Arie Booy – Bolderkolder in stad + Westlanders.nu – Onthulling + Gemeente Midden-Delfland – RI Nr. 2011-05, 29 juni 2011 + L.O.S. – Robuust + Ronald Boutkan – Bolder overal? + NHD – Banners

Bolderkolder slaat toe in stad

Helderse Courant, 13 augustus 2018

Helderse Courant, 13 augustus 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Officiële onthulling kunstwerken kluifrotonde

Maasland – Vanaf 26 augustus staat kunst letterlijk in het middelpunt: op de twee midden eilanden van de hondenbotrotonde bij afslag 7 van de A20 in Maasland worden twee kunstwerken geplaatst.

De kunstwerken verwijzen naar de rijke traditie van de twee betrokken gemeenten, Midden-Delfland en Maassluis. Met de feestelijke onthulling van de kunstwerken is de aanleg van de kluifrotonde geheel afgerond.

Beting

Aan de zijde van Maassluis wordt een sleepbeting geplaatst. Een sleepbeting is een zware, door het dek stekende H-constructie die als trekpaal van een sleepboot dient. Het idee van de beting is afkomstig van de Stichting Sleepboothaven Maassluis in samenwerking met de gemeente Maassluis en verwijst naar het scheepvaartverleden van de stad.

Rina Molenaar - De Kunstkoe

KunstKoe

Aan de zijde van Maasland wordt de ‘KunstKoe’ geplaatst, een koe, die uit een kas stapt. Het beeld is ontworpen door een lokale kunstenares, Rina Molenaar. De KunstKoe verbeeldt twee belangrijke economische pijlers van het Midden-Delflandgebied, de ‘koe in de wei’ en de tuinbouw. Met het plaatsen van de KunstKoe gaat een lang gekoesterde wens van de Groep Dorpskern Maasland in vervulling: in samenwerking met de Vereniging Maaslandse Ondernemers zet deze groep van betrokken Maaslanders zich in om met kunst de identiteit van dorp en buitengebied te versterken.

Het idee voor de KunstKoe is al een aantal jaren geleden ontstaan, de gemeente Midden-Delfland was graag bereid dit initiatief uit de gemeenschap te ondersteunen. Wethouder kunst en cultuur, Tineke van Nimwegen: ‘Toen de Groep Dorpskern Maasland de gemeente benaderde met het idee van de KunstKoe, waren wij vanaf het begin enthousiast over dit initiatief en is er gewerkt aan realisatie op de nieuwe rotonde. Het is een kunstwerk door, voor en van onze inwoners. De Kunstkoe verwijst naar de rijke historie van onze gemeente en verfraait tegelijkertijd de toegang tot het Midden-Delflandgebied. “

Westlanders.nu, 19/08/2011, 16:10, gewijzigd op 19/08/2011, 16:15

https://www.westlanders.nu/nieuws/officiele-onthulling-kunstwerken-kluifrotonde-1785/

Gemeente Midden-Delfland – Raadsinformatiebrief Nr. 2011-05, 29 juni 2011

PDF:
Gemeente Midden-Delfland – Raadsinformatiebrief Nr. 2011-05, 29 juni 2011

Robuuste bolder in binnenstad

Fors, stevig, aanwezig en heel herkenbaar. Echt Helders dus. Dat is het nieuwe kunstwerk, dat vrijdagmiddag 31 augustus onthuld wordt.

Het is een beting en dat is een H vormige staalconstructie op een sleepboot, waar de sleeptros aan vastzit. In de volksmond is het een bolder en zo wordt het kunstwerk dan ook genoemd.

Het maritieme icoon is een geschenk van de stadsontwikkelaar Zeestad, Citymarketing, maritieme ondernemers en de Teso. De 6,5 meter hoge bolder komt voor Boon Viswereld te staan, op de hoek van de Beatrixstraat met de Parallelweg. Marc Ruygrok ontwierp het icoon.

Rond de onthulling houdt de Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad (HOB) van 14 tot 21 uur een speciale braderie, de Boldermarkt.

Maar er is meer te doen, op vrijdag 31 augustus klinkt ook het startschot voor de festiviteiten rond tien jaar vernieuwing van het stadshart. Woningstichting en de gemeente organiseren de evenementen. Ze hebben plaats in het centrum, op Willemsoord en in schouwburg de Kampanje.

