Hedzer Faber – Den Helder geen nieuwe burgemeester + Delano Weltevreden – Kandidaten niveau Schuiling willen geen burgemeester worden + DHA – Geen geschikt + @kokoemba

Burgemeester Jeroen J. Nobel (foto Amstelveenweb.com)

Den Helder krijgt voorlopig geen nieuwe Burgemeester: de procedure is stopgezet, omdat er niet genoeg goede kandidaten zijn

Den HelderDen Helder krijgt voorlopig geen nieuwe Burgemeester. De sollicitatieprocedure is stopgezet, laat de provincie weten in een persbericht.

Op verzoek van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Den Helder heeft de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geadviseerd de procedure voor de benoeming van een nieuwe Burgemeester voortijdig stop te zetten. De minister heeft aan de commissaris laten weten, dat hij heeft besloten met het verzoek in te stemmen.

Gelet op het beperkt aantal benoembare kandidaten ontbrak het vertrouwen en draagvlak in de vertrouwenscommissie om tot een gedragen voordracht van twee kandidaten te komen. De start van de nieuwe procedure voor de benoeming van een Burgemeester is in het najaar van 2020 voorzien. Er volgt dan een hernieuwde openstelling van de vacature, waarvoor de gemeente een nieuwe profielschets zal opstellen.

De Commissaris van de Koning heeft in overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad besloten om de huidige waarnemend Burgemeester, Jeroen Nobel, als waarnemend Burgemeester te laten aanblijven.

Helderse Courant, 24 februari 2020, 12:36

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200224_6694833/DenHelder-krijgt-voorlopig-geen-nieuwe-Burgemeester-de-procedure-is-stopgezet-omdat-er-niet-genoeg-goede-kandidaten-zijn

Kandidaten van het niveau Koen Schuiling willen geen Burgemeester van Den Helder worden, zegt Chris Aalberts

Den HelderHelderse politici moeten niet verwachten, dat iemand van het niveau Koen Schuiling Burgemeester van Den Helder wil worden. Gaat niet gebeuren, zegt Chris Aalberts.

Aalberts is docent politieke communicatie aan de Erasmus Universiteit. Als journalist van The Post Online volgde hij de Helderse politiek in 2017 en 2018 op de voet. In het boek ’Palermo aan het Marsdiep’ analyseerde hij de politieke situatie in zijn geboortestad. Dat de zoektocht naar een nieuwe Burgemeester is afgebroken wegens een gebrek aan geschikte kandidaten, verbaast hem niets: „Schagen of Alkmaar zijn courantere plekken voor ervaren mensen. Ik denk, dat alle gedoe van de afgelopen jaren een rol heeft gespeeld. Den Helder heeft toch het imago van een stad, waar er politiek een hoop gebeurt. Als je je als kandidaat hebt ingelezen, weet je dat Koen Schuiling in Den Helder onder enorme druk heeft gestaan. Dan krijg je op zo’n vacature mensen, die nergens anders Burgemeester kunnen worden. De gemeenteraad heeft geen hoog niveau, dat niveau trek je aan. Koen Schuiling was de hoofdprijs, dat niveau krijg je niet terug. Het is onzin om dat te verwachten.”

Stekker

Nog voordat de Helderse vertrouwenscommissie de kandidaat Burgemeesters had gesproken, is de stekker uit de procedure getrokken. ’Een te beperkt aantal benoembare kandidaten’ is de reden, zegt Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk.

Raadsgriffier Menno Huisman begeleidde het sollicitatieproces in Den Helder: „De vertrouwenscommissie had de kandidaten nog niet gesproken. De commissaris inventariseert de sollicitaties en maakt een inschatting van de benoembaarheid van de kandidaten. Voor de ene gemeente kunnen er tussen de sollicitanten benoembare kandidaten zitten, voor een andere weer niet. Het liefst heb je drie benoembare kandidaten, voor als er eentje afvalt. De commissaris heeft zijn inschatting besproken met de vertrouwenscommissie. In overleg is besloten om de procedure voortijdig stop te zetten. Je wilt ook voorkomen, dat mensen beschadigd raken.

Profielschets

Burgemeester Jeroen Nobel blijft vanwege de ontstane situatie langer aan als waarnemer in Den Helder. In het najaar wordt naar verwachting een nieuwe procedure opgestart. Er komt een nieuwe profielschets. Huisman verduidelijkt: „De bestaande profielschets krijgt een update. Misschien worden de competenties scherper neergezet. Toen deze profielschets werd opgesteld, hadden we het Helders Perspectief niet. Dat wordt in de nieuwe profielschets opgenomen.Het Helders Perspectief is een initiatief van de gemeente Den Helder en een aantal partners om mensen van buiten naar de gemeente te trekken. Zij krijgen een compleet pakket aangeboden: van banen tot scholen en sportclubs.

