GIC – Vindicat + DVHN – Regio + EBG – ‘Ik’ + GG – Kop d’r veur! + Noflike kryst? + Sikkom – Demo + OOG – Militair + AH – Geen extra + GGD – Veilig + DvhN – Komisch + 2020 + 050 – Wille + LW

Burgemeester van Groningen, Koen Schuiling, landelijk berucht door de onrechtmatige ontruiming van het Rob Scholte Museum als burgemeester van Den Helder (foto gemeente Groningen)

Groninger Internet Courant – Grote ophef over feestende Vindicat leden in party bus

Gepubliceerd 4 dec. 2020

Er is donderdagavond grote ophef ontstaan over een filmpje, waarin te zien valt dat een groep jongeren feest viert in een party bus. Het ging daarbij ook om leden van studentenvereniging Vindicat. Die keurt de actie van de leden ten strengste af en heeft ook consequenties verbonden aan de actie. De feestende Vindicaters kunnen dit jaar niet meer meedoen aan verenigingsactiviteiten, omdat hun jaarclubs zijn geschorst.

Reacties
https://youtu.be/Zs9SNGuq7qU

DVHN Live – Voorzitter Koen Schuiling van de Veiligheidsregio Groningen is vandaag te gast in DVHN Live

Deze uitzending werd eerder deze ochtend opgenomen, je kunt daarom dit keer niet live vragen stellen.

Facebook, 28 oktober 2020

https://www.facebook.com/494505517326636/videos/1243332049386796/

Economic Board Groningen – ‘Ik hou van Groningen

Gepubliceerd 2 dec. 2020

Economic Board Groningen bestaat bijna 5 jaar. Daarmee is de eerste mandaatperiode van onze organisatie afgerond. Het is mooi geweest en het wordt nog veel mooier! Want het blijft, ook straks, werk in uitvoering in de regio. EBG gaat verder met een nieuwe periode, nieuwe inhoud, dezelfde ambitie en een nog grotere drive. Op 1 december 2020 organiseerden we een online live uitzending waarin we terugkijken én vooruitblikken. Kijk je met ons mee?

Reacties
https://youtu.be/5XEhvtm_aVE

Gemeente Groningen – Kop d’r veur!

De twaalf burgemeesters van de provincie hebben een boodschap voor jou! Samen kunnen we deze crisis doorstaan!

Facebook. 21 december 2020, 12:54

https://www.facebook.com/groningen050/videos/866119837475734

Gemeente Groningen – Noflike krystdagen?

Onze Burgemeester Koen Schuiling vindt het belangrijk om een waardevolle groep inwoners in hun eigen taal toe te spreken. En trouwens de Burgemeester van de overkant ook. Gemeente Leeuwarden Hoe is jouw Fries TikTok Tammo?

Facebook, 23 december 2020 om 17:24

https://www.facebook.com/groningen050/videos/866119837475734

Sikkom | Willem Groeneveld – Kerstboodschap Schuiling in ’t Fries verstoord door demonstranten

Sikkom, 23 december 2020, 19:03

https://www.sikkom.nl/video-kerstboodschap-schuiling-in-t-fries-verstoord-door-demonstranten/

OOG TV Groningen – Groningen vraagt militaire steun om zorg overeind te houden

Gepubliceerd op 28 dec. 2020

Groningen heeft samen met Twente militaire steun gevraagd voor de zorg in de verpleeg en verzorgingshuizen. Dat meldt RTL Nieuws.

Als die hulp niet komt kan het minimumniveau aan zorg niet meer gegarandeerd worden. Groningen en Twente hebben een toenemend aantal Corona Virus besmettingen. Daarnaast is het ziekteverzuim onder het personeel in de verzorgingshuizen erg hoog. “De nood is ongekend hoog”, aldus burgemeester Schuiling van Groningen.

De Ministeries van Volksgezondheid en Defensie gaan maandag bekijken welke hulp mogelijk is. Het leger sprong al eerder in bij de extra teststraten en het vervoer van Corona Virus patiënten.

Reacties
https://youtu.be/3QJTp8v9WiY

Andor Heij – Geen extra maatregelen rond jaarwisseling in Groningen

Er komen geen extra maatregelen rond oud en nieuw in de gemeente Groningen. Dat zegt Burgemeester Koen Schuiling.

Schuiling maakt zich wel zorgen. Oud en nieuw verloopt namelijk vanwege Corona Virus anders dan andere jaren. Er is een vuurwerkverbod en er moet afstand van elkaar gehouden worden.

