Gemeente Den Helder – ✋ HOO!! + Ronald Boutkan – Den Helder Actueel deugt niet!

HOO!!

Even je aandacht voor dit bericht van burgemeester Koen Schuiling en wethouder Remco Duijnker!

Facebook, 14 april om 15:07

Reacties:

Richard van Veen
Nou ongelofelijk een handhaver die waarschuwt dat je niet op een bepaalde plek mag parkeren dat gebeurt in deze stad niet er wordt gelijk geschreven. Als ondernemer kan je niet eens laden en lossen. Zeg eerst maar eens HOO tegen het gedrag mbt meedenken van deze handhavers dus inderdaad begin bij jezelf handhavers met een sociaal en gedragsprobleem!

Mart Schrieken
Kunnen al die zeikende stadsgenoten niet een jaartje in Afrika of Oost Europa gaan wonen? Dan hebben ze pas echt wat de mopperen.

Johan Jong
wanneer ga je dan?

Richard van Veen
Mart ben je al onderweg

Mart Schrieken
Richard van Veen lol

Ronald Kroon
Is het een idee, dat de handhavers net als de politie een dagelijks verslag op Facebook plaatsen (of is die er al ). Dan kunnen we als (on-)gehoorzame burger lezen wat ze zoal beleven en wat ze zoal verbaliseren en wellicht op voorhand er lering uithalen en er over discussiëren (denk zeg het maar alvast).
Ben namelijk bijzonder nieuwsgierig hoe het met die man plus hond op de Marsdiepstraat is afgelopen, afgelopen dinsdagochtend ter hoogte van nummer 75 op het middenveld die klaarblijkelijk had zitten kakken (de hond). Was vermakelijk om te zien hoe de man schijt had aan de handhavers, die de achtervolging inzette lopende richting de Rijnstraat En of hun witte gemeente Renault niet is leeggehaald, want die lieten ze staan met het raam open Dat zal niet, want anders hadden we dat wel gelezen op de pagina van politie Den Helder

Jan De Vries
ze zitten wel op twitter. is wel leuk om te volgen…

Druk op Enter om te plaatsen.
Johan Jong
Als ik mijn auto daar neerzet en er komt een handhaver heb ik een bekeuring en zeker geen HO

Richard van Veen
dat bedoel ik dat klopt waarschuwen no way dus HOO met de handhavers

Joop van Doorn
Misschien is wat actie ondernemen voor mensen of gezinnen met meerdere jankende kinderen..je kan niet buiten zitten of er is er wel die jankt…hogelijk irritant en mn hond wordt er ook onrustig van en dan heb ik weer gezeur aan deur dat ï geblaft heeft….gek he !!

Christina Bijker
Filmpje van niks!
Geef dan het goede voorbeeld, want hoe hij zijn auto parkeert, gebeurt dagelijks (en vooral ’s avonds) op de middenberm in de Beatrixstraat.

Anita Boelen
Laat de handhavers meer in de binne stad open en de fietsers aanpakken.
Je soms niet normaal met klein Kind in de stad lopen want de fietsende fietsers rijden je zo voor je sokken

Chantal Den Toom
Begin bij de vreselijkste mensen op deze aardbol mijn buren in de anemonenstraat

Mario Van Eldijk Bouwens
Iets klopt er niet de vrouwlijke handhaving weet het verschil niet tussen een auto en een fiets. De burgermeester was op de fiets in de stad :D maar wat zojuist onze burgermeester zei geloof ik niet zo. Ik denk dat mijn telefoon rekening € 56.42 omhoog gegaan is om het melden voor overlast. Ze haden bij een schouw in de wijk beloofd te kijken naar camera toezicht niets van gehoord. En zoveel dingen meer, dus Gemeente Den Helder worden wij inwoners weer voorgelogen ??

Cornelis Jan Niggendijker
Mario Van Eldijk Bouwens volgens mij stapte hij toch echt uit de auto mario.

Mario Van Eldijk Bouwens
Op het filpje wel maar zag hem weg gaan op de fiets :D

Mary Van Egeraat
Ik zou ook graag de enquête invullen. Ik heb niet zoveel ergenissen. Ik kijk vooral naar de positieve dingen en goeie ontwikkelingen in den helder. Vooral de mooie natuur. Echter heb ik wel wat dingetjes waar ik niet achter sta. Dus zou graag de enquête invullen.

Franchesca Graciela Luciano Djelina
Doen jullie ook wat aan buren die tuin niet onderhouden #geengezichtvoordestraat!!en hun honden continue hun behoefte laat doen in hun eigen tuin… resultaat dat ik amper in mijn voor of achtertuin kan zitten ….#ergermedood #alpaarkeeraandedeurgeweest #gemeenteDenHelderzegtdatikdepolitiemoetbellen

Mike Wijker
Ja Roy Lensen doe je tuin is

Roy Lensen
Mike Wijker ik heb een buurvrouw zal geen namen noemen maar die gaat vanzelf er wat aan doen

Franchesca Graciela Luciano Djelina
Roy Lensen bij jouw wel

Davy Plieger
Weg met die handhavers die schrijven voor niks boetes uit doe dan overal maar een wijk agentje

Hesco Rietveld
Ik zeg HOpeloos

Willy Vermaas Zandvliet
Er gaat nu echt iets aan onze ergernissen gebeuren

Tomay Meerzorg
Nou Fred Dirker brand maar los!

Fred Dirker
Had ik een tijd geleden al op heschreven Tomay Meerzorg

Quinten Mereboer
Lisa ik zeg ze zijn goed bezig

Ronald van der Vaart
Danique Hoi

Marco Biesmans
Enquete ?????

