Martin Mourik – Leeuwarden + Marcia Nieuwenhuis & Bram Verbrugge – Aanhoudingen en Noodbevelen ‘Politie Onmenselijke Opgave’ + RT France – Belgique Tensions

Politie voor Onmenselijke Opgave Gesteld (foto Giphy)

Opdonderen, Gek! (foto Giphy)

Politie in Grote (foto Haast )foto tenor.com)

Kinderen op Politie Motor (foto Weekendschool Hoogeveen)

Leeuwarden

Live gestreamd 21 november 2021

Martin Mourik

Reacties
https://youtu.be/aaqu4lO_EYM

Voorheen Algemeen Dagblad, nu AD (foto AD)

Confrontaties in Leeuwarden (foto Noorder Nieuws)

Bijna Vijftig Aanhoudingen en Meerdere NoodbevelenPolitie staat voor Bijna Onmenselijke Opgave

Voor de Derde Avond op Rij hebben Jongeren de Confrontatie met de Politie Gezocht. Op Meerdere Plekken in het Land was het Onrustig en werden Noodbevelen Afgekondigd. Zo werd er Zwaar Vuurwerk Afgestoken, Geplunderd en zijn er Brandjes Gesticht.

Door het hele Land zijn zondag in Totaal Bijna Vijftig Aanhoudingen Verricht. In Rotterdam 26Enschede Vijf, Groningen Vijf en in de Limburgse Plaatsen Roermond en Stein ook Vijf. In Roosendaal is Brand Uitgebroken in een Basisschool, Vermoedelijk door een Vuurwerk Bom en zijn ook Meerdere Aanhoudingen Verricht.

Supporters

Een Paar Honderd Feyenoord Supporters kwamen in Rotterdam Naar het Stadion om Ondanks de Lege Tribunes toch hun Elftal Aan te Moedigen met vooral Veel Vuurwerk. Toen een Groot Deel was Vertrokken, sloeg Na de Rust de Sfeer om en werd de Politie Bekogeld met Vuurwerk en Blikjes.

In Groningen werd zondagavond Rond Kwart over Negen in de Binnenstad De Grote Markt Leeg Geveegd. Kort daarvoor werd een Opticien Geplunderd. Burgemeester Koen Schuiling heeft een Noodbevel Uitgevaardigd. Iedereen, die Zich Misdraagt of Niet aan de Aanwijzingen van de Politie houdt, kan worden Opgepakt. In Groningen is zondagmiddag een Corona Demonstratie geweest, die Rustig was Verlopen.

Bushokje en Etalageruit

In de Avond kwamen Grote Groepen Mensen bij elkaar na Oproepen via Sociale Media om Geweld te Plegen, aldus de Groningse Politie. Onder meer een Bushokje en Etalageruit hebben het moeten ontgelden. Busvervoerder Qbuzz meldde al Vanwege de Onrust de Rest van de Avond Niet Meer Op en Rond de Grote Markt te Rijden.

Ook in Stein, Roermond, Enschede, Roosendaal en Leeuwarden moest de Politie Optreden vanwege Ongeregeldheden. Zo Staken Jongeren buiten het tadion van Cambuur Vuurwerk Af. De Mobiele Eenheid zag zich Genoodzaakt om In te Grijpen tegen de Honderden Supporters van Cambuur, die zich Rond het Stadion van hun Club hadden Verzameld. In de Eerste Zes Minuten moest de Wedstrijd Cambuur – FC Utrecht Twee Keer worden Stil Gelegd, daarna bleef het Onrustig op het Plein voor het Stadion.

Politieagenten trokken hun Wapens, maar Er is Niet Geschoten. Drie Mensen werden Aangehouden. ,,De Wijze, Waarop Relschoppers hebben Huisgehouden is Crimineel”, zo liet Burgemeester Sybrand van Haersma Buma van Leeuwarden in een Reactie aan de NOS weten. ,,Respect voor de Politie en Brandweer, die Onder Moeilijke Omstandigheden hebben Opgetreden.’’

Voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politie Bond reageerde Onthutst. ,,In een Groot Aantal Steden blijven Politie Mensen Geconfronteerd worden Met Ongekend Veel en Niets Ontziend Geweld.’’ Volgens hem ‘vraagt dit Het Uiterste van Politie Mensen om hun Burgers en Goederen te Beschermen’. ,,Dit worden Uitputtende Dagen en Weken’’, voorspelde de NPB Voorman.

Hij kreeg Bijval van de Voorzitter van Politie Vakbond ACP, die beduusd reageerde. ,,Wat valt er Nog Te Zeggen. Dit hebben we Zien Aankomen. We volgen het Op de Voet.’’ Volgens hem lijkt ‘het Geweld Onbegrensd’. ,,Politie Mensen staan voor een bijna Onmenselijke opgave.’’

