderse Courant, 30 september 2019, 19:50

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190930_98625110/nieuw-stadhuis-den-helder-nog-voor-de-verkiezingen-in-gebruik-op-willemsoord-is-de-bedoeling

De kansen liggen voor het grijpen in Den Helder, zegt de nieuwe burgemeester

Den Helder – ’Hou van de mensen en koester de positieve krachten in college en raad’. Dat schreef Koen Schuiling aan zijn opvolger, waarnemend burgemeester Jeroen Nobel.

Een alleraardigst, persoonlijk briefje“, zegt Nobel over het briefje van Schuiling dat hij op zijn eerste werkdag aantrof op het bureau in zijn werkkamer. Nobel (PvdA) is maandagavond geïnstalleerd in een speciale gemeenteraadsvergadering aan de Drs. F. Bijlweg.

De woorden van Schuiling zeggen volgens de waarnemend burgemeester nogal wat over Den Helder, over de kansen, die er liggen voor de stad. Over de inwoners, die meer vertrouwen krijgen in de positieve ontwikkelingen in hun stad. Maar ook over de partners van de gemeente, over de sfeer in de gemeenteraad en het college en over het ambtelijk apparaat.

Wij hebben elkaar hard nodig om de reis van Den Helder voort te zetten“, aldus Nobel.

Een reis, die wat voorbereidingen nodig had, om op gang te komen, maar die nu in sneltreinvaart wordt voortgezet. Het gaat goed met Den Helder. Kansen liggen voor het grijpen. Ik heb begrepen, dat hier de laatste jaren een geweldige energie is losgekomen. Ik zie het als mijn taak om die energie vast te houden.”

Helderse Courant, 30 september 2019, 20:48

Reacties:

Wim Tanke
Lijkt me een top- communicatie op deze manier.

Henk Den Helder
Mee eens t knapt op t centrum wordt mooi maar aande andere kant hoe kan een gemeente roepen er is geen extrageld voor zorg terwije er ineens een pot met geld is voor kunst..
Luister eerst maar eens naar de burger…..

Henk van Kuijk
Sneltreinvaart: Zorgen dat alle bezwaren tegen het stadhuis Willemsoord zo snel mogelijk niet ontvankelijk worden verklaard, 2 x referendum afwijzen, doordrukken voor de verkiezingen, want o, wat zijn we bang voor de verkiezingen, ideeënmarkt om net te doen alsof de burgers wat te zeggen hebben. Stadhuis? Inspraak NUL. De bezem moet door de Helderse politiek.

Patty Schmidt
kansen en energie. Tja. Ik ga voor resultaat.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190930_27854420/de-kansen-liggen-voor-het-grijpen-in-den-helder-zegt-de-nieuwe-burgemeester

Den Helder heeft weer een burgemeester

Den Helder – Jeroen Nobel is maandagavond officieel geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van de gemeente Den Helder. Dat gebeurde tijdens een extra raadsvergadering.

Met veel plezier heb ik de benoeming tot waarnemend burgemeester van de prachtige gemeente Den Helder aanvaard. Ik dank u voor het vertrouwen, dat u mij heeft gegeven om voor de komende periode uw voorzitter te mogen zijn. De eerste kennismaking met de fractievoorzitters heb ik als heel plezierig ervaren. Het was een introductie van Den Helder, die naar meer smaakt”, waren de eerste woorden van Nobel voor de raad.

De nieuwe burgemeester gaf aan erg veel zin te hebben in Den Helder de slag te gaan. “Om met ú aan het werk te gaan. Om me te mogen inzetten voor Den Helder, de Jutters, de Nieuwediepers en de Dorpers.” Van de inmiddels vertrokken burgemeester Schuiling had Nobel ook nog een briefje gekregen: ”Den Helder is een prachtige stad met héél veel potentie, goede partners om de stad te ontwikkelen en genoeg tegenspelers in vaste dienst om je tanden in te zetten. Geniet van het mooie werk, dat je hier kunt doen. Hou van de mensen en koester de positieve krachten in college en raad.”

