Monique Trijsburg – Zeventien jaar pro Deo kunst in IJssalon + Ad Bak – Marc Ruygrok in ijssalon Aris Laan + Arie Booy – Kunstwerk van Marc Ruygrok eind augustus op stationsplein geplaatst

Zeventien jaar pro Deo kunst in IJssalon

Monique Trijsburg - Zeventien jaar pro deo kunst in IJssalon, Helderse Courant, 7 mei 2018

Helderse Courant, 7 mei 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Marc Ruygrok exposeert in ijssalon Aris Laan

Den Helder – De ijssalon van Aris Laan is natuurlijk bekend van de heerlijke ijs versnaperingen. Gre en Aris bieden naast het ijs ook een podium voor kleine exposities van meer en minder bekende kunstenaars. In samenwerking met Emo Verkerk wordt elke maand een nieuwe collectie aan de wanden van de kleine ijssalon gehangen. Vele schilders, tekenaars en fotografen hebben zo werken kunnen tonen. Deze maand is het de beurt aan de uit Den Oever afkomstige Marc Ruygrok.

Marc is heel bekend door zijn grote kunstwerken, die vooral in de publieke openbare ruimten te vinden zijn. Zo staat er een zes meter hoog gasmolecule bij Slochteren, een ufo op het hoofdkantoor van de NS in Utrecht en een rode raket bij het vliegveld van Singapore. Kenmerkend zijn de vele objecten met letters. Korte kreten worden verwerkt in meubels, objecten en stadsmeubilair. Zo staan de woorden “Waar is het het is waar” in grote koperen letters langs een sloot in Amersfoort. In de ijssalon is ook een foto te zien van een hek in een weiland bij Enschede met de tekst “LOAT GOAN”.

Marc is opgegroeid in Den Haag en zijn opa was de bekende beeldhouwer Albert Termote. Hij was het, die Marc stimuleerde om te gaan tekenen. Al heeft hij een paar jaar kunstacademie gedaan het grootste deel van zijn vaardigheden en creativiteit zijn op eigen kracht ontwikkeld.

Den Oever

Na Den Haag en 25 jaar in Amsterdam kon hij van Defensie een gebouw in Den Oever kopen. Hier geniet hij van de rust en ontwerpt hij als een architect veel van zijn objecten. Daarnaast houdt hij zich bezig met tekenen. Ook trekt hij erop uit om het Wieringer landschap te fotograferen. Natuurlijk kunnen de grote kunstwerken niet in de ijssalon tentoongesteld worden. Wel te zien zijn tekeningen en foto’s van Wieringen. Marc vindt zelf, dat het een aparte locatie is, waar hij mag exposeren.

Voor Den Helder zal hij op 31 augustus nog een keer een podium krijgen, want op die dag wordt zijn bronzen, zes meter hoge dubbele bolder voor het station onthuld. Zijn ontwerp wordt bij een klokken gieterij in brons gegoten en zal voorzien worden van teksten, die de maritieme geschiedenis van Den Helder verwoorden. De verlichting wordt geïnstalleerd door Beers Nielsen, die ook de watertoren en het station hebben uitgelicht.

Vanaf 31 augustus heeft Den Helder dan ook een echte Marc Ruygrok in de stad. Voor die tijd kunt u tot 8 juli kennis maken met zijn werk bij Aris Laan.

Den Helder Actueel, 9 juni 2018 – 06:15

https://denhelderactueel.nl/2018/06/marc-ruygrok-exposeert-in-ijssalon-aris-laan/

Kunstwerk van Marc Ruygrok eind augustus op stationsplein geplaatst

Helderse Courant, 9 juni 2018

Helderse Courant, 9 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aris+Laan
https://robscholtemuseum.nl/?s=stationsplein
https://robscholtemuseum.nl/?s=beting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willem+Koning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/rob-scholte-zeestad-stad-bij-ijssalon-aris-laan/