Hedzer Faber – Burgemeester Koen Schuiling verruilt Den Helder voor Groningen + NH Nieuws – Schuiling verlaat Den Helder + Ronald Boutkan – Burgemeester vertrekt + Politieke reacties

Burgemeester Koen Schuiling verruilt Den Helder voor Groningen

Den Helder – Burgemeester Koen Schuiling (VVD) vertrekt vrijwel zeker uit Den Helder. De gemeenteraad van Groningen heeft hem maandagavond voorgedragen als de opvolger van waarnemend burgemeester Peter den Oudsten aldaar.

De vertrouwenscommissie noemt Schuiling iemand ’met ontzettend veel bestuurlijke ervaring, ook op gebied van openbare orde en veiligheid, en een echte verbinder’. Er hadden dertien mensen gesolliciteerd naar de baan.

De 60 jarige Schuiling werd vooraf in de regionale pers in Groningen al genoemd als kanshebber voor deze positie, en dat is ook niet vreemd. Schuiling was voor zijn benoeming in Den Helder in 2010 al wethouder in Groningen (1998-2006). Ook was hij fractievoorzitter voor de VVD in die stad. Sinds 1 januari 2017 is hij bovendien voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool Groningen. Het geld, dat hij ontving voor die functie, stond hij af aan de gemeente Den Helder.

In zijn negen jaar in Den Helder is Koen Schuiling als burgemeester zowel bejubeld als verguisd. Dat hij zo lang burgemeester is geweest in een politiek zo roerige stad als Den Helder – sinds 1994 is er niet een burgemeester, die langer dan een termijn bleef – is al een prestatie op zich. Als hij de twee volle termijnen had volgemaakt, zou hij de eerste zijn geweest sinds burgemeester Rehorst in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw.

Namens de vertrouwenscommissie zei Edwin Krijns (CDA) destijds, dat het bijzonder is, dat een burgemeester in Den Helder een tweede termijn haalt en ook een tweede termijn wil. Schuiling zelf noemde Den Helder bij die gelegenheid een fascinerende stad, waar ook veel positivisme heerst. Hij noemde het een voorrecht om van zo’n stad burgemeester te zijn.

Toch heeft hij in die negen jaar niet louter de wind in de zeilen gehad. Bij zijn aantreden in 2010 was de politieke discussie over een nieuw stadhuis weer in alle hevigheid losgebarsten. Schuiling zette zich met het toenmalige college in voor een nieuw stadhuis. Dat hebben veel tegenstanders hem nooit kunnen vergeven.

Ook in enkele handhavingskwesties – met de ontruiming van het Rob Scholte Museum in 2018 als het meest ingrijpend en in het oog springend – maakte hij zich niet populair onder een deel van de bevolking. De andere kant loopt juist met hem weg. Fans van Koen Schuiling roemen, dat hij recht door zee is, besluitvaardig, welbespraakt en ‘boven alles een vriendelijke en eerlijke man’.

Schuiling zelf heeft nog niet gereageerd op zijn aanstaande benoeming en ook over zijn opvolging in Den Helder is eerst nog niets bekend.

Helderse Courant, 17 juni 2019, 21:04

Reacties:

Eddie Mallekoote
Dan heeft Groningen een probleem erbij. En zijn de burgers van Den Helder eindelijk verlost van deze schandpaal.

Ed Schotman
Wens de Burgemeester alles toe wat hij mij eventueel ook zal toewensen en het is mij duidelijk dat hij nog in lengte van jaren in herinnering zal blijven bij velen in ‘mijn’ Jutter Stad Den Helder.

Ruud Van de Kerkhof
H van Dongen zal z’n vriend wel gaan missen

Jan Bruin
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1873867495/vvd-er-nieuwe-burgemeester-in-pvd-a-bolwerk-groningen
Goed nieuws voor Den Helder en sterkte gewenst Groningen.
Gelukkig is men in Groningen al bekend met het karakter van deze VVD’er. (Voor wie nog niet bekend is, zie https://www.anderetijden.nl/aflevering/731/De-val-van-een-Groningse-burgemeester)
De nieuwe telefoonlijn van de VVD zal vast vaak gebeld gaan worden. Alle aangiften tegen deze fantastische ‘burgemeester’ zijn immers niet voor niets door het ‘onafhankelijke’ en ‘onpartijdige’ Openbaar Ministerie geseponeerd😜
Nieuwsuur
De Telegraaf
NRC-Handelsblad
NH Nieuws
Den Helder Actueel
Noordhollands Dagblad

Ruud Van de Kerkhof
Wat Carlo Asorgia niet voor elkaar kreeg met zijn grote mond .
Ik zorg wel even dat de burgemeester kan vertrekken .
Dat krijgt Groningen wel voor elkaar dus Carlo stuur ze een wagon lading pizza,s als dank zou ik zeggen .

Patty Schmidt
Dit is een burgemeester die bepaald niet boven de partijen staat. Op mijn ‘persoonlijk en vertrouwelijk’ berichte brief heeft hij niet gereageerd. Sterker nog: ik heb niet eens een bevestiging van ontvangst gekregen. Mij was geadviseerd zo’n brief te schrijven omdat de man zo open en toegankelijk zou zijn. Wel klaar alleen wanneer het hem uitkomt. Ik wens Groningen veel succes met hem.