Ellen Schoppink-De Jongh
Superrol had je op de video xxx

Ronald van der Vaart
HOO

Sander Klok
Ho burgermeester van gemeente den helder den helder is een dorp geen stad ( geen stadsrechten nooit gehad ook ) al moet ik zeggen tegen de handhaving bravo want hun doen echt hun werk goed

Sandra Urban
Keurig.

Cornelis Jan Niggendijker
Weer zo.n achterlijk niets zeggend filmpje . Ik zeg hoo ✋tegen het corrupte zooitje van de drs bijlweg.

Jantien Jongste
Wij willen ook graag van die haken voor ons plastic zakken in de schootte

Linda Vuur-karsten
Jantien Jongste die zullen niet gaan komen hoor…….aangezien we straks een bak voor plastic krijgen…..
Als ze nu nog haken gaan geven is dat ook weer weggegooid geld

Jantien Jongste
Linda Vuur-karsten hahaha ja ,maar ze hebben wel meer geld weg gegooit hihihi

Linda Vuur-karsten
Jantien Jongste idd

Wim Vuur
Ergenis in de schooten is dat er geen onderhoud aan de wegen en stoepen worden gedaan. Diepe kuilen, vooral bij de putten. Elk jaar wordt er iemand betaald die de boel onderzoekt, maar wordt niks mee gedaan. Toevallig deze week iemand gesproken die daarmee bezig was en toegaf dat ie elke x geld vangt voor onderzoek maar dat er niks mee wordt gedaan ………dus elk jaar weggegooid geld dus.
Daarnaast meer controle op fietsers door het bos en door de winkelstraten in stad en dan heb ik het nog niet eens over de honden die loslopen in aanlijn gebied…….en als je daar wat van zegt krijg je grote bek toe.
Ik mis vuilnisbakken in het bos,wel bankjes plaatsen maar mensen gooien nu de troep ernaast.

Sander Klok
Wim Vuur idd Ben het helemaal met je eens en als je niet uit kijk als je der wat van zeg word je ook nog ens aangevallen

Fabian Kuiper
Installeer eens de app “makkelijk melden”. Heb nu al een paar keer via deze weg dingen aangekaart (in Julianadorp, centrum en Nieuw Den Helder) en er is tot nu toe elke keer wat mee gedaan. Door die app hebben ze volgens mij echt een veel beter zicht op de problemen (foto, locatie via maps, je beschrijving van het probleem.) En kunnen ze dit veel makkelijker oppakken en oplossen. Xe kunnen nou eenmaal niet overal tegelijk zijn.

Wim Vuur
Fabian Kuiper ze weten wat het probleem is . Maar de belasting centen zijn uitgegeven aan verslindende projecten waar we als burger niks aan hebben gehad.

Jeroen Bodewus
Wim Vuur In plaats van energie stoppen in het schrijven van berichten op Facebook; volg het advies van Fabian Kuiper. Schrijf daar op wat er loos en doorgaans wordt het binnen 2 dagen opgelost.

Riza Schouten
Wim Vuur in het park zijn ook geen vuilbakken meer

Jook Phil
Goed bezig!!!

Ab Jasper
Flitsend filmpje

https://www.facebook.com/435571756622351/posts/1223752881137564/

DHA deugt niet!

Je hoort wel eens, dat je het in de politiek nooit goed kunt doen, maar sluit de journalistiek niet uit. Ook daarover heeft iedereen tegenwoordig een mening, die ze ook direct in het openbaar moeten verkondigen. Zelfs in het altijd zo lieflijke Den Helder, waar een ieder doorgaans vriendelijk en aardig met elkaar omgaat, roepen sommige lieden om het hardst, dat de media niet deugt. Vandaag is Den Helder Actueel de lul, morgen de Helderse Courant en volgende week het Weekblad. Meestal zijn het dezelfde mensen, die commentaar leveren, want sommige inwoners van onze prachtstad hebben nu eenmaal al vele jaren de wijsheid in pacht.

Deze week kwam het ‘nieuws’ naar buiten, dat de heren Dirk Gorter en Marinus Vermooten het veld moeten ruimen bij de Seniorenpartij. DHA heeft daar tot op heden (tot grote frustratie van sommige lezers) nog niets over gemeld en dat is fout, heel erg fout zelfs. Niet objectief, we beschermen mensen, we maken deel uit van het complot, etcetera. Nodig natuurlijk, want DHA bestaat nu bijna 11 jaar en dat slechts dankzij de tonnen die raad en collegeleden elke keer overmaken om de site in de lucht te houden…

Het is natuurlijk te gek voor woorden, dat ik me openbaar verantwoord, maar ik heb toch niks beters te doen, dus waarom ook niet. Eerst maar even duidelijkheid scheppen over hoe het ‘nieuws’ over de heren naar buiten kwam. Als er nieuwe agendapunten aan een raad of commissievergadering worden toegevoegd, krijgen betrokkenen (inclusief de lokale pers) daarover een mailtje van de griffie. Dat gebeurde dus gewoon (zoals zo vaak) afgelopen dinsdagochtend vroeg en betrof: “Voorstel tot het ontslaan van de heren D. Gorter en M. Vermooten als lid voor de raadscommissies Bestuur en Middelen, Maatschappelijke ontwikkeling en Stadsontwikkeling en beheer.” De pers krijgt dit meestal na de raad en commissieleden zelf, dus de heren hadden het kunnen (moeten?) weten.

