RTL Nieuws – Koud, ver en saai? Burgemeester wil Den Helder op kaart + Gaykrant | Max de Valck – Huffnagel: “Acceptatie” + NOS – Den Helder geen lelijke stad, zegt DH + Jeugdjournaal – Echt?

Koud, ver en saai? Burgemeester wil Den Helder op de kaart zetten

Waar denk je aan bij de stad Den Helder? De marine, de veerpont naar Texel? Of vooral, dat het onbereikbaar is en het er altijd hard waait? Erg positief is het vaak niet. Dat moet veranderen, vindt burgemeester Schuiling van Den Helder. Volgens hem is er namelijk genoeg te doen.

Het klopt dat Den Helder een slecht imago heeft, maar op dit moment vindt er een enorme gebiedsontwikkeling plaats in samenwerking met de gemeente, de marine en het Marinemuseum“, zegt de voorlichter van de burgemeester tegen Editie NL.

Die ontwikkeling moet zorgen voor een positieve impuls voor Den Helder en de omgeving. “We willen graag verbouwen, groter worden en meer publiek aantrekken.”

‘Je moet mensen verleiden’

Volgens citymarketeer Frits Huffnagel moet de stad er echt alles aandoen om mensen ervan te overtuigen, dat Den Helder aantrekkelijk is om naartoe te gaan. “Het waait er altijd en het is slecht bereikbaar. Je moet mensen echt verleiden.

Volgens Huffnagel gebeurt dat nu nog te weinig, maar is de opknapbeurt een goede stap. “Het is wel belangrijk, dat de ontwikkeling af is, voordat je de stad gaat promoten. Anders komen er mensen, terwijl er nog niks te beleven valt.

‘Maastricht ligt ook niet in de buurt’

Volgens de voorlichter van de burgemeester zijn er nu al mooie dingen te doen. “We hebben een prachtig strand, Fort Kijkduin, Willemsoord, de Stelling van Den Helder en een botanische tuin. Er is genoeg te beleven.

Kan de ligging, na de gebiedsontwikkeling, nog een probleem zijn? Volgens Huffnagel gaat het om het imago. “Maastricht ligt ook niet in de buurt, maar mensen gaan er wel naartoe. Er is ruimte om Den Helder een plek voor toeristen te maken.

RTL, Editie NL, 29 mei 2019 11:21 Aangepast: 29 mei 2019 13:41

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/4728541/koud-ver-en-saai-burgemeester-wil-den-helder-op-de-kaart-zetten

Frits Huffnagel: “Volstrekte acceptatie homoseksualiteit zal ik niet meer meemaken”

Frits Huffnagel, voorzitter stichting Amsterdam Gay Pride (foto Gaykrant

Frits Huffnagel, voorzitter stichting Amsterdam Gay Pride (foto Gaykrant)

Dat we in een maatschappij leven, waar heteroseksualiteit de maatstaf is, is volgens Frits Huffnagel (49) geen groot probleem. De LHBTI gemeenschap is nu eenmaal een minderheid. Zolang we maar accepteren, dat die minderheid er is en we over genoeg begrip en kennis beschikken. “Gaykrant kan hier een geschikte rol in spelen.

Het begrip tolerantie komt vaak voor als Frits het heeft over homoseksualiteit in onze huidige samenleving, maar van volledige acceptatie is nog zeker geen sprake. “We zijn een tolerant land en Amsterdam is een tolerante stad. Dat is een stap in de goede richting. Maar het heeft daarentegen ook een negatieve lading: je mag er wel zijn, maar ik moet er niet te veel last van hebben. Daar ben ik niet zo van. Ik hoef namelijk niet getolereerd te worden. Immers, ik ben er al. Wij zijn er al.” De echte stap is volgens Huffnagel, dat het gaat om acceptatie, wat niet bij wet kan worden geregeld, dat moet in de samenleving zitten. “Zolang wij het nog steeds hebben over het uit de kast komen zijn we er niet. We bevinden ons nu in een soort tolerante tussenfase richting acceptatie.”