Henk van Kuijk
Er moet een ander beleid komen: een burgemeester en college die luisteren naar de burger

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190617_82939296/burgemeester-koen-schuiling-verruilt-den-helder-voor-groningen

Koen Schuiling verlaat Den Helder en wordt burgemeester van Groningen

Den Helder – Koen Schuiling (VVD) gaat Den Helder verlaten en wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Groningen. Dat heeft de Groningse gemeenteraad vanavond bekendgemaakt.

Dat meldt mediapartner LOS Den Helder.

Schuiling (60) is de aanbevolen kandidaat en daarmee de beoogd opvolger van waarnemend burgemeester Peter den Oudsten. Den Oudsten is sinds 1 januari waarnemend burgemeester en heeft eerder aangegeven uiterlijk deze zomer te stoppen, zodra zijn opvolger bekend is.

Veel kanshebbers

De gemeente Groningen telt sinds 1 januari van dit jaar ruim 231.000 inwoners. Begin vorige maand werd al duidelijk, dat Schuiling kandidaat was, maar velen gaven hem geen schijn van kans. Andere namen, die genoemd werden waren Alexander Pechtold, Sharon Dijksma en Wilma Mansveld. Schuiling was eerder ook al VVD fractievoorzitter en wethouder in Groningen.

Hoe de stemming is verlopen, is niet bekendgemaakt. Schuilings benoeming moet nog bekrachtigd worden door de ministerraad. Dat is doorgaans slechts een formaliteit. Over zijn opvolging in Den Helder is nog niets bekend.

NH Nieuws, 17 juni 2019, 21:39

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/247818/koen-schuiling-verlaat-den-helder-en-wordt-burgemeester-van-groningen

Burgemeester Schuiling vertrekt naar Groningen

Den Helder – Koen Schuiling gaat Den Helder verlaten. Hij wordt de nieuwe burgemeester van de stad Groningen. De gemeenteraad van Groningen heeft dit maandagavond bekendgemaakt.

Schuiling is de aanbevolen kandidaat en daarmee de beoogd opvolger van waarnemend burgemeester Peter den Oudsten. Als de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken de aanbeveling overneemt, wat vrijwel altijd gebeurd, maakt de burgemeester van Den Helder spoedig de overstap. Den Oudsten is sinds 1 januari waarnemend burgemeester en heeft eerder aangegeven uiterlijk deze zomer te stoppen, zodra zijn opvolger bekend is.

De gemeente Groningen telt sinds 1 januari van dit jaar ruim 231.000 inwoners. Begin vorige maand werd al duidelijk, dat Schuiling kandidaat was, maar velen gaven hem geen schijn van kans. Andere namen, die genoemd werden waren namelijk Alexander Pechtold, Sharon Dijksma en Wilma Mansveld. Schuiling was eerder ook al VVD fractievoorzitter en wethouder in Groningen.

Den Helder Actueel, 17 juni 2019 – 21:04

Reacties:

Dick Berts
17 juni 2019 at 21:09
17 juni is verder bevrijdingsdag voor Den Helder!!

Monique_K
17 juni 2019 at 21:17
Eerst zien dan geloven, maar liever vandaag dan morgen .. wat zeg ik, liever gisteren dan vandaag.

RB
17 juni 2019 at 21:36
de vlag gaat morgen meteen uit!!!!!!!!!

Joost
17 juni 2019 at 21:38
Ik zal hem niet missen. Maar om hem alle ellende toe te rekenen gaat te ver. Tijd voor een FvD burgemeester.

b
18 juni 2019 at 12:44
Die gasten hebben ook een ander verleden he:).

Dirk
17 juni 2019 at 21:41
Ik was er al bang voor; zo’n groot bestuurstalent houd je niet lang vast in een stad als Den Helder

Rasjutter
17 juni 2019 at 21:41
Wat krijgen we terug?

RB
17 juni 2019 at 21:43
het kan alleen maar verbeteren….

Dick Berts
17 juni 2019 at 21:44
Sorry, kan niet meer fatsoenlijk reageren, teveel champagne op.

RB
17 juni 2019 at 21:46
Proost Dick

Dick Berts
17 juni 2019 at 21:47
Drank je RB!

b
18 juni 2019 at 12:46
Drank maakt meer stuk dan je lief is :(

Andrea
17 juni 2019 at 21:50
Medeburgers van Den Helder gefeliciteerd!!!
Zijn ze in de gemeenteraad van Groningen nog dommer dan de gemeenteraad van Den Helder?
Even Koen Schuiling opzoeken op Google en je krabt wel 3x achter je oren..
Alleen nu nog even de huidige burgemeester op non-actief zetten. Immers is hij al maanden bezig met zijn vertrek, en heeft hij totaal geen binding meer met onze gemeente. Vanaf nu af aan zal hij onze gemeente allen nog maar meer schade brengen. Dus weg met hem, en nooit meer binnen onze grenzen van de gemeente toelaten.

Dick Berts
17 juni 2019 at 21:52
Je vergeet de politieke vluchtelingen in Hollands Kroon te feliciteren!