Niets bijzonders

Dit gebeurt overigens meerdere keren per jaar, commissieleden komen en gaan en dat is niets bijzonders. Commissieleden zijn niet door het volk gekozen en kunnen dus ook niet het ontslag weigeren en op eigen titel in de commissie gaan zitten, hoe graag sommige zelfbenoemde deskundigen dat ook willen. Juist omdat het met regelmaat gebeurt, dat commissieleden stoppen en vervangen worden (en echt niet altijd op eigen wens), sloeg ik er niet direct op aan. Ik vond het geen nieuws en kon me er zelfs van alles bij voorstellen, dat de Seniorenpartij gedag zei tegen de heren. Ze maken deel uit van een partij, die zich heeft aangesloten bij een coalitie en dus heeft moeten geven en nemen, maar het is wel gebruikelijk, dat je het totaalpakket dan steunt. Als een medewerker van een willekeurig bedrijf de firma (openlijk of intern) afkraakt en continue kritiek uit op het beleid, krijgt hij of zij ook geen promotie.

Dat andere media wel meteen moord en brand schreeuwen is niet mijn verantwoording. Dat Gorter en Vermooten zich voor het karretje laten sparren om de partij en coalitie te beschadigen is hun eigen (niet zo slimme, maar dat is mijn mening) keuze en geeft al aan, waar het belang precies ligt. Dat sommige lieden in een kramp schieten, omdat nu blijkbaar Carlo Assorgia het woord gaat voeren namens de Seniorenpartij (waarover Ilse Kootkar zegt: “Elk raadslid kan het woord voeren, dus ook Carla en ik. Het enige verschil is het fractievoorzitterschap dat OOK buiten de raad aan de orde is. En daar gaat het over”) vind ik lachwekkend. Hij (of een andere fractievoorzitter van een coalitiepartij) zou dat vaker moeten doen en het liefst namens de hele coalitie, dat maakt zo’n raadsvergadering een stuk aangenamer en korter. Te vaak willen alle partijen het woord voeren, terwijl de coalitie toch hetzelfde denkt en stemt en dus door elk coalitie lid, dat het woord voert min of meer hetzelfde verhaaltje wordt afgestoken. En dat Behoorlijk Bestuur nu ‘to the rescue’ komt is hun eigen keuze, maar als zij Vermooten en of Gorter onderdak bieden in hun commissies, wie moet er dan bij hun weg?

Aandacht

Niet eerder dan komende maandag wordt het ontslag van de commissieleden officieel, maar waarom zou hun vertrek nu opeens zoveel meer aandacht moeten krijgen dan het vertrek van al die andere commissieleden? Omdat de tegenstanders van een stadhuis op Willemsoord er reden in zien om twee commissieleden voor hun strijdwagentje te binden? Omdat sommige mensen in Den Helder menen, dat alles wat zij vinden het enige juiste is en een ieder, die een andere mening heeft het niet snapt? Omdat sommigen nu eenmaal alles aanpakken om bepaalde partijen in een negatief daglicht te zetten (want dat is objectief?)?

Het ontslag van een commissielid is gewoon geen groot nieuws (indien wel: waar zijn al die lange stukken over eerder ontslagen commissieleden?) en soms ook gewoon terecht. Dat niet alle media dan vervolgens hijgerig meehuilen met de wolven betekent niet, dat die media niet deugen, niet objectief zijn of iemand ‘in bescherming nemen’. Het betekent slechts, dat niet alle media bij elk onderwerp dezelfde keuzes maken.

Komt u maar, dan ga ik ondertussen weer wat nuttigs doen.

Den Helder Actueel, 3 mei 2019 – 10:27

Reacties:

Guido
3 mei 2019 at 10:56
Verfrissende Column zo voor het weekend!
Maar wie is Carla?

Jacques van Velzen.
3 mei 2019 at 15:13
Carla Driessen seniorenpartij.

Guido
3 mei 2019 at 15:19
Dank!

Anton Hagen
3 mei 2019 at 16:37
Kleine correctie Jacques van Velzen,
Het is Carla van Driesten.
En ik bijna zeker dat Carla aan deze affaire part nog deel heeft gehad,zij heeft momenteel wel wat anders aan haar hoofd

Henk van Kuijk
3 mei 2019 at 11:22
Jammer dat dhr Boutkan toch enkele zeer relevante vragen laat liggen: 1. Wie heeft ze ontslagen? 2. Waarom? 3. Wat zegt de fractie hierover? 4. Wat vindt dhr Duijnker hiervan? 5. Vraag aan dhr Assorgia: vindt u dat normaal, een fractievoorzitterschap overnemen? 6. Vraag aan mevr. Kootkar: u wordt toch voor de functie betaald, waarom doet u het werk dan niet? 7. Wie worden de nieuwe commissieleden voor de Seniorenpartij, of zijn er geen kandidaten meer? 8. Wordt de partij niet met krukken overeind gehouden (kruk BvDH), ten behoeve van de coalitie? Er is dus nog journalistiek werk te doen, wat feiten boven tafel halen, want dat er een barst zit in het bastion van de coalitie, door de pressie van het toch actuele stadshuisplan en referendumverzoek, dat punt heeft de redactie echt gemist. Het is niet toevallig dat dit ontslag komt pal voor een vergadering over een referendum. Commissieleden zijn op tijd uitgeschakeld, zeer opmerkelijk, ook journalistiek interessant. En “zelfbenoemde deskundigen” is wat neerbuigende taal, want reacties worden toch altijd verwelkomd?

Ad
3 mei 2019 at 12:47
volgens mij kun je aan RB gewoon vragen of er nog een plekje vrij is op de redactie…..
(kan niet wachten op je eerste verslag)

Bodelo
7 mei 2019 at 14:39
Wie de schoen past ………………..

