Bo-Anne van Egmond – Aannemer Tuin koopt postkantoor Den Helder + Redactie DHA – Voormalig postkantoor verkocht aan A. Tuin Den Helder BV

Aannemer Tuin koopt postkantoor Den Helder

Het voormalige postkantoor aan de Middenweg 172-174 is gegund aan A. Tuin Den Helder BV. De inschrijving voor de verkoop startte op 17 juli 2017. Na een eenmalige verlenging van de inschrijvingsprocedure tot en met 1 november 2017, heeft dit geresulteerd in één geldige inschrijving. De inschrijving voldoet aan alle inschrijvingseisen. Het geeft de gemeente garantie op een opgeknapt pand met een goede invulling.

Samengevat gaat de nieuwe eigenaar circa 1/3 van het pand inzetten voor maatschappelijk gebruik en het resterende gedeelte voor overige niet maatschappelijke functies (o.a. woningen). Uit de planomschrijving blijkt, dat de inschrijver eerste prioriteit geeft aan een overleg met de heer Scholte om zo het Rob Scholte Museum voor Den Helder te behouden. Hiermee ontstaat alsnog de mogelijkheid voor de heer Scholte om in het pand te blijven en het huidige gebruik voor te zetten.

Naast het behoud van het museum hecht de inschrijver belang aan een goede ruimtelijke inpassing in het stadshart en de stationslocatie. De gevels van het hoofdgebouw moeten beeldbepalend blijven en het stationsplein markeren. De inrichting van het buitenterrein en de ontsluiting van het gebouw moeten naadloos overgaan in de openbare ruimte. Op de verdieping worden ca. 10 woningen gerealiseerd. Deze ontwikkeling is maatschappelijk van ondergeschikt belang, maar wel essentieel voor de financiële haalbaarheid van de herontwikkeling.

Tot slot blijkt uit de inschrijving dat ingezet wordt op duurzaamheid. Daar waar mogelijk wordt circulair bouwen en duurzaam energiegebruik toegepast. Naast duurzaamheid in materiële zin, wordt dit ook toegepast in functionele en ruimtelijke zin, door flexibel gebruik van de ruimten.

Hoewel de inschrijving al op 1 november 2017 sloot, en er dus al eerder tot gunning overgegaan kon worden, besloot het college op basis van de uitspraak in kort geding, eerst in gesprek te gaan met de heer Scholte.

Tijdens het eerste gesprek, op 14 november 2017, heeft de gemeente een schriftelijk aanbod van de heer Scholte ontvangen. Vanuit dit aanbod is in het gesprek gesproken over eventuele denkrichtingen om tot verkoop over te kunnen gaan. Doordat deze een aantal onzekerheden en risico’s bevatten voor de gemeente ten opzichte van de gestelde voorwaarden in de tender procedure, heeft het college besloten een finaal aanbod te doen aan de heer Scholte in lijn met de prospectus voorwaarden. In de geldigheidstermijn van zeven dagen is geen (formele) reactie van de heer Scholte ontvangen, waarmee het finale aanbod is komen te vervallen. Daarom is het college verder gegaan met het afronden van de openbare verkoopprocedure door te gunnen aan A. Tuin Den Helder BV.

Aannemer Kees Jan Tuin gaf dinsdag in deze krant al aan, dat hij in eerste instantie het Rob Scholte Museum wil behouden voor de stad. Hij noemde het een ’pareltje’.

Noordhollands Dagblad, 29 november 2017, 15:43

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/aannemer-tuin-koopt-postkantoor-den-helder

Voormalig postkantoor verkocht aan A. Tuin Den Helder BV

Den Helder – Het voormalige postkantoor aan de Middenweg 172-174 is door de gemeente gegund aan A. Tuin Den Helder BV. De inschrijving voor de verkoop startte op 17 juli 2017. Na een eenmalige verlenging van de inschrijvingsprocedure tot en met 1 november 2017, heeft dit geresulteerd in één geldige inschrijving. De inschrijving voldoet aan alle inschrijvingseisen. Het geeft de gemeente garantie op een opgeknapt pand met een goede invulling.