Andrea
17 juni 2019 at 21:53
Ook u van harte! u kunt weer veilig terugkeren

Dick Berts
17 juni 2019 at 22:04
Ik wacht het nog even af Andrea, iedere vertrekkende burgemeester van Den Helder wordt al jaren opgevolgd door iemand die nog twee keer zo slecht is. Twee keer zo slecht als Schuiling? Nou dan kom je zo ongeveer bij Dracula zelf uit….

Jammer dat Schuiling vertrekt
17 juni 2019 at 23:03
Of bij Dick Berts

Dick Berts
17 juni 2019 at 21:56
Heb je al zes keer onder je eettafel moeten schuilen voor een aardbeving, krijg je Schuiling als burgemeester (sorry ik drink zelden alcohol),

Sjaak
17 juni 2019 at 21:57
Er bestaat dus een nog stommere raad dan die van Den Helder. De Koen uitzwaaidag moet maar een reguliere feestdag worden.

Richard
17 juni 2019 at 21:58
Bedankt; Groningen met dit goede nieuws voor de burgers van Den Helder. Nu nog een burgemeester die orde op zakken stelt in Den Helder. Laat ik zeggen te beginnen met Zeestad bv

Henk van Kuijk
17 juni 2019 at 22:01
Nu begrijp ik wel waarom de burgemeester mijn brief over de aangifte in de doofpot hield. En toen ik die stukken vorige week stuurde naar Den Helder Actueel vonden ze het geen nieuws. Op de man spelen om het stadhuis door te drukken, samen met mevrouw List, dat is geen nieuws. Droevige journalistiek. Maar Den Helder én Rob Scholte, gefeliciteerd, misschien komt er nu eindelijk een beleid dat luistert naar de burger.

RB
17 juni 2019 at 22:09
zal wel niet want de pizzakoerier zit nog op het pluche

Judge X
17 juni 2019 at 22:06
Met 231.000 inwoners, is het budget om rechtszaken te voeren ook wat ruimer ….

Bombom de Geweldige
17 juni 2019 at 22:15
Zijn er überhaupt wel burgemeesterskandidaten voor Den Helder te vinden?

Dick Berts
17 juni 2019 at 22:19
Waarom denk je dat ze de grenzen wagenwijd open houden?

RB
17 juni 2019 at 22:22
allemaal vriendjes politiek, de volgende VVD muppet zal al wel klaarstaan

’t Kraaiennest
17 juni 2019 at 22:19
“Er gaat niets boven Groningen”, daar zullen ze achter komen!

Richard
17 juni 2019 at 22:22
Ik weet wel een aantal kandidaten , ze spreken hier altijd namens de meerderheid en met veel kennis van zaken.Grijp je kans zou ik zeggen.

Dick Berts
17 juni 2019 at 22:29
Waar blijft de counter? Waarom roeren de ‘vrienden’ van Schuiling zich nu niet?? Of steunen die alleen de macht en niet Koen Schuiling?

Ad
18 juni 2019 at 12:51
die zitten op de stoep van t oude postkantoor een stuk koude “pizza” naar binnen te werken.

Marinus Vermooten
17 juni 2019 at 22:32
Sinds Jan in ’t Velt (1825-1850) kunnen we dus binnenkort de 21 ste burgemeester in Den Helder verwelkomen.. Over de rol en betekenis van Koen Schuiling als burgemeester van Den Helder zal ik me, in tegenstelling tot voorgaande schrijvers, niet inlaten. Wens dhr. Schuiling in Groningen veel wijsheid, geluk en gezondheid toe,

SK
17 juni 2019 at 22:39
Allemachtig … hou toch eens op met die ouwe koeien! … waar mag ik de geraniums naartoe sturen?

RB
17 juni 2019 at 22:42
ik wens Schuiling het zelfde als hij ons wenst en dat is vast niet wat u net meld….

lezer
17 juni 2019 at 22:34
“Schuiling is een echte verbinder” http://www.nos.nl/artikel/2289467-koen-schuiling-vvd-nieuwe-burgemeester-groningen.html Wat een leugen! Vertel dat maar aan bijvoorbeeld de 13 vrijwilligers van t wijkhuis die zijn opgestapt omdat deze nep burgervader niet de moeite nam om in gesprek te gaan na problemen daar. Hij heeft Rob Scholte en zijn gezin gewetenloos op straat gegooid en het pand in de armen gedreven van het geld. Hij heeft daarnaast het stadscentrum totaal laten vernielen en zonder enige spijt en uitleg wil hij vertrekken. Ik ga daar mensen inlichten en waarschuwen over deze man. Groningen verdient wel beter!

Ad
18 juni 2019 at 12:54
tsja… die schuiling heeft een boel verkloot zeg maar.
maar die scholte-actie was wel een goede zet van hem.
die kan ik de prijzenkast wat mij betreft.

SK
17 juni 2019 at 22:36
Lang leve VRIJHEID! (hier gaat de vlag uit)

Roan
17 juni 2019 at 22:50
zie hier : de azijnpissers, die pissen nu suikerwater

eschotman
17 juni 2019 at 22:57
Wens de Burgemeester Schuiling alles toe wat hij mij eventueel ook zou toewensen en het is mij duidelijk dat hij nog in lengte van jaren in herinnering blijft bij velen in Den Helder en op dit forum.

