HC – Begroting achter gesloten deuren

Den Helder – Fractievoorzitter Henk Mosk van D66 wil weten waarom burgemeester en wethouders twee begrotingsbijeenkomsten achter gesloten deuren willen behandelen. Hij vraagt zich bovendien af waarom de stukken op 7 september nog niet waren aangeleverd.

Mosk wil van het college weten hoe het in beslotenheid behandelen van de begroting zich verhoudt tot de door de coalitie aangekondigde nieuwe politiek van openheid.

Wethouder Kees Visser van financiën zegt, dat van stiekem gedoe geen sprake is. “De stukken van die avond zijn komende week openbaar. Maar we willen met de benen op tafel een gesprek met de gemeenteraad over welke ruimtevragers er zijn en welke bezuinigingsmogelijkheden zij zien. Het is dus geen begrotingsbehandeling. De begroting wordt in oktober behandeld. Wij willen juist vooraf in alle openheid met de raad praten en horen welke ideeën de raadsleden hebben. In een openbare bijeenkomst laten mensen misschien niet het achterste van hun tong zien. En we willen ook niet, dat zo’n uitwisseling van gedachten leidt tot onrust, omdat er misschien een bezuinigingsidee wordt geopperd, terwijl dat uiteindelijk niet tot een bezuiniging leidt.”

Helderse Courant, 10 september 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=begroting

1 Comment

  1. Leuk nieuws op een dag waarop wij -als eigenaren van de bv Nederland- er achter komen, dat we belasting betalen zodat Rutte en zijn club er in het geheim verboden terreurorganisaties mee kunnen financieren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image