L.O.S. Den Helder, 10 augustus 2018

https://losdenhelder.nl/robuuste-bolder-in-binnenstad/

Bolder op de banners, straks overal?

Kolderbolders op banners in Den Helder (foto DHA)

Den Helder – “Den Helder kust de zee” is van de borden verdwenen, in plaats daarvan is de bolder (of is het toch een beting?) verschenen. Het wordt mogelijk het nieuwe beeldmerk van Den Helder, al is nog niets 100 procent zeker, liet Anke de Vries van CityMarketing via de Helderse Courant weten. Inmiddels zijn de banieren vervangen door de bolder, ter voorbereiding op de plaatsing van het giga kunstwerk (6 meter hoog) op het Stationsplein, eind deze maand.

Het werd ooit aangekondigd als een cadeau van het maritieme bedrijfsleven, maar lang niet iedereen is blij met dit cadeautje. Toch komt het er en op 31 augustus wordt het officieel onthuld op het plein, een paar meter voor de deur van vishandel Boon.

“Het zou een mooi logo voor de stad kunnen worden inderdaad. We willen eerst kijken hoe de reacties van de inwoners er op zijn voor we verdere stappen zetten”, aldus De Vries vorige week in de HC. “Parijs heeft zijn Eiffeltoren. Wij de bolder?” Nou, zegt u het dan maar, de bolder als herkenningsteken van Den Helder?

Den Helder Actueel, 13 aug 18 – 14:35

Reacties:

wat
13 augustus 2018 at 14:53
Ik kan alleen maar positief zijn over het nieuwe beeldmerk…

RB
13 augustus 2018 at 14:55
de beting in de stad lijkt me een mooi, op die banners ziet het er niet aantrekkelijk uit, en al helemaal niet in die verspringende kleuren, daar had wel iets beter ontwerp voor mogen komen…..

qrap88
13 augustus 2018 at 14:59
Hoe moeilijk kan het zijn om een beeldmerk voor onze stad op te zetten: ……………………
Plant grote letters ” I ♥ DEN HELDER ” neer op een aantal iconische plaatsen in de stad zodat de toerist selfie’s (foto’s) kan maken van de letters samen met o.a. de Lange jaap, de Watertoren, de dijk, etc., etc. …

Renee
13 augustus 2018 at 15:46
Ik vind het idee van qrap88 erg leuk .I ❤ love Den helder een goed idee

qrap88
14 augustus 2018 at 14:52
… dank Renee, ik probeer iets positiefs toe te voegen aan de discussie… de uitvoering kan mogelijk iets anders natuurlijk, bijvoorbeeld zoals ik in IJmuiden voorbij zag komen https://www.nhnieuws.nl/nieuws/229561/IJmuiden-gaat-vertrekkende-goochelaar-missen-Hans-is-een-ambassadeur-voor-ons denk alleen dat zo een fotolijst teveel dezelfde foto’s op levert op de diverse media…

Cees
13 augustus 2018 at 15:22
Jammer dat de verkiezingen alweer voorbij zijn, dat ding (geen beting en geen bolder) zou het zeker niet gehaald hebben! Het beste is dat ding niet plaatsen en aan Maassluis cadeau doen, als ze het al niet weigeren want in Maassluis weten ze wat een beting is en daar lijkt dit ding niet op! Alleen in toeristenwinkels zie je deze (verchroomde ) dingen, made in China! Zou het college (Voorwaarts in Gezamenlijkheid) niet meer rekening gaan houden met de burger? Wel doe dat dan en laat de burger dan kiezen en tik meteen diegenen op de vingers die meenden dat ding door de keel van de Heldenaren te moeten persen! Plaatsing kan best even wachten!

RB
13 augustus 2018 at 16:24
dat negatieve gejank altijd hier, het is toch allemaal al geregeld en besteld, plaats “dat ding” nu eerst maar en kijk dan hoe het bevalt, zal je best meevallen…. (en nee ze kunnen niet met iedereen rekening houden, dan komt er dankzij de negatievelingen nooit iets van de grond hier)

Judge X
13 augustus 2018 at 20:12
Dank voor je positieve bijdrage Cees, kijk hierboven bij de stemming eens naar de massale weerstand tegen ‘Het Kreng’ ! 😀

RB
13 augustus 2018 at 20:28
die stemming gaat over het beeldmerk en niet over de beting zelf…..