Energie

Nobel sprak verder: “Raad, college, partners, inwoners, ondernemers en natuurlijk onze eigen medewerkers: we hebben elkaar allemaal nodig om de reis van Den Helder voort te zetten. Een reis, die wat voorbereidingen nodig had om op gang te komen, maar die nu in sneltreinvaart wordt voortgezet. Het gaat goed met Den Helder! Kansen liggen voor het grijpen. Ik heb begrepen, dat hier de laatste jaren een geweldige energie is losgekomen. Ik zie het als mijn taak om die energie vast te houden.”

Ook wethouder Kees Visser (1e locoburgemeester) nam maandagavond het woord, net als CDA-fractievoorzitter (en plaatsvervangend voorzitter van de raad) Harmen Krul. Visser heette Nobel “bijzonder warm welkom” en feliciteerde hem met zijn benoeming. Nobel is de 21e burgemeester van Den Helder en de derde waarnemer van PvdA huize. “21 Schouten en ook nog 1 Baljuw gingen de burgemeester voor”, wist Visser. “Ik twijfel er niet aan, dat u boven de partijen kunt staan”, sprak Visser in de richting van Nobel. “U stapt in een rijdende trein, in een gemeente vol ambities. Aan u de taak de boel bij elkaar te houden. Niet zelf sturen, maar ons erop wijzen koers te houden.”

Koppig

Na de korte toespraak van Visser nam Krul het woord, die de nieuwe burgemeester herinnerde dat Den Helder onder anderen de stad is van Jorina Baars, Van Dik Hout, Ed Nijpels en eigenwijze scheve bomen (die na een paar maanden gewoon weer rechtop staan) is. “Den Helder is van nature een onzekere stad, achter die koppigheid, het hart op de tong, ligt een stad, die veel heeft meegemaakt en die gewend is de eigen boontjes te doppen. Dan heb je soms durf nodig de positieve dingen te belichten.”

Niet alles gaat al goed, er kan en moet nog veel beter, maar daar ligt juist bij u een belangrijke opdracht. Ik heb er alle vertrouwen in dat die opdracht bij u in goede handen is. Bedankt, dat u bereid bent uw ziel en zaligheid in onze stad te stoppen. Veel succes en van harte welkom in de mooiste plek van Nederland.”

Den Helder Actueel, 30 september 2019

Reacties:

frdrk
1 oktober 2019 at 11:08
Wethouder Visser , zet de burgemeester al gelijk op zijn plaats. “” u , stapt in een rijdende trein , mag niet sturen “” Alleen de boel bij elkaar houden “” meer niet , de rest doen wij wel , wij zijn immers de machinist van de rijdende trein. Neem plaats in de trein, en ga tijdens de rit lekker naar buiten kijken hoe wij het doen, de route is immers al door ons uitgestippeld.

Hakatje
1 oktober 2019 at 17:50
Ik wens onze waarnemend burgemeester heel veel succes en een mooie tijd toe in Den Helder.

frdrk
1 oktober 2019 at 17:55
Wie…. Gaat zich nu doodvechten voor het behoud van het ziekenhuis ???

SK
1 oktober 2019 at 21:39
Succes? … wens dhr. Nobel vooral veel sterkte met zijn achterbakse collega’s! Zoiets als wat frdrk ook al schreef.

Gerard
2 oktober 2019 at 07:35
Boven de partijen kunnen staan is wel een must voor deze man
PVDA heeft gezien het electoraat van deze club geen basis om in Den helder de burgervader (moeder) te mogen leveren

https://denhelderactueel.nl/2019/09/den-helder-heeft-weer-een-burgemeester/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jeroen+Nobel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robert+Reus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Harry+Nieuwenhuizen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Harmen+Krul