Acceptatie wordt over het geheel gezien wel steeds beter. Ik denk, dat er steeds meer ouders zijn, die rekening houden, dat de seksuele geaardheid van hun kind niet automatisch hetero is. Tegelijkertijd zien we bepaalde delen van de samenleving, veelal met geloof te maken, die nog er steeds hele grote moeite mee hebben. Je ziet natuurlijk ook, dat sommigen binnen die kringen daar invulling aan geven door homo’s het liefst een klap op hun bek te geven. Geloof kan in die zin van negatieve invloed zijn op die acceptatie.“, aldus Huffnagel. Uiteraard kijkt niet iedereen binnen gelovige kringen met een kritische blik naar homoseksualiteit en zijn er juist vele niet gelovigen, die het, vaak vanwege weinig kennis en besef, niet accepteren. “De mens vreest het meest onder het lijden, dat hij vreest. Dus onbekend maakt onbemind.

Gay capital

We kunnen wel stellen, dat Amsterdam door velen niet meer wordt gezien als dé gay capital van de wereld. Maar Frits gelooft stellig, dat we dit ook niet meer moeten willen. “Wij liepen hier toen in voorop, omdat de rest van de wereld zo achterliep, maar dat is nu ook niet meer zo. Berlijn is ook een gay capital, net als Barcelona en San Francisco. Ik heb liever, dat elke stad in de wereld gay friendly wordt, dan het streven, dat Amsterdam weer dé nummer 1 is.” Ook de door de LHBTI gemeenschap befaamde Reguliersdwarsstraat is niet meer, zoals het is geweest. De felroze kleur, dat de straat had, is vervaagd. Dit komt volgens Frits mede door de komst van het internet. “Ik kom uit de tijd, dat we naar een homokroeg gingen om mensen te ontmoeten, nu hebben we programma’s als Tinder en Grindr. Het heeft grote voordelen, want het maakt het vinden van gelijken een stuk makkelijker. Veel jongeren staan liever in een club te dansen met hun vrienden, dan dat ze naar een gaybar gaan. Dit maakt het voor een homokroeg minder gezellig als er geen nieuwe aanwas is. Toch zal er altijd wel behoefte aan blijven, dus helemaal verdwijnen gaat, denk ik, nooit gebeuren.”

Sinds 2014 is Frits voorzitter van Stichting Amsterdam Gay Pride, waar hij zich inzet om de acceptatie te behalen. Elke centimeter dichterbij is winst. “Ik denk niet, dat ik bij leven ga meemaken, dat homoseksualiteit volstrekt geaccepteerd is. Maar als ik op een begeven moment tussen zes planken lig, hoop ik wel, dat ze zeggen: hij heeft zijn bijdrage eraan geleverd.” Niet alleen als voorzitter van de Pride, ook als wethouder zette hij zich altijd in voor de roze agenda. Elk jaar tijdens de Pride wordt de discussie weer aangewakkerd in hoeverre het evenement nodig is. “Veel mensen zijn van mening, dat als je wilt, dat homoseksualiteit geaccepteerd wordt, je geen aparte evenementen moet organiseren. Dat is een denkfout. Binnen de massa moet je laten zien, dat je er bent. Een op de zes mensen is homoseksueel, dat is een minderheid. Als je als minderheid op wilt gaan in de massa, dan ben je er dus niet meer. Altijd heb je wel mensen, die zeggen: waarom moeten die homo’s altijd zo opvallen? Volgens mij valt dat allemaal wel mee, maar ze lopen niet mee met de meerderheid.

Minderheid

Gaykrant kan nu vooral antwoorden geven aan jongeren, die vragen hebben en in verwarring zijn.”, aldus Frits. “De maatstaf is natuurlijk altijd hetero, dat is helemaal niet erg, want dat is ook de overgrote meerderheid. Het zou dan ook een beetje raar zijn, als dat niet zo is. Maar dan is het juist zaak, als je tot de minderheid behoort, dat je met je vragen ergens terecht kan. Dat je rolmodellen hebt en je geassocieerd voelt.