Samengevat gaat de nieuwe eigenaar circa 1/3 van het pand inzetten voor maatschappelijk gebruik en het resterende gedeelte voor overige niet maatschappelijke functies (o.a. woningen). Uit de planomschrijving blijkt, dat de inschrijver eerste prioriteit geeft aan een overleg met Rob Scholte om zo het Rob Scholte Museum voor Den Helder te behouden. Hiermee ontstaat alsnog de mogelijkheid voor Scholte om in het pand te blijven en het huidige gebruik voor te zetten.

Naast het behoud van het museum hecht de inschrijver belang aan een goede ruimtelijke inpassing in het stadshart en de stationslocatie. De gevels van het hoofdgebouw moeten beeldbepalend blijven en het stationsplein markeren. De inrichting van het buitenterrein en de ontsluiting van het gebouw moeten naadloos overgaan in de openbare ruimte. Op de verdieping worden circa tien woningen gerealiseerd. Deze ontwikkeling is maatschappelijk van ondergeschikt belang, maar wel essentieel voor de financiële haalbaarheid van de herontwikkeling.

Duurzaamheid

Tot slot blijkt uit de inschrijving, dat ingezet wordt op duurzaamheid. Daar waar mogelijk wordt circulair bouwen en duurzaam energiegebruik toegepast. Naast duurzaamheid in materiële zin, wordt dit ook toegepast in functionele en ruimtelijke zin, door flexibel gebruik van de ruimten.

“Hoewel de inschrijving al op 1 november 2017 sloot, en er dus al eerder tot gunning overgegaan kon worden, besloot het college op basis van de uitspraak in kort geding, eerst in gesprek te gaan met de heer Scholte”, zo meldt het college in een brief aan de raad. “Tijdens het eerste gesprek, op 14 november 2017, heeft de gemeente een schriftelijk aanbod van de heer Scholte ontvangen. Vanuit dit aanbod is in het gesprek gesproken over eventuele denkrichtingen om tot verkoop over te kunnen gaan. Doordat deze een aantal onzekerheden en risico’s bevatten voor de gemeente ten opzichte van de gestelde voorwaarden in de tender procedure, heeft het college besloten een finaal aanbod te doen aan de heer Scholte in lijn met de prospectus voorwaarden.”

“In de geldigheidstermijn van zeven dagen is geen (formele) reactie van de heer Scholte ontvangen, waarmee het finale aanbod is komen te vervallen. Daarom is het college verder gegaan met het afronden van de openbare verkoopprocedure door te gunnen aan A. Tuin Den Helder BV.”

Den Helder Actueel, 29 november 2017 – 15:15

Reacties:

Judge X
29 november 2017 at 17:01
Dit krijgt waarschijnlijk nog een duur staartje ….

Rob
29 november 2017 at 17:11
Om de tuin geleid ??

Fred
29 november 2017 at 17:25
Kon best weleens, is aannemer Tuin, geen tweede Dozy ?

Fred
29 november 2017 at 17:19
NHD, Scholte stapt alsnog naar de rechter. Zijn Advocaat zegt , dat Scholte voor het blok is gezet en noemt dat geen onderhandelen, maar een wurgcontract. Daar mag dan de rechter zijn oordeel over geven. Deze soap is nog lang niet afgelopen. Temeer de gemeente bij verkoop straks geen eigenaar meer is van het postkantoor , maat Tuin BV. Dus …. die honderdtachtigduizend euro die het de gemeente tot nu toe gekost heeft aan gerechts en advocaatkosten zullen de twee ton dik overschrijden. De burger betaald wel het is immers toch maar gemeenschapsgeld.

scherpe ogen en oren
29 november 2017 at 17:55
Prachtig dat het her ontwikkelt wordt en dat de intentie er is om het Rob Scholte museum te huisvesten maar hoe zit het met de woning van Rob Scholte??? Wordt hij straks verplicht om een woning van Tuin te betrekken anders geen museum??? Ik ben heel benieuwd wat de bieding van Tuin is want de gemeente gunde het Rob Scholte niet onder de 600.000 euro met verplichting om asbest te verwijderen en ander onderhoud op kosten van Rob Scholte. Wat gaat de raad maar ook het college doen als de opbrengst minder is als boven vermeld. Ik denk dat de Stadspartij dan kleur moet bekennen en de verkoop moet afkeuren en annuleren.