De Burgemeester gaat de jaarwisseling doorbrengen bij de Veiligheidsregio. Wanneer de situatie in Groningen toch uit de hand dreigt te lopen kan er meteen opgeschaald worden.

Dit jaar kunnen we oud en nieuw helaas niet vieren zoals we gewend zijn”, zegt Schuiling. “Vier oud en nieuw in de huiselijke kring. Wens uw buren gelukkig nieuwjaar over de haag en laat familie, vrienden en kennissen via telefoon, App of videobellen weten, dat u aan hen denkt. Met ieders medewerking maken we er een veilige en toch gezellige jaarwisseling van en voorkomen we, dat de deur voor het virus wijd openzetten. Zodat we volgend jaar de jaarwisseling weer kunnen vieren zoals we met elkaar gewend zijn.”

Vuurwerk mag niet, maar carbid schieten wel. De Burgemeester waarschuwt mensen, die geen ervaring hebben met carbid schieten.Doe het niet! Net als bij het verbod op het afsteken van vuurwerk geldt, dat we extra druk op de zorg zoveel mogelijk moeten voorkomen. Mensen, die niet weten hoe ze carbid moeten schieten, lopen het risico om gewond te raken.

Dagblad van het Noorden, 29 december 2020, 10:17

https://www.oogtv.nl/2020/12/geen-extra-maatregelen-rond-jaarwisseling-in-groningen

OOG TV Groningen – Geen extra maatregelen rond jaarwisseling in Groningen

Gepubliceerd 29 dec. 2020

OOG Groningen

Reacties
https://youtu.be/7zsEWpMmUIo

GGD Groningen – Burgemeester Koen Schuiling laat even zien hoe we veilig en gezond de jaarwisseling kunnen vieren!

Facebook, 29 december 2020, 11:30 ·

https://www.facebook.com/groningen050/videos/1016213712203625

Dadblad van het Noorden – Droogkomische burgemeester Koen Schuiling van Groningen gaat viraal: hij drinkt champagne in de tuin en knalt confetti kanon af in de woonkamer

Burgemeester Koen Schuiling is een internet hit

Burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Groningen mag dan al de zestig jaar gepasseerd zijn, in zijn online filmpjes laat hij zien heel goed met de tijd mee te gaan. Dinsdag oogst hij lof vanuit het hele land met zijn oudejaarsboodschap, waarin hij drinkt uit een ‘dromer’ mok, een glas champagne heft in de tuin en met een confetti kanon oproept om thuis te blijven.

Het was enorm genieten afgelopen jaar’, begint Schuiling het filmpje op cynische toon, terwijl hij met oorwarmers op in de tuin achter z’n iPad aan het werk is. ‘En dan krijgen we ook nog een extra speciale jaarwisseling.’

‘Neef Sybrand Buma’

Terwijl de burgervader een oliebol eet en videobelt met ‘neef’ Sybrand Buma, de burgemeester van Leeuwarden, laat hij zien dat ook in dit Corona Virus jaar oud en nieuw met een feestje kan worden uitgeluid, al dan niet op kleine schaal. Met een toast over de heg met de buurvrouw en een knallend confetti kanon in de woonkamer. Al moet hij de rotzooi wel zelf opruimen.

De reacties stromen uit het hele land binnen. Zo roemt zijn burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard (Noord Brabant) het filmpje van zijn collega.

https://twitter.com/BMValkenswaard/status/1343990667702390785

Ook publiciste Anne Fleur Dekker geniet van het acteerwerk van Schuiling.

Dagblad van het Noorden, 29 december 2020, 21:44

https://www.dvhn.nl/groningen/Influencende-burgemeester-Koen-Schuiling-drinkt-champagne-in-de-tuin-en-knalt-confettikanon-af-in-de-woonkamer-26323336.html

OOG TV Groningen | Wouter Holsappel – 2020, een terug en vooruitblik

Vanuit een leeg Forum Groningen kijken we bij OOG TV terug op een bewogen 2020. En stiekem kijken we ook alvast vooruit naar wat 2021 voor ons in petto heeft.

OOG medewerkers Suzan de Grijs, Wouter Holsappel, Mirre van de Klok, Ecco van Oosterhout en Casper Slotboom kijken allemaal terug op wat ze dit jaar zijn tegengekomen tijdens het werk voor OOG, en blikken met de betrokkenen terug op het afgelopen jaar en kijken alvast vooruit.