Piet
17 juni 2019 at 23:28
Kunnen we zijn vertrek vieren in de Bierbron

Cees
17 juni 2019 at 23:31
Tot in lengte van dagen Ed? Ik ben blij dat ik van de nachtmerrie Schuiling verlost ben. Kan de raad morgen niet op reces tot oktober?

qrap88
18 juni 2019 at 00:47
YESSSSSSSSSSS EINDELIJK GOED NIEUWS !!!

Andrea
18 juni 2019 at 02:14
Ik mis opeens meerdere reacties. Oa die van Henk van Kuik en de reacties daarop?
Hij gaf een hard oordeel, maar wel binnen de regels naar mijn mening.
Censuur of technische storing?
Mooie van dit Forum is toch dat je duidelijk je mening mag geven, zolang je binnen de spelregels blijft.

Eus
18 juni 2019 at 07:51
En alles gaat gewoon door. Veel geluk en wijsheid in Groningen!

jammer dat hij gaat
18 juni 2019 at 08:23
Hier dan het andere berichtje. Ik ken Koen Schuiling nu enige tijd, nee niet als vriendje of partijgenoot, maar als gesprekspartner in bestuurlijke vernieuwing. Anders dan de meeste mensen die hier reageren ben ik er van overtuigd dat Groningen in hem een goede burgemeester krijgt die op de achtergrond opereert en daar veel goeds doet, Ja ook in Den Helder heeft hij meer goeds gedaan dan men zich denkt te herinneren. Zo stond hij open voor verandering, was met argumenten te overtuigen ook door de “gewone” burger en stond Den Helder voor hem altijd bovenaan. Ik denk dat meer dan 90% van Den Helder hem zal missen, die andere 10% wens ik veel succes met de nieuwe burgemeester. Ik hoop dat zijn opvolger nu eens een eerlijke kans krijgt, een kans die Koen Schuiling niet kreeg. Hopelijk gaat het veranderen en krijgen we de eerste na-oorlogse burgemeester die niet na 3 maanden door een deel van de inwoners uitgekotst wordt.

Judge X
18 juni 2019 at 08:47
Het klinkt als een Vos aan het ontbijt ….

RB
18 juni 2019 at 08:56
totaal oneens, Schuiling was er niet voor de burgers, alleen voor Schuiling zelf, heeft maar mooi 9 jaar de zakken mogen vullen…..

Hakatje
18 juni 2019 at 09:07
Ik hoop met je mee. En ik wens dhr Schuiling alle goeds en veel succes toe in Groningen.
(En nee, ik ken de beste man niet persoonlijk). Ik kijk kennelijk door een andere bril dan veel reageerders hier want ik zie dat er veel goed gaat in Den Helder. Al is dat natuurlijk niet enkel de burgemeester aan te rekenen, net zomin als de zaken die verbetering behoeven.)

b
18 juni 2019 at 12:54
Een eerlijke kans, dat kun je op je buik schrijven de hyena’s staan al klaar.

Richard
18 juni 2019 at 09:40
Dhr Schuiling heeft zeker fouten gemaakt ,maar ook veel goede dingen voor elkaar gekregen.Helaas wordt men altijd afgerekend en herinnerd aan wat er verkeerd ging.En we moeten maar afwachten wat we er voor in de plaats gaan krijgen.Dus ik wacht nog even met mijn vlag.

RB
18 juni 2019 at 09:58
noem de goede dingen eens dan?

Andrea
18 juni 2019 at 10:26
Dat kan Richard niet, zoals niemand dat kan….
Hij doet nu pas, na 9 jaar wat goed, en dat is weggaan.
Misschien dat de politiek dan ook weer bij zinnen komt en gaat doen wat ze hebben beloofd.

kytoma
18 juni 2019 at 21:00
ach ach wat ging dat goed in zake Johanna krul. ach wat ging dat goed met het postkantoor.

Ferry
18 juni 2019 at 10:37
IK vraag aan Scholte 10% van de schade vergoeding die hij krijgt,te besteden voor een ontwerp monument:KOEN SCHUILING.
Titel:De grootste monoloog die Nederland ooit heeft voort gebracht.
De straatveger voor het gratis schoonhouden,moet toch wel kunnen voor de ontvangen schadevergoeding.
Tuin het ontwerp gratis realiseren,compensatie zakken vullen.
Woningstichting grond schenken incl park er omheen,kan ook makkelijk wegens zakken vullen.
Zeestad,tsja die kan ook bijdragen,HEF JEZELF OP,RICHT JEZELF WEER OP ALS,,STICHTING,,
SCHUILING je walgelijke periode van bestuur,en de financiële negatieve feiten hiervan zullen helaas nog lang deze stad teisteren.
Het meest irritant is: dat jij dank zij de immuniteit er geen schade van ondervind.
Je zult ook de verantwoording van je volledige mis management niet op je nemen,dat toont je karakter.