SK
3 mei 2019 at 11:36
Zucht … het zou voor Den Helder beter zijn als iedereen een andere kant op zou gaan en nieuwe gezichten plaatsnemen. Iedereen heeft kritiek op elkaar en met dit volk, niemand uitgezonderd, valt geen land te bezeilen! En doorgaans is oordelen over een ander makkelijker dan naar jezelf kijken … toch? Manmanman wat een puberaal gedrag van volwassen mensen die blijkbaar niks beters te doen hebben.
En Ronald.. vooral niet verlagen tot dat niveau!
Het zijn keer op keer dezelfde zeikerds.

EMK
3 mei 2019 at 12:07
Vind ik leuk

qrap88
3 mei 2019 at 12:22
– Vind ik onzin oftewel #qrap –

Ad
3 mei 2019 at 12:43
BOEM !
(hahaha)
en raak.

Albertha Postma
3 mei 2019 at 13:53
Zeer vreemd dat u nu wel in een Column tekst en uitleg geeft heer Boutkan. Het was prettiger voor uw lezers geweest als u met uw weten al in een eerder stadium een artikel of Column had geplaatst. Nu valt u lezers aan in uw Column. En probeert hen belachelijk en dom over te laten komen. Dat is zeker niet netjes. Normaal gesproken staat u voorop met het nieuws of volgt in ieder geval het Noord- Hollands dagblad. Maar nu het een medewerker van de LOS betreft laat u het in uw Column overkomen alsof het niet interessant genoeg is. U laat zelfs uw medewerker de heer Vermooten in het ongewisse. Had even met die man gepraat toen u het bericht kreeg van het aanstaande ontslag van hem. Dat was wel zo zuiver en netjes geweest naar hem toe. U maakt niet uw lezer belachelijk maar uzelf door op deze manier te handelen en te schrijven. Dit toont van geen respect.

Test1234
3 mei 2019 at 14:08
Sorry Ronald maar je slaat de “journalistiche” plank kompleet mis. En je laat bijna doorschemeren dat je het overnemen van een partij best wel goed en normaal vindt. En hiermee schoffeer je het democratisch grondprincipe. Want je zegt met andere woorden als er een coalitie is moet je als partijen van de coalitie op alles ja en amen zeggen. En het woord laten voeren door 1 persoon. Het principe in de raad van Dualisme kan men nu wel afschaven in de volgende raadsvergadering Maar laat maar ik ga wat nuttigs doen https://nl.wikipedia.org/wiki/Dualisme_(politiek)

ed
3 mei 2019 at 14:42
Hey Ronald geef ze maar van jetje. Zijn bijna altijd de zelfde zeikerds die beneden peil zijn..

Jacques van Velzen.
3 mei 2019 at 15:08
Zeer verfrissende Columm.
Duidelijk en “Helder”

Marietje
3 mei 2019 at 15:10
Prima stuk Ronald. Daar is niets aan toe voegen. Ik zie het als verduidelijking niet als verantwoording. Hopelijk is het voor nu en altijd over met die azijnpisserij en bemoeizucht van je weet wel “die beste stuurlui”.

e
3 mei 2019 at 16:28
Oh ! Dus Marietje vind het correct , dat de democratie hier in Den Helder met voeten getreden wordt. U , bent dus èèn van de wolven die in het bos mee huilen. U ziet alles als azijnpissen, het komt niet bij u op , dat het ook wel eens gezonde kritiek kan zijn . Als er geen kritiek gegeven meer mag worden , is het hek van de dam. Dan denken ze gelijk dat ze alles maar mogen . Maar ja , dat ziet u als meelopertje natuurlijk niet . Zo zijn er in het verleden meer geweest ( gaat u maar lekker slapen ) .

ED
3 mei 2019 at 18:19
Ik heb wat moeite met deze reactie. Vol met invullingen en aannames. De weg der interpretatie wordt bewandeld… Ik denk dat een ieder de waarde van een critical friend snapt. Blijf dat ook vooral, wederzijds, zijn. Echter, het verschil tussen kritisch zijn en het beeld van Statler en Waldorf (wat ik in ieder geval zo langzamerhand heb op dit forum (en dat beeld wil ik niet)) is positiviteit. Door je regelmatig positief, constructief uit te laten, wordt je als critical friend serieuzer genomen. Daar geloof ik in!

Marietje
4 mei 2019 at 12:31
Zo is het. Stom genoeg heb ik mij door alle negativiteit op deze site weer laten verleiden een reactie te plaatsen. Haha, goede metafoor. Ik zie ze zo voor me op het balkon. De XX je’s,, Anoniempjes en andere criticicasters van dit forum.

e
4 mei 2019 at 12:49
Azijnzeikster.

Henk
7 mei 2019 at 17:28
Marietje,Mensen op dit forum zijn alleen maar negatief tegenover een voor de meesten negatieve kliek, die momenteel de scepter probeert te zwaaien in Den Helder, dat noem ik positief.
We willen hier helemaal geen massatoerisme, dure appartementen en semirijke bevolkingslagen die allerlei voordelen krijgt boven ons gewone inwoners, wat ten koste gaat van onze infrastructuur, ruimte en sfeer.
Als je dat negatief noemt ben je of zelf bevoordeeld (waarschijnlijk) of oliedom.
Je kan het ook als positief zien als mensen willen meedenken en hun stem laten horen.
Het feit waarom mensen schuilnamen gebruiken op deze site is dat men misschien wel te vrezen heeft voor repercussies voor hun mening, zeker als men werkzaam is voor iets wat geconnecteerd is met onze stadsvernieuwers en dat kan helaas al gauw.

Bodelo
7 mei 2019 at 14:41
Ed, een heldere reactie!
Marietje, blijf vooral schrijven.

