Delano Weltevreden – Grote brand Den Helder + Broers verder in pand vader + Is brand aangestoken? Geen bewijs gevonden + Coffeeshop van de baan, op plek Scooter World bedrijfsunits

Grote uitslaande brand verwoest auto en scooterbedrijf in Den Helder

Brandweer ter plaatse (foto NHD)

Brandweer ter plaatse (foto NHD)

Brandweer bij grote uitslaande brand in auto en scooterbedrijf te Den Helder (foto NHD)

Brandweer bij grote uitslaande brand in auto en scooterbedrijf te Den Helder (foto NHD)

Den Helder – In een pand aan de Bedrijfsweg in Den Helder is in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand uitgebroken. De vlammen sloegen hoog uit het pand, waarin een garage en scooterbedrijf is gevestigd. Dit bedrijf is verloren gegaan.

Volgens de brandweer was niemand meer in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. De brandweer is massaal ingezet om te blussen. Er werd opgeschaald naar ’zeer grote brand’.

Omwonenden werden gewaarschuwd voor de rook, die van de brand af kwam. Dat advies werd rond half vijf ingetrokken, nadat het sein brand meester was gegeven. Met een kraan werd daarna nog een deel van het bedrijf gesloopt, zodat na geblust kon worden.

De scooterhandel is verloren gegaan. Het pand is grotendeels ingestort. Vermoedelijk zijn meerdere scooters, die in het gebouw stonden in vlammen opgegaan. De brandweer heeft weten te voorkomen, dat ook het naastgelegen witgoedbedrijf in vlammen opging.

De Veiligheidsregio verwacht, dat het industrieterrein donderdagochtend normaal bereikbaar is.

LOS Den Helder – Grote brand aan de Bedrijfsweg

Gepubliceerd op 1 mei 2019

In de nacht van woensdag op donderdag is een grote brand uitgebroken aan de Bedrijfsweg. Het betreft het pand van Scooter World, net naast Scheffer Witgoed. De brandweer rukte massaal uit om het vuur te bestrijden. Het pand moet als verloren worden beschouwd.

Video: Inter Visual studio | Marcel Barriel

Reacties:
https://youtu.be/veeZD6NXm00

Helderse Courant, 02 mei 2019 om 01:53

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190502_48995204/grote-uitslaande-brand-verwoest-auto-en-scooterbedrijf-in-den-helder-video

Broers gaan na de verwoesting van hun scooterbedrijf in Den Helder verder in het pand van hun vader

Brandweer bezig met bluswerkzaamheden (foto NHD)JPG

Brandweer bezig met bluswerkzaamheden (foto NHD)

Den Helder – Kortsluiting, brandstichting? Deskundigen proberen te achterhalen hoe de brand is ontstaan, die Scooter World van de broers Wout en Melvin Bruin in de nacht van woensdag op donderdag volledig in de as legde.

Donderdagmorgen. Terwijl aan de ene kant van de Bedrijfsweg in Den Helder de rook nog opstijgt uit de verkoolde resten van het scooterbedrijf, zijn de broers aan de overkant bezig om de zaak weer op te starten. Zij hebben voorlopig onderdak gevonden in het autobedrijf van vader Jos Bruin, die er alles aan doet om zijn zoons te helpen.

Er is en wordt druk gebeld met leveranciers voor het leveren van gereedschap en onderdelen, zodat de broers en hun twee medewerkers weer aan de slag kunnen.

Wout Bruin: “Ik lag net een half uur te slapen toen mijn moeder mijn slaapkamer binnenstormde: ’Er is brand in het pand’. Toen ik hier net voor half twee aankwam, zakte de autowerkplaats al in elkaar. Er stonden toen al twee brandweerwagens. Het doet enorm veel zeer om te zien hoe het bedrijf, waar we jarenlang in hebben gewerkt in vier uurtjes tijd met de grond gelijk wordt gemaakt. Het liefst had ik een emmer gepakt en had ik geholpen met blussen, maar je weet, dat dat geen zin heeft.’’