Andrea
18 juni 2019 at 10:53
10% van de schadevergoeding? Dat wordt dan wel een erg duur beeld. Vind 1% wel genoeg van laten we zeggen € 8.000.000,- dat is dan nl nog € 80.000, -. Daar moet toch wel een beeld voor te maken zijn. Wil wel dat het beeld piekpijp vast houdt, waar we het geld in kunnen stoppen dat Koen Schuiling op persoonlijke titel aan onze stad moet terugbetalen.
Want er komt niet alleen door Koen Schuiling een claim van Scholte, maar denk dat de beerput de komende maanden wel zal opengaan. Dan zien we echt welke schade deze man aan onze stad heeft aangebracht.

Ferry
18 juni 2019 at 11:40
voor het ontwerp Andrea,Tuin realiseert het gratis.

Roan
18 juni 2019 at 10:49
Laten we een inzameling houden.Van de opbrengst ( ongetwijfeld in de miljoenen )laten we Rob Scholte een mooi stambeeld van dhr Schuiling maken.
Plaats : op de dijk of voor het station.Maar dat bepalen we dmv een referendum.

Ad
18 juni 2019 at 13:00
miljoenen ??? hahahaha
als je een euro kreeg voor iedere “betoger” die daaagen voor het postkantoor heeft staan protesteren toen ze die profiteur eindelijk op z’n plek zette, dan had je nu… ff rekenen.. precies NUL euro gehad.
stop toch eens met dat trieste kereltje overal bij te halen.

Ferry
18 juni 2019 at 20:25
Wat is er dan zo triest aan dat kereltje Ad??

Peter
18 juni 2019 at 11:59
Heb het in het verleden steeds geroepen. Koen wil Burgemeester van Groningen worden of voorzitter FC Groningen. Het is het eerste geworden. Hij wilde een prachtige CV in Den Helder hiervoor opbouwen over de rug van de inwoners. Hij gaat en Den Helder blijft zitten met de komende recht zaken en tal van niet opgeloste zaken die onder het bewind van Koen zijn ontstaan. En inderdaad, de Groningse Gemeenteraad is nog dommer dan de Helderse door hem aan te stellen. Ze zijn daar vergeten dat hij aldaar ook mensen een pootje heeft gelicht. Wellicht is door de aardbevingen het archief in een breuklijn gevallen.

Zwaan
18 juni 2019 at 12:37
Waarom zijn er reacties weggehaald?

HZdwg
18 juni 2019 at 14:33
Groningen: land van scheuren en Schuiling.

Dutch
19 juni 2019 at 08:15
hahaha….goeie!

Jan Dop
18 juni 2019 at 14:39
Ik vind het een schande en ongepast om op deze wijze over Koen Schuiling te schrijven. Op basis van veel onzin en onwaarheden wordt hier een walgelijk beeld van hem neergezet terwijl hij 9 jaar lang zijn uiterste best gedaan heeft voor onze stad. Een geweldige benoeming waarbij ik hem al het goede, veel gezondheid en succes wens onder dankzegging voor alles wat hij voor Den Helder gedaan heeft.

Judge X
18 juni 2019 at 15:11
Dat heet “democratie binnen de gestelde spelregels” en daar mag ook Jan Dop – vertegenwoordiger van z’n eigen waarheid – van vinden wat hij wil …. 😉

Richard
18 juni 2019 at 15:12
Gelukkig zijn de meeste vaste “reaguurders” hier bij DHA niet representatief voor het merendeel van de Helderse Bewoners.
( helaas denken ze zelf van wel )

RB
18 juni 2019 at 15:14
hoe komt u aan deze statistieken?
link?

Judge X
18 juni 2019 at 15:23
U bent zelf ook een vaste reaguurder, meestal representatief voorzien van bier en popcorn.

James Meijer
18 juni 2019 at 15:14
Ik had het niet beter kunnen verwoorden, helemaal mee eens!

HZdwg
18 juni 2019 at 15:49
Nog grotere schande: de man heeft een paar dingen uitgehaald die voor mij vallen onder de categorie “vuile streken”. Overigens zijn die de gemeenteraad ook kwalijk te nemen.

Jan Roelofsen
18 juni 2019 at 16:51
Prima reactie Jan. Een duidelijke weergave! Een burgemeester staat boven de partijen en moet de vastgestelde regels hanteren en bewaken. “Wij” kunnen alvast terugkijken op een prima burgemeester, altijd bereidt was om een discussie over ingenomen standpunten, knelpunten en misverstanden te voeren Koen bedankt namens heel veel inwoners van deze stad .

Eus
18 juni 2019 at 17:45
Here, here!!!!

RB
18 juni 2019 at 17:46
where, where???

Judge X
18 juni 2019 at 18:52
Oh dear ….

Piet
18 juni 2019 at 19:06
Ik heb 1 x met dhr Schuiling te maken gehad.Ik had wat problemen met het sociaal domein ivb met mijn bijstands uitkering en nog wat aan verwante zaken.Ik heb hem persoonlijk een brief geschreven en binnen enkele dagen werd een en ander geregeld in opdracht van de burgemeester.
Van mij niets dan lof voor dhr Schuiling.