https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/theo-knippenberg-inspreektekst-gemeenteraad-den-helder/
https://robscholtemuseum.nl/anoniem-brief-aan-koen-schuiling-en-de-fractieleiders-van-de-politieke-partijen-in-de-helderse-gemeenteraad-zomer-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-gemeente-den-helder-16-augustus-2015-maarten-hanegraaf-managementassistent-mail-aan-berts-18-augustus-2015-dick-berts-brief-aan-burgemeester-mr-k-f-schuiling-18-aug/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-de-rijksrecherche-18-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/gemeente-den-helder-ontvangstbevestiging-van-wob-verzoek-van-dick-berts-19-augustus-2015-koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-over-zijn-wob-verzoek-25-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/rijksrecherche-brief-aan-dick-berts-betreft-verzoek-tot-instellen-rijksrecherche-onderzoek-24-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-brief-aan-k-f-schuiling-22-september-2015-gemeente-den-helder-brief-aan-berts-met-ontvangstbevestiging-23-september-2015-brief-aan-berts-over-procedure-27-oktober-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-klantcontact-centrum-gemeente-den-helder-met-antwoordformulier-hoorzitting-31-oktober-2015-klantcontact-centrum-den-helder-mail-aan-dick-berts-2-november-2015/
https://robscholtemuseum.nl/koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-24-februari-2016-commissie-bezwaarschriften-gemeente-den-helder-advies-aan-schuiling-inzake-bezwaarschrift-d-a-berts-9-januari-2016/
https://robscholtemuseum.nl/redactie-dha-stadspartij-eist-helderheid-over-beveiliging-willemsoord-delano-weltevreden-helderse-politiek-wil-van-stadsbestuur-openheid-over-weren-beveiligingsbedrijf-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-horecabazen-willemsoord-onder-druk-gezet-om-beveiligingsbedrijf-dhs-te-dumpen-wie-niet-tekende-kreeg-geen-vergunning/
https://robscholtemuseum.nl/helderse-courant-dhs-mag-weer-aan-het-werk-in-uitgaansgebied-delano-weltevreden-schors-directeur-van-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-hij-mocht-van-de-gemeente-den-helder-geen-bedrijfsleider-van-een-bordeel-worden-nu-moet-de-gemeente-hem-een-kleine-89-000-euro-betalen/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-integere-mensen-worden-niet-door-helders-college-geschorst-gemeenteraad-is-het-niet-eens-over-bespreking-kwestie-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/the-post-online-massale-vechtpartij-in-gezellige-uitgaansstad-den-helder-agent-loopt-hersenschudding-op-dumpert-kansenpareltjes-hebben-ruzie-met-de-pliesie/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-dhs-mag-niet-op-willemsoord-werken-vanwege-bijthonden-en-schijnconstructie-redactie-dha-college-terechte-keuze-beveiligers-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-frans-buhling-stopt-als-adviseur-van-beveiligingsbedrijf-dhs-gemeente-creeert-rookgordijn-met-verhaal-vol-leugens-en-halve-waarheden/

6 Comments

  1. L.C. Vermeer-Lagerveld oktober 1, 2019 op 10:38 am

    Ach, heer Reus, blijft u maar lekker dromen over een stadhuis op Willemsoord en laat het vooral bij heel lang dromen blijven…. vooral voor de 60% van de ambtenaren die buiten de stad wonen en heel blij zullen zijn dat ze op het einde van de dag eigenlijk al voor een belangrijk stuk de stad uit zijn en zodoende heel snel naar hun woonplaatsen kunnen vertrekken…. niet lang hoeven wachten om van Willemsoord af te komen door het intensieve (Teso)-verkeer….Vooral belangrijk voor het milieu…..60 auto’s per dag minder heen en terug op het traject Willemsoord-Kooypunt…. als betrokken ambtenaar met een voorbeeldfunctie en behouder van het milieu dient u de samenleving door vooral heel lang te blijven dromen…houdt vol…

  2. Reus is het kind, door Schuiling achtergelaten in zijn badwater….
    En het NHD lijdt tegenwoordig onder de leiding en verslaggeving van Delano Weltevreden: “Als je het gevoel hebt dat het een onder het ander lijdt, rest niet anders dan een keuze te maken”. Hihihi….

  3. Reus is het kind, door Schuiling achtergelaten in zijn badwater ….
    En het NHD lijdt tegenwoordig onder de lijding en verslaggeving van Delano Weltevreden:”Als je het gevoel hebt dat het een onder het ander leidt, rest niet anders dan een keuze te maken.” Hihihi….

  4. Gossie en dan hebben we het nog niet eens over het stikstof probleem,of wordt daar ook weer de hand mee gelicht ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image