Rijks Universiteit Groningen – Hai is Vot! + burgemeester_groningen – Kop D R Veur (1) + (2) + RTV OOG – Koen Schuiling leest Kinderen voor + Marten Nauta – Nog Jaartje in Het Hogeland

Burgemeester Koen Schuiling test de Hardheid van het Burgemeester Metaal (foto YouTube)

Sinter Klaas In Tocht 2019 (foto Instagram)

Voor Lees Ontbijt 2020 (foto Instagram)

Hai is Vot!

Gepubliceerd 20 jun. 2022

Video Clip en Viering Groningens Ontzet 350 Jaar Bommen Berend bij Rijks Universiteit Groningen (RUG)

https://cgtc.nl/hai-is-vot-videoclip-en-viering-groningens-ontzet-350-bij-de-rug/

Idee en Lied Tekst Frank den Hollander

Muziek Jeroen de Jong
Regie Reinout Wallis de Vries Camera
en Techniek Patchanka Oosterhout, Wouter Huisman Montage: Rick van den Berg, Sjaak & Nout Concepts Productie Frank den Hollander, Reinout Wallis de Vries
CGTC Web Site Logo (foto Centrum Groninger Taal en Cultuur)

Hai is Vot! Video Clip en Viering Groningens Ontzet 350 bij RUG

In Heel 2022 wordt Gevierd, dat 350 Jaar Geleden het Toen Malige Nederland aan de Ondergang is Ontsnapt. in het Ramp Jaar 1672. De Republiek der Verenigde Nederlanden werd Aan Gevallen door Vier Buur Landen. Engeland, Frankrijk en Twee Duitse Bis Dommen. Over Al in het Land wordt Dat Her Dacht en Gevierd. Even Eens in de Stad Groningen.

Activiteiten

Rond Om de 350ste Verjaar Dag van het Groningens Ontzet van de Belegering door Bommen Berend op 28 augustus 1672 worden Aller Lei Activiteiten en Evenementen Georganiseerd en Zo Ook door en bij de Rijks Universiteit Groningen (RUG). Op de Web Site van de RUG staat het Complete Programma Vermeld, even als Korte Historische Informatie over het Beleg van de Stad en de Rol daar in van de Universiteit.

Video Clip

Ter Gelegenheid van Groningens Ontzet 350 bedacht Frank den Hollander, Bekend van Rooie Rinus & Pé Daalemmer en Werkzaam bij de RUG, een Ludiek Lied en Video Clip. Hai is Vot! De Video Clip is Geregisseerd door Reinout Wallis de Vries.

Centrum Groninger Taal en Cultuur  (CGTC) doet als Kennis en Advies Centrum van de Groninger Cultuur Wetenschappelijk Onderzoek en organiseert Publieks Activiteiten. Lees Hier de Gebruiks Voorwaarden.

Centrum Groninger Taal en Cultuur, 5 juli 2022

https://cgtc.nl/hai-is-vot-videoclip-en-viering-groningens-ontzet-350-bij-de-rug/

Reacties
https://youtu.be/PyNF53gmlJ8

Kop D R Veur (1)

Gepubliceerd 20 jun. 2022

De Nieuwe #Lockdown is een Tegen Valler voor Iedereen. Zelfs ik en de Negen Andere Burgemeesters van de Provincie hadden voor dit Week End een Zetje in de Rug Nodig om Mensen Fijn Richting #FeestDagen te Helpen.
.
#IsOokGroningen

Instagram, 20 december 2021

https://www.instagram.com/tv/CXtdPeSFB-Q/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D