Als het gaat om wetgeving, heeft de overheid volgens Frits niet meer zo’n grote rol in het streven naar het einddoel. Waar ze wel degelijk een rol in kunnen spelen is daar waar er sprake is van discriminatie en geweld. Volgens Frits moet er zware bestraffing plaatsvinden bij geweld op basis van seksuele discriminatie. “Daar zijn we al een eind mee. Kijk naar het feit, dat we Roze in Blauw hebben als het gaat om politie. Er staat iemand voor je klaar als je geweld is overkomen en je vol zit met emoties, omdat je bent aangevallen, omdat je bent wie je bent en voelt wat je voelt. Dat vind ik een groot goed.” Qua onderwijs kan er daarentegen nog een stuk meer gebeuren. Daarom schreef Huffnagel onlangs in het verkiezingsprogramma voor de VVD in Den Haag, dat LHBTI een vast onderwerp moet worden op scholen. “Er is meer dan alleen maar Jip & Janneke. Juist daar waar kinderen opgroeien in een gezin met een cultuur, waar homoseksualiteit niet bespreekbaar is en wordt verworpen. Juist dan is het van belang, dat het op school wordt uitgelegd. Maak mensen er zo jong mogelijk mee bekend.

Gaykrant, 20 oktober 2017

http://www.degaykrant.nl/2017/10/20/frits-huffnagel-volstrekte-acceptatie-homoseksualiteit-zal-ik-niet-meer-meemaken/

Den Helder is geen lelijke stad, zegt Den Helder

23:00 – 00:00 uur

Presentator: Wilfried de Jong

Duur: 11:43

De burgemeester van Den Helder wil af van het negatieve imago van zijn stad. Bestaat dat imago en is dat terecht? We vragen het stedenbouwkundige Edzo Bindels en Den Helder fan Felix Rottenberg.

NOS | Met het Oog Op Morgen, dinsdag 28 mei 2019, 23:03 uur

https://www.nporadio1.nl/nos-met-het-oog-op-morgen/onderwerpen/502652-den-helder-is-geen-lelijke-stad-zegt-den-helder

Is Den Helder echt saai en lelijk?

Woensdag, 18:35

De burgemeester van Den Helder is helemaal klaar met het negatieve beeld over zijn stad. Den Helder zou volgens sommigen grijs, troosteloos en lelijk zijn. De burgemeester presenteerde daarom nieuwe bouwplannen.

Verslaggever Bart ging naar Den Helder om met kinderen over hun stad te praten. Vinden zij de stad ook saai en lelijk, of is er genoeg te beleven? Je ziet het in de video.

NOS Jeugdjournaal, woensdag, 27 mei 2019, 18:35

https://jeugdjournaal.nl/artikel/2286865-is-den-helder-echt-saai-en-lelijk.html

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frits+Huffnagel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wilfried+de+Jong
https://robscholtemuseum.nl/?s=Edzo+Bindels
https://robscholtemuseum.nl/?s=Felix+Rottenberg

https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/anoniem-brief-aan-koen-schuiling-en-de-fractieleiders-van-de-politieke-partijen-in-de-helderse-gemeenteraad-zomer-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-gemeente-den-helder-16-augustus-2015-maarten-hanegraaf-managementassistent-mail-aan-berts-18-augustus-2015-dick-berts-brief-aan-burgemeester-mr-k-f-schuiling-18-aug/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-de-rijksrecherche-18-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/gemeente-den-helder-ontvangstbevestiging-van-wob-verzoek-van-dick-berts-19-augustus-2015-koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-over-zijn-wob-verzoek-25-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/rijksrecherche-brief-aan-dick-berts-betreft-verzoek-tot-instellen-rijksrecherche-onderzoek-24-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-brief-aan-k-f-schuiling-22-september-2015-gemeente-den-helder-brief-aan-berts-met-ontvangstbevestiging-23-september-2015-brief-aan-berts-over-procedure-27-oktober-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-klantcontact-centrum-gemeente-den-helder-met-antwoordformulier-hoorzitting-31-oktober-2015-klantcontact-centrum-den-helder-mail-aan-dick-berts-2-november-2015/
https://robscholtemuseum.nl/koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-24-februari-2016-commissie-bezwaarschriften-gemeente-den-helder-advies-aan-schuiling-inzake-bezwaarschrift-d-a-berts-9-januari-2016/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image