DHA – Klopstra vertrekt + Delano Weltevreden – Insprekers, die zich misdragen, worden verwijderd + Vertellen, waar burgemeester aan moet voldoen + Redactie DHA – Meedenken

Jan Klopstra vertrekt als raadslid

Den Helder – VVD raadslid Jan Klopstra verlaat de Helderse gemeenteraad. Hij is met ingang van 1 september benoemd als de nieuwe griffier van de gemeente Hollands Kroon.

Klopstra was daar al werkzaam als ambtenaar onderwijshuisvesting. Deze functie van griffier is erg lastig te combineren met het lidmaatschap van de gemeenteraad van een buurgemeente. Te meer daar Hollands Kroon en Den Helder op veel gebieden nauw met elkaar samenwerken, onder meer in de Regionale Raadscommissie Noordkop (RRN). Klopstra heeft daarom voor zichzelf de keuze gemaakt te stoppen als raadslid.

Wij verliezen met het vertrek van Jan een ervaren en zeer gewaardeerd raadslid“, aldus fractievoorzitter Petra Bais. “Maar uiteraard zijn wij erg blij voor Jan dat hij een dergelijke mooie stap in zijn carrière kan maken en dat de gemeenteraad van Hollands Kroon hem in deze interessante en uitdagende functie heeft benoemd! Wij wensen hem daarom heel veel succes en veel plezier met zijn nieuwe baan!

Jan Klopstra wordt opgevolgd door Mirjam Dijk, de nummer 5 op de verkiezingslijst. Zij zal in de eerste raadsvergadering na het zomerreces worden geïnstalleerd.

Den Helder Actueel, 3 juli 2019 – 13:48

Reacties:

khs38
3 juli 2019 at 15:26
Een bepaald soort mensen zien de bui al hangen en verlaten zo snel mogelijk ” het zinkend schip ”
De kapitein van de gemeenteraad heeft zich elders al veilig gesteld.
Sterkte Groningers .
En wij blijven met de puinhopen zitten.

eschotman
3 juli 2019 at 21:33
Hierbij alvast Gefeliciteerd Jan Klopstra met je nieuwe baan in Hollands Kroon en Mirjam Dijk gefeliciteerd met je plaats in de Gemeenteraad. Ook dit mag geschreven en gezegd worden.

Marinus Vermooten
4 juli 2019 at 16:57
an, heel veel succes met de nieuwe baan. Het niet politieke interview over de vroegere melkhandel van je ouders en je inzet voor de muziek staat nog op de lijst Nostalgia. Verneem wel wanneer je hier aan toe bent. groet, Marinus

https://denhelderactueel.nl/2019/07/jan-klopstra-vertrekt-als-raadslid/

PvdA: Bezoekers en insprekers, die zich in de raadszaal misdragen, moeten uit de zaal worden verwijderd

Den Helder – Mensen, die zich tijdens raad of commissievergadering niet gedragen, moeten in het uiterste geval uit de zaal worden gezet.

Dat geldt voor mensen op de publieke tribune én insprekers, vindt PvdA fractievoorzitter Pieter Blank. Net als alle andere fracties staat PvdA achter het agressieprotocol, dat binnenkort door de gemeenteraad wordt aangenomen. In het protocol staat onder andere, dat de gemeente altijd aangifte doet wanneer een politicus, een bestuurder of de burgemeester wordt bedreigd of geïntimideerd. Het initiatief voor het protocol komt van de Stadspartij.

Helderse Courant, 15 mei 2019, 17:30

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof
Vallen de de leugens aan de burgers en de valse beloftes tijdens de verkiezingen ook hieronder .

Henk Den Helder
En de heren en dames politici, het hoort niet maar ik kan me heel goed indenken dat er agressie ontstaat wat de heren dan zelf veroorzaken als er gedraaikont wordt.
Je stemt op een partij en na de verkiezingen gaan ze vervolgen tegen de beloofde stroom in werken.

Fred Kwast
Kan mij wel in denken waarom dit bij de Stadspartij vandaan komt . Na hun kiezers verraad, is deze partij door eigen toedoen geheel verdampt. Zij stellen in deze gemeente niets meer voor, zijn daardoor, om hun hoofd politiek boven water te kunnen houden, bij de coalitie op schoot gekropen. Deze verradelijke handelingen, zijn door de kiezer afgestraft en zijn ze van de partij die als grootste uit de stembus kwa , verworden tot een niet ter zake doende piepende muis, die nu de zielige jongens en meisjes gaan uithangen en om deze maatregelen vragen..