Stefan
30 november 2017 at 03:06
Scholte heeft genoeg kansen gehad om dit goed op te lossen, denk ik.

Dick Berts
30 november 2017 at 03:31
“Denk ik”….. B&W hebben er alles aan gedaan om je dat te laten denken. Heb je je wel eens in de feiten verdiept? Ga eens met Rob Scholte praten. En vraag hem daarbij vooral om wat hij roept te onderbouwen. Dat kan hij op een ongelofelijke manier. Maar mensen denken liever dat B&W gelijk hebben. Dat is namelijk veiliger dan de gedachte dat je in een bestuurlijke maffiastad leeft

Fred
29 november 2017 at 18:24
Krijg sterk de indruk , dat hier een èèn tweetje gespeeld is. Hoeft niet zo te zijn hoor , maar toch.

RB
29 november 2017 at 19:26
kan dat boek dan ook eindelijk dicht……

Fred
30 november 2017 at 08:54
Zal bepaalde personen goed uitkomen nietwaar ?

Dick Berts
29 november 2017 at 21:26
De leugen regeert. Tuin zegt het pareltje (verkleinwoord) Scholte Museum voor Den Helder te willen behouden. Dat had Tuin kunnen bereiken door Scholte niet met een absurd hoog bod dwars te zitten voor een gebouw dat aantoonbaar een negatieve waarde vertegenwoordigt, omdat het vol asbest zit en enorm achterstallig onderhoud heeft. Dood en doodeng om te zien dat geen enkele andere projectontwikkelaar het gebouw een stuiver waard achtte. Hier is het circuit dat Den Helder in een dodelijke wurggreep houdt weer eens flink aan het werk. Wethouder onroerend goed Lolke Kuipers werkt met zijn particuliere onroerend goed bedrijf samen met van der Wal en die weer met Tuin. De woede van Kuipers en Schuiling straalt ook hier weer van deze ouwe jongens krentenbrood deal af, dat zie je aan de mega flitssnelheid waarmee dit zaakje beklonken werd en het onbestaanbare ultimatum dat aan Scholte werd gesteld – aan de raad door Kuipers als een constructief gesprek gepresenteerd -. Scholte wordt gewoon door het circuit de stad uitgewerkt. Ze zien hem als een bedreiging omdat hij kritisch is en zaken bij hun naam durft te noemen. En de raad wordt er weer ingeluisd doordat Tuin roept dat Scholte in een klein hoekje van het gebouw mag blijven zitten. Voor een mega huur natuurlijk. Het werk van Scholte vergt veel ruimte. Hetzelfde geldt voor het prachtige vliegtuig dat Frank Borst in het museum heeft gebouwd. Nooit toegankelijk geweest voor het publiek omdat de gemeente de boel saboteerde. “Kan dat boek dan ook eindelijk dicht” schrijft RB dan…. Dat is de houding van de gemiddelde burger in dit gat. Gaap, het gaat al drie keer over Scholte. Dat het levenswerk van een kunstenaar kapot wordt gemaakt is nog tot daar aan toe, maar deze hele stad dreigt een grote smerige beerput te worden. En niemand die een poot uitsteekt.

sukkels
29 november 2017 at 21:43
die 6 ton was de prijs die het minimaal op moest brengen dus als meneer scholte dat er voor had geboden dan was hij nu eigenaar geweest van het gebouw nu kan hij huurder worden

Dick Berts
29 november 2017 at 21:51
Goede naam heeft u gekozen. De verkoopprocedure zat veel ingewikkelder in elkaar dan u suggereert. Bovendien IS de heer Scholte op grond van een rechterlijke uitspraak huurder van het gebouw. Koop breekt geen huur. Een van de basisregels van ons recht.

Dick Berts
29 november 2017 at 21:42
Tuin heeft NOG NOOIT met Rob Scholte gesproken en presenteert zich nu als de redder van het Scholte Museum. Dit van God verlaten gat is reddeloos verloren…..