Jans
3 mei 2019 at 15:35
U schrijft dat het dom is om krietiek te geven want anders krijg je geen promotie .Beste man het is maar goed dat er mensen zijn die wel kreties durven te zijn . Bijvoorbeeld kijk marine chroom6 .

Marinus Vermooten
4 mei 2019 at 09:26
Hoewel ik heb besloten verder niet langer op de uitzetting etc, te reageren. Er staan vandaag in de HC al voldoende kritische kanttekeningen mijnerzijds over de gang van zaken en een goed bewoord commentaar van Delano, wil ik er nogmaals op wijzen dat ik niet eerder dan dinsdagmorgen via de HC van de gang van zaken in kennis werd gesteld. Mijn computer lag er sinds maandagavond laat uit en is pas in de loop van dinsdagmiddag hersteld. Maar afgezien van dit computerprobleem had men het gewoon, voor het gepubliceerd werd, uit goed fatsoen aan mij moeten doorgeven, zodat ik ook naar de redenen had kunnen vragen, die overigens nu wel duidelijk zijn, en in open vizier de zaak met Dirk Gorter en mij kunnen bespreken. Dat is in feite vijf dagen later nog niet rechtstreeks gebeurd. Het stadhuis stond niet in het verkiezingsprogramma van de SP en het feitelijk verkiezingsprogramma van de Senioren, waaraan ik heb meegewerkt had wel degelijk mijn instemming. . Hier laat ik het bij,

Albertha Postma
4 mei 2019 at 10:09
Dank u wel heer Vermooten. Helder en duidelijk. Ik zal uw commentaar in de Helderse krant even lezen. En het commentaar van Delano. Met SP bedoelt u de Senioren partij neem ik maar aan. Ik wens u veel sterkte en wijsheid toe voor de komende periode.

Anton Hagen
4 mei 2019 at 09:33
Marinus Vermooten, u schept nu nog meer verwarring!
DE SP is HEEL wat anders dan de seniorenpartij of niet?
Of is de Seniorenpartij een ondergeschoven kindje van de enige echte SP?
Ik snap het even niet meer.

Henk van Kuijk
4 mei 2019 at 10:31
Heer Vermooten, nog steeds zeer vreemd dat u hier niet even antwoordt, dit is toch ook een krant? Niet iedereen heeft het NHD. Na 79 en 22 reacties over het onderwerp……. Dus u bent eruit gegooid vanwege het standpunt over het stadhuis en vanwege het “lekken” naar mij over de Provinciale bemoeienis met dat plan, door uw wethouder en de fractie? Andere standpunten zijn niet toegestaan? En vindt u een overstap naar Behoorlijk Bestuur kosher, gezien het feit dat de kiezers van die partij u niet hebben gekozen? Voegt u zich nu opeens naar het verkiezingsprogramma van Behoorlijk Bestuur? Immers, u verwijst naar verkiezingsprogramma-loyaliteit.

Albertha Postma
4 mei 2019 at 11:12
Beste Henk, het is nog niet een voldongen feit dat de heer Vermooten de overstap maakt naar BB. De heer Vermooten is benaderd door BB en niet andersom. En al zou hij die overstap maken dan nog is dit zijn eigen weloverwogen keus. Want één ding is zeker ook BB is tegen de bouw van een gemeentehuis op WO. Maar dit zal niet het enigste programmapunt zijn waarom de heer Vermooten eventueel een overstap zou maken. Het is gewoon afwachten en ligt bij hem.

Marinus Vermooten
4 mei 2019 at 11:18
Ben er niet uitgeknikkerd vanwege een bericht naar jou toe over provincie en stadhuis dat jij zo nodig tegen onze afspraak in wereldkundig moest maken.. Dit laatste had ik een tijd geleden al in goed overleg met Remco Duijnker afgesloten en staat los van de breuk.. Inzake dit laatste moet ik Remco Duijnker in bescherming nemen. Ik vind je verhalen in jouw boekwerkje best amusant. maar ga verder geen acht meer slaan op vervolg bovenstaande opmerking. Ga me nu voor de komende week voorbereiden voor het schrijven van mijn boeken, interviews en andere historische verkenningen. Wanneer komt je volgend boekwerkje uit? Wens je nog een fijn weekend waar mijn persoonlijke gedachten vanavond en morgen grotendeels uitgaan naar de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. waar ik zondag in Nostalgia ook enige aandacht aan zal besteden. Zoals een Radiodocumentaire met als thema ‘Het verzet Rijkswerfpersoneel gedurende de tweede wereldoorlog’ en een overzicht van de Amerikaanse top 20 van mei 1945..

Henk van Kuijk
4 mei 2019 at 12:55
Ah, dus de boodschapper van de waarheid is nu de boosdoener. Het was onjuist van jou om mij wel op te bellen, te spreken over ondemocratische inmenging door de Provincie, en tegelijkertijd niet te willen dat je naam werd genoemd. Dat zijn nu de achterkamertjes waar Albertha op doelt. Nu doe ik jouw kamertje open, naar de kiezer. Ik prik elke hypocrisie door, en daar is er veel van, in de niet integere Helderse politiek. Een belangenverstrengelaar die de dienst uit maakt, kwalijk. En iedereen houdt hem de hand boven het hoofd, zelfs heer Schuiling, die naar het Wijkhuis de regeltjes opeens wel kent. Inclusief een valse aanval op mij door mevr. List, met haar protocol. Natuurlijk speelde dhr Duijnker een rol in jullie afserveren. “Weg met die dissidenten, lastposten.” Jullie hebben niet de moed om gewoon te blijven zitten. Dan steun je burgers die inspraak en referendum eisen, niet met partyhoppen voor je ego. Er is geen enkele grond om jullie te ontslaan, je zegt het zelf al: het stadhuisplan stond in geen enkel verkiezingsprogramma. En neerbuigende opmerkingen over mijn “boekje”, let op -je, zijn ver beneden peil. Dat doe ik over jouw boeken ook niet. Zeer oncollegiaal en vals.