Ruud Van de Kerkhof
Fred je hebt helemaal gelijk .
Ik heb de laatste raadsvergadering gevolgd en wat een rampzalig zooitje was dat toen Meneer Blank aan het woord was liep het kwijl uit zijn bek brrr wat een enge man .
En wat ik helemaal onbeschoft vond was dat de PVV een heel normale vraag had maar die werd totaal genegeerd door de Burry en niemand reageerde daar op stelletje lafbekken .
Maar ja we weten al lang dat er behoorlijk wat meelopers zijn .

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190514_75962307/pvda-bezoekers-en-insprekers-die-zich-in-de-raadszaal-misdragen-moeten-uit-de-zaal-worden-verwijderd

Inwoners van Den Helder mogen vertellen, waar hun nieuwe burgemeester aan moet voldoen

Den Helder – Moet de nieuwe burgemeester een aanstormend talent of een ervaren figuur zijn?

Dat is de eerste vraag die inwoners van Den Helder moeten beantwoorden in de enquête ,die de gemeente houdt over het profiel van de nieuwe eerste burger. Die moet burgemeester Koen Schuiling vervangen, die per 1 oktober burgemeester van Groningen wordt.

De inwoners mogen ook vertellen, of de nieuwe burgemeester jonger of juist ouder dan veertig moet zijn, of het een man of vrouw moet zijn en of hij en of zij daadkrachtig of juist bedachtzaam moet zijn.

De gemeenteraad, die het profiel voor de nieuwe burgemeester moet opstellen, wil ook weten, of het iemand moet zijn, die ervaring heeft opgedaan in het bedrijfsleven of in het openbaar bestuur. En of hij en of zij graag in het middelpunt van de belangstelling moet willen staan of bescheiden moet zijn. De link naar de enquête is te vinden op de website van de Helderse gemeenteraad. Of via https://survey.enalyzer.com/?pid=c8mip6h6.

Helderse Courant, 12 september 2019, 11:12

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190912_24438052/inwoners-van-den-helder-mogen-vertellen-waar-hun-nieuwe-burgemeester-aan-moet-voldoen

Inwoners mogen meedenken over nieuwe burgemeester

Den Helder – Met het vertrek van burgemeester Schuiling gaat Den Helder op zoek naar een nieuwe burgemeester. Wie dat wordt? Dat is nog niet bekend. Eerst wil de gemeenteraad graag weten wat de inwoners belangrijke eigenschappen vinden voor een burgemeester.

Welke eigenschappen zijn onmisbaar voor de beste burgemeester voor Den Helder? Via een inwonerspeiling kan een ieder zijn of haar voorkeur uitspreken. Dat kan tot 30 september 2019.

De gemeenteraad van Den Helder stelt een profielschets vast voor de nieuwe burgemeester. Als onderdeel van de zoektocht naar de beste kandidaat voor deze belangrijke functie, vraagt de gemeenteraad haar inwoners naar welk type persoon gezocht moet worden. Wat zijn belangrijke eigenschappen voor de burgemeester? Wat voor persoon moet de nieuwe burgemeester zijn? De gemeenteraad neemt de reacties van de inwoners mee in de profielschets.

Taken burgemeester

De burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast heeft de burgemeester een belangrijke taak bij het handhaven van openbare orde en veiligheid. Vanzelfsprekend is er ook een belangrijke ceremoniële functie. Een vertrouwenscommissie wordt gekozen uit de leden van de gemeenteraad en begeleid het benoemingsproces. Elke gemeenteraadsfractie levert één commissielid. De bevoegdheden van de vertrouwenscommissie worden vastgelegd in een verordening.

De gemeenteraad stelt een profielschets vast. Dit document is leidend in de zoektocht naar de nieuwe burgemeester van Den Helder. Na een uiterst zorgvuldige procedure benoemt de koning de nieuwe burgemeester. De verwachting is dat nog voor de zomer bekend is wie de nieuwe burgemeester van Den Helder wordt.

Klik hier voor de online enquête.

Den Helder Actueel, 12 september 2019

Reacties:

Dick Berts
12 september 2019 at 10:49
Het beste financiele advies krijg je nog steeds van de banken. Mits je het volledig omkeert. Schuiling is dus uitstekend bruikbaar voor de profielschets.