Fred
30 november 2017 at 07:42
Ik zei toch èèn tweetje. Ben benieuwd hoeveel gemeente opdrachten er binnen gehaald zijn binnengehaald worden. voor deze gunst.

khs38
29 november 2017 at 22:44
Ik heb er geen woorden voor hoe enkele personen van “B&W en consorten“ met manipulaties hun doel proberen te bereiken en deze gemeente in een wurggreep hebben.
Met leugens en bedrog proberen ze alles voor elkaar te krijgen.
Rob Scholte en zijn museum proberen ze nu weer op een sluwe manier een oor aan te naaien.
Dit soort bestuurders besturen nu onze stad , moeten wij als Helderse burgers dit accepteren ? we leven we een rechtsstaat of heerst de maffia hier ?
Het moet toch niet gekker worden.

Fred
30 november 2017 at 07:38
Goh !!!! Krijgen de azijnzeikers dan toch weer gelijk ?? Dit zagen zij aankomen en werden bij de grond afgebroken om hun mening. Maar , het zijn toch echt de azijnzeikers die hier wederom gelijk krijgen.

Stefan
30 november 2017 at 03:42
Rob heeft volgens mij genoeg kansen gehad om een aannemelijk bod te doen!

Fred
30 november 2017 at 08:21
Even bij de les blijven Stefan. Zoals Dick Berts al zegt, verdiep je er eerst eens in. Weet jij eigenlijk wel wat Scholte geboden heeft ? Uit jouw ongenuanceerde reactie kan ik opmaken van niet .

’t Kraaiennest
30 november 2017 at 08:13
Misschien kan het Rob Scholte Museum z’n intrek nemen in die “bunkers” bij de Nollen.

Hijneken
30 november 2017 at 10:24
Volgens mij stinkt dit zaakje… Politiek is niet alleen corrupt op landelijk niveau.

Jonathan.
30 november 2017 at 10:34
Natuurlijk stinkt dit zaakje. Ik kan me niet voorstellen dat Tuin zomaar 6 ton op tafel legt zonder compensatie van de gemeente. Als jullie allemaal op een lokale partij gaan stemmen op 21 maart komt de onderste steen boven, daar heb ik veel vertrouwen in.

Hijneken
30 november 2017 at 10:51
Sowieso lokaal, al is Tjitske (nog) wel lid van de CU.

tjitskebiersteker
30 november 2017 at 13:00
Nou, dat blijf ik ook hoor! Het is ook niet alles “goud wat er blinkt” bij lokale partijen. Op dit moment maakt de Stadspartij deel uit van het college. Ik vraag als raadslid (desnoods vertrouwelijke) inzage in (de achtergronden van) het bod, maar krijg geen enkele reactie. Collegiaal bestuur betekent hier: collegiaal stil zwijgen en de gemeenteraad buiten spel zetten.

Fred
30 november 2017 at 14:20
Het is overduidelijk. Er kwam geen tweede of meer biedingen op het postkantoor. Om te voorkomen , dat het aan de enige bieder (Scholte) verkocht moest worden , is er een tweede bieder gecreëerd. Gewoon , om koste wat het kost niet te hoeven verkopen aan Scholte.

Hijneken
30 november 2017 at 15:24
Zoals u weet stem ik op u, en dat blijft ook zo. Ik zie dat als een lokale stem. Verder sluit ik mij aan bij Jonathan. Zoals David een man was naar Gods hart, zo bent u dat voor de lokale politiek.

Roel Prins
3 december 2017 at 12:48
Tjits, stop eens met klagen over het college. Dat college kan zich misdragen omdat jullie raadsleden incpmpetent en afhankelijk zijn. Dus klasg eens publiekelijk over jezelf !