Vader Jos Bruin is ook behoorlijk ziek van het drama, dat zijn zoons heeft getroffen: “Je wilt als ouder toch altijd, dat het goed met hen gaat.” Over de mogelijke oorzaak wil hij niet speculeren. “Daar zijn experts voor. Maar als het brandstichting is, moet de onderste steen boven.”

Alarm

Het echtpaar Oostindieër woont boven de zaak, die grenst aan het autobedrijf van Jos Bruin. Zij ontdekten de brand en sloegen alarm.”We lagen net na één uur ’s nachts in bed“, zegt Ilse Oostindieër. Mijn man hoorde knallen en is toen gaan kijken wat er aan de hand was. Hij riep, dat hij vlammen uit het pand zag komen en dat ik 112 moest bellen.

Op straat is het een komen en gaan van mensen, die met hun eigen ogen willen zien wat van het scooterbedrijf is overgebleven. “Wat een ramp“, verzucht een Nieuwedieper, die op de fiets naar het industrieterrein is gereden. Een andere toeschouwer merkt op, dat hij maar weer naar huis gaat. “Die stank gaat in je kleren zitten. En ik merk nu al, dat ik problemen krijg met m’n ademhaling. Die rook, snap je?

Rinkelen

Nathouden door brandweer van Den Helder (foto NHD)

Nathouden door brandweer van Den Helder (foto NHD)

Scheffer Witgoed, pal naast het scooterbedrijf, is aan een ramp ontsnapt, beseft eigenaar Theo Scheffer

Om half twee ’s nachts begon opeens de ene telefoon na de andere in huis te rinkelen. Dan weet je. dat er iets ergs aan de hand is. Wat die jongens is overkomen, is een ramp. Het is een godsgeschenk, dat ons bedrijf behouden is gebleven. Toen ik hier om twee uur ’s nachts kwam, stond het pand van onze buren al in lichterlaaie. Complimenten aan de brandweer, ik kan dat niet genoeg zeggen. Ik ben alle korpsen, die bij het blussen waren betrokken bijzonder dankbaar. Ons bedrijf grenst aan het milieu hok van Scooter World, de ruimte, waar brandbare stoffen worden opgeslagen. De brandweer heeft dat constant nat gehouden. Daardoor staat ons bedrijf er nog. Anders was het leed niet te overzien geweest. De brandweer is ook bij ons binnen geweest. Zij hebben een deel van het systeemplafond verwijderd om te kijken, of daar geen vuur zat.

Het witgoedbedrijf heeft roet en waterschade opgelopen. Met bouwdrogers wordt het vocht verdreven. “Met name in ons kantoor hadden we waterschade. Door het water kwam het laminaat in de Miele showroom omhoog. In een deel van het pand heeft het tapijt ook waterschade opgelopen. Gelukkig staan alle apparaten op een verhoging.”

Wout en Melvin Bruin hopen volgende week weer operationeel te zijn in het pand van hun vader.

Helderse Courant, 2 mei 2019 om 16:12

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190502_75574907/broers-gaan-na-de-verwoesting-van-hun-scooterbedrijf-in-den-helder-verder-in-het-pand-van-hun-vader

Is de brand bij Scooter World aangestoken? De politie heeft nog geen bewijs gevonden, maar sluit het ook niet uit

Wout Scheffer Bruin staat journalisten van landelijke tv-zender te woord (foto HMC)

Wout Scheffer Bruin staat journalisten van landelijke tv-zender te woord (foto NHD)

Scooter World, brandstichting of niet?

Den Helder – Forensisch experts hebben geen bewijs gevonden, dat de brand, die Scooter World in de as legde, is aangestoken. Maar zij sluiten niet uit, dat het wél het geval is geweest. Dat zegt politiewoordvoerder Menno Hartenberg.

De brand in het bedrijf van de broers Wout Scheffer en Melvin Bruin aan de Bedrijfsweg woedde in de nacht van woensdag op donderdag.