Frdrk 12 september 2019 at 11:10
Bedenkelijke rol van de gemeente raad.
Toont nu duidelijk aan wat voor meelopertjes het waren onder Schuiling. Waren zij het soms ook niet eens hoe Schuiling als burgemeester fungeerde, en durfde zij dat niet te zeggen? zodat zij nu aan de bevolking gaan vragen wat voor burgemeester zij willen hebben om een volgende miskleun te voorkomen? Kan de raad in ieder geval zeggen, als het weer mis gaat, “het was jullie eigen keus”

Richard
12 september 2019 at 12:06
Den Helder heeft al decennia een VVD burgemeester gehad. Zou het de gemeenteraad niet sieren om eens verder te kijken of er uit de andere partijen een geschikte burgemeester te vinden is. De laatste VVD burgemeesters hebben alleen maar ellende bezorgd in Den Helder. Maar een burgemeester die ook tegen kritiek kan als hij fout zit. Oud burgemeester Hr Schuiling kon hier niet tegen als hij persoonlijk werd aangevallen op een verkeerd besluit.

Dick Berts
12 september 2019 at 15:17
Het krankzinnige gemeentebestuur van Den Helder heeft op kosten van haar burgers de hele stad volgehangen met ontsierende borden waarmee burgers worden gesmeekt om naar de afscheidsreceptie te gaan van de meest impopulaire burgemeester uit de geschiedenis van het Palermo aan het Marsdiep. Anders komt er geen hond. Zoiets is nog nooit vertoond. Alles en dan ook werkelijk echt alles doet de Helderse bestuursmaffiaclan om haar totale falen te verdoezelen….

Ad
13 september 2019 at 10:42
ja… we zitten te wachten op zo’n links product uit de idiotenhoek van GroenLinks of D66.
dan kun je dit dorp net zo goed meteen afgraven en laten zinken.
kijk maar naar de plaatsen waar zo’n linkse vrucht de leiding heeft.
loopt het inwoneraantal wel snel op……. met 1000den nieuwe nogal dik aangeklede bijstandtrekkers.
maar het zal wel weer verhaal “strontkar” worden. zogenaamd laten “meedenken” om vervolgens dat hele onderzoek in de kliko te mieteren en wéér zo’n kansloze zeestad-slaaf op de zetel planten.
wat een grap.

Fris Ko
12 september 2019 at 14:54
Stinkt dit naar misdaad? Ik wilde de enquete over de nieuwe burgemeester invullen krijg ik dit voor mijn neus:
De vragenlijst is volledig ingevuld
U heeft deze vragenlijst al ingevuld. U kunt de vragenlijst niet nog eens invullen.
Dus iemand te te klooien (VVD?)

Dick Berts
12 september 2019 at 15:26
De afscheidsreceptie wordt noodgedwongen op zwaar beveiligd militair terrein gehouden, omdat men bang is voor boze inwoners die het afscheid van Schuiling kracht bij willen zetten.

RB
12 september 2019 at 18:05
iedereen is uitgenodigd staat er op een paar billboards langs de weg, maar je moet je alleen wel even opgeven zodat ze je kunnen screenen 😉

JB
12 september 2019 at 18:08
Schertsvertoning ! Deze Gemeente wil helemaal niet dat er mee gedacht wordt. Tuurlijk, we zetten een campagne op die we vervolgens volledig negeren. Soortgelijk verhaal met de verkiezingsbeloften. Nee, als er iets is waar je niet op kan vertrouwen dan is het wel deze gemeenteraad. Wat een bedrog !

Ferry
13 september 2019 at 10:43
Iemand die de spelregels van de democratie begrijpt en daar naar leeft.
Die contact zoekt met inwoners,mensen respecteert.
Zie het echter duister in, daar het aantal demagogen slechts met een persoon afgenomen is.
Het is een vooroordeel van mij (besef het) mijn grootste angst is dat er in nieuwe demagoog gezocht zal worden.
Vult de zittende weer lekker aan, met als gevolg er zal geen verandering komen in het gevoerde beleid.
Je kunt het al proeven aan de georganiseerde afscheid receptie van de zittende en achterblijvende demagogen.
Met tranen van ontroering zullen ze afscheid nemen van de een van de grootste incompetente burgemeesters die dit land heeft voort gebracht.
Miljoenen veroorzaakte schade door miskleunen achterlatend, zonder enige persoonlijke schade ervan te gaan ondervinden.
Zijn grootste talent bestaat uit zwijgen, doet mij gelijktijdig denken aan mensen die ik verder buiten beschouwing zal laten.