Judge X
14 augustus 2018 at 07:02
Oooh…., dacht je dat ? 😛

Jan van Schie
13 augustus 2018 at 15:26
Over het nieuwe beeldmerk voor Den Helder, dubbele bolder (geen betting. Verschil zit bij de horizontale balk. Bij een betting is de horizontale balk ertegen en niet ertussen gelast) ben ik persoonlijk positief.

Roel Prins
13 augustus 2018 at 16:14
Holder de bolder, we hebben een koe op zolder…..( een vergeten lied van Snip en Snap)

Henk
13 augustus 2018 at 16:24
Als een visser en een jutter elkaar een hand geven dan heb je ook een H. De bolder is niet mooi maar kil en strak. Nou kan je in A`dam al op de foto met een paar letters, zelf had ik een zeilschip een stuk mooier gevonden voor Den Helder. Eventueel ook van brons met mooie bankjes om op te zitten in een autovrije winkelstraat i.p.v. dat grote ding voor het visitekaartje van de stad: de viswinkel en de gezellige markt.

Wiltrude Turnhout
13 augustus 2018 at 16:45
Ik ben erg positief over het cadeau wat de stad krijgt: de bolder in het Stadshart! Maar waarom moet dat meteen het beeldmerk worden? Wat is er mis met “Den Helder kust de zee?” Dat begint eindelijk te landen en dan moet het opeens weer anders? Die fout wordt/werd al veel te vaak gemaakt in Den Helder,: i.p.v een plan goed uitvoeren en de tijd geven, weer een nieuw plan bedenken. Niet doen dus!

Bodelo
13 augustus 2018 at 17:16
Prima verwoord Wiltrude!

Anton Hagen
14 augustus 2018 at 10:07
Geachte mevr Turnhout,
Even een citaat uit uw bovenstaande bijdrage:
Die fout wordt/werd al veel te vaak gemaakt in Den Helder,: i.p.v een plan goed uitvoeren en de tijd geven, weer een nieuw plan bedenken.Einde citaat.
Kent u het gezegde,een koe moet niet vergeten dat het kalf is geweest.
Met andere worden:U heeft in het verleden meermalen i.s.m. uw V.V.D en D66 vrienden fouten gemaakt tijdens uw wethouderschap,of bent u dat vergeten?
Met vriendelijke groet

Roel Prins
13 augustus 2018 at 17:02
Truus, Den Helder kust de Zee ??? Wie heeft dit onzinnigs bedacht ??? Den Helder kust de Zee, alsof de Zee gepacificeerd moet worden. Bovendien is die bolder het symbool voor het erslepen van Den Helder ver in zee

Alex
13 augustus 2018 at 19:16
Roel, Het is wel zeker een goede slogan. Met pacificatie heeft het niets te maken, wel met handig gebruik van woorden.
Drie elementen worden verenigd in 1 zin: de stad, de kust en de zee en idd is kust ook bruikbaar als werkwoord!

Henk
13 augustus 2018 at 17:02
Het is natuurlijk geen cadeau, het is een beeld dat een trekpleister moet zijn voor toeristen net zoals de letters in A`dam, de kazen bij het station in Alkmaar en de grote witte kool voor het BroekerVeiling museum in Langedijk. Het is gemaakt voor selfies. Zou Den Helder iets mooiers gunnen.

Monique_K
14 augustus 2018 at 13:24
Temeer omdat Den Helder helemaal niets heeft met zo’n dubbele bolder of beting, die dingen staan op sleepboten.

Glijn
13 augustus 2018 at 17:07
Kan iemand mij vertellen wie de ” bolder in de kop ” betaald .
Zal uiteindelijk gewoon de burger van Den Helder zijn.
Ik vind het op die plaats geen gezicht.
Een beeld van list en bedrog.
En dat als logo.

Bodelo
13 augustus 2018 at 17:19
Den Helder heeft een prachtig logo; twee lijnen (in rood en blauw) die de kustlijn van Nederland symboliseren. Daarboven een zwart blok om de stad Den Helder aan te geven. Krachtig, duidelijk en mooi.