Fred
3 december 2017 at 14:27
Wanneer Beste meneer Prins , zijn die misdragingen begonnen ? Was dat niet , toen u ook nog deel uit maakte van de raad ? Dus wat u nu Tjitske verwijt, heeft u destijds blijkbaar ook niet gedaan. Deze misdragingen waar u het over heeft , zijn niet van de afgelopen vier jaar, maar al veel eerder begonnen. Dus pot verwijt ketel dat hij zwart ziet. Maar de pot heeft destijds zijn eigen buik ook niet blank geschrobt.

scherpe ogen en oren
3 december 2017 at 19:05
beste mijnheer Prins, het is niet de eerste keer dat ik u er op wijs dat U zelf ook in de raad actief bent geweest en ook het college niet heeft kunnen tegenhouden.
Dus het zou u passen om uw toon te matigen.

Roel Prins
3 december 2017 at 20:36
Geachte Fred en Scherpe Ogen en Oren ik heb de indruk dat wanneer u enige intellectuele arbeid had verricht mbt mijn politieke leven u noch deze verwijten had gemaakt of deze vragen had gesteld. Ik mag u voorstellen m uw mening te baseren op feiten onderzoek. Pas dan zal ik, en naar ik weet ook anderen, die mening als een zinvolle bijdrage ervaren.

Jonathan.
30 november 2017 at 11:02
Tjitske is een vrouw naar mijn hart, maar het is niet uitgesloten dat ze valt voor de beloften van het partijkartel. Daarom stem ik op Carlo Assorgia, die doet dat in ieder geval niet.

tjitskebiersteker
30 november 2017 at 13:00
kun je daar een voorbeeld van geven?

Jonathan.
30 november 2017 at 13:07
CU was gedoger in het college voor 2014 en er komt na de verkiezingen een belangrijke beslissing aan. Het al of niet vertrekken van de burgemeester. Dan ben ik er zeker van dat lokaal zijn hand opsteekt. Bij de CU weet ik dat niet.

Peter
30 november 2017 at 11:40
Ik werd afgebrand door een aantal mollen op dit forum toen ik maanden geleden al meldde dat deze transactie eraan zat te komen. Ten tijde van het bod van Scholte speelde dit al achter de coulissen.

Fred
30 november 2017 at 12:03
Eèn van de “”azijnzeikers “” zeker. Wat wel opvalt, dat bij dit bericht , opeens de mollen akelig stil zijn.

Peter
30 november 2017 at 12:24
RB meld hiervoor nog wel dat het boek nu dicht kan Fred.

Fred
30 november 2017 at 13:51
Er is een RB commissielid van een landelijke partij.

Dick Berts
30 november 2017 at 12:20
Ik herhaal nog maar een keer dat het bij de zaak Scholte gaat om de vraag of een voor onze democratie dodelijk circuit deze van God verlaten stad in een wurggreep mag blijven houden of niet.

Monique_K
30 november 2017 at 12:26
Het zou mij absoluut niet verbazen als het ‘pareltje’ alsnog verloren raakt voor Den Helder omdat de zogenoemde ‘onderhandelingen’ met Scholte mislukken, uiteraard omdat hij zich, volgens Tuin/de gemeente, onredelijk opstelt. En dan komt er heel rap (voor 18 maart) het besluit dat het pand toch niet opgeknapt kan worden, Tuin gaat vast iets vinden waardoor dat zo duur en cq onmogelijk wordt dat sloop onvermijdelijk wordt.

HZdwg
30 november 2017 at 12:41
Wat mij opvalt en ook tegenvalt: ik mis geluiden van steun en protest uit de wereld van de kunst en de kunstenaars.

RB
30 november 2017 at 12:53
waarschijnlijk omdat ook deze groep weet dat als dhr Scholte genoeg geboden had hij het wel was gegund maar dhr Scholte wilde gewoon voor het bekende dubbeltje op de eerste rang blijven zitten en hierdoor misgegrepen?

Dick Berts
30 november 2017 at 13:20
‘Gelukkig’ daar zijn ze weer….

RB
30 november 2017 at 13:35
dus als er mensen zijn die een andere mening hebben dan dhr Berts mogen deze niet reageren op dit forum?