De broers hebben onderdak gevonden aan de overkant van de straat, in het autobedrijf van vader Jos Bruin. Dat er geen uitsluitsel kan worden gegeven over de oorzaak van de brand, zit hem niet lekker: “Ik heb er eigenlijk geen vrede mee.”

De focus van zijn zoons is nu gericht op het opnieuw opstarten van hun bedrijf: “We hebben drie scooterbruggetjes opgehaald“, zegt Wout. “Gereedschap hebben we hier al aardig. Zodra de onderdelen komen, kunnen we het magazijn inrichten, zodat we maandag van start kunnen.”

Omdat ook de hele administratie van het bedrijf in vlammen is opgegaan, kunnen de ondernemers de klanten, die daar een scooter voor onderhoud of reparatie hadden staan, niet bereiken. Jos Bruin: “Als de scooters alleen WA verzekerd zijn, kunnen de klanten contact opnemen met Finass de Boer op telefoon 0223-623151 of via e-mail info@finassdeboer.nl. Als die hun polis van de lopende verzekering heeft, meldt dat bedrijf de schade bij Allianz, die het verder afhandelt. De verzekeraar zegt ook, dat klanten die hun scooter all risks of beperkt casco hebben verzekerd, de schade bij hun eigen verzekeraar moeten melden. De schade heeft voor hen geen invloed op de hoogte van de premie. Als ze bij het melden hulp nodig hebben, helpt de verzekeraar hen daar graag bij.

Scooter World is maandag weer bereikbaar op 0223-633639. Als dat niet lukt, kan worden gebeld naar Bruin Autoservice: 0223-697734.

Helderse Courant, 3 mei 2019 om 15:35

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190503_79728378/is-de-brand-bij-scooter-world-aangestoken-de-politie-heeft-nog-geen-bewijs-gevonden-maar-sluit-het-ook-niet-uit

Gevreesde coffeeshop van de baan, op plek in Den Helder van verbrande Scooter World komen nu twintig bedrijfsunits en even verderop nog eens twintig

Vuurbal bij grote brand in Den Helder (foto NHD)

Vuurbal bij grote brand in Den Helder (foto NHD)

Den Helder – Ondernemers hoeven niet langer te vrezen voor een coffeeshop op de plek, waar Scooter World zat. Op deze locatie aan de Ambachtsweg komen zo’n twintig bedrijfsunits.

Het perceel was geopperd als alternatief voor de vestiging van coffeeshop Aktama aan de Industrieweg, naast Bo-Rent. Verder dan een suggestie is het niet gekomen. De vergunning voor de Industrieweg is inmiddels verleend.

Blauw Holding BV uit Hoorn heeft de grond verkocht aan Mercurius Projectontwikkeling BV uit Den Helder. “Wij zijn van plan om op die plek bedrijfsunits te bouwen“, zegt woordvoerder Hans van Leeuwen van Mercurius.

Die units kunnen worden gebruikt voor het vestigen van een bedrijf, maar ook voor opslag. Enkele jaren geleden hebben we Ambachtsplaza gebouwd, met zo’n dertig bedrijfsunits. De vraag naar bedrijfsunits groeit. Wat deze voorzieningen betreft, loopt Den Helder achter op andere delen van Nederland.

Uitgebrand

De uitgebrande resten van de scooterzaak zijn kort na de fatale brand verwijderd. Het terrein ligt sindsdien braak. Hoewel vanaf de Ravelijnweg een informatiebord is te zien van aannemingsbedrijf A. Tuin BV, betekent dat niet, dat er binnenkort al wordt gebouwd, benadrukt Hans van Leeuwen.

Tuin gaat inderdaad voor ons bouwen. Maar we gaan eerst op de andere hoek beginnen, tegenover de Suzuki dealer. Die plek wordt ontwikkeld door Boatex Projectontwikkeling BV.