Albertha Postma
4 mei 2019 at 13:15
Sorry Henk, maar je hebt het onjuist wat betreft mijn uitspraak over achterkamertjes politiek. Want jij bent toch geen politicus? Hoe zou de heer Vermooten dan met jou achterkamertjes politiek kunnen bedrijven? Als je wat met de heer Vermooten hebt wil je mij hier dan wel buiten houden. Want ik ben niet eens op de hoogte van wat er besproken is tussen jullie beiden. En was daar ook niet bij aanwezig.

Henk van Kuijk
4 mei 2019 at 13:45
Ik bedrijf geen achterkamertjespolitiek, dhr Vermooten deed dat door mij over een ernstige, foute zaak in te lichten als politicus, en dan te vragen om vooral zijn naam niet te noemen. Zo van: ik gebruik jou als journalist om iets te openbaren, maar hou mij er vooral buiten, want anders wordt mijn wethouder boos. Overigens, de geheime manipulatie door de Provincie staat inmiddels in de 141 bezwaarschriften. Opvallend wel, hoe snel ook jij je kop intrekt. Ik heb niets met dhr Vermooten, ik wens als kiezer en journalist slechts zuiver politiek handelen. En het is een zootje. De burger telt nul mee, alleen eigen belangen. Uitzonderingen: GroenLinks, D66 en de PVV. P.s. Ik ben zowel door Beter van de Den Helder als door de Seniorenpartij van Vermooten als kandidaat gevraagd voor de afgelopen verkiezingen. Ik heb het niet gedaan, zag verschillende beren op de weg, en die zijn er volop.

Albertha Postma
4 mei 2019 at 14:00
Sorry Henk ook dat heb je mis, ik trek niet mijn kop in. Ik vindt het idee van een gemeentehuis op Willemsoord nog steeds niet kunnen. Ik zeg de dingen misschien op een andere manier dan jou, maar dat maakt mij nog niet gelijk jouw vijand. Ook de heer Vermooten heeft op zijn manier geprobeerd om het tegen te houden. Waarom nu al die vijandigheid? Daar heeft niemand ook maar iets aan. Jij zelf het allerminst. Wees blij dat je niet verzeild bent geraakt in de perikelen van de partijen die jou hadden gevraagd. Een fijne dag toegewenst.

Henk van Kuijk
4 mei 2019 at 16:24
Niemand is mijn vijand. Maar je beticht mij onjuist van achterkamertjespolitiek. En dhr Vermooten beticht mij van breken van een belofte. Maar in het NHD stelt dhr Vermooten vandaag dat hij wenst dat meer raadsleden zichtbaar zouden zijn als volksvertegenwoordiger. Nou, juist toen hij zichtbaar kon zijn als echte volksvertegenwoordiger bij vaststelling van ondemocratische inmenging door de Provincie in de stadhuiskwestie, verzocht hij mij met klem om niet te melden wie dat mij had verteld, hijzelf. Hypocriet dus, om dan anderen de maat te nemen. Maar ik zal jouw naam niet meer bij mijn commentaar betrekken. Overigens, het NHD zegt hetzelfde als ik: de Seniorenpartij heeft zich nu voor drie jaar buitenspel gezet, en uitgeleverd aan Beter voor Den Helder. En wel aan een niet integere fractievoorzitter, alleen dat durft het NHD niet te zeggen, en DenHelderActueel ook niet. Hoog tijd om de partij op te heffen. De kiezer is bedrogen.

Albertha Postma
4 mei 2019 at 16:38
Sorry Henk , ik heb jou nooit beticht van achterkamertjes politiek. Jij betrekt een uitspraak van mij zelf op de heer Vermooten en jou. Zie mijn schrijven van 10:53 uur. Ik spreek daar alleen over politieke partijen die achterkamertjes politiek bedrijven. En heb met geen woord over jou gerept. Zo ontstaan er misverstanden. En worden mijn woorden uit zijn verband getrokken.

Henk van Kuijk
4 mei 2019 at 17:16
Even je eigen woorden lezen, Albertha: “Sorry Henk, maar je hebt het onjuist wat betreft mijn uitspraak over achterkamertjes politiek. Want jij bent toch geen politicus? Hoe zou de heer Vermooten dan met jou achterkamertjes politiek kunnen bedrijven?” Terwijl ik stelde dat dhr Vermooten achterkamertjespolitiek bedreef, door wel mij te bellen over een ernstige zaak, maar buiten beeld te willen blijven. M.a.w. de journalist mag zijn nek uitsteken, maar ik blijf buiten schot.

Albertha Postma
4 mei 2019 at 17:21
Ik stop nu. Want wat ik ook zeg u blijft mijn woorden verdraaien.

Henk van Kuijk
4 mei 2019 at 17:24
Zo, verdraaien, als ik keurig citeer??