Ad
13 september 2019 at 11:02
hear hear.
ik deel dezelfde angst……helaas

Anton Hagen
13 september 2019 at 10:55
Gelet op het gegeven dat er niet meet gereageerd kan worden het artikel: Afscheidsreceptie burgemeester waag ik toch nog een opmerking te plaatsen n.l de volgende:
Men heeft in deze gemeente de mond vol van paracommercie en controleert dit vrij regelmatig bij buurthuizen en dergelijke.
Is een afscheidsreceptie op het KIM GEEN paracommercie?
Denk het WEL!!!! Of vergis ik mij?
Dit het volgens mij NIETS met beveiliging te maken,beste Dick Berts, wel met ons kent ons!
En nee, ik ga niet meedenken over een nieuwe burgemeester,wordt toch weer een VVD’er, kunnen ze maar beter gelijk Kees Visser er neer zetten dan gaat er in ieder geval weinig veranderen en weten we waar we aan toe zijn.

Roel Prins
14 september 2019 at 10:18
Eens wilde ik burgemeester worden van Terschelling. Graag wilde ik vader worden van de bewoners van een Waddeneiland. Dus, toen de gelegenheid daar was solliciteren. Direct daarop drie weken op vakantie. Kon keurig binnen de reactie termijn. Terug thuis een bericht op mijn antwoordapparaat. Of ik contact wilde opnemen met de burgemeester ( Staatsen). Joyce vertelde me dat dit verband hield met mijn burgemeester sollicitatie. Dat was daar er al een brief van de griffier van de provincie Friesland lag waarin mijn sollicitatie werd afgewezen. Dat was weer opvallend. De vaste procedure was dat de consultatie van een burgemeester behoort tot de sollicitatieprocedure. Dus ben ik maar eens op onderzoek uit gegaan. Dit leidde er toe dat excuses werden aangeboden daar er helaas procedureel iets fout was gegaan. Voor mijn oog speelde zich de film af waarin de Friese griffier zijn voormalige collega, de Overijsselse griffier (Staatsen), belde en hem vroeg wat voor snippenschieter ik was.
Later, toen de voormalige Overijsselse griffier onze gemeente moest verlaten, waarbij ik een effectieve verlatingsprocedure deed uitvoeren, werd ik lid van vertrouwenscommissies. Daar leerde ik dat sollicitaties vooraf werden gefilterd ( ik had dat zelf ondervonden), dat de vertrouwenscommissie er op moet vertrouwen dat de aangeboden lijst met kandidaten de werkelijkheid getrouw weergeeft. Die kandidaten, geselecteerd, zoals wordt gesteld, op basis van de gemeentelijke wensenlijst, gaan het vertrouwenscommissie circuit in. Mijn ervaring is, en ik heb enkele vertrouwenscommissies mede bemand, dat er onevenwichtigheid in de samenstelling van de lijst was. Gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring vroeg ik mij af of de samen stelling van de lijst georkestreerd wordt. Het is altijd weer opvallend dat burgemeester benoemingen van de grote steden zich niets van het vertrouwenscommissiesysteem lijken aan te trekken.
Nu worden wij geconfronteerd met de scherts dat de Helderse burger mag meebepalen hoe de volgende burgemeester er uit gaat zien. Dat dit idee in de praktijk onuitvoerbaar zal zijn is mij duidelijk. Mij is ook duidelijk dat de gemeenteraad, met deze enquete niet onze mening wil peilen. De gemeenteraad wil zich hiermee indekken tegen komende tegenvaller. Wij hebben hem of haar toch zelf gewild !

HZdwg
14 september 2019 at 11:43
Meedenken, mooie term, maar wat houdt dat precies in? In elk geval zeker niet hetzelfde als meebeslissen. Naar we moeten vrezen was het een grapje: iedereen mag er het zijne van denken.

