Ronald Boutkan – Rob Scholte wil nog deze week de sleutels + Delano Weltevreden – Sleutels overdragen, anders rechtszaak + NH – Uiterlijk morgen sleutels van ontruimde museum terug

Rob Scholte wil nog deze week de sleutels van voormalig postkantoor

Den Helder – Rob Scholte wil uiterlijk vrijdag de sleutels van het voormalig postkantoor. Zijn advocaten hebben hier officieel om verzocht bij A. Tuin Den Helder BV, de eigenaar van het pand.

Volgens Scholte en zijn advocaten heeft de rechter onlangs heel duidelijk gesteld, dat er sprake was (en dus nog steeds is) van een huurovereenkomst tussen de gemeente (voormalig eigenaar van het gebouw) en Scholte. Koop breekt geen huur, dus die overeenkomst is door de verkoop aan Tuin niet vervallen. “Tuin heeft dus gewoon een huurder”, aldus Scholte en zijn advocaten.

De kunstenaar wil graag weer zijn intrek nemen in het pand en dus is om de sleutels gevraagd. Die moeten uiterlijk vrijdag 12.00 uur zijn overhandigd. Tuin is uiteraard om een reactie gevraagd, maar heeft niet gereageerd.

Den Helder Actueel, 27 september 2018 – 07:37

Reacties:

RB
27 september 2018 at 07:54
gaan we weer, op naar de 100 herhaal-reacties

Dick Berts
27 september 2018 at 10:17
Ik herhaal: Scholte gaat winnen van een volstrekt criminele gemeente.

e
27 september 2018 at 13:16
Nog 99 RB .

Judge X
27 september 2018 at 13:19
Nu nog leren tellen e.

Dick Berts
27 september 2018 at 13:28
Alleen onrechtvaardigen worden direct moe van het bestrijden van onrecht.

e
27 september 2018 at 13:35
Don Q , bleef ook tegen de molentjes strijden. En ,Is die er wat mee opgeschoten ?

Dick Berts
27 september 2018 at 13:43
Een verwarde edelman uit een roman lijkt me niet de aangewezen figuur om uw gelijk mee te halen. Probeer het nog eens opnieuw zou ik zeggen.

Max
28 september 2018 at 07:27
Volstrekt criminele gemeente? Mag ik je dan ook inlichten van de criminele gang van zaken die Scholte destijds uitvoerde? Sinds het geklasseerd is als huurcontract heeft Scholte zijn contract geschaadt. Medehuurders uitsluiten door middel van sloten vervangen. De algemene lift blokkeren voor persoonlijk gebruik. Gemeenschappelijke gangen volbouwen en medehuurders daarmee blokkeren. Inbraak bij medehuurders. Medehuurders die “tegenwerkten” door spullen opzij te schuiven op algemene ruimtes om eigen spullen naar buiten te kunnen plaatsen of medehuurders die de lift gebruikten om zwaardere spullen naar boven te brengen dreigen met rechtzaken.
De gemeente werkte Rob niet weg, maar gingen van het bruikleencontract uit. Ze hadden dit contract veranderd zodat Rob meer vrijheid had in het gebouw. Het verklaren tot huurcontract levert meer problemen op en kan alsnog tot beëindiging van contract leiden wegens eerder genoemde situaties.

Dick Berts
28 september 2018 at 20:57
Mensen die anoniem vergaande beschuldigingen in de openbaarheid brengen, zijn zo wie zo gespeend van ieder rechtsgevoel en alleen daarom al niet serieus te nemen.

RB
28 september 2018 at 21:00
ik neem aan dat ook voor u in deze het mes aan twee kanten snijdt?

DeNachtburgemeester
27 september 2018 at 11:12
Wat heerlijk dan kunnen alle (ver)bouwplannen de ijskast in
Word het niet eens tijd om onze burgervader de sleutel van onze stad in te laten leveren en retour te zenden richting Groningen

Andrea
27 september 2018 at 11:37
Beste Nachtburgemeester, als u nu ook gewoon overdag gaat werken, dan hebben we Schuiling helemaal niet nodig…. En kan hij terug naar Groningen.
Maar zonder gekheid.. Ben erg benieuwd hoe de relatie tussen Gemeente Den Helder en Aannemersbedrijf Tuin op dit moment is.
Koop breekt geen huur, dus Tuin heeft als cadeau van de gemeente een huurder gekregen voor het Postkantoor. Een cadeau welke hij niet graag in ontvangst zal willen nemen. Immers kan hij zijn bouwplannen niet voortzetten.
Voor Tuin is het te hopen dat hij een terug koopregeling heeft opgenomen in het koopcontract.
Ook heeft Tuin, samen met van der Wal ook nog een claim van de gemeente lopen over het zwembad. De gemeente wil de schade terugvorderen, die volgens een oud wethouder kan oplopen tegen nieuwbouw waarden.
Erg benieuwd wat de volgende stap van Tuin richting de gemeente zal zijn… Rechtszaken tussen gemeente en Tuin in beide geschillen?