Albertha Postma
4 mei 2019 at 10:53
Wat wel heel duidelijk is na het bekend worden van het aanstaande ontslag van de heer Gorter en Vermooten is, dat men in Den Helder achterkamertjes politiek bedrijft. Er is geen transparantie naar de burger toe. Wethouder Wouters, van Behoorlijk Bestuur maar nu optredend als wethouder van BvDH heeft de touwtjes stevig in handen. Zelfs de Ouderenpartij laat zich overrulen door deze wethouder. Want de Senioren partij laat nu het woord voeren door BvDH. Wethouder Duijnker heeft zich nu ook geschaard, of verschuilt het is maar net hoe je het bekijkt, achter deze partij. Heeft men zelf nog wel door wat er gebeurd? Of laat men zich graag manipuleren? Wat wel duidelijk is, is dat de burger, die tegen de bouw van een gemeentehuis op Willemsoord is, deze partijen straks weg wil/gaat stemmen. De burgerparticipatie en inspraak is ver te zoeken wat dit onderwerp betreft. Wethouder Wouters maakt zichzelf hierdoor niet geliefd. En wethouder Duijnker evenmin.

burger
4 mei 2019 at 12:21
Hoeveel burgers zijn tegen? Van de 50.000? 450? Ik ben burger en zeker niet tegen dus spreek voor uzelf en niet voor “de burger”

Albertha Postma
4 mei 2019 at 13:45
Lezen wat er staat is moeilijk voor u schijnbaar.

Monique_K
4 mei 2019 at 17:07
Beste burger, dat er in een paar uur tijd 450 handtekeningen gezet zijn in het Schipperscafé betekent niet dat er maar 450 mensen tegen het stadhuis op Willemsoord zijn. Op de voorpagina staat ook een poll waaraan meer dan 1.000 mensen hebben deelgenomen, bij een bevolking van pakweg 45.000 volwassenen is dat aantal groot genoeg voor een betrouwbare steekproef met een foutmarge van minder dan 3%. Oftewel, pakweg twee derde van de volwassen burgers in Den Helder willen geen stadhuis op Willemsoord, u behoort bij de 26% die het wel een goede keuze vindt!

Albertha Postma
4 mei 2019 at 17:17
Even voor de duidelijkheid een vraag. Op de voor pagina waarvan? Waar staan deze cijfers?

Monique_K
4 mei 2019 at 17:21
https://denhelderactueel.nl/

Albertha Postma
4 mei 2019 at 17:46
Sorry, maar als ik op de link klik kom ik heel ergens anders op uit. En niet op een Poll.

Judge X
4 mei 2019 at 18:52
Misschien heeft u hier iets aan (Home) 😉 :

Stadhuis op Willemsoord?
Foute keuze (67%, 770 stemmen)
Goede keuze (26%, 303 stemmen)
Maakt me niets uit (7%, 75 stemmen)
Aantal stemmers: 1.148

Monique_K
4 mei 2019 at 19:45
@ Albertha Postma, dan komt u op de voorpagina, en in het blok in het midden staat de poll, onder ‘volg of e-mail ons’ en ‘Populaire berichten’, rechts naast het blok met stadsnieuws en links naast het blok ‘U reageerde:’

Albertha Postma
4 mei 2019 at 19:20
Dank u wel Judge X. Maar dan moet er nog wel een referendum gehouden kunnen worden. Met een behoorlijke opkomst van tenminste een derde van de stemgerechtigden. Ik ben bang dat het te laat is omdat het niet meer gaat om een voorgenomen besluit maar om een genomen besluit. De enige mogelijkheid om de bouw tegen te houden is denk ik als iemand echt gegronde bezwaren heeft of als er fouten zijn gemaakt door gemeente bij het nemen van het besluit.

ED
4 mei 2019 at 19:53
Beste Monique, Statistiek is een onderschat vak. Een poll en een steekproef zijn twee totaal verschillende begrippen. Er is hier geen sprake van een steekproef. Bijna alle regels hierover binnen Statistiek, bijvoorbeeld qua bepalen doelgroep, controles en foutmarges vervallen hiermee in deze poll. Er is hier geen sprake van een valide en betrouwbaar onderzoek. Er is simpelweg te veel ruimte geweest voor sentiment. Een referendum zou meer betrouwbaar en valide zijn. Nota bene; hier ben ik net zo’n groot voorstander van als dat ik tegen het gemeentehuis ben op Willemsoord.

Monique_K
4 mei 2019 at 20:46
Nooit gehoord van een aselecte steekproef, oftewel opiniepeiling, oftewel poll? Bij een aselecte steekproef is geen sprake van een doelgroep, het zijn willekeurige mensen uit de totale populatie die hun mening geven. Daardoor is het de enige steekproef waarbij je wel kan extrapoleren naar de totale populatie ipv alleen een bepaalde doelgroep.

ED
4 mei 2019 at 21:38
Beste Monique, u zit echt fout. het is een handtekeningen actie op een forum van gekleurde mensen. Verdiep u alstublieft in de Statistiek. In een steekproef worden (volgens de Statistiek regels) willekeurige mensen gekozen en benaderd om hun mening te geven. Dat is heel wat anders als bijvoorbeeld: Vindt u dat Willem II de beker moet winnen? ‘
0 ja
0 nee
0 maakt me niets uit

Monique_K
4 mei 2019 at 22:19
Als het hier gekleurd zou zijn zou je helemaal geen tegenstemmen hebben, niet waar? Er komen hier mensen van allerlei pluimage, met diverse meningen die ook uitgesproken worden, het is geen fansite van Willem II om dan maar van uw analogie gebruik te maken.

e
4 mei 2019 at 21:46
Als er gèèn koningsdag festiviteit op Willemsoord was die dag, dan vraag ik mij af , hadden al die 450 ondertekenaars dan ook de moeite genomen om naar het schipperscafè te komen? Of namen ze dit effe snel mee . omdat ze er nu toch waren? Ik denk zelf van niet .Dus een referendum , zou een veel beter beeld geven. Maar dat is door de Burgemeester al bij voorbaat de grond in geboord bij die kudde makke schapen die zich gemeenteraad noemen. Blaten voor 1400 euro in de maand ( om met Vermooten te spreken), is makkelijk verdiend.