Nog eens twintig units

Van Leeuwen: “Het pand, dat daar stond, hebben we in augustus gekocht en hebben we meteen laten slopen. Het zag er verwaarloosd uit en was bepaald niet representatief voor het bedrijventerrein. Ik denk, dat we daar medio februari beginnen te bouwen. Komende zomer moet het complex dan gereed zijn. Hier komen ook twintig units.

De units zijn nog niet in de verkoop gebracht. “Maar binnen ons netwerk is er al gezonde interesse voor de units“, stelt Van Leeuwen. “Er is ruimte op Kooypunt, maar potentiële kopers hebben minder interesse voor een plek daar dan voor een centraal gelegen locatie.”

Helderse Courant, 5 januari 2020, 11:07

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200105_79881430/gevreesde-coffeeshop-van-de-baan-op-plek-in-den-helder-van-verbrande-scooter-world-komen-nu-twintig-bedrijfsunits-en-even-verderop-nog-eens-twintig

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=brand+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=coffeeshop+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kooypunt
https://robscholtemuseum.nl/?s=A.+Tuin+BV

https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/anoniem-brief-aan-koen-schuiling-en-de-fractieleiders-van-de-politieke-partijen-in-de-helderse-gemeenteraad-zomer-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-gemeente-den-helder-16-augustus-2015-maarten-hanegraaf-managementassistent-mail-aan-berts-18-augustus-2015-dick-berts-brief-aan-burgemeester-mr-k-f-schuiling-18-aug/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-de-rijksrecherche-18-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/gemeente-den-helder-ontvangstbevestiging-van-wob-verzoek-van-dick-berts-19-augustus-2015-koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-over-zijn-wob-verzoek-25-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/rijksrecherche-brief-aan-dick-berts-betreft-verzoek-tot-instellen-rijksrecherche-onderzoek-24-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-brief-aan-k-f-schuiling-22-september-2015-gemeente-den-helder-brief-aan-berts-met-ontvangstbevestiging-23-september-2015-brief-aan-berts-over-procedure-27-oktober-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-klantcontact-centrum-gemeente-den-helder-met-antwoordformulier-hoorzitting-31-oktober-2015-klantcontact-centrum-den-helder-mail-aan-dick-berts-2-november-2015/
https://robscholtemuseum.nl/koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-24-februari-2016-commissie-bezwaarschriften-gemeente-den-helder-advies-aan-schuiling-inzake-bezwaarschrift-d-a-berts-9-januari-2016/
https://robscholtemuseum.nl/redactie-dha-stadspartij-eist-helderheid-over-beveiliging-willemsoord-delano-weltevreden-helderse-politiek-wil-van-stadsbestuur-openheid-over-weren-beveiligingsbedrijf-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-horecabazen-willemsoord-onder-druk-gezet-om-beveiligingsbedrijf-dhs-te-dumpen-wie-niet-tekende-kreeg-geen-vergunning/
https://robscholtemuseum.nl/helderse-courant-dhs-mag-weer-aan-het-werk-in-uitgaansgebied-delano-weltevreden-schors-directeur-van-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-hij-mocht-van-de-gemeente-den-helder-geen-bedrijfsleider-van-een-bordeel-worden-nu-moet-de-gemeente-hem-een-kleine-89-000-euro-betalen/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-integere-mensen-worden-niet-door-helders-college-geschorst-gemeenteraad-is-het-niet-eens-over-bespreking-kwestie-dhs/
https://robscholtemuseum.nl/the-post-online-massale-vechtpartij-in-gezellige-uitgaansstad-den-helder-agent-loopt-hersenschudding-op-dumpert-kansenpareltjes-hebben-ruzie-met-de-pliesie/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-dhs-mag-niet-op-willemsoord-werken-vanwege-bijthonden-en-schijnconstructie-redactie-dha-college-terechte-keuze-beveiligers-willemsoord/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-frans-buhling-stopt-als-adviseur-van-beveiligingsbedrijf-dhs-gemeente-creeert-rookgordijn-met-verhaal-vol-leugens-en-halve-waarheden/