Ronald Boutkan – PVV kritisch over begroting, volgens wethouder onterecht

Den Helder – De PVV maakte maandagavond gebruik van het vragenkwartier van de raad. Raadslid Leo van Esdonk merkte op, dat de woorden van wethouder Kees Visser, afgelopen zaterdag op LOS radio, dat de begroting voor 2019 sluitend is, onjuist is. Verder stelde hij vragen over de subsidie voor JOC en JSF, die sterk verhoogd zijn ten opzichte van enkele jaren geleden. “Hoe kan dat”, wilde Van Esdonk weten, “nu de provincie de begroting vooralsnog afgekeurd heeft?”.

Visser reageerde door te stellen, dat het stevige woorden waren van de PVV. “Waar was Van Esdonk tijdens de afgelopen presidium vergadering, waarin voorstellen richting raad zijn gedaan om de meerjarenbegroting sluitend te maken. 2019 is sluitend en onderaan de streep moeten we nog 313.000 euro voor 2022, dat moet gerepareerd worden. We hebben aan de provincie heel transparant aangegeven wat onze ambitie en opgave was en dat we bij de Kadernota die 313.000 euro sluitend zouden maken. De provincie heeft onze begroting niet afgekeurd, slechts aangegeven, dat er op het meer jaren perspectief een tekort was. Dat klopt, hebben we ook zelf transparant gemeld. De bedragen voor JOC en JSF zijn de afgelopen jaren gestegen door stijging loonkosten, inflatiecorrectie, het vastgestelde armoede beleid en de taakstelling, die de raad zelf aan het college heeft opgedragen. We doen dus niet anders dan uitvoeren wat de raad van het college verlangt.”

Van Esdonk nam er geen genoegen mee en bleef bij zijn standpunt, dat de begroting niet sluitend is. De wethouder herhaalde, dat de begroting voor 2019 sluitend is en dat gebruik van incidentele middelen geoorloofd is. Dat is het niet bij het meerjarenperspectief, maar daarom vindt binnenkort een ‘reparatie’ plaats en daarmee zal ook de begroting voor 2022 ruimschoots sluitend zijn. “Spannender kan ik het niet voor u maken”, aldus Visser. Het voorstel, waarmee het college binnenkort komt wordt volgens Visser door een meerderheid van het presidium (de fractievoorzitters) gedragen.

Den Helder Actueel, 3 december 18 – 19:50

Reacties:

Henk van Kuijk
3 december 2018 at 20:49
Neem discussie in de Raad serieus. En de burger. Neem geen voorgebakken Presidium-besluiten! Waarom vergader je dan nog?

Andrea
3 december 2018 at 22:19
Discussie in de raad serieus nemen? De vergadering van vanavond was nog geen half uur. Niemand die iets zei bij de diverse onderwerpen, alleen pootjes geven aan het college.
Deze gemeenteraad is nog erger dan de vorige, met veel beloven en niks doen.

RB
4 december 2018 at 07:33
tijd voor gele hesjes

RB
3 december 2018 at 21:07
de pizzakoerier heeft gewoonweg niet gedaan wat hij beloofd heeft en gewoon over zich heen laten lopen, nu zitten de burgers weer met de gebakken peren…..

Ad
3 december 2018 at 22:42
yep…. met en hele vieze pizza
die carlo bakt ze wel heel erg bruin 😉
voor de 6de keer opgewarmd

Peter
5 december 2018 at 10:31
mensen die Kanniewaar zijn hebben gezien gisteravond? Verbaast me dat er hieromtrent een radiostilte heerst. Voor de zoveelste keer nl. komt DH heel slecht in het landelijke nieuws.

e
5 december 2018 at 10:36
Mooi aquarium van 14 miljoen, zijnde de Kooihaven. waar ze niets mee kunnen doen. Ja dus Peter ik heb het gezien. Zou Visser dat gat bedoelen , wat zij nog moeten dichten? Of is dat het potje weggegooid geld ?

Peter
5 december 2018 at 11:00
Het lek is boven e! Het gat van Kees. Kanniewaarzijn!

e
5 december 2018 at 11:59
meente destijds naar Haskoning, (die adviseerde de haven niet aan te leggen, had geluisterd), dan hadden zij nu op 14 miljoen rozen gezeten. En waren bezuinigingen nu niet nodig geweest. Maar ja , De Gemeente hè, Dram,Dram.Dram neigingen, en toch doordrukken. KANWELWAARZIJN ! , OF Toch niet.

Peter
5 december 2018 at 12:17
Werd zelfs beweerd dat het bedrag fors hoger is dan 14 miljoen overigens. Maar overal waar de Gemeente doordramt gaat het mis. Zwembad, Schouwburg, Postkantoor, Watertoren enz. En natuurlijk straks het nieuwe Stadhuis, die gaat er echt komen. Wordt Schuiling zijn kers op de taart. Gaat het hoop geld kosten voor de bewoners. En dan durven ze nog een nieuw logo te laten ontwerpen waarmee alle huisstijl uitgerust moet worden. Inderdaad, KANWELWAARZIJN.

https://denhelderactueel.nl/2018/12/pvv-kritisch-over-begroting-volgens-wethouder-onterecht/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leo+van+Esdonk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carlo+Assorgia
https://robscholtemuseum.nl/leo-verhoef-boekhoudfraude-gemeenten-en-provincies-den-helder/
https://robscholtemuseum.nl/hc-begroting-achter-gesloten-deuren/
https://robscholtemuseum.nl/kees-visser-kees_visser-redactie-dha-raad-buigt-zich-over-begroting-casper-duin-gefronste-wenkbrauwen-en-diepe-rimpels-ronald-boutkan-weinig-enthousiasme-voor-plannen/
https://robscholtemuseum.nl/los-den-helder-den-helder-actueel-gemeenteraad-den-helder-op-matje-provincie-hedzer-faber-den-helder-mogelijk-onder-curatele/
https://robscholtemuseum.nl/los-den-helder-powerplay-provincie-richting-den-helder-provincie-eist-sluitende-begroting-van-den-helder-arie-booy-provincie-eist-een-strakke-begroting/
https://robscholtemuseum.nl/ronald-boutkan-deal-gemeente-met-port-of-den-helder-is-positieve-variant-broekzak-vestzak-tekort-op-meerjarenbegroting-wordt-deze-maand-gedicht/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-gemeente-koopt-grond-port-terug-redactie-dha-port-of-den-helder-verkoopt-westoever-en-spoorweghaven-aan-gemeente-update/
https://robscholtemuseum.nl/arie-booy-provincie-trekt-project-grote-haven-pieren-lawaai-hoort-bij-werken-aan-schepen-in-de-haven-bnnvara-kanniewaarzijn/

1 Comment

  1. Den Helder, de Madurodam versie van de westerse wereld die nu aan vriendjespolitiek en financieel gegoochel ten onder aan het gaan is…

    Ik heb mijn vrienden op 31 december een gelukkig 2018 gewenst. Een gelukkig 2019 vond ik te veel lijken op de begroting van Kees Visser.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image