Voor de raadgriffier staat niet vast, dat het imago van Den Helder heeft gezorgd voor de magere oogst van negen kandidaten. Waartussen dus onvoldoende benoembare kandidaten zaten. „Burgemeester Hulman is niet op een fijne manier vertrokken. Daarna kregen we een waarnemer. In de sollicitatieprocedure hebben zich veertien kandidaten gemeld. Daar is Burgemeester Schuiling uit gekomen. Aan de aantrekkelijkheid van de stad kan het niet liggen. De stad is veel dynamischer, veel positiever dan voor het moment, dat Burgemeester Schuiling aantrad. Eigenlijk is er geen peil op te trekken. Een Burgemeestersprocedure is net als de procedure voor een andere baan. Zo’n sollicitatieoproep moet je maar net onder ogen komen.”

Rumoer

Huisman vindt, dat met wat meer rumoer mag worden verkondigd, dat Den Helder op zoek is naar een nieuwe Burgemeester. Daar ligt ook een verantwoordelijkheid voor de commissaris. En we moeten het daar met de fractievoorzitters over hebben. Den Helder is niet zomaar een gemeente. Provincie en Rijk steken veel geld in Den Helder en in de Kop van Noord Holland zijn wij een belangrijke partner.

Fractievoorzitter Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder) was lid van de inmiddels ontbonden vertrouwenscommissie: „Het aantal sollicitanten was best aan de lage kant. En de groep was niet divers genoeg. Er zaten bijvoorbeeld geen vrouwen tussen. In deze tijd is dat vreemd. Je moet het zien als een fruitmand, waar alleen appels in zitten. Het is fijn als er ook een banaan en een peer tussen zitten. Dan heb je wat te kiezen.

Helderse Courant, 24 februari 2020, 18:03

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200224_9369074/kandidaten-van-het-niveau-KoenSchuiling-willen-geen-Burgemeester-van-DenHelder-worden-zegt-chris-aalberts

Geen geschikte kandidaten, Nobel langer waarnemend Burgemeester

Den Helder – Op verzoek van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Den Helder heeft de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geadviseerd de procedure voor de benoeming van een nieuwe Burgemeester voortijdig stop te zetten. De minister heeft aan de commissaris laten weten, dat hij heeft besloten met het verzoek in te stemmen.

Gelet op het beperkt aantal benoembare kandidaten ontbrak het vertrouwen en draagvlak in de vertrouwenscommissie om tot een gedragen voordracht van twee kandidaten te komen. De start van de nieuwe procedure voor de benoeming van een Burgemeester is in het najaar van 2020 voorzien. Er volgt dan een hernieuwde openstelling van de vacature, waarvoor de gemeente een nieuwe profielschets zal opstellen.

De commissaris van de Koning heeft in overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad besloten om de huidige waarnemend Burgemeester, de heer J.J. Nobel, als waarnemend Burgemeester te laten aanblijven.

Den Helder Actueel, 24 februari 2020

Reacties

GH
24 februari 2020 At 12:40
En uiteindelijk gaat de gemeenteraad Nobel vragen om te solliciteren, want die wil maar wat graag, gezien de frequentie en de gretigheid, waarmee hij zich als Burgemeester presenteert tijdens persfoto momenten. Ik moet me wel heel erg vergissen als dit niet aan de orde is. Leer mij die magistraten kennen.

Hellen
24 februari 2020 At 12:46
Weer zo een Jan Nagel

eschotman
24 februari 2020 At 12:56
Vraag mij af waarom er een geheel nieuwe profielschets gemaakt moet worden. Wat was er dan fout aan de eerste profielschets!

GH
24 februari 2020 At 13:01
De nieuwe profielschets zal meer op het lijf van Jeroen Nobel worden geschreven, let maar op!

SK
24 februari 2020 At 13:38
Het soort, waarmee je omgaat, wordt je mee besmet. Kans is groot, dat Nobel zichzelf al binnen de ‘club’ heeft aangepast. Kan me niet voorstellen, dat je Burgervader wil worden van deze nogal bijzondere stad. Uchh.

Gerard
24 februari 2020 At 14:52
Nou.
PVV was toch de grootste partij?
Gaat het in ieder geval wel worden gezien onze pizzabakker vol gebakken lucht blijkt te zitten.
Den Helder in een voortrekkers rol , de eerste PVV Burgemeester van het land!
Of anders Marinus? LOL.

