Arie Booy – Bolder als logo van de stad

Er bestaat een gerede kans dat het maritieme kunstwerk, dat eind deze maand op het stationsplein verrijst een nieuw beeldmerk van Den Helder gaat worden.

Het kunstwerk staat bekend onder een paar namen. Eerst werd het de beting genoemd naar een dubbele bolder op een sleepboot, Zeestad noemt het kunstwerk ’maritiem icoon’ en in de volksmond wordt er over bolder gesproken. Van een afstand lijkt het op een grote hoofdletter H.

Op een flyer, die Woningstichting heeft gemaakt over het stadsvernieuwingsfeest, dat eind deze maand gevierd wordt, komt de bolder voor het eerst voor als een logo met de stadsnaam er onder.

Anke de Vries van Citymarketing zegt over het beeldmerk: “Het zou een mooi logo voor de stad kunnen worden inderdaad. We willen eerst kijken hoe de reacties van de inwoners er op zijn voor we verdere stappen zetten. Komende week is het logo ook te zien op 55 banners, die we in de stad gaan plaatsen. Parijs heeft zijn Eiffeltoren. Wij de bolder?”

Noordhollands Dagblad, 7 augustus 2018, 16:46

Reacties:

Marjanka Bosse
Ik zag als eerste 2 graf kruizen met de naam van Den Helder eronder. Toen las ik dat dit een “bolder” was en dat dit een mooi logo zou zijn …hopelijk zetten ze er dan niet bij dat den helder een levendige stad is….niemand die de 2 kruizen ziet gaat dat geloven…en ik weet niet hoeveel mensen weten wat een bolder is….Ik wist het in ieder geval niet .

Monique Kohn
Sluit anders wel mooi aan bij de opmerkingen van de ‘gehate’ van Rossum: je wil er nog niet dood gevonden worden.

Radjan Radjan
Had er een tros om de bolder heen gelegd dan lijkt het nog iets. Nu is het net een afgekeurd hekje

Rob Karssen
Waar zijn de zeehonden??

Hellen van der Gragt
Doe maar de zeehonden

Hans Baanstra
Toch is dit typerend voor een stad als den helder. Er komt een kunstwerk dat den helder niet ziet zitten. Het wordt “bolder” genoemd maar het is een beting of dubbele bolder. Dus discussie alom, maar waarom dit als beeldmerk voor den helder?
Den Helder staat dan wel bekend als Marinestad of offshore haven, maar daar gaan we de oorlog niet mee winnen :). Zoek naar een logo waarin Den Helder zich nationaal en internationaal verwoord voelt. Op dit moment is Julianadorp verveelvoudigd door het aantal toeristen, wat moeten zij met een bolder/beting ?
Zoek het logo van Den Helder in de schoonheid van Den Helder. (Vuurtoren, duinen, strand)

Willem Post
Doe maar niet! Het ding wordt al verguisd en staat er nog niet eens!

Ruud Van de Kerkhof
Spoort die Anke de Vries wel .
Parijs heeft zijn Eiffeltoren en Den Helder zijn Bolder .
Nou dan zie ik liever toch de Eiffeltoren dan dit gedrocht .
Maar ja iedereen heeft zo zijn eigen smaak .
En het mag wat kosten deze onzin .
Ik had liever dat het geld was gegaan naar het speelveld in de Schooten of het speelveld aan de Hortenciastraat ..
Zodat de kinderen weer normaal kunnen spelen .
Maar ja dat vinden ze niet belangrijk genoeg
de dames en heren die dit hebben bedacht .

Theo Maarsen
Ja weer een mooi stukje kunst met de hoofdletter K.. daar komen de toeristen wel voor naar Den Helder hoor🙈🙈 wanneer worden deze klupjes welke deze onzin bedenken nou eens een halt toe geroepen

Ruud Van de Kerkhof
Wat een klote logo en dan lees je parijs heeft zijn eifeltoren

Evert K. Tolhuijs
Prachtig. Originele metafoor voor de Helderse identiteit. De bevolking vragen? Wie zijn/is dat? Realiseer je: In Den Helder gaat alles tegen de wind in .Doorzetten dus.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/bolder-als-logo-van-de-stad

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/zeestad-maritiem-icoon-den-helder-redactie-dha-bronzen-bolder-als-maritiem-icoon-bij-entree-binnenstad/
https://robscholtemuseum.nl/hennie-van-wilgenburg-de-jutter-die-zo-nodig-uit-de-stad-moet-verdwijnen-de-beting-die-zo-nodig-in-de-stad-moet-verrijzen/
https://robscholtemuseum.nl/roy-helleman-beting-redactie-dha-onthulling-icoon-stationsgebied-op-31-augustus/
https://robscholtemuseum.nl/nh-den-helder-moet-weer-bruisen-alle-winkels-naar-het-centrum-delano-weltevreden-kunstwerk-staat-er-na-de-zomer-boei-persbericht/
https://robscholtemuseum.nl/arie-booy-icoon-op-zeedijk-kan-wippen-redactie-dha-moet-mensen-verleiden-delano-weltevreden-voorbereiding-l-o-s-robuuste-beting-op-stationsplein-ronald-boutkan-gestart/
https://robscholtemuseum.nl/monique-trijsburg-zeventien-jaar-pro-deo-kunst-in-ijssalon-ad-bak-marc-ruygrok-exposeert-in-ijssalon-aris-laan-arie-booy-kunstwerk-van-marc-ruygrok-eind-augustus-op-stationsplein-geplaatst/
https://robscholtemuseum.nl/skriks-kunst-of-afgunst/
https://robscholtemuseum.nl/petra-bies-in-elkaar-gezet-op-de-h-een-hengelaar-rob-scholte-edzard-dideric-mail-aan-henk-van-der-veen-gerrit-seegers-van-woningstichting-dh-29-mei-2009-piet-hein-zilvervloot/
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woningstichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robbert+Waltmann

2 Comments

  1. Loes Vermeer-lagerveld 8 augustus 2018 op 10:20

    Het is net een groot onvriendelijk hek. En een hek heeft als beeldvorming: “Stop en niet verder”. In ieder geval niet uitnodigend om de Beatrixstraat in te gaan.
    Ook het beeld “De Jutter” staat onvriendelijk, nota bene met de rug naar het station en taxi’s en bus. Ook niet uitnodigend. Ik heb al vele malen op de psychologie van de beeldvorming gewezen. Hetgeen in Den Helder gebeurt gaat allemaal zonder burgerparticipatie en zonder luisteren naar betrokken burgers.
    Dus “Het Hek” alsjeblieft niet gebruiken als logo voor Den Helder. Maak een en ander vriendelijk en “aaibaar”, dat is wat mensen streelt om Den Helder te bezoeken.

  2. Kunstzinnigheid staat toch hoog in het vaandel van oa zeestad, woningstichting en gemeente

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.