Henk
13 augustus 2018 at 18:06
In Den Helder is geen sprake van democratie maar van een fout communistisch regime waar een kliek achter de schermen, gemeenschapsgeld steelt en net doet of ze het voor de gemeenschap doet, het maakt toch niet uit wat wij zeggen of doen, deze kliek zal zichzelf op gegeven moment vanzelf opheffen, bijna iedereen weet inmiddels wie het zijn.
Wordt ook moe van het door ons strot gepropte verhaaltje dat Den Helder zo nodig een toeristenstad is/ moet worden, Den Helder is een woon/ werkstad en zal dat altijd blijven.
Toeristen lopen hier verdwaald in de rondte omdat hier nu eenmaal niet de faciiteiten zijn, ze lopen door een zwaar verpauperde straat naar een dijk die bezaaid is met hondenstront en dat is maar een vd vele voorbeelden die ik kan noemen.
Wellicht brengt dit geweldig lelijke kunstwerk hier verandering in, vooral als we er ons logo van maken.

RB
13 augustus 2018 at 20:07
Henk dat is de politiek van het hele land…… hier alleen maar het VVD kopieergedrag

Rasjutter
13 augustus 2018 at 18:21
Gaat CityMarketing nu ook plots de dienst uitmaken in Den Helder?

Juul
13 augustus 2018 at 18:34
Handig ding om straks mijn fiets er tegen aan vast te zetten

RB
13 augustus 2018 at 18:53
heb je wel een behoorlijk lange ketting nodig 😉

RB
13 augustus 2018 at 19:09
weet iemand precies wanneer de beting geplaatst gaat worden, lijkt me interessant om te zien

Alex
13 augustus 2018 at 19:19
tegenover Hema en naast Vishandel Boon

Alex
13 augustus 2018 at 19:19
sorry; vraag verkeerd gelezen

wat
13 augustus 2018 at 20:01
31 augustus 2018

RB
13 augustus 2018 at 20:05
dan is de officieel onthuld, maar neem aan dat het eerder geplaatst word?

Juul
13 augustus 2018 at 19:12
In de morgen heel vroeg

RB
13 augustus 2018 at 20:04
datum?

wat
13 augustus 2018 at 20:42
reken maar..

Jaco Batenburg
13 augustus 2018 at 19:33
Holder de bolder naar zolder met die kolder

PenC
13 augustus 2018 at 19:35
Schroot van dit formaat plaatsen vergt een grote hijsinstallatie, dus enige verkeersopstopping is te verwachten.

SVB
13 augustus 2018 at 21:06
Kunnen we niet gewoon de rood/gele vlaggen met de ankers houden? Dat past bij Den Helder, dit lijken wel kruizen en waarom deze kleuren? Nouja, zal vast al genoeg geld in gestoken zijn!

F.B.
14 augustus 2018 at 09:29
Helemaal eens, véél mooier en duidelijker…iemand die van “buiten” komt snapt niet wat dit moet voorstellen.

Josephus
13 augustus 2018 at 21:27
Ik had een dukdalf meer gewaardeerd

Wim
13 augustus 2018 at 23:26
Wat is er mis met het wapen van Den Helder als logo?

Joost
14 augustus 2018 at 02:19
De vlag ziet er niet uit. Een Bolder draagt niks uit en straalt niks uit. Niet doen dus.

Henk S
14 augustus 2018 at 07:11
Wim het huidige wapen van Den Helder brengt geen ping ping in het laatje, net als bestaande gebouwen en je hebt gelijk hebt RB, dat is de reden waarom we ons oa scheel betalen aan zorgverzekeringen en dan nog nergens recht op hebben vervolgens anderen de schuld geven met allerlei nepnieuws. Hopelijk tijd voor een andere politieke sociale stroming.

RB
14 augustus 2018 at 08:32
en vanaf 1 Jan volgend jaar ga je je ook scheel betalen aan levensmiddelen omdat de BTW maar weer eens 3% omhoog gebracht word door deze zelfde roversclub…

fdrk
14 augustus 2018 at 09:11
Voor het gemak, vergeet je er wel bij te vermelden, dat de inkomstenbelasting omlaag gaat. Dus jou gekanker slaat nergens op . Je loopt zoals gewoonlijk weer te zeiken om het zeiken.