Judge X
18 juni 2019 at 19:54
Mazzel voor u, in zijn begin termijn was hij zelf de postsorteerder – zo staat mij nog helder bij.
Vele poststukken verdwenen in die tijd op miraculeuze wijze, of belanden op een stoffige plek waar zij niet thuis hoorden.
Ik zal eens kijken of ik de klachten daaromtrent, nog ergens kan opduikelen.

Roan
18 juni 2019 at 22:33
Klachten,geruchten,anoniem,nergens bewijzen………….azijnpissers,frustratie en trauma’s . nog geen 1 promille van de Helderse bevolking.
Nog even de burgemeester een trap na geven,natuurlijk anoniem.
Den heren Jan D en Jan R mogen dan geloven in hun eigen waarheden,ze zetten er tenminste wel hun eigen naam bij.

M.M Rietveld
19 juni 2019 at 09:39
De burgemeester vertrekt!
Ja hij gaat weg, hij is voorgedragen in Groningen.
Op dit forum is het merendeel van de reacties er een van opluchting.
Zelf heb ik de man twee maal ontmoet, daar werd ik niet vrolijk van.
Hij kwam bij mij over als een wat horkerige, afstandelijke man.
Hij is niet zo van burgerparticipatie, beslist geen burgervader.
Hij zou waarschijnlijk als politiechef beter tot zijn recht komen.
Enfin elk vogeltje zingt zoals hij gebekt is.
Toch zal hij ongetwijfeld capaciteiten hebben, anders wordt je geen burgemeester van Groningen!
Niet onze zorg hoe het verder afloopt!
Ik wens hem veel succes.
Maar hoe nu verder?
Wie wil hier nog burgemeester worden met een gemeenteraad vol opportunisten.
Weinig tot geen principes tref je aan onder de raadsleden, waarbij het bijna tot sport is verheven om van de ene naar de andere partij te hoppen.
Een politiek landschap bovendien waarin de Marine, Woningstichting en Zeestad domineren en het Gemeentebestuur slechts mag figureren.
De opportunisten zijn nu aan zet, zij gaan een profiel opstellen waaraan een nieuwe burgemeester moet voldoen!
Wat mij betreft niet een met een Marine achtergrond, daar zijn er inmiddels genoeg van.
Beperk zijn of haar rol en beperk die rol alleen tot wettelijke taken.
Ik wens de nieuwe burgemeester van Den Helder alvast veel succes!
Martien Rietveld

Hijneken
21 juni 2019 at 09:33

Richard
21 juni 2019 at 09:52
Ha Ha heb ik toch nog gelachen dankzij DHA

https://denhelderactueel.nl/2019/06/burgemeester-schuiling-vertrekt-naar-groningen/

Politieke reacties op vertrek burgemeester Schuiling

Den Helder – Het nieuws dat Koen Schuiling Den Helder verlaat en burgemeester wordt van Groningen levert op social media wisselende reacties op. Velen gunnen hem de mooie stap in zijn carrière, anderen roepen blij te zijn, dat hij vertrekt. Binnen de lokale politiek klinkt vooral waardering voor Schuiling en gunnen ze hem deze stap.

Ik denk dat het erg jammer is dat Schuiling vertrekt”, zegt Harrie van Dongen van de Stadspartij. “Een goeie bestuurder die misschien niet altijd op een lijn zat met de raad, maar dat zat de raad intern ook niet. Ik denk dat hij over een prima netwerk beschikte waar Den Helder de vruchten van plukte. Laten we hopen dat die trend zich doorzet. Jammer voor ons en gelukkig voor Groningen zou ik zeggen.

Marije Boessenkool (GroenLinks): “ik vind het jammer, dat Koen vertrekt, maar begrijp het best dat hij na zoveel jaar Den Helder toe is aan iets anders en naar Groningen wil. Ik wens hem veel succes bij deze nieuwe stap en hoop dat Den Helder een goede opvolger vindt.

Type Schuiling

Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder): “Het is natuurlijk een “once in a lifetime chance”. Groningen hoort bij de grotere steden van Nederland met best wel een stevige opdracht aan het bestuur. Vooral de aardbevingen domineren daar de politieke discussie, waarin de emoties vaak hoog oplopen. Ze kunnen daar het ‘type’ Schuiling goed gebruiken. Den Helder is in rustige wateren gemanoeuvreerd en wij wensen burgemeester Schuiling veel succes in Groningen.

Het is een geweldige kans voor Koen. Hij heeft zich ontzettend lang met ziel en zaligheid ingezet voor onze gemeente en daar zijn wij hem ontzettend dankbaar voor”, reageert Harmen Krul (CDA). “Deze kans heeft hij écht verdiend en die gunnen wij hem van harte.

Sylvia Hamerslag (Behoorlijk Bestuur): “Persoonlijk vond ik het een vreemde manier van doen, dat Dhr Schuiling had gesolliciteerd naar deze functie. Ik bedoel, het was chique geweest ons op de hoogte te stellen, dat hij zijn zinnen op Groningen had gezet. Voorheen vond ik, dat onze burgemeester te veel in zijn portefeuille had wat hem regelmatig de schijn van partijdigheid gaf. Zo dat hij in het verleden vaak een tweede VVD wethouder leek. Deze partijdigheid zag je de laatste tijd minder en dat maakte hem meer een burgemeester van ons allemaal. Je zag, dat hij wel moeite had met zijn uitgeklede portefeuille (teruggebracht naar enkel de wettelijke taken), dus ik denk, dat het voor hem beter voelt om Den Helder achter zich te laten. Ik roem hem om zijn spitsvondigheid en zijn manier van spreken in het openbaar en wens hem veel geluk toe in zijn nieuwe functie.