Noodverordening

Ook was het Enige Tijd Onrustig in het Centrum van Enschede, waar zich deze zondagavond Groepen Jongeren hadden Verzameld. De Rust lijkt daar Wedergekeerd Na een Grimmige Avond, met een ‘Kat en Muisspeltussen Relschoppers en Politie. De Mobiele Eenheid kwam In Actie Om de Binnenstad Leeg te Vegen. Er werden Minstens Vijf Aanhoudingen Verricht.

Waarnemend Burgemeester Theo Bovens ,,Voor de Veiligheid van de Inwoners in de Binnenstad en Om Plunderingen en Vernielingen te Voorkomen heb ik In Overleg met Oolitie en Justitie Besloten om Voor de Binnenstad een Noodbevel Af Te Kondigen.’’ Dit Noodbevel stelt de Politie en ME in Staat Om Zo Nodig Op te Treden Tegen de Relschoppers, Straten Af te Sluiten en Plekken te Ontruimen en Samenscholingen te Verbieden. ,,Wie de Bevelen van de Politie Negeert, kan Aangehouden worden”, waarschuwde de Twentse Burgervader.

Ook op Meerdere Plekken in Roosendaal was het Onrustig. Er was Veel ME In de Stad en Her en Der werd Zwaar Vuurwerk Afgestoken. Vijftien Mensen werden Aangehouden, zo meldde de Gemeente Aan het Einde van de Avond. Bij Basisschool De Gezellehoek in de Wijk De Kroeven is Brand Ontstaan, waarschijnlijk door een Vuurwerk Bom. De Schade aan de School is Dermate Groot, dat er maandag Geen Lessen zijn, zo meldde de School zondagavond Aan de Ouders.

Roermond en Stein

De Politie heeft zondagavond in Roermond en Stein Vijf Mensen Aangehouden op Basis van de Noodverordening, die in Beide Limburgse Gemeenten geldt. Ze werden Aangehouden Wegens Bezit van Verdovende Middelen, het Niet Tonen van een Identiteitsbewijs en Belediging, Maakte de Politie Bekend.

De Politie was In Beide Gemeenten Nadrukkelijk Aanwezig na de Rellen van zaterdagavond. De Noodverordening maakt het Voor de Agenten Mogelijk Mensen Preventief te Fouilleren en Snel en Adequaat Op te Treden, aldus de Politie. Zaterdagavond werden in Roermond Twaalf Mensen Opgepakt, in Stein Één. Dat gebeurde Tijdens Rellen, waarbij de Politie werd Bekogeld met Zwaar Vuurwerk. In Beide Gemeenten waren Tientallen Jongeren Bij Elkaar Gekomen Na Oproepen Op Sociale Media.

Snelrecht

Ook zondag circuleerden weer Oproepen Om Te Gaan Rellen. De Politie was de hele zondag avond in Roermond en Stein, maar Ook in Andere Limburgse Plaatsen Aanwezig. ,,Dat gebeurt Op Zichtbare én Onzichtbare Wijze”, aldus de Politie. In Roermond en Stein werden Mensen op Straat Aangesproken, waarbij ze Desgevraagd Hun Identiteitsbewijs moesten Laten Zien. Voor de Aangehouden Mensen wordt Zo Veel Mogelijk Snelrecht Toegepast.

“Ik herhaal met klem mijn Oproep Om, als u gewezen wordt op Dit Soort Berichten, Die ook Met De Politie te Delen.”
Rianne Donders, Burgemeester Roermond

Burgemeester van Roermond Rianne Donders riep Mensen, die Signalen Hebben Van Oproepen tot Rellen op deze bij de Politie te Melden. In een Brief aan de Gemeenteraad schreef ze zaterdagochtend de Eerste Meldingen Vernomen te Hebben over Oproepen totBijeenkomstenIn de Stad. Ook zondag werd er Weer Opgeroepen om Bijeen te Komen, aldus Donders. ,,Ik herhaal met klem mijn Oproep om, als u gewezen wordt op Dit Soort Berichten, Die ook Met de Politie te Delen.”

Weekend Vol Geweld

Zowel op zaterdag als zondag ging het Opvallend Vaak Mis Rond Om Voetbal Wedstrijden. Zo werden er Meerdere Wedstrijden In de Eredivisie Stil Gelegd, omdat Supporters Stadions waren Binnen Gedrongen. In de Buurt van Stadions werd ook Vuurwerk Afgestoken. Ook bij de Sfeer Actie bij de Rotterdamse Kuip liep het uiteindelijk Uit de Hand. De Politie heeft daar 26 Arrestaties Verricht.

Rond de wedstrijd Cambuur - Utrecht is de Mobiele Eenheid ingezet vanwege de ongeregeldheden buiten het stadion.

