Henk Mosk | D66 Den Helder – In reactie

De prima analyse van de redactie (https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-hedzer-faber-hoe-houd-je-coalitiekikkers-in-kruiwagen-met-dossier-helderse-stadhuis-gemeenteraadsfracties-betalen-duizenden-euros-terug/) verdient wel enige aanvulling. Naast de genoemde argumenten is het ook on-Helders rustig, omdat de plaatselijke partijen geen ’vijand’ in het college meer hebben om goedkoop op af te geven.

Vooral Beter voor Den Helder (Assorgia) bestreed het vorige college met uitspraken ver beneden de gordel. Burgemeester Schuiling moest het daarbij met name ontgelden. Nu men met Schuiling in het college zit, is dat vanzelfsprekend veranderd.

Assorgia richt zijn pijlen nu op anderen. Bijvoorbeeld op Frans Klut van D66, omdat die handtekeningen verzamelt tegen de komst van het nieuwe stadhuis in gebouwen 66 en 72 op Willemsoord.

De verhoudingen met ’verbonden partijen’ zijn ook volkomen anders komen te liggen voor Beter voor Den Helder. Woningstichting heeft een decennium volgehouden, dat alleen twee miljoen euro voor het overnemen van het stadhuis op de Bijlweg zou worden betaald als er een nieuw stadhuis in het stadshart zou komen.

Plotseling rekent Woningstichting nu ook Willemsoord tot het stadshart. Heeft dat wellicht te maken met de toestemming van het college om op de beoogde plek voor het stadhuis in het stadshart, nu Woninstichting het ’Foodstation’ te laten bouwen?

En hoort men nog kritische geluiden van Beter voor Den Helder over Woningstichting (waar het verkiezingsprogramma van BvDH mee vol staat)? Hetzelfde geldt voor Zeestad. Alle venijnige opmerkingen over Zeestad zijn inmiddels verstomd, nu de plaatselijke partijen Zeestad opdracht hebben gegeven om de verbouw van gebouwen 66 en 72 in handen te geven van Zeestad. En hoort men nog kritische geluiden over ondernemer Tuin en zijn rol voor wat betreft het postkantoor en het museum van Rob Scholte?

Natuurlijk niet, want de relatie tussen de initiatiefnemers van het fraaie Horecaplein in gebouw 51, met onder meer een pizzeria, en ondernemer Tuin is duidelijk.

Met de serene rust is tegelijkertijd de verwevenheid van de coalitiepartijen met de verbonden partijen Willemsoord en Zeestad, Woningstichting en sommige ondernemers in Den Helder fors toegenomen.

Helderse Courant,, 27 juli 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henk+Mos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carlo+Assorgia
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robbert+Waltmann
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Jan+Tuin

2 Comments

  1. kritische raadsleden wethouder maken, de mond snoeren, daardoor kan de rest onder de duim gehouden worden, het barst hier in den helder van de vriendjespolitiek.
    Als je een goede politiek wil bedrijven houd je dan aan je verkiezingsprogramma.
    Er zullen veel heldenaren nog wel meer weten, lees het artikel dat Huib Broeke schreef.

  2. Loes Vermeer-lagerveld juli 29, 2019 op 2:53 pm

    Ben het helemaal met Henk Mosk en in dit geval ook eens met Huib Broeke. Ook ik ben zeer teleurgesteld in de houding van de voormalige raadsleden Wouters en Biersteker en trouwens ook met Beter voor Den Helder en de Seniorenpartij. . Het verloochenen van eerdere principes is zo stuitend dat er gewoon sprake is van een zeer ernstige vertrouwensbreuk welke uiteindelijk zal leiden tot de politieke val van deze mensen en hun partijen….. Het heeft alleen wat tijd nodig…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image