https://denhelderactueel.nl/2019/09/inwoners-mogen-meedenken-over-nieuwe-burgemeester/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Klopstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=Knorhanen
https://robscholtemuseum.nl/?s=burgerspreekrecht
https://robscholtemuseum.nl/?s=agressieprotocol

https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/anoniem-brief-aan-koen-schuiling-en-de-fractieleiders-van-de-politieke-partijen-in-de-helderse-gemeenteraad-zomer-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-gemeente-den-helder-16-augustus-2015-maarten-hanegraaf-managementassistent-mail-aan-berts-18-augustus-2015-dick-berts-brief-aan-burgemeester-mr-k-f-schuiling-18-aug/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-de-rijksrecherche-18-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/gemeente-den-helder-ontvangstbevestiging-van-wob-verzoek-van-dick-berts-19-augustus-2015-koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-over-zijn-wob-verzoek-25-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/rijksrecherche-brief-aan-dick-berts-betreft-verzoek-tot-instellen-rijksrecherche-onderzoek-24-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-brief-aan-k-f-schuiling-22-september-2015-gemeente-den-helder-brief-aan-berts-met-ontvangstbevestiging-23-september-2015-brief-aan-berts-over-procedure-27-oktober-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-klantcontact-centrum-gemeente-den-helder-met-antwoordformulier-hoorzitting-31-oktober-2015-klantcontact-centrum-den-helder-mail-aan-dick-berts-2-november-2015/
https://robscholtemuseum.nl/koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-24-februari-2016-commissie-bezwaarschriften-gemeente-den-helder-advies-aan-schuiling-inzake-bezwaarschrift-d-a-berts-9-januari-2016/
https://robscholtemuseum.nl/redactie-dha-stadspartij-eist-helderheid-over-beveiliging-willemsoord-delano-weltevreden-helderse-politiek-wil-van-stadsbestuur-openheid-over-weren-beveiligingsbedrijf-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-horecabazen-willemsoord-onder-druk-gezet-om-beveiligingsbedrijf-dhs-te-dumpen-wie-niet-tekende-kreeg-geen-vergunning/
https://robscholtemuseum.nl/helderse-courant-dhs-mag-weer-aan-het-werk-in-uitgaansgebied-delano-weltevreden-schors-directeur-van-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-hij-mocht-van-de-gemeente-den-helder-geen-bedrijfsleider-van-een-bordeel-worden-nu-moet-de-gemeente-hem-een-kleine-89-000-euro-betalen/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-integere-mensen-worden-niet-door-helders-college-geschorst-gemeenteraad-is-het-niet-eens-over-bespreking-kwestie-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/the-post-online-massale-vechtpartij-in-gezellige-uitgaansstad-den-helder-agent-loopt-hersenschudding-op-dumpert-kansenpareltjes-hebben-ruzie-met-de-pliesie/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-dhs-mag-niet-op-willemsoord-werken-vanwege-bijthonden-en-schijnconstructie-redactie-dha-college-terechte-keuze-beveiligers-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-frans-buhling-stopt-als-adviseur-van-beveiligingsbedrijf-dhs-gemeente-creeert-rookgordijn-met-verhaal-vol-leugens-en-halve-waarheden/

4 Comments

 1. Na decennia lang CDA, VVD en PvdA burgemeesters, zou het goed zijn om het bastion van deze partijen – met hun nepotistische uitwassen – eens te doorbreken.
  Als burgemeester die echt boven de partijen kan staan, raad ik daarom André van Es aan.
  Een stad zo groot als Den Helder zou haar volgens mij goed passen, hier leiding geven aan het bestuur kan zij waarschijnlijk fluitend en op de sloffen.
  (Judge X staat ook boven de partijen en is zéker geen GroenLinks-er)
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9e_van_Es

 2. Mijn eerste reactie blijkt in het niets te zijn verdwenen ….
  Daarom maar even kort: Ik raad Andreé van Es aan!

 3. Mooie en duidelijke reactie van Roel Prins bij Den Helder Actueel (waar mijn bijdrages – middels een BAN – niet meer welkom zijn):