Rond de Wedstrijd Cambuur – Utrecht is de Mobiele Eenheid Ingezet vanwege de Ongeregeldheden Buiten Het Stadion.

https://www.ad.nl/binnenland/bijna-vijftig-aanhoudingen-en-meerdere-noodbevelen-politie-staat-voor-bijna-onmenselijke-opgave~aab0b3345/

Belgique Tensions Lors d’une Manifestation Contre les Mesures Sanitaires à Bruxelles

Waar Haal Je Het Lef Vandaan? (foto Gfycat)

Police | Politie (foto tenor.com)

Live gestreamd Novembre 22, 2021

RT France

Lire l’Article https://francais.rt.com/international/92868-bruxelles-manifestation-contre-restrictions-sanitaires-degenere

Ce 21 novembre, des Milliers de Personnes ont Battu le Pavé à Bruxelles afin de Manifester contre le Pass Sanitaire et, de Manière Générale, contre les Mesures Sanitaires. La Police déploie des Canons à Eau et utilise du Gaz Lacrymogène contre les Manifestants.

Rejoignez nous sur Telegram https://t.me/rtfrance_officiel

Abonnez vous à la Chaîne YouTube de RT France https://www.youtube.com/rtenfrancais

RT en Français http://rtfrance.tv
Facebook https://www.facebook.com/RTFrance
Twitter https://twitter.com/rtenfrancais
Instagram https://www.instagram.com/rtfrance/

#Bruxelles #Belgique #PassSanitaire

Reacties
https://youtu.be/j_oERzKh1fg

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Martin+Mourik
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcia+Nieuwenhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bram+Verbrugge
https://robscholtemuseum.nl/?s=RT+France
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerrit+van+de+Kamp
https://robscholtemuseum.nl/?s=ACP
https://robscholtemuseum.nl/?s=Algemeen+Christelijke+Politiebond
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Struijs
https://robscholtemuseum.nl/?s=NPB
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nederlandse+Politie+Bond
https://robscholtemuseum.nl/?s=Politie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mobiele+Eenheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aanhouding
https://robscholtemuseum.nl/?s=Noodbevel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Snelrecht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onmenselijke+Opgave
https://robscholtemuseum.nl/?s=Supporters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hooligans
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rotterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leeuwarden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Roermond
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Roosendaal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Enschede
https://robscholtemuseum.nl/?s=Groningen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bruxelles
https://robscholtemuseum.nl/?s=Brussel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belgique
https://robscholtemuseum.nl/?s=België
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rianne+Donders
https://robscholtemuseum.nl/?s=Theo+Bovens
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sybrand+van+Haersma+Buma

https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/anoniem-brief-aan-koen-schuiling-en-de-fractieleiders-van-de-politieke-partijen-in-de-helderse-gemeenteraad-zomer-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-gemeente-den-helder-16-augustus-2015-maarten-hanegraaf-managementassistent-mail-aan-berts-18-augustus-2015-dick-berts-brief-aan-burgemeester-mr-k-f-schuiling-18-aug/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-de-rijksrecherche-18-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/gemeente-den-helder-ontvangstbevestiging-van-wob-verzoek-van-dick-berts-19-augustus-2015-koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-over-zijn-wob-verzoek-25-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/rijksrecherche-brief-aan-dick-berts-betreft-verzoek-tot-instellen-rijksrecherche-onderzoek-24-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-brief-aan-k-f-schuiling-22-september-2015-gemeente-den-helder-brief-aan-berts-met-ontvangstbevestiging-23-september-2015-brief-aan-berts-over-procedure-27-oktober-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-klantcontact-centrum-gemeente-den-helder-met-antwoordformulier-hoorzitting-31-oktober-2015-klantcontact-centrum-den-helder-mail-aan-dick-berts-2-november-2015/
https://robscholtemuseum.nl/koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-24-februari-2016-commissie-bezwaarschriften-gemeente-den-helder-advies-aan-schuiling-inzake-bezwaarschrift-d-a-berts-9-januari-2016/
https://robscholtemuseum.nl/redactie-dha-stadspartij-eist-helderheid-over-beveiliging-willemsoord-delano-weltevreden-helderse-politiek-wil-van-stadsbestuur-openheid-over-weren-beveiligingsbedrijf-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-horecabazen-willemsoord-onder-druk-gezet-om-beveiligingsbedrijf-dhs-te-dumpen-wie-niet-tekende-kreeg-geen-vergunning/
https://robscholtemuseum.nl/helderse-courant-dhs-mag-weer-aan-het-werk-in-uitgaansgebied-delano-weltevreden-schors-directeur-van-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-hij-mocht-van-de-gemeente-den-helder-geen-bedrijfsleider-van-een-bordeel-worden-nu-moet-de-gemeente-hem-een-kleine-89-000-euro-betalen/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-integere-mensen-worden-niet-door-helders-college-geschorst-gemeenteraad-is-het-niet-eens-over-bespreking-kwestie-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/the-post-online-massale-vechtpartij-in-gezellige-uitgaansstad-den-helder-agent-loopt-hersenschudding-op-dumpert-kansenpareltjes-hebben-ruzie-met-de-pliesie/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-dhs-mag-niet-op-willemsoord-werken-vanwege-bijthonden-en-schijnconstructie-redactie-dha-college-terechte-keuze-beveiligers-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-frans-buhling-stopt-als-adviseur-van-beveiligingsbedrijf-dhs-gemeente-creeert-rookgordijn-met-verhaal-vol-leugens-en-halve-waarheden/