Lady bug
24 februari 2020 At 16:52
Tja, de te benoemen Burgervader moet natuurlijk wél in het straatje passen, hè? Hoe Nobel! Dat de beste man nog even aan wil blijven. Ahum.

frdrk
24 februari 2020 At 17:43
De nieuwe Burgemeester moet kneedbaar zijn, naar de grollen en grillen van het overige gemeentebestuur. Hij of zij moet vooral niet proberen om de machinist van de rijdende trein te worden.

Piet
24 februari 2020 At 19:23
Gezien de commentaren van de meeste azijn pissers hier die het altijd beter weten dan de rest van de bevolking: waarom solliciteren jullie zelf niet naar deze baan.
Jullie schrijven constant hoe het moet. Dus ik zou zeggen: solliciteren!
Of hebben jullie misschien toch niet genoeg geestelijke ontwikkeling doorgemaakt?

https://denhelderactueel.nl/2020/02/geen-geschikte-kandidaten-nobel-langer-waarnemend-Burgemeester/

kokoemba @kokoemba

@RSMuseum for Burgemeester!

Twitter, Feb 24, 2020 – 3:01 PM

https://twitter.com/kokoemba/status/1231942213283852295

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jeroen+Nobel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arthur+van+Dijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=BZK
https://robscholtemuseum.nl/?s=Binnenlandse+Zaken+en+Koninkrijksrelaties
https://robscholtemuseum.nl/?s=vertrouwenscommissie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Chris+Aalberts
https://robscholtemuseum.nl/?s=Palermo+aan+het+Marsdiep
https://robscholtemuseum.nl/?s=Menno+Huisman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helders+Perspectief
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stefan+Hulman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carlo+Assorgia

https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/anoniem-brief-aan-KoenSchuiling-en-de-fractieleiders-van-de-politieke-partijen-in-de-Helderse-gemeenteraad-zomer-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-gemeenteDenHelder-16-augustus-2015-maarten-hanegraaf-managementassistent-mail-aan-berts-18-augustus-2015-dick-berts-brief-aan-Burgemeester-mr-Koen+Schuiling-18-aug/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-de-Rijksrecherche-18-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/gemeenteDenHelderontvangstbevestiging-van-WOB-verzoek-van-dick-berts-19-augustus-2015-Koen+SchuilingBurgemeester-brief-aan-dick-berts-over-zijn-WOB-verzoek-25-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/Rijksrecherche-brief-aan-dick-berts-betreft-verzoek-tot-instellen-Rijksrecherche-onderzoek-24-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-brief-aan–Koen+Schuiling-22-september-2015gemeenteDenHelderbrief-aan-berts-met-ontvangstbevestiging-23-september-2015-brief-aan-berts-over-procedure-27-oktober-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-klantcontact-centrum-gemeenteDenHelder-met-antwoordformulier-hoorzitting-31-oktober-2015-klantcontact-centrum-DenHelder-mail-aan-dick-berts-2-november-2015/
https://robscholtemuseum.nl/Koen+SchuilingBurgemeester-brief-aan-dick-berts-24-februari-2016-commissie-bezwaarschriften-gemeenteDenHelder-advies-aan-Schuiling-inzake-bezwaarschrift-d-a-berts-9-januari-2016/
https://robscholtemuseum.nl/redactie-dha-stadspartij-eist-Helderheid-over-beveiliging-willemsoord-delano-weltevreden-helderse-politiek-wil-van-stadsbestuur-openheid-over-weren-beveiligingsbedrijf-DHS/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-horecabazen-willemsoord-onder-druk-gezet-om-beveiligingsbedrijf-DHS-te-dumpen-wie-niet-tekende-kreeg-geen-vergunning/
https://robscholtemuseum.nl/Helderse-courant-DHS-mag-weer-aan-het-werk-in-uitgaansgebied-delano-weltevreden-schors-directeur-van-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-hij-mocht-van-de-gemeenteDenHelder-geen-bedrijfsleider-van-een-bordeel-worden-nu-moet-de-gemeente-hem-een-kleine-89-000-euro-betalen/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-integere-mensen-worden-niet-door-Helders-College-geschorst-gemeenteraad-is-het-niet-eens-over-bespreking-kwestie-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/the-post-online-massale-vechtpartij-in-gezellige-uitgaansstad-DenHelder-agent-loopt-hersenschudding-op-dumpert-kansenpareltjes-hebben-ruzie-met-de-pliesie/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-DHS-mag-niet-op-willemsoord-werken-vanwege-bijthonden-en-schijnconstructie-redactie-dha-college-terechte-keuze-beveiligers-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-Frans-Buhling-stopt-als-adviseur-van-beveiligingsbedrijf-DHSgemeente-creeert-rookgordijn-met-verhaal-vol-leugens-en-halve-waarheden/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image