  Roel Prins 14 september 2019 at 10:18
  Eens wilde ik burgemeester worden van Terschelling. Graag wilde ik vader worden van de bewoners van een Waddeneiland. Dus, toen de gelegenheid daar was solliciteren. Direct daarop drie weken op vakantie. Kon keurig binnen de reactie termijn. Terug thuis een bericht op mijn antwoordapparaat. Of ik contact wilde opnemen met de burgemeester ( Staatsen). Joyce vertelde me dat dit verband hield met mijn burgemeester sollicitatie. Dat was daar er al een brief van de griffier van de provincie Friesland lag waarin mijn sollicitatie werd afgewezen. Dat was weer opvallend. De vaste procedure was dat de consultatie van een burgemeester behoort tot de sollicitatieprocedure. Dus ben ik maar eens op onderzoek uit gegaan. Dit leidde er toe dat excuses werden aangeboden daar er helaas procedureel iets fout was gegaan. Voor mijn oog speelde zich de film af waarin de Friese griffier zijn voormalige collega, de Overijsselse griffier ( Staatsen), belde en hem vroeg wat voor snippenschieter ik was.
  Later, toen de voormalige Overijsselse griffier onze gemeente moest verlaten, waarbij ik een effectieve verlatingsprocedure deed uitvoeren, werd ik lid van vertrouwenscommissies. Daar leerde ik dat sollicitaties vooraf werden gefilterd ( ik had dat zelf ondervonden), dat de vertrouwenscommissie er op moet vertrouwen dat de aangeboden lijst met kandidaten de werkelijkheid getrouw weergeeft. Die kandidaten, geselecteerd, zoals wordt gesteld, op basis van de gemeentelijke wensenlijst, gaan het vertrouwenscommissie circuit in. Mijn ervaring is, en ik heb enkele vertrouwenscommissies mede bemand, dat er onevenwichtigheid in de samenstelling van de lijst was. Gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring vroeg ik mij af of de samen stelling van de lijst georkestreerd wordt. Het is altijd weer opvallend dat burgemeester benoemingen van de grote steden zich niets van het vertrouwenscommissiesysteem lijken aan te trekken.
  Nu worden wij geconfronterrd met de scherts dat de Helderse burger mag meebepalen hoe de volgende burgemeester er uit gaat zien. Dat dit idee in depraktijk onuitvoerbaar zal zijn is mij duidelijk. Mij is ook duidelijk dat de gemeenteraad, met deze enquète niet onze mening wil peilen. De gemeenteraad wil zich hiermee indekken tegen komende tegenvaller. Wij hebben hem of haar toch zelf gewild !

 4. Ach.., mijn eerste reactie is toch doorgekomen zie ik.

  Hier een mooie en duidelijke reactie van Roel Prins bij Den Helder Actueel (waar mijn bijdrages – middels een BAN – niet meer welkom zijn):

  Roel Prins 14 september 2019 at 10:18
  Eens wilde ik burgemeester worden van Terschelling. Graag wilde ik vader worden van de bewoners van een Waddeneiland. Dus, toen de gelegenheid daar was solliciteren. Direct daarop drie weken op vakantie. Kon keurig binnen de reactie termijn. Terug thuis een bericht op mijn antwoordapparaat. Of ik contact wilde opnemen met de burgemeester ( Staatsen). Joyce vertelde me dat dit verband hield met mijn burgemeester sollicitatie. Dat was daar er al een brief van de griffier van de provincie Friesland lag waarin mijn sollicitatie werd afgewezen. Dat was weer opvallend. De vaste procedure was dat de consultatie van een burgemeester behoort tot de sollicitatieprocedure. Dus ben ik maar eens op onderzoek uit gegaan. Dit leidde er toe dat excuses werden aangeboden daar er helaas procedureel iets fout was gegaan. Voor mijn oog speelde zich de film af waarin de Friese griffier zijn voormalige collega, de Overijsselse griffier ( Staatsen), belde en hem vroeg wat voor snippenschieter ik was.
  Later, toen de voormalige Overijsselse griffier onze gemeente moest verlaten, waarbij ik een effectieve verlatingsprocedure deed uitvoeren, werd ik lid van vertrouwenscommissies. Daar leerde ik dat sollicitaties vooraf werden gefilterd ( ik had dat zelf ondervonden), dat de vertrouwenscommissie er op moet vertrouwen dat de aangeboden lijst met kandidaten de werkelijkheid getrouw weergeeft. Die kandidaten, geselecteerd, zoals wordt gesteld, op basis van de gemeentelijke wensenlijst, gaan het vertrouwenscommissie circuit in. Mijn ervaring is, en ik heb enkele vertrouwenscommissies mede bemand, dat er onevenwichtigheid in de samenstelling van de lijst was. Gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring vroeg ik mij af of de samen stelling van de lijst georkestreerd wordt. Het is altijd weer opvallend dat burgemeester benoemingen van de grote steden zich niets van het vertrouwenscommissiesysteem lijken aan te trekken.
  Nu worden wij geconfronterrd met de scherts dat de Helderse burger mag meebepalen hoe de volgende burgemeester er uit gaat zien. Dat dit idee in depraktijk onuitvoerbaar zal zijn is mij duidelijk. Mij is ook duidelijk dat de gemeenteraad, met deze enquète niet onze mening wil peilen. De gemeenteraad wil zich hiermee indekken tegen komende tegenvaller. Wij hebben hem of haar toch zelf gewild !

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.