Minachting

Ten eerste vindt de PVV het ronduit schandalig, dat wij dit vertrek uit de media moeten vernemen, tevens is het grote minachting voor de stad”, meent Vincent van den Born (PVV). “Burgemeester Schuiling had best fatsoenlijk de fractievoorzitters kunnen informeren over zijn plannen. Dat deze burgemeester bij een deel van de inwoners niet goed ligt, ja ook dat is bekend. Zijn stijl van acteren in onder meer de raad, daar zijn wij als PVV zeker geen liefhebber van. Hopelijk komt er een goede opvolger voor deze VVD burgemeester, Den Helder heeft het nodig en verdient het ook.

De ChristenUnie gunt burgemeester Schuiling deze promotie van harte, zegt Hans van Donkerlaar. “Na negen jaar is het voor beide goed om weer opnieuw te kunnen beginnen. We hopen snel weer een goede nieuwe burgervader te vinden.

Petra Bais (VVD): “Wij zijn supertrots, dat een VVD burgemeester wordt voordragen in Groningen. Een prachtige stap in de loopbaan van Koen. Het is hem, ondanks het verlies voor Den Helder van een stevig en ervaren bestuurder met een breed netwerk, natuurlijk van harte gegund!

Den Helder Actueel, 17 juni 2019 – 22:48

Reacties:

Cees
17 juni 2019 at 23:21
Persoonlijk interesseert zijn benoeming me niet maar ik ben blij dat we van deze Maciaveliaanse manipulator van de raad verlost zijn!

strandloper
17 juni 2019 at 23:46
De politieke reacties in deze, zijn net zo slap en nietszeggend als altijd. Kan de heer Van Dongen nog even melden welke vruchten Den Helder heeft mogen plukken dankzij het netwerk van de heer Schuiling?
De heer Asorgia doelt klaarblijkelijk met “rustige wateren” het water in de Buitenhaven en de Kooyhaven. De heer Asorgia bakt er weer niets van.
Harmen Krul is Schuiling ontzettend dankbaar. Ja, de inwoners ook heer Krul, in het bijzonder om zijn vertrek.
Sylvia Hamerslag en Vincent van den Born benaderen de werkelijkheid nog het meest. Politieke talenten derhalve.
Petra Bais kan bijna geen superlatieven vinden om haar chef te bejubelen. Het is slechts partijpolitiek gezwets.

Andrea
18 juni 2019 at 01:28
Van Dongen weet volgens mij niet eens wat een gemeente allemaal doet, laat staan dat hij een lijstje kan geven met de vruchten die Den Helder heeft kunnen plukken.
Die pizzabakker is door Schuiling omgekocht met een plekje op Willemsoord. Tegen de belofte van BVDH komt er nu een stadhuis op Willemsoord. Zodra het stadhuis is gebouwd loopt de pizzabakker zijn huurcontract af, en wordt hij als uit vuil Willemsoord afgetrapt. Dat hij dat zelf niet kon bedenken met z’n klein huurcontract.. Hij heeft de inwoners van Den Helder bedrogen alleen maar voor eigen gewin.
De PVV geeft een goed statement af. Dictator Schuiling heeft altijd de burgers van Den Helder geminacht.

Dick Berts
18 juni 2019 at 00:02
Vrijwel de hele politiek draagt Schuiling op handen, vrijwel de hele bevolking staat te juichen bij zijn vertrek. Zegt alles over een doodziek systeem.

Flipfluitketel
18 juni 2019 at 17:27
toch maar even naar de stemming kijken Dick zelfs op het ” vijandige” DHA is er niet zo’ n groot verschil als jij zou willen Dus de opmerking ” vrijwel de hele bevolking” is fake news

Judge X
18 juni 2019 at 00:56
85% over-de-doden-niets-dan-goeds-huichelarij.

Andrea
18 juni 2019 at 01:24
Wat een stelletje lafbekken zijn die politici. Mooi praatje voor de Bühne…
Voor de verkiezingen van 2018 waren Beter voor Den Helder, ChristenUnie, Behoorlijk Bestuur, Seniorenpartij en Groen Links voor het vertrek van Koen Schuiling. Sinds de verkiezingsuitslag aanbidden ze deze dictator, die nu gelukkig vertrekt.
De politiek is al langere tijd ongeloofwaardig, maar het dieptepunt wordt nu echt bereikt. Walgelijk als mensen zich niet aan hun principes en belofte kunnen houden. Of hun eigen mening meer geven, omdat een dictator ze in de tang heeft.
Ik ben in ieder geval blij dat deze dictator opzout. Hoe eerder hoe beter!