Dick Berts
30 november 2017 at 13:53
Ik ga niet over de vraag wie er op dit forum mogen reageren. Was dat wel zo, dan zou ik u – als aanhanger van de vrijheid van meningsuiting – geen strobreed in de weg leggen. Graag gebruik ik die vrijheid van meningsuiting op mijn beurt om aan te geven, dat ik uw reacties vaak ongefundeerd vind. Bovendien lijken ze op een propaganda campagne tegen Scholte. Op zich heb ik daar ook nog niet al te grote bezwaren tegen. Maar in combinatie met uw anonimiteit vind ik dat wel heel vervelend. Voor het zelfde geld bent u de gemeente voorlichter of de broer van Lolke Kuipers. Zelf geef ik openlijk toe dat ik een vriend van Rob Scholte ben. Waarheid en eerlijkheid gaan bij mij echter boven vriendschap. Bovendien doe ik meer een wanhoopspoging om nog iets van de democratie in dit van God verlaten gat te redden, dan dat ik een van mijn vriendjes tegen beter weten in aan het helpen zou zijn. Want dat laatste is nu juist de oorzaak van alle ellende in deze stad.

Corina
30 november 2017 at 12:41
Volgens mij is “het pareltje” alleen het museum en niet Rob’s atelier en woning. Dan zou een derde van het gebouw voor het museum zomaar kunnen kloppen

tjitskebiersteker
30 november 2017 at 13:05
kijk maar eens naar de ondertekenaars van o.a. de open brief ten gunste van Rob Scholte. Het gaat hierbij om namen van vele bekende, internationale kunstenaars en organisaties.

HZdwg
30 november 2017 at 13:42
Herinner me gevallen waarbij kunstenaars wel wat verder gingen dan een handtekening en een hoop spektakel maakten (niet dat ik altijd bewonderaar ben van bezettingen, blokkades en dat soort akties, maar dat terzijde).

wat
3 december 2017 at 12:31
ik heb wel een idee. Kan en wil Rob Scholte niet ergens in Den Helder of aan de buitenkant van het postkantoor geen muurschildering maken ?

Corina
30 november 2017 at 12:41
Volgens mij is “het pareltje” alleen het museum en niet Rob’s atelier en woning. Dan zou een derde van het gebouw voor het museum zomaar kunnen kloppen.

PenC
30 november 2017 at 21:04
Is het deel van het pand dat nu als atelier gebruikt wordt wel geschikt om er woningen in te maken??
dat vergt een vergaande aantasting van de architectuur.

Judge X
30 november 2017 at 18:50
Er zijn duidelijk geheime afspraken gemaakt tussen Kuipers en Tuin daar is eigenlijk geen direct bewijs voor nodig.
Andere gegadigden hebben zich niet gemeld, omdat (onroerend)ondernemers nooit, NOOIT !!! een bod op zo’n object zouden doen, zonder de verzekering van de verkopende partij dat het opgeleverd zou worden; ‘vrij van asbest en huurders’.
Buiten het feit dat Scholte een loer wordt gedraaid en de gemeenschap zowel informatief als financieel wordt benadeeld, zijn ook andere potentiële gegadigden – en die waren er aanwijsbaar wel degelijk – op een verkeerd been gezet, buitenspel gehouden en bedrogen, hier zou dus wel eens een probleem voor in ieder geval de verkoper kunnen liggen.
Ik roep de potentieel gegadigde dan ook hierbij op, om zich bij de advocaten van Rob Scholte te gaan melden.

Overigens kan – ik heb het nog niet exact berekend – Rob Scholte zich m.i. op dit moment nog 4 jaar lang, als huurder beschouwen van een artikel 7:290 BW bedrijfsruimte gezien de uitspraak van de rechtbank te Alkmaar; hier kan m.i. dus nog een tweede ‘probleempje’ voor Kuipers en Tuin liggen.

strandloper
1 december 2017 at 03:02
Een met voorbedachte rade opgezette verkoop, uiteraard informeel ten behoeve van het gluiperige collegiaal werkende college zodat zij niets te verantwoorden hebben, waarbij ik u graag wijs op de ‘ui’. Zie hier: Schuiling, Kuipers, Tuin en gluiperig.
Hierbij kunt u zich eenvoudig iets voorstellen waarbij de werkelijkheid bijna beangstigend is. Ui = tranen in de ogen – onwelriekende uitlaatgassen – disproportioneel afscheiden van drek.
Hoe typerend voor het college en haar vrinden.
21 maart 2018: Grote Schoonmaak.