RB
27 september 2018 at 14:36
heeft iemand dat contract wel eens onder ogen gehad, misschien zijn er wel enkele bepalingen in “de kleine lettertjes” opgenomen zoals bijvoorbeeld een einddatum of dat het contract ontbonden mag worden bij verkoop, renovatie, wanbetaling GWL, of iets dergelijks dan heeft Scholte alsnog geen poot om op te staan (..)

JB
27 september 2018 at 15:11
Friedman heeft dat contract onder ogen gehad !

RB
27 september 2018 at 15:38
Milton?

Judge X
27 september 2018 at 15:40
Volgt u de zaak inhoudelijk eigenlijk wel RB, of snapt u de inhoud gewoon nog steeds niet ?

RB
27 september 2018 at 18:38
u kunt natuurlijk ook gewoon antwoorden op een heel normale vraag……

Judge X
27 september 2018 at 19:17
Vragen zonder vraagteken zijn geen directe vragen en waar de vraag retorisch is, is het niet gebruikelijk om deze te beantwoorden.
Kunt u het nog volgen ? 😉

RB
27 september 2018 at 22:33
ik kan het uitstekend volgen, en ik neem aan dat u nu gewoon probeert een intrigant te spelen en u weet vast wel wat daar de achtergrond van is en waar dit vandaan komt, meestal in het bezit van een grote automobiel ter compensatie als u begrijpt wat ik bedoel 😉

Judge X
27 september 2018 at 23:19
Nee hoor, u snapt er weer helemaal niets van …., zo als gewoonlijk. 😛

Monique_K
28 september 2018 at 10:48
Beide contracten, let vooral op het stukje waarin de gemeente zich verplicht het voorschot voor het energieverbruik jaarlijks af te rekenen.
http://docplayer.nl/11503528-Behandeld-door-concernstaf-mw-w-koedijk-telefoon-0223-67-8178.html

skriks
28 september 2018 at 11:21
@Monique_K, dit is een interessant document om te lezen, het maakt ook direct duidelijk welke discussies op het forum in het afgelopen jaar ´vuil´ en welke ´schoon´ waren.
Ja, de intenties zoals ze nu zichtbaar worden waren toch ooit goed, het kan verkeren.
Blijkbaar zijn die documenten openbaar, het is mooi dat u ze tevoorschijn heeft gehaald.
Mijn persoonlijke inschatting is dat over de bijzondere bepalingen in de overeenkomst op blz. 27 het laatste woord nog niet gesproken is, daar ligt een oceaan aan ruimte ter vrije interpretatie, voor beide partijen trouwens.

Judge X
28 september 2018 at 13:28
Ja Skriks ik/’wij’ kregen de documenten op 9 juni 2017 ook onder ogen, nota bene op aanwijzing van Rasjutter. (zie de reacties) 🙂
https://denhelderactueel.nl/2017/06/verkoopproces-postkantoor-eventjes-opgeschort/

e
27 september 2018 at 11:36
De Elfde van de Elfde, En niet meer terug geven. Kunnen de Carnavals clowns dit dorp besturen. Veel verschil zal dat niet uitmaken.

Harmanus J Johansen
27 september 2018 at 12:53
Een goede zaak, nu de burgemeester nog de stad uit werken, ik ben de zaak Johanna Krul nog niet vergeten.

cornelis pieter
27 september 2018 at 15:35
Het is een goede zaak dat Rob Scholte laat zien dat we in een rechtstaat leven, en tracht zijn recht te halen. Recht krijg je niet, dat moet je halen. De overheid is per 1-1-2016 geheel geprivatiseerd. Daarom is het gros van de ambtenaren ook verschoven van publiek naar privaat recht. In dit geschil, indien de gemeente in het ongelijk wordt gesteld aan het eind van de streep, is het niet meer dan logisch dat er procedures in gang gezet worden om de eind verantwoordelijke ambtenaren daarvoor persoonlijk aansprakelijk te stellen. Idem kunnen de opties worden bekeken in het strafrecht of er strafbare feiten zijn gepleegd (bijvoorbeeld bij de ontruiming) in dit gehele proces, zodat degene die ze gepleegd heeft strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Henk Santpoort
27 september 2018 at 17:53
Ik hoop dat Rob zijn gram haalt, dat de schuldigen boven water komen en ervoor opdraaien in plaats van de belastingbetaler ook al zal dat niet meevallen in deze gesloten ambtenarencultuur
Veel kan je wel uit youtube filmpjes halen, waarin bepaalde lieden net doen of ze mee willen werken maar ondertussen de boel opzettelijk saboteren.
Hierin kan je ook Rob’s daadwerkelijke plannen zien met het postkantoor en dat het hem al veel geld heeft gekost en dat hij van plan was het met zijn eigen geld het geheel asbestvrij te maken en mooi te verbouwen.
Je kan ook zien dat de gemeente DH hieruit een slaatje wilde slaan door de kosten op vele malen hoger door te berekenen aan de belastingbetaler (asbestsanering 2miljoen ipv 3 ton) maar ondertussen net doet of een bepaalde firma (die zijn geld bij voorbaat hiermee al meerdere malen terug verdient) spontaan meer biedt.
Zeer belangrijke kanttekening is wel dat het huidige college hier voor het grootste gedeelte niets aan kan doen.
Ik raadt iedereen aan deze filmpjes te bekijken, ook om te zien dat Rob in het echt een aimabel eerlijk hardwerkend man is die het beste voor heeft met iedereen in plaats van een mislukte prutsende profiteur, zoals diverse media hem graag afschildert en wat er bij een bepaalde burgers in gaat als koek.
Het moet een verschrikkelijke tijd geweest zijn voor Rob en zijn gezin ( en nog), heb heel veel respect voor hoe standvastig hij zich in deze situatie handhaaft, dat het recht mag zegevieren, ook voor ons mensen in Den Helder.