Roel Prins
18 juni 2019 at 07:46
Het Groningse gerechte
Heeft zich ten langen leste
Ontfermd over Koen Schuiling
Nu kan hij Tjits Biersteker niet langer peste

Roel Prins
18 juni 2019 at 07:51
Bij Schuiling vroeg ik mij altijd af wat er achter zijn woorden zat. Dat leverde geen blijde gedachten op. De laatste keer nog bij zijn 4 mei toespraak. Schuiling is lid van de club die ons allen met de klimaatwaanzin in armoede stort en ook nog de massale immigratie wil recht strijken. De club waartegen wij en in het bijzonder onze kinderen, beschermd moeten worden.

Roel Prins
18 juni 2019 at 07:56
Schuiling is lid van de club die ons met de klimaat waanzin de armoede in jaagt. Daarnaast probeert hij de massale immigratie glad te strijken. Wij en onze kinderen moeten tegen deze club beschermd worden. Het trieste is dat onze politieke partijen een visie hebben die niet verder rijkt dan de Doggersvaart. Tenslotte heeft Behoorlijk Bestuur niets meer te maken met de reden dat wij (Prins-Nieuwenhuis-Oudhuis) deze partij hebben opgericht.

Richard
18 juni 2019 at 08:22
Het zijn allemaal mooie woorden die er gesproken zijn door deze raadsleden. Het was algemeen bekend dat hij weg wilde, dit is dus oud nieuws. Dat hij de overstap maakt naar Groningen is te begrijpen lekker dicht bij huis. Hij laat Den Helder wel achter met rechtzaken die hij heeft veroorzaakt en zijn naam niet te goed zal doen. Het lijkt er op dat hij vlucht betreft de uitspraken. En deze de burgers van Den Helder miljoenen gaat kosten.

D.A.
18 juni 2019 at 08:23
Juist Roel, maar aan de kant: de stad Groningen had liever een vrouw als burgemeester en het politieke klimaat van Groningen lijkt op Dit Gat.. Nu krijgen ze vermoedelijk een ” oud wijf,……. “, & zal het veranderen in de stad ? Nee he,…….een geloven of tie het mag gaan doen, veiligheid & Groningen ( Snapt u.)

RB
18 juni 2019 at 09:06
als er maar geen linkse knuffelaar voor in de plaats komt……

Cees
18 juni 2019 at 09:24
De Helderse bevolking moet eisen dat we zelf mogen kiezen niet getrapt via C.K. en de kroon e,n nu wel bewezen, falende benoemings- commissies uit de raad!!

Ferry
18 juni 2019 at 10:45
Voor alle politieke meehuilers vertrek ,,SCHUILING,, verhuis AUB ook mee.
Mijn tip echt doen,ZO,N vriend als Schuiling vind je maar een keer in je leven.

Judge X
18 juni 2019 at 12:58
Het is goed dat Schuiling vertrekt en wel hierom: “De pluchevastheid van deze bestuurders is in het algemeen slecht voor de democratie” (bron:Digibron KGG)
https://www.digibron.nl/search/detail/2bb2b28cb1a83283ee0d1e2afa3c3670/de-nacht-van-vvder-schuiling

Albertha Postma
19 juni 2019 at 07:54
Ach en over een aantal jaar zegt men “ Was Schuiling nog maar burgemeester, die heeft heel wat voor Den Helder betekent”. Het ga u goed in Groningen burgemeester.

https://denhelderactueel.nl/2019/06/politieke-reacties-op-vertrek-burgemeester-schuiling/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/anoniem-brief-aan-koen-schuiling-en-de-fractieleiders-van-de-politieke-partijen-in-de-helderse-gemeenteraad-zomer-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-gemeente-den-helder-16-augustus-2015-maarten-hanegraaf-managementassistent-mail-aan-berts-18-augustus-2015-dick-berts-brief-aan-burgemeester-mr-k-f-schuiling-18-aug/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-de-rijksrecherche-18-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/gemeente-den-helder-ontvangstbevestiging-van-wob-verzoek-van-dick-berts-19-augustus-2015-koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-over-zijn-wob-verzoek-25-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/rijksrecherche-brief-aan-dick-berts-betreft-verzoek-tot-instellen-rijksrecherche-onderzoek-24-augustus-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-brief-aan-k-f-schuiling-22-september-2015-gemeente-den-helder-brief-aan-berts-met-ontvangstbevestiging-23-september-2015-brief-aan-berts-over-procedure-27-oktober-2015/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-mail-aan-klantcontact-centrum-gemeente-den-helder-met-antwoordformulier-hoorzitting-31-oktober-2015-klantcontact-centrum-den-helder-mail-aan-dick-berts-2-november-2015/
https://robscholtemuseum.nl/koen-schuiling-burgemeester-brief-aan-dick-berts-24-februari-2016-commissie-bezwaarschriften-gemeente-den-helder-advies-aan-schuiling-inzake-bezwaarschrift-d-a-berts-9-januari-2016/

2 Comments

  1. Openbaar bestuur anno 2019: Met de juiste vrienden kun je als burgemeester zelfs na het verwoesten van je stad nog promotie maken….

  2. Is het een idee om De Bolder als afscheidscadeau aan Schuiling te geven?

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.