Jonathan.
1 december 2017 at 06:49
Jullie kunnen allemaal een beetje helpen om het museum te behouden door op een van de lokale partijen te stemmen op 21 maart. In het contract met aannemer Tuin staat de gemeente het gebouw leeg moet opleveren, Tuin heeft natuurlijk nog geen cent betaald. Stem deze junta van de burgemeester, VVD, CDA, D66 PvdA en bijwagen Stadspartij weg op 21 maart en dan komt het allemaal goed. De gemeente kan Rob er nooit uitzetten voor 21 maart en daarna moet dit verschrikkelijke bestuur zijn burelen opruimen.

Anton Hagen
2 december 2017 at 08:20
Het laatste nieuws in de kwestie Scholten versus Gemeente Den Helder is:
Scholte heeft een leveringsbeslag laten leggen op het postkantoor,dit met toestemming van de rechter.
Dit betekent dat de gemeente het pand NIET kan overdragen aan Tuin.
Dit nieuws heb ik uit het Noord Hollands Dagblad van 02-12-2017.
Leuk sinterklaascadeautje voor de gemeente.
Hopelijk komt er nu snel een einde aan deze soap en kan Scholte gewoon blijven zitten met de ruimte welke hij nodig heeft.

Kees Jan
3 december 2017 at 11:39
Een leveringsbeslag wordt door een rechter alleen opgelegd als de aanvrager van dit beslag gegronde redenen heeft. De Gemeente heeft als pandeigenaar dus wat uit te leggen aan de rechter alvorens het beslag er weer van af wordt gehaald.
.
En waarom houd de gemeente de bieding van Tuin geheim? Zou het zomaar kunnen dat hij minder heeft geboden dan Rob Scholte? En dat dit college helemaal nooit het plan heeft gehad om serieus met Scholte om de tafel te gaan zitten voor verkoop?
.
Bij Nieuwsuur was er van de week een reportage over de gemeente Deurne en het vastgoedkartel aldaar. Het was alsof je keek naar de gemeente Den Helder.
.
De firma Tuin is direct gelinkt aan Woningstichting en van der Wal. Alle grote projecten worden door deze combinatie uitgevoerd. En dan is er nog de wetenschap dat vastgoedwethouder Kuipers een rechtstreekse zakenpartner is van van der wal beheer. De schijn van belangenverstrengeling is hiermee snel gemaakt..
.
Benieuwd wanneer de gemeenteraad van Den Helder openheid van zaken krijgt. Dhr. Wouters en Mevr. Biersteker krijgen nog steeds niet de informatie waar zij om hebben gevraagd.

Jonathan.
2 december 2017 at 08:44
Die soap duurt zeker nog tot aan de verkiezingen van 21 maart . Dat partijkartel en de burgemeester weten van geen wijken, en het gaat de Helderse bevolking nog veel aan advocaatkosten kosten. Makkelijk hoor met het geld van een ander.
Ik hoop op veel stemmen op de oppositie en nieuwe partijen, dan wordt deze verspilling van dit college snel opgelost. Ik kijk uit naar de dag dat CDA D66 PvdA en Stadspartij hun bureau leeg moeten ruimen. De VVD is al weg en hoop dat deze partij met de slechtste lijsttrekker aller tijden nooit meer terug komt in het stadsbestuur.

Judge X
2 december 2017 at 09:19
Tuin vandaag in het programma DWOZ LOS-radio van 10.00 tot 12.00 uur.
Ook te gast Michiel Wouters (Behoorlijk Bestuur) en Hanneke Kaamer van Hoegee (VVD).
Herhaling van het programma op maandag ochtend 10.00 – 12.00 uur.

wat
3 december 2017 at 12:14
Het postkantoor is enorm groot. Is het zo niet goed opgelost? Iedereen bemoeit zich ermee.

Sjaak
3 december 2017 at 14:40
Ik hoorde trouwens van een insider dat het bod van aannemer Tuin helemaal geen 600.000 Euro is maar zelfs lager dan het bekende bod van Rob Scholte