Onder andere de Harense ondernemers, Eurosonic | Noorderslag, het nachtleven en FC Groningen komen voorbij. Daarnaast blikt burgemeester Koen Schuiling terug op zijn eerste volle jaar als burgemeester van Groningen. Het programma is te zien op YouTube en Facebook van OOG, en de hele dag op OOG TV.

Reacties
https://youtu.be/2ctMaN6f4NQ

OOG TV, 1 januari 2021 9:00

https://www.oogtv.nl/2021/01/2020-op-oog-tv-een-terug-en-vooruitblik/

Groningen 050 – De wille, vast as stoal: Nieuwjaarstoespraak Burgemeester Koen Schuiling

Burgemeester Koen Schuiling kijkt terug op 2020 en wenst iedereen een heel voorspoedig 2021.

Facebook, 1 januari 11:30

https://www.facebook.com/groningen050/videos/437761667404678

Micha Kat – KOEN SCHUILING

KOEN SCHUILING, DE MAN ACHTER DE SLOOP VAN ROB SCHOLTE, WORDT NU DOOR DE DEMMINK MAFIA INGEZET ALS CHEERLEADER VOOR DE TAKE OVER DOOR HET LEGER, AVONDKLOK ETCETERA WIE ZEGT DAT DE GROEP DEMMINK NIET AAN DE TOUWEN TREKT?

Twitter, 28 dec. 2020 8:34 AM

https://twitter.com/drsmichakat/status/1343460404694048768

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vindicat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Groningen

https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/anoniem-brief-aan-koen-schuiling-en-de-fractieleiders-van-de-politieke-partijen-in-de-helderse-gemeenteraad-zomer-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-gemeente-den-helder-16-augustus-2015-maarten-hanegraaf-managementassistent-mail-aan-berts-18-augustus-2015-dick-berts-brief-aan-burgemeester-mr-k-f-schuiling-18-aug/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-de-rijksrecherche-18-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/gemeente-den-helder-ontvangstbevestiging-van-wob-verzoek-van-dick-berts-19-augustus-2015-koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-over-zijn-wob-verzoek-25-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/rijksrecherche-brief-aan-dick-berts-betreft-verzoek-tot-instellen-rijksrecherche-onderzoek-24-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-brief-aan-k-f-schuiling-22-september-2015-gemeente-den-helder-brief-aan-berts-met-ontvangstbevestiging-23-september-2015-brief-aan-berts-over-procedure-27-oktober-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-klantcontact-centrum-gemeente-den-helder-met-antwoordformulier-hoorzitting-31-oktober-2015-klantcontact-centrum-den-helder-mail-aan-dick-berts-2-november-2015/
https://robscholtemuseum.nl/koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-24-februari-2016-commissie-bezwaarschriften-gemeente-den-helder-advies-aan-schuiling-inzake-bezwaarschrift-d-a-berts-9-januari-2016/
https://robscholtemuseum.nl/redactie-dha-stadspartij-eist-helderheid-over-beveiliging-willemsoord-delano-weltevreden-helderse-politiek-wil-van-stadsbestuur-openheid-over-weren-beveiligingsbedrijf-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-horecabazen-willemsoord-onder-druk-gezet-om-beveiligingsbedrijf-dhs-te-dumpen-wie-niet-tekende-kreeg-geen-vergunning/
https://robscholtemuseum.nl/helderse-courant-dhs-mag-weer-aan-het-werk-in-uitgaansgebied-delano-weltevreden-schors-directeur-van-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-hij-mocht-van-de-gemeente-den-helder-geen-bedrijfsleider-van-een-bordeel-worden-nu-moet-de-gemeente-hem-een-kleine-89-000-euro-betalen/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-integere-mensen-worden-niet-door-helders-college-geschorst-gemeenteraad-is-het-niet-eens-over-bespreking-kwestie-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/the-post-online-massale-vechtpartij-in-gezellige-uitgaansstad-den-helder-agent-loopt-hersenschudding-op-dumpert-kansenpareltjes-hebben-ruzie-met-de-pliesie/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-dhs-mag-niet-op-willemsoord-werken-vanwege-bijthonden-en-schijnconstructie-redactie-dha-college-terechte-keuze-beveiligers-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-frans-buhling-stopt-als-adviseur-van-beveiligingsbedrijf-dhs-gemeente-creeert-rookgordijn-met-verhaal-vol-leugens-en-halve-waarheden/