Henk van Kuijk
27 september 2018 at 19:28
Het grootste gedeelte van het college kan er niets aan doen, Henk? De wethouders van VVD, CDA en PvdA wilden dit allemaal graag hoor. En de VVD-burgemeester ook. Het probleem is dat tot nu toe de wethouders van Beter voor Den Helder, CU en de Seniorenpartij zich daaraan conformeren. In plaats van snel de schending van de privacy alvast recht te zetten, namelijk de inbeslagname van en gijzeling met privéspullen.

Sjoerd
27 september 2018 at 23:49
“mislukte prutsende profiteur”, dat lijkt me inderdaad niet van toepassing op Rob. Hij heeft in z’n leven al heel veel miljoenen verdiend, ook bv. tijdens zijn periode in Japan. Ik denk dat hij multimiljonair is.

RB
28 september 2018 at 07:29
had hij gewoon de rekeningen kunnen betalen dus en uitzetting voorkomen…..

Kobus
29 september 2018 at 11:16
Ja, dat is logisch RB maar dan moet de Gemeente hem wel een overzicht van het verbruik verschaffen en dat is niet gebeurt. Betaal jij je energiekosten ook zonder te weten hoeveel je verbruik is? Voor de Gemeente is het een kleine moeite om dit aan Scholte te geven. Maar ja…. ze moeten hem niet dus dan maar pesten en procederen. Voor de goede orde, Ik ben geen Scholte aanhanger maar hoop van harte dat hij alles zal winnen.

RB
29 september 2018 at 19:18
het is normaal een voorschot……

Jans
27 september 2018 at 18:30
Henk santpoort,je zegt dat hij het gebouw wilde opknappen met eigen geld waarom betaalde hij ze rekeningen dan niet met eigen geld,hij probeert geld te lenen om zijn eigen spullen te kunnen betaalen (opslag).

Henk Santpoort
27 september 2018 at 20:09
Beste Jans en Henk bekijk de filmpjes zoals ik als schreef.
Ik begrijp niet dat iedereen die een oordeel over Rob Heeft (jullie niet hoor ) dat niet eerst heeft gedaan, daar komt heel veel info in naar voren op basis waarvan iedereen een objectief oordeel kan vellen voor zichzelf.

Juul
27 september 2018 at 19:05
Als hij terug komt in het postkantoor moet hij er wel rekening mee houden dat er asbest verwijderd gaat worden.

PenC
27 september 2018 at 19:10
En wat heeft ondertussen deze aannemer in het gebouw verpest? Energie voorziening b.v.

RB
27 september 2018 at 19:13
waarom nu weer verpest?

Judge X
27 september 2018 at 19:25
Volgens het ‘koopcontract’ had het asbest er vóór de overdracht al uit moeten zijn Juul.

RB
27 september 2018 at 22:26
en dat kon niet omdat de antikraak huurder het gebouw kraakte?

Judge X
27 september 2018 at 23:35
Nee geef het maar op RB, u gaat het echt nooit snappen …. 🙂

RB
27 september 2018 at 22:26
en dat kon niet omdat de antikraak huurder het gebouw kraakte?

Judge X
27 september 2018 at 23:35
Nee geef het maar op RB, u gaat het echt nooit snappen …. 🙂

Dirk
27 september 2018 at 21:10
Voor de sleutels van het voormalig postkantoor moet Scholte bij PostNL zijn

louw
27 september 2018 at 22:17
Dit is grootste kunst

Judge X
28 september 2018 at 00:08
Ik lees zojuist in het NHD, dat de gemeente Den Helder de inboedel van Rob Scholte niet meer kan verkopen, omdat Scholte er met toestemming van de rechtbank Haarlem beslag op heeft laten leggen. 😀

Henk
28 september 2018 at 06:41
Wat een bijzondere reacties. Hoe kun je nu opkomen voor een uitvreter die andere huurders weg gepest heeft en zijn rekeningen moedwillig niet heeft betaald? Dan is er toch een steekje aan je los. De gemeente zal dingen niet goed hebben gedaan maar als je zo ’n misbruik mag maken van voorzieningen dan maak je jezelf onmogelijk.

JB
28 september 2018 at 08:27
Bijzonder hoe je de een typeert als een uitvreter die anderen weg pest en misbruik maakt van voorzieningen en de ander als instantie die dingen niet goed heeft gedaan. Dit terwijl als je die instantie (lees gemeente) in een breder perspectief beoordeelt je je misschien wel af moet vragen wie de echte boeven zijn.

Monique_K
28 september 2018 at 10:54
Dan had de gemeente zich maar aan het contract moeten houden en hem jaarlijks een afrekening moeten sturen voor het echte gebruik. Maar dat heeft de gemeente niet gedaan, ondanks herhaalde verzoeken zodat Scholte een door de gemeente gevraagde gedegen businessplan kon opzetten. En dat ontbreken van dat gedegen businessplan was dan weer het excuus om niet aan Scholte te willen verkopen. Hoezo smerig spelletje ..

Hans
28 september 2018 at 07:29
Wat voor maandlasten heeft die Scholte nu de afgelopen betaald VOO het huren van een woning/bedrijfspand en wat betaald een gemiddelde huurder in het Helderse ?

Monique_K
28 september 2018 at 10:58
Hij heeft betaald in natura, namelijk het houden van tentoonstellingen. En daar moet je hem niet voor aankijken, als je dat niets vindt moet je bij de gemeente zijn want die heeft het contract zo bedacht en opgesteld, of bij de rechter die heeft bepaald dat zo’n contractueel vastgelegde verplichting gelijk staat aan het betalen van huurpenningen.

e
28 september 2018 at 10:24
Scholte met zijn advocaat , zet Tuyn wel voor een dilemma. Als Tuyn voldoet aan de eis van scholte , dan erkend hij nog voor dat er een rechtzaak is geweest , dat Scholte huurder is.

Monique_K
28 september 2018 at 11:04
De rechtszaak aka bodemprocedure, is geweest, de rechter heeft bepaald dat Scholte huurder is.

e
28 september 2018 at 13:20
De rechtzaak betrof de gemeente . En de rechter heeft de zaak terugverwezen naar de Kantonrechter. Die zaak moet nog dienen. Tuyn heeft nooit voor de rechter gestaan als eigenaar/ verhuurder van het pand, Als Tuyn de sleutels van zijn pand nu aan Scholte teruggeeft , dan wordt dat gezien als erkenning van tuyn , dat Scholte huurder is.

Judge X
28 september 2018 at 13:55
Ja, dit zijn de tussentijdse beschietingen tot 10 oktober, waarin Tuyn gedwongen wordt stelling te nemen. 🙂

Judge X
28 september 2018 at 15:09
Het is trouwens Tuin.

Andrea
28 september 2018 at 18:42
Koop breekt geen huur.En zoals Monique al zei heeft de rechter reeds bepaald dat het om een huurovereenkomst gaat. Om dat aan te vechten moet er hoger beroep, dus een nieuwe zaak worden gestart. Alle huurcontracten die op een pand rusten worden dus door de volgende eigenaar automatisch overgenomen. Dit hoeft dus ook niet door een rechter te worden bepaald.
Het is wel zo dat Tuin nu via een procedure in gebreke gesteld kan worden, door het huurrecht niet uit te voeren. Dit gaat Tuin verliezen omdat huurbescherming in Nederland een van de meest moeilijke punten is om er onder uit te komen. Gevolg kan zijn dat Tuin ook veroordeeld wordt voor de schade.

Judge X
28 september 2018 at 19:06
Reken maar dat de advocaten van Tuin nu ook drukdoende zijn en de totale schade in Floepie€woepies nog een stukje op gaan schroeven.

skriks
28 september 2018 at 14:25
@ Judge X, bedoelt u de link naar de Facebookpagina, daar kan ik niet bij als ´afvallige´ 😉 , die reacties hè, prachtig om te zien wat voor invalshoek die krijgen vooral wanneer er wat tijd overheen gegaan is, dat stemt me gelukkig 😉 en een nederig gevoel welt bij me op. Altijd maar dat grote perspectief … dat zich aan me opdringt, het is niet anders ;( (Ja, ja, mét ruimte tussen de accolades, weer wat geleerd!).
Of die link staat ergens anders krijg ik de indruk uit de reacties, maar opzoeken is voor mij zelfs met de zoekfunctie onbegonnen werk. Ergens wordt gesproken van ´elders´?

Judge X
28 september 2018 at 14:45
Nou Skriks het waren gewoon de zelfde stukken als Monique_K vandaag in haar link aandroeg – goede (re)acties van Monique overigens – , ‘men’ had zich toen reeds op de hoogte kunnen stellen van de inhoud en met men bedoel ik de reageerders van toen die ook nu weer reageren en het blijkbaar nog steeds niet snappen, maar het is dan ook geen Jip en Janneke leeswerk. 😉

Judge X
28 september 2018 at 15:06
Oja Skriks, ook ik heb geen facebook, maar wanneer u daar belandt en op “niet nu” klikt, dan kunt u/ook u die tekst gewoon lezen.

skriks
28 september 2018 at 18:33
@ Judge X, ik zie het …, tjonge, jonge, ik lijk wel een kleuter, dat was me dus totaal niet opgevallen (en hij krabde zich nog eens achter de oren) … dank u ! En inderdaad het is geen sinecure die stukken, en wanneer je dan bedenkt dat de makers telkens weer de illusie hebben dat je alles perfect kunt dichttimmeren.
Mijn conclusie is dat je maar het best een beetje vriendelijk kunt proberen te doen tegen elkaar, dat scheelt wellicht een hoop papierwerk.
Voor die keren dat het dan toch mis gaat (we blijven natuurlijk mensen) geldt dan dat de kaarten dan tenminste snel geschud zijn 😉 .
Ik houd niet zo van die ellenlange vechtpartijen over wie nu wat ooit gedaan of gezegd heeft en of dat achteraf wel binnen de regels viel … vaak wordt er niemand echt beter van (buiten de advocaten natuurlijk) echter het levert voor de toeschouwer wel vaak een kleurig spektakel op moet ik eerlijk bekennen.
Zo zie ik het dan ook maar en ik ben nieuwsgierig genoeg om het te blijven volgen!

RvH
28 september 2018 at 15:51
Zal ik eens elke week in de krant gaan vertellen wat ik allemaal wil?

boedha
28 september 2018 at 16:38
wie leidt wie nu om de tuin?

Judge X
28 september 2018 at 17:56
Advocate van Rob Scholte – Judith Mahn – zaterdagochtend in DWOZ op LOS-radio.

Anton Hagen.
29 september 2018 at 08:13
Beste Judge X,is het tegenwoordig niet gewoon advocaat i.p.v advocate,ook als het een dame betreft?
Men spreek toch tegenwoordig ook van voorzitter als het een dame is? 🙂
En over de zaak Scholte heb ik als NIET deskundige wel een mening en die is als volgt:Dit gaat ons als inwoners van Den Helder erg veel geld kosten vrees ik.Mijn ondeskundig gevoel zegt mij dat de heer Scholte dit gaat winnen wat ik hem van harte gun!

Judge X
29 september 2018 at 11:25
Ja geachte Anton Hagen, dat is mij ook opgevallen en terwijl ik de tekst schreef vroeg ik mij ook af, of ik hier grammaticaal ‘ernstig’ in overtreding was.
Misschien is ‘de regel’ verandert, ivm het beleid omtrent genderneutraliteit.
Ik heb het nog niet uitgevogeld moet ik bekennen, ook of we tegenwoordig verplicht zijn om dames voortaan vrouwen te noemen (het komt vooral in de sport veelvuldig voorbij vb: het vrouwen voetbalteam) heb ik nog niet nagezocht.
Blijkbaar zijn we beiden van ‘de oude stempel’, nemen ‘het risico’ en zijn ‘te lui’ om in actie te komen en ‘de feiten’ te achterhalen en hier naar voren te brengen. 😉

En wat de zaak Scholte betreft, zullen schadevergoedingen, proceskosten en opslagkosten van goederen – gehoord de uitzending van DWOZ vandaag – naar verwachting ‘DOOR HET DAK’ gaan !

Judge X
30 september 2018 at 13:37Hier is het antwoord op onze vraag Anton Hagen – want we moeten het niet laten hangen natuurlijk:
https://taaluniebericht.org/artikel/spelbreker/vrouwen-de-woordenlijst

skriks
29 september 2018 at 10:52
Ik heb naar de advocaat van Scholte geluisterd, tenminste dat heb ik geprobeerd … ik geloof niet dat ik ooit in mijn leven iemand ben tegen gekomen die zó vaak ´uhhh’ achter elkaar weet te zeggen dan deze advocaat.
Ik was toch echt van goede wil anders had ik niet ingeschakeld maar dit was echt niet vol te houden.
Ik vond dat achteraf wel bijzonder jammer, op zich ben ik toch een geduldig mens en een advocaat kan ook altijd een nieuw licht op een zaak werpen, ik verheugde me er zelfs enigszins op, je krijgt op zo´n moment namelijk weer eens frisse informatie uit de eerste lijn.
Ik hoop dat andere luisteraars zich niet zo van de wijs hebben laten brengen (misschien viel het veel mensen zelfs wel helemaal niet op bedenk ik opeens …, ´kruidvat voor maar 3,99 reclames´ verteer ik namelijk ook nogal slecht en die worden toch speciaal voor ´de massa´ zo gemaakt).

Judge X
29 september 2018 at 13:44
Tijdens de uitzending had ik meer ergernis over de slechte telefoonverbinding, omdat ik erg gespitst was op het inhoudelijk gesprek Skriks.
Ook bij het menigmaal na-luisteren om notities te maken, hinderden de uhhh’s mij niet.
Bij de laatste keer na-luisteren heb ik er speciaal op gelet en moet ik u gelijk geven, onder voorbehoud dat het natuurlijk een zeer complexe zaak betreft, met meerdere parallel lopende proces gangen en de advocate daarbij behoedzaam moet zijn, om tijdens het gesprek geen verkeerde uitspraken te doen.

skriks
30 september 2018 at 10:53
Natuurlijk @ Judge X, het is ook gecompliceerd, weet u wat het is: ergens is er één ´uhhh´ teveel (dat was inderdaad al snel … het was helaas ´over the top´) en dan lukt het me nauwelijks meer om mijn aandacht ervan weg te trekken, een menselijk fenomeen.
Ik neem het dan ook mezélf in zekere zin kwalijk en zeker niet de advocaat die gewoon zijn best doet (hoewel ik persoonlijk natuurlijk liever een advocaat heb voor een eventuele eigen zaak die hele volzinnen met speels gemak ´wegknalt´, echter, die zijn voor mij waarschijnlijk weer onbetaalbaar).
Nu zit ik door mijn ´irritatiestoornis´ echter wel zonder die essentiële informatie die ik zo graag tot me had willen nemen, dat krijg je ervan 😉 .
U heeft aantekeningen gemaakt zegt u @ Judge X, kunt u drie punten opnoemen waarvan ú denkt dat ze de komende tijd doorslaggevend zullen gaan zijn?
Natuurlijk alleen wanneer u ze prijs wil geven, maar dat begrijpt u.

Judge X
30 september 2018 at 13:19
Uhhh.. nee Skriks ik zie op dit moment maar één punt, dat is de niet onbelangrijke uitspraak van de kantonrechter en die komt m.i. niet op 10 oktober, want de ‘nieuwe’ speler in het spel Tuin, krijgt natuurlijk ook recht op dupliek en repliek.

Judge X
30 september 2018 at 13:46
…. hoewel ….

Henk van Kuijk
29 september 2018 at 12:54
Wel grappig net op de LOS DWOZ: dhr Boutkan vraagt waarom er sinds maart zo weinig gebeurd is tot nu toe, en dat zelfs een commissievergadering werd geannuleerd wegens gebrek aan agendapunten. Antwoord van VVD en CDA: “Het is gebruik dat terwijl een akkoord wordt gevormd, er geen ingrijpende besluiten worden genomen.” Ah, hebben ze gemist dat het eerste blok van het programma ging over de “Scholte week” in de pers. En dat tijdens de collegevorming het oude college nog gauw even een ingrijpend ontruimingsbesluit erdoor drukte, achter de rug van de nieuwe raad om? Met inbeslagname van privé spullen. Met mogelijk zware financiële consequenties voor Raad en gemeente. En GroenLinks zweeg ook, hadden ook niks gemerkt.

Judge X
29 september 2018 at 13:49
U heeft volgens mij helemaal gelijk Henk van Kuijk, ik denk ook dat het door het vorige college, de coalitie en Woning Stichting – Tuin, precies zo gepland was.

Laurens Laturiuw
29 september 2018 at 18:09
ben ik nu zo dom of is iedereen echt zo bij de hand een ding weet ik wel de beste stuurlui staan in dh aan wal

Dick Berts
29 september 2018 at 18:52
Waar ze door hard schreeuwen de stranding van veel schepen wisten te voorkomen. Wat hebben we aan dit soort inhoudsloze kretologie?

Judge X
30 september 2018 at 13:29
U bedoeld waarschijnlijk ‘bijdehand’ in plaats van ‘bij de hand’ en wat denkt u zelf Laurens Laturiuw ?

HZdwg
30 september 2018 at 18:41
U bedoelt waarschijnlijk “bedoelt”. .

strandloper
1 oktober 2018 at 00:19
Niet te beidehand graag HZdwg.

cornelis pieter
30 september 2018 at 15:27
Misschien eens in oplossingen gaan denken. Tuin verkoopt postkantoor aan Scholte, en de gemeente vergoed de schade aan beide partijen omdat de gemeente in deze kwestie onzorgvuldig heeft gehandeld wat tot uiting komt in de diverse gerechtelijke uitspraken. Degene die bij de gemeente verantwoordelijk zijn voor het onzorgvuldig handelen die nemen hun verantwoordelijkheid en treden af. Doe je dat niet als verantwoordelijke, dan ben je als mens letterlijk geen knip voor de neus waard want we praten hier over gelden die zijn opgebracht door de inwoners van Den Helder.

Andrea
30 september 2018 at 16:02
Een betere oplossing is dat Tuin het postkantoor terug verkoopt aan de gemeente. De gemeente het pand vervolgens verkoopt aan Scholte, waarbij het verkoop bedrag rechtstreeks van de schadeclaim wordt gehaald. Waardoor de schadeclaim enigszins lager wordt. Het pand was immers volledig eigendom van de gemeente en zij kunnen het geld wat zij van Tuin hebben ontvangen terugstorten. Verder zorgt de gemeente dat Scholte wordt terug verhuist naar het postkantoor en zijn juridische kosten betaald.
Tuin krijgt zijn schade vanwege inkomstenderving vergoed door gemeente.
Vervolgens treed het hele college af incl. Burgemeester, en worden de verantwoordelijke topambtenaren (direct onder College) afgevloeid.

Judge X
30 september 2018 at 16:44
Klinkt goed.

Henk Santpoort
30 september 2018 at 19:12
Beste Cornelis Pieter, Andrea en anderen goed bedoelende oplossing zoekers,,
Als eerst hebben we met een bestuur te maken (of dit nu de gemeente of de HOB ofzo is dat is mij niet duidelijk want de heilige huisjes van de gemeente zijn allemaal ter faveure vd HOB) die het totaal niet interesseert wat wij burgers/ consumenten vinden of willen.
En ten tweede vindt ik dat de verantwoordelijken niet alleen dienen af te treden maar ook aansprakelijk dienen te worden gesteld voor de geleden schade, dat is mogelijk door middel van civiele rechtspraak.
Ik vind de geleden schade namelijk te groot om af te doen met een simpele weg promovering van witte boorden criminelen, die zo verderop hun gang kunnen gaan een voorbeeld is directeur …….. die er in Amerongen als wethouder een zooitje van heeft gemaakt, of de heer (ex wethouder) ……. (volgens mij een van de hoofdverantwoordelijken) met zijn zijdelingse bouwbedrijfjes (uit discretie zet ik puntjes)
Maar goed, keep on dreaming want om dit te bereiken zal eerst het landelijke bestuur om moeten van extreem liberalisme (vriendjespolitiek) naar wat we ooit hadden een sociaal democratie, waarin alles veel gecontroleerder, vriendelijker en burgergericht was( bijvoorbeeld ziekenfonds etc).

Judge X
30 september 2018 at 22:14
Andrea geeft ten minste een route kaart, i.p.v. een hol verhaal met ‘discrete puntjes’.

RB
1 oktober 2018 at 20:11
heeft die fijne meneer nu dan de sleutels gekregen? lees weinig updates 🙁
.
nog 16

Henny
2 oktober 2018 at 01:57
Kom op Rob laat je niet kisten hoor door al dit irritante geneuzel en GA ERVOOR !!!! Die gemeentekliek mag mooi voor de kosten opdraaien, haha en oeiiiiii wat zuur voor Tuin die heeft er opeens een huurder bij….. Wie het laatst lacht lacht het……

https://denhelderactueel.nl/2018/09/rob-scholte-wil-nog-deze-week-de-sleutels-van-voormalig-postkantoor

Kunstenaar Rob Scholte: sleutels postkantoor overdragen, anders rechtszaak

Kunstenaar Rob Scholte eist de sleutels van het voormalige postkantoor op van de de firma A. Tuin BV. Als Tuin niet over de brug komt, heeft hij meteen een rechtszaak aan zijn broek.

Advocaat Judith Mahn van Friedberg & Mahn Advocaten: “De rechtbank heeft onlangs in de bodemprocedure vastgesteld, dat Rob Scholte voor het pand een huurcontract heeft met de gemeente Den Helder. En geen gebruiksovereenkomst, zoals de gemeente steeds heeft beweerd. Het gebouw is inmiddels verkocht aan de firma Tuin, maar het is nog altijd zo dat koop geen huur breekt. Tuin is nu dus de verhuurder, Scholte is nog steeds huurder.”

Mahn verwacht van Tuin dat hij de sleutels uiterlijk 12 uur vrijdagmiddag 28 september overhandigd. “Als dat niet gebeurt, krijgt hij een dagvaarding. Wij hebben hem voordat hij het pand kocht gewaarschuwd, dat dit kon gebeuren.”

Het is nog niet gelukt om een reactie van Tuin te verkrijgen.

Noordhollands Dagblad, 27 september 2018, 17:25

Reacties:

Arie A A Ruiter
Nah dit is al een aardige vermakelijke klucht aan het worden. Wat wordt er een geld verkloot door die mafkezen. Ik denk dat niemand het lef heeft om koppen te laten rollen.Het zou in ieder geval beter voor Den Helder zijn om wat verantwoordelijk gajes weg te sturen.

Dennis Reurslag
Nou firma , A, Tuin , ik zou een goeie hoge huur vragen. Of brandbom in het pand gooien en daarna de sleutels terug geven

Roy ML
Goede opmerking tegen iemand op wie al eens een aanslag is gepleegd waarbij hij zijn benen is verloren. Hoe laag kun je zinken?

Glas-Graveren Peter
Dennis Reurslag mag ik vragen wat Dhr. Scholte jouw heeft misdaan. Met de uitspraken die je hier doet, Zwart op Wit kun je je eigen flink in de problemen werken.
Denk na voor je wat zegt.Of ben je werkelijk zo dom en kortzichtig

Sjoerd Zijlstra
De huurprijs is al eerder vastgesteld (door de Gemeente Den Helder), namelijk het verzorgen van exposities. Die verandert niet zomaar.

Ruud Van de Kerkhof
Wat een zielige reactie van de Dennis Reurslag .
Omdat de Heer Scholte het gelijk aan zijn kant heeft en
de firma A Tuin wist dat met de koop van dit pand hij een risico liep .
Dus omdat het recht zegenvierd ten goede van Scholte .
Moet er maar een brandbom in het pand gegooid worden .
Ik vind dit toch wel een boute uitspraak van Dennis Reuslag in de media .
Je begeeft je hier mee wel op glad ijs .

Jaap Holtzapffel
ROB SCHOLTE GAAT WINNEN!

Henck Van Dijck
Jaap, heeft Rob de beschikking over het koopcontract van Tuin van de gemeente? Als het “vrij van huur” is opgeleverd én verkocht heeft Tuin een zaak en schadeclaim tegen de gemeente. Deze gemeente heeft zich aardig in de nesten gewerkt.

Margriet Marbus
Fuck you, Dennis Reurslag. Wat een minkukel ben jij.

Jaap Holtzapffel
ROB’S TOPADVOCATEN JUDITH EN BENNO: ZET DIE TUIN KLEM!

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/kunstenaar-rob-scholte-sleutels-postkantoor-overdragen-anders-rechtszaak

Rob Scholte wil uiterlijk morgen sleutels van ontruimde museum terug

Den Helder – Kunstenaar Rob Scholte wil uiterlijk morgen de sleutels van zijn voormalige museum en atelier in Den Helder terug. Zijn advocaten hebben hier officieel om verzocht bij A. Tuin Den Helder BV, de nieuwe eigenaar van het pand.

Dat meldt onze mediapartner Den Helder Actueel (https://denhelderactueel.nl/2018/09/rob-scholte-wil-nog-deze-week-de-sleutels-van-voormalig-postkantoor/).

Volgens Scholte en zijn advocaten heeft de rechter onlangs heel duidelijk gesteld, dat er sprake was – en dus nog steeds is – van een huurovereenkomst tussen de gemeente (voormalig eigenaar van het gebouw) en Scholte.

Koop breekt geen huur, dus die overeenkomst is volgens de kunstenaar door de verkoop aan Tuin niet vervallen. “Tuin heeft dus gewoon een huurder”, aldus Scholte en zijn advocaten.

De kunstenaar wil graag weer zijn intrek nemen in het voormalige postkantoor aan de Middenweg en dus is om de sleutels gevraagd. Die moeten uiterlijk vrijdag 12.00 uur zijn overhandigd.

Tuin is om een reactie gevraagd, maar heeft niet gereageerd.

Lees ook:
Ontruiming Rob Scholte Museum mogelijk toch onrechtmatig
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/231340/Ontruiming-Rob-Scholte-Museum-mogelijk-toch-onrechtmatig

NH Nieuws was in april bij de ontruiming van het museum:

NH, donderdag 27 september 2018, 13:55

Reacties:

Inge Posch
wordt vervolgd…

Fu King
Schande dat hij weer zijn recht moet halen. Arrogante gemeente.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/232053/Rob-Scholte-wil-uiterlijk-morgen-sleutels-van-ontruimde-museum-terug

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-bouwbedrijf-tuin-andere-bieder-postkantoor-tuin-wil-pareltje-in-den-helder-houden/
https://robscholtemuseum.nl/bo-anne-van-egmond-aannemer-tuin-koopt-postkantoor-den-helder-redactie-dha-voormalig-postkantoor-verkocht-aan-a-tuin-den-helder-bv/
https://robscholtemuseum.nl/los-radio-dwoz-kees-jan-tuin/
https://robscholtemuseum.nl/ronald-boutkan-koop-overeenkomst-postkantoor-getekend-levering-voor-1-juni-2019-nautadutilh-koopovereenkomst-gemeente-den-helder-en-a-tuin-pdf-openbare-bekendmaking/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-nog-kans-voor-museum-beerput-van-den-helder-wie-zijn-de-belangrijke-spelers-binnen-de-club-die-den-helder-in-zijn-greep-houdt/
https://robscholtemuseum.nl/loes-vermeer-lagerveld-omgevingsvergunning-meten-met-twee-maten/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image