RB
14 augustus 2018 at 15:16
muppet, heb je wel eens uitgezocht welk gedeelte inkomstenbelasting omlaag gaat en hoeveel je dit netto gaat opleveren, de verhoging van de BTW gaat je zoiezo geld kosten, het is namelijk op het lage tarief en dat zijn de eerste levensbehoeften waar je dus best veel van inkoopt, daarbij zo meteen nog de verhoging van de hoogheemraadschappen omdat het zo droog is geweest dit jaar en de verhoging van belasting op gas omdat de linkse kliek weer wat idioots verzonnen heeft gaan we er met z’n allen stevig op achteruit, maar steek je kop maar weer lekker in het zand en geloof de sprookjes van Mark maar weer blind, sukkel

Alex
14 augustus 2018 at 16:53
en die landelijke items hebben met de lokale banners te maken, omdat….?

Judge X
14 augustus 2018 at 09:52
Een joint op de banners en “Welkom in Den Hennep” trekt volgens mij meer toeristen dan deze Kolder-Bolder, die uiteindelijk – zonder enige medezeggenschap – gewoon van uw belastinggeld is bekostigd. 😛

Dennis Loef
14 augustus 2018 at 11:05
Nee we hebben in Den Helder tegenwoordig de “Bolder” of is het toch een “Beting” enfin het is een bedenksel van een Helderse Ambtenaar die niets met de zee kan hebben. Anke de Vries van City Marketing, maar ze weet nog niet zeker of dit het helemaal wordt, even uitproberen… Over de prijs van al dat textieldrukwerk zullen we het maar niet hebben want drukwerk wordt pas goedkoop in hoeveelheden.
“Den Helder kust de zee” was niet goed genoeg meer en nu hebben we dure vlaggetjes met de katholieke begraafplaats erop. Goed zo Anke daar worden we blij van. Nee die “twee kruizen” “bolders” of “beting” krijgen we ook 6 meter hoog op het stationsplein te staan. Twee kruizen heb ik nog steeds niets mee en als het bolders waren horen de bolderpennen niet aan elkaar verbonden te zitten dus moet het wel een “Beting” zijn. Aan een Beting of Beding sleept de sleepboot haar objecten bij ons vandaan want het is zeker niet die Helderse bolder waar veilig aan afgemeerd wordt in onze noodlijdende haven. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest, AMEN…
Rijdt en bedenk voorzichtig goede ideeën, Dennis…

Monique_K
Katholieke begraafplaats? Met die kleuren komt het meer in de buurt van begraafplaats voor LGBT’ers.

RB
14 augustus 2018 at 13:39
moeten die naast aparte toiletten nu ook al aparte begraafplaatsen, moet niet gekker worden in dit land

Maris
14 augustus 2018 at 16:21
Ja hoor weer een stukje kunst met de hoofdletter K.. van die K.. clubjes, wat zal dat een toeristen trekken zeg O,O,O ze krijgen steeds meer de B(K)older in hun kop. Alsjeblieft, zeg die mensen de wacht aan.

ED
14 augustus 2018 at 17:47
Persoonlijk heb ik niet zoveel met dit cadeau (laat ik het maar zo noemen). Zes meter hoog; om een selfie te maken met dit cadeau volledig in beeld op de achtergrond, zal je zowat op het spoor moeten staan. Van de andere kant (lees Hema/(voormalig)V&D kant) hetzelfde probleem en dan heb ik het nog niet eens over de stand van de zon. Maar even los van mijn persoonlijke mening of zelfs wat een ander vindt; volgens mij is de essentie in dit verhaal de totstandkoming. Kosten? Wie betaald? Wie heeft besloten in vormgeving? wie heeft besloten qua ligging? Wie heeft de knoop doorgehakt en was dat legitiem? Hoe is er gezorgd voor draagvlak? etc. etc. Hebben aangewezen partijen een vrije hand hierin? Ik bedoel…. (ik ga even flauw doen) Ik ga ook een cadeau maken, wordt wel iets kleiner en ga dat op het stationsplein plaatsen, denk ik…….. Ach, ach, jongens, jongens, ik kan me er geen voorstelling van maken. Zes meter hoog en (volgens mij) 4 meter breed. Huup huup, Barbatruuk. Ik hoop zo dat ik hier trots op ga zijn….pfff.