Bodelo
7 mei 2019 at 14:49
Koningsdag viel nota bene op een zaterdag in de mei vakantie. De bereikbaarheid van het Schipperscafe in de schaduw van het nieuw te bouwen stadhuis was geen probleem?

Henk van Kuijk
4 mei 2019 at 12:16
Een partij die zelf niet het woord voert in debatten in de raad, is niet meer capabel, en moet zichzelf opheffen. In de raad dien je je eigen kiezers te vertegenwoordigen, dat is je belofte, en daarvoor word je betaald. En niet de kiezers van een andere partij. Die andere partij hoort dat ook helemaal niet te doen. Er is ook al geen onafhankelijk bestuur en geen ledenbestand. Een niet functionerende politieke partij, dus.

e
4 mei 2019 at 18:14
Let wel op wat jullie hier allemaal schrijven, straks leest Marietje het nog en klikt ze het met naam en toenaam door naar Schuiling.

Albertha Postma
4 mei 2019 at 18:23
Och, daar heb ik niet zoveel moeite mee. Want die beste man kan zelf dit ook lezen. Want deze media is openbaar. Daar is Marietje, of hoe hij of zij ook heet niet voor nodig.

Richard
4 mei 2019 at 20:13
Als simpele ziel zie ik het zo : ik heb ( als 60+ ) gestemd op de Senoiren partij.
En nu blijkt men stem dus in principe naar Carlo Assagoiatis gegaan te zijn.
Iets wat ik absoluut niet wilde anders had ik wel direkt op hem gestemd.
Na Den Haag die me genaaid heeft met mijn pensioen nu weer genaaid in Den Helder. Lang leve de DEMOCRATIE !
En Bedenkt !

Monique_K
4 mei 2019 at 22:44
Ik heb op Behoorlijk Bestuur gestemd, oftewel Wouters. Die bleek ineens heel onbehoorlijk te zijn, die zet gewoon een andere pet op en is nu wethouder voor de ‘andere kant’. Het is gewoon in en in triest hoe de kiezer voor de derde keer op rij een oor aangenaaid wordt door partijen die na de verkiezing ineens het tegenovergestelde doen van hetgeen er in hun programma staat. Een beetje water bij de wijn is normaal, zo werkt het in een democratie, maar deze wijn is zo verdund dat je er niets van terug kan vinden in al dat water.

Henk
4 mei 2019 at 21:58
Wat ik echt jammer vind op Willemsoord is dat de twee best lopende kroegen op een b-locatie gezet zijn op Willemsoord met het terras aan de rand van een parkeerplaats achteraf, terwijl de over gesubsidieerde onnodig nieuwgebouwde schouwburg en bijbehorende horeca 1/3 vd kade aan de voorkant( a locatie) bestrijkt, iedereen zit in de schouwburg binnen!!!, sorry, ik denk, ik zeg t maar ff!
Maar goed…. het zal wel bedacht zijn door degeen die uit ironie/ sarcasme de steen “feestcafe” heeft geplaatst en misschien deze cafees liever zag gaan dan komen ivm de bejubelde stadsvernieuwing, die onze stad steen voor steen aan het……. is.

e
7 mei 2019 at 15:28
@ Bodelo , De ondertekenaars van het refendum aanvraag, waren waarschijnlijk op het terrein om Koningsdag te vieren. En hebben de gang naar het schipperscafè gelijk even meegenomen om een handtekening te zetten .. Daar om , zeg ik , dat een refendum een heel ander beeld gegeven zou hebben , dan wat er nu aan handtekeningen is opgehaald, omdat bij een referendum , de mensen persoonlijk per oproep worden uitgenodigd om te stemmen.

https://denhelderactueel.nl/2019/05/dha-deugt-niet/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Remco+Duijnker
https://robscholtemuseum.nl/remco-duijnker-aangifte-tegen-burgemeester-koen-schuiling-van-den-helder-e-a/

https://robscholtemuseum.nl/koen-schuiling-burgemeester-toespraak-tijdens-nationale-dodenherdenking-4-mei-2018/

https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/anoniem-brief-aan-koen-schuiling-en-de-fractieleiders-van-de-politieke-partijen-in-de-helderse-gemeenteraad-zomer-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-gemeente-den-helder-16-augustus-2015-maarten-hanegraaf-managementassistent-mail-aan-berts-18-augustus-2015-dick-berts-brief-aan-burgemeester-mr-k-f-schuiling-18-aug/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-de-rijksrecherche-18-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/gemeente-den-helder-ontvangstbevestiging-van-wob-verzoek-van-dick-berts-19-augustus-2015-koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-over-zijn-wob-verzoek-25-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/rijksrecherche-brief-aan-dick-berts-betreft-verzoek-tot-instellen-rijksrecherche-onderzoek-24-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-brief-aan-k-f-schuiling-22-september-2015-gemeente-den-helder-brief-aan-berts-met-ontvangstbevestiging-23-september-2015-brief-aan-berts-over-procedure-27-oktober-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-klantcontact-centrum-gemeente-den-helder-met-antwoordformulier-hoorzitting-31-oktober-2015-klantcontact-centrum-den-helder-mail-aan-dick-berts-2-november-2015/
https://robscholtemuseum.nl/koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-24-februari-2016-commissie-bezwaarschriften-gemeente-den-helder-advies-aan-schuiling-inzake-bezwaarschrift-d-a-berts-9-januari-2016/