Henk van Kuijk – Onthutsende docu over Rob Scholte + Mart Coers – Beste lezers en politiek geïnteresseerden

Koen Schuiling, indertijd burgemeester van Den Helder, inmiddels gepromoveerd tot burgemeester van Groningen, hoofdverantwoordelijk voor de behandeling van het Rob Scholte Museum  door gemeente Den Helder (foto KRO NCRV)

Onthutsende docu over Rob Scholte

Henk van Kuijk – Onthutsende docu over Rob Scholte, Helderse Courant, 19 december 2020

Helderse Courant, 19 december 2020

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Beste lezers en politiek geïnteresseerden

Met verbazing heb ik de TV registratie over de controverse tussen de gemeente Den Helder en de heer Scholte bekeken. Om zeker te zijn van wat er is gebeurd in die turbulente periode heb ik de docu drie maal bekeken.
En ik kom steeds weer tot de conclusie, dat, als de politiek dit zorgvuldig besturen noemt, zij behoorlijk veel boter op hun hoofd heeft.
Het verontrustende is, dat de mensen, die betrokken waren bij het volkomen berooid wegsturen, voor het merendeel dezelfde zijn, die hem, de heer Scholte, op het schild hebben gehesen en in de stad hebben geïntroduceerd als de wereldberoemde kunstenaar, die Den Helder meer aanzien zou geven als cultuurstad van het Noorden.
Het gaat mij te ver om de volgende stelling te omarmen: Scholte is, weliswaar op uitnodiging, naar Den Helder gekomen om een museum te beginnen in de aanbouw van het oude postkantoor en om daarbij als een soort kraker de kans te lopen per maand (30 dagen) te worden uitgezet.
De politiek had hier een duidelijke rol in. Eerst is het een politieke beslissing om Scholte naar Den Helder te halen en hem een mogelijkheid te bieden om een museum te starten. Dan is er de opdracht aan het uitvoerend apparaat van de gemeente om dit mogelijk te maken. Als blijkt dat er door allerlei, naar mijn mening, niet handige beslissingen er een kink in de uitvoerende kabel komt is de politiek aan zet om de door de raad genomen beslissing gestand te doen.
Men heeft er misschien niet bewust voor gekozen om allerlei onduidelijkheden te creëren, maar men heeft er wel bewust voor gekozen om ze niet op te lossen.
Het “om niet” contract met het gemeentelijk verhuurbedrijf is schijnbaar niet duidelijk, er staat niet in, dat het gemeentelijk verhuurbedrijf de penningen voor het gebruik van water gas en elektra int. Naar nu blijkt zou daar dan een gespecificeerde rekening naar de heer Scholte worden verstuurd. Scholte claimt, dat hij er wel om heeft gevraagd, maar die nooit heeft ontvangen??? In mijn belevingswereld is het zo, dat als ik een factuur stuur en die is na een bepaalde afgesproken periode niet wordt betaald, bel ik de klant op of ga bij hem langs om te informeren wat de reden hiervan is, ik wacht zeker geen vier jaar op mijn centen.
Als een door de politiek uitgenodigd kunstenaar te kennen geeft het hele pand te willen kopen voor een overeengekomen bedrag, maar aan de door de gemeente aanvullende voorwaarden niet wordt voldaan, is het van belang dat het genomen politieke standpunt voorop staat en de oplossing door de uitvoerenden moet worden gerealiseerd. Dat kan zijn bijstellen van de voorwaarden, zodanig dat beide partijen ermee kunnen leven of het aanbieden van een andere locatie. Maar zeker niet het stuk procederen van een burger. Hier had de raad als hoofd van de gemeente een duidelijk taak.
Maar na jaren gedogen wil de gemeente het pand terug om er appartementen in te vestigen, en dreigt huisuitzetting voor Scholte en zijn gezin.
Voor mij is het moeilijk te begrijpen, dat er mensen zijn, die eerst vóór de komst van Scholte waren, plotseling van geloof en overtuiging veranderen en de heer Scholte met pek en veren de stad uit jagen.
Als de Burgemeester klaagt over het met modder gooien in de sociale media, ben ik bang, dat het voornamelijk zijn eigen burgers waren, die er van alles van vonden. Verder is het voor de burger vaak de enige manier om aandacht te vragen voor zijn of haar probleem.
Er zijn behoorlijk wat onmenselijke situaties gecreëerd, dat vind ik als burger van deze stad beschamend.

Helders Belang, Facebook, 18 december 2020, 10:59

Frans Seegers
Dit is dan het derde stukje( wel hetzelfde) , beetje overdreven, drie dezelfde stukjes onder elkaar.

Tom Denissen
Wederom een teken van het disfunctioneren van de gemeenteraad cum suis en burgemeester. Standaard in Den Helder. 😔

Bert Smeets
Zou zeggen stel je kandidaat bij de volgende verkiezingen misschien heb je dan invloed!

Frans Seegers
ik heb net antwoord gegeven.

Henk van Kuijk
Je analyse is juist, Mart. Normaal antwoord geven op vragen, door het college, is er vaak niet bij. Zoals de vraag: hoe kan het, dat Scholte de verantwoording van de rekeningen niet kreeg, wat gewoon je recht is, en een kwestie van fatsoen bij zo’n groot gebouw, met leef, werk en expositieruimten. Nog steeds geen antwoord. En de vraag, zie film, hoe kan het dat advocaten onderling een deal maken over verkoop of niet, terwijl ze voor de politiek werken. Het hoe hiervan is nog steeds niet openbaar, moet het wel worden. Verder speelt hier kameleon gedrag, belangenverstrengeling, en het overstappen van raadsleden. En vooral: je houden aan beloften. De zwart op wit toezegging door wethouder eind 2014, dat hij het museum kon uitbreiden. Die wethouder viel dus ook bij hem binnen! De burgemeester steunend. En die dus nu ook zijn werken veilt! Schande, immoreel.

Harmanus J Johansen
Fijn te vernemen, dat u er zo in staat, het is een grote schande, zoals er met de heer Scholte is omgegaan, er zijn meerdere medestanders, die bekend zijn met in en outs en zich verschrikkelijk ergeren aan het beleid van de gemeente. Het riekt naar iemand afmaken met voorbedachte rade, hopelijk behoud meneer Scholte zijn verstand, en krijgt hij nu eens de wind in de zeilen, om hetgeen hij wil te realiseren.

George Alexandre
Als kleine kinderen zat zijn van hun speeltjes waar ze eerst gek van waren, flikkeren ze het aan de kant.
Bij sommige volwassenen die ergens wat over te vertellen hebben gaat dat eigenlijk precies zo. Eerst is het project helemaal geweldig en is er niks beters, maar als het ze effe niet meer uitkomt, of het alternatief is interessanter voor ze, flikkeren ze het aan de kant.

https://www.facebook.com/groups/783510778807332//

Reacties Facebook Rob Scholte Museum

JP Hap
Rob is onterecht aangedaan, dat heeft deze documentaire wel aan het licht gebracht.
Wat een zooitje ongeregeld is dat gemeentebestuur daar in Den Helder, bestaande uit een pizza bakker, een afgekeurde brillenboer, een gepensioneerde patatbakker, de gemiddelde leeftijd is 75 jaar van dat bestuur.
Kees Snelders
Met een grote boog om Den Helder heen!! Zij zien het niet zo helder. Jammer dat het op weg naar Texel ligt.

Peter Schaafsma
Den Helder krijgt voor een prikkie een mooi museum. 👍

Jj Briel
Rob Scholte in Kranenburgh!

Marco de Graaf
Geef meneer Scholte een goede plek voor zijn kunst. Een beetje respect mag wel, toch, een beetje, naar deze inwoner.

Marco de Graaf
Het pand verkoopt de gemeente toch liever aan een project ontwikkelaar. Verdien je meer geld mee.

Gerard Bakker
Barbertje moest hangen! Wat een zelfingenomen klootzak die burgemeester!!!

Margareth Heijne
Gerard Bakker Echt hé!!

Erik Verzijl
Wel een beetje onsamenhangende documentaire. Als je niet beetje ingevoerd was, kon je er niet veel mee.

Hans Boskeljon
Pfff.

Marco de Graaf
Dit is gewoon bewust mensen kapot maken, regel wat voor deze man en zijn kinderen. Een asielzoeker is beter af, schaam je, gemeente Den Helder.

https://www.facebook.com/robscholtemuseum

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jacqueline+van+Dongen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lolke+Kuipers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters

https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/anoniem-brief-aan-koen-schuiling-en-de-fractieleiders-van-de-politieke-partijen-in-de-helderse-gemeenteraad-zomer-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-gemeente-den-helder-16-augustus-2015-maarten-hanegraaf-managementassistent-mail-aan-berts-18-augustus-2015-dick-berts-brief-aan-burgemeester-mr-k-f-schuiling-18-aug/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-de-rijksrecherche-18-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/gemeente-den-helder-ontvangstbevestiging-van-wob-verzoek-van-dick-berts-19-augustus-2015-koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-over-zijn-wob-verzoek-25-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/rijksrecherche-brief-aan-dick-berts-betreft-verzoek-tot-instellen-rijksrecherche-onderzoek-24-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-brief-aan-k-f-schuiling-22-september-2015-gemeente-den-helder-brief-aan-berts-met-ontvangstbevestiging-23-september-2015-brief-aan-berts-over-procedure-27-oktober-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-klantcontact-centrum-gemeente-den-helder-met-antwoordformulier-hoorzitting-31-oktober-2015-klantcontact-centrum-den-helder-mail-aan-dick-berts-2-november-2015/
https://robscholtemuseum.nl/koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-24-februari-2016-commissie-bezwaarschriften-gemeente-den-helder-advies-aan-schuiling-inzake-bezwaarschrift-d-a-berts-9-januari-2016/
https://robscholtemuseum.nl/redactie-dha-stadspartij-eist-helderheid-over-beveiliging-willemsoord-delano-weltevreden-helderse-politiek-wil-van-stadsbestuur-openheid-over-weren-beveiligingsbedrijf-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-horecabazen-willemsoord-onder-druk-gezet-om-beveiligingsbedrijf-dhs-te-dumpen-wie-niet-tekende-kreeg-geen-vergunning/
https://robscholtemuseum.nl/helderse-courant-dhs-mag-weer-aan-het-werk-in-uitgaansgebied-delano-weltevreden-schors-directeur-van-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-hij-mocht-van-de-gemeente-den-helder-geen-bedrijfsleider-van-een-bordeel-worden-nu-moet-de-gemeente-hem-een-kleine-89-000-euro-betalen/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-integere-mensen-worden-niet-door-helders-college-geschorst-gemeenteraad-is-het-niet-eens-over-bespreking-kwestie-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/the-post-online-massale-vechtpartij-in-gezellige-uitgaansstad-den-helder-agent-loopt-hersenschudding-op-dumpert-kansenpareltjes-hebben-ruzie-met-de-pliesie/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-dhs-mag-niet-op-willemsoord-werken-vanwege-bijthonden-en-schijnconstructie-redactie-dha-college-terechte-keuze-beveiligers-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-frans-buhling-stopt-als-adviseur-van-beveiligingsbedrijf-dhs-gemeente-creeert-rookgordijn-met-verhaal-vol-leugens-en-halve-waarheden/

1 Comment

  1. Lieneke Koornstra 24 december 2020 op 20:25

    De hele manier waarop het gemeentebestuur van Den Helder wil afrekenen met Rob Scholte roept associaties op met de toeslagenaffaire, waarbij de gemeente eindeloos kan doorprocederen op kosten van de belastingbetaler. In plaats van een leuk museum dat DH op een positieve manier op de kaart zet en uitstekend in beeld past van de stadsvernieuwing van deze stad, wordt het stadshart sinds de hardhandige ontruiming ontsierd door een steeds verder verkrottend gebouw. Een verlies-verliessituatie voor zowel DH als Rob Scholte. Toevalligerwijs bevindt zich in de gemeente Geldrop ook een voormalig postkantoor dat al jarenlang bekend is onder de naam ‘De Ruimte’. Hier exposeren kunstenaars, bestaan mogelijkheden tot koop, worden lezingen gegeven etc. In samenwerking met Rob Scholte had DH het door hem begonnen museum nog meer allure kunnen geven dan het al had. In plaats daarvan neemt deze gemeente met haar huidige handelwijze de plaats in van de overtreffende trap van de hel: Den Helder. Heel goed dat Rob Scholte doorvecht, getuige een artikel in het Noord Hollands Dagblad dd. 21/12/2020.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.