ED
14 augustus 2018 at 17:55
De Beatrixstraat, met al haar gevels, vind ik wel erg mooi worden

qrap88
14 augustus 2018 at 23:14
… in het volgende artikel over de Kolder… lees ik dat Zeestad hier ook geld voor op tafel legt… dat wil dus zeggen dat de Gemeente Den Helder zelf (via een omweg) aan dit kado mee betaald of ben ik gekke Henkie ????? #raar

https://denhelderactueel.nl/2018/08/bolder-op-de-banners-straks-overal/

Banners met beting wapperen in Den Helder

De banners bij de rotonde (foto NHD)

Op de invalswegen van de gemeente en bij belangrijke kruispunten zoals hier bij de rotonde Ravelijnweg/N250 zijn banners geplaatst.

Op de vlaggen prijkt het logo van de beting, ontworpen door Marc Ruygrok. Naast de stadskleuren geel en zwart zijn de vlaggen uitgevoerd in wit, blauw en geel. Kunstwerk de beting wordt eind deze maand onthuld. Mogelijk wordt dit logo het beeldmerk van de stad.

Noordhollands Dagblad, 13 augustus 2018, 16:32

Reacties:

Henk Vriend
Ehh werdt er niet naar de mening van de bevolking gevraagd door de heren? Is dus al lang rond waarom dan achteraf mening vragen?

Betsie Van T Veld-Bruggeman
Waarom iets veranderen wat goed is. Dit logo past gewoon niet bij Den Helder. Jammer dat dit er komt en ook nog enorm groot.

Ruud Van de Kerkhof
Laten we nou eerlijk zijn dit is toch een aanfluiting voor Den Helder .
Wie dit verzonnen heeft is niet helemaal goed bij zijn patje .
Dit past helemaal niet bij Den Helder .

Arie A A Ruiter
Met vlaggen de blamage bijvallen maakt het geheel nog belachelijker.Door te bezuinigen op het sociale domein kan men zich zulke onzin wel permitteren maar het brengt wel ernstige schade toe aan de broze geloofwaardigheid van de volksvertegenwoordigers.Zouden ze zulke stomzinnigheid nou echt niet door hebben?

Ruud Van de Kerkhof
Nee ik denk het niet .
De meeste vinden eind van de maand belangrijker omdat er dan weer geld wordt gestort voor hun aanwezigheid .
Dat noemen ze lekker vangen .

Rob Karssen
Wat heeft dat mij nu weer gekost ?

Harmanus J Johansen
Ik vind er niets aan .

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/banners-met-beting-wapperen-den-helder

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/zeestad-maritiem-icoon-den-helder-redactie-dha-bronzen-bolder-als-maritiem-icoon-bij-entree-binnenstad/
https://robscholtemuseum.nl/hennie-van-wilgenburg-de-jutter-die-zo-nodig-uit-de-stad-moet-verdwijnen-de-beting-die-zo-nodig-in-de-stad-moet-verrijzen/
https://robscholtemuseum.nl/roy-helleman-beting-redactie-dha-onthulling-icoon-stationsgebied-op-31-augustus/
https://robscholtemuseum.nl/nh-den-helder-moet-weer-bruisen-alle-winkels-naar-het-centrum-delano-weltevreden-kunstwerk-staat-er-na-de-zomer-boei-persbericht/
https://robscholtemuseum.nl/arie-booy-icoon-op-zeedijk-kan-wippen-redactie-dha-moet-mensen-verleiden-delano-weltevreden-voorbereiding-l-o-s-robuuste-beting-op-stationsplein-ronald-boutkan-gestart/
https://robscholtemuseum.nl/monique-trijsburg-zeventien-jaar-pro-deo-kunst-in-ijssalon-ad-bak-marc-ruygrok-exposeert-in-ijssalon-aris-laan-arie-booy-kunstwerk-van-marc-ruygrok-eind-augustus-op-stationsplein-geplaatst/
https://robscholtemuseum.nl/skriks-kunst-of-afgunst/
https://robscholtemuseum.nl/petra-bies-in-elkaar-gezet-op-de-h-een-hengelaar-rob-scholte-edzard-dideric-mail-aan-henk-van-der-veen-gerrit-seegers-van-woningstichting-dh-29-mei-2009-piet-hein-zilvervloot/
https://robscholtemuseum.nl/arie-booy-bolder-als-logo-van-de-stad/
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woningstichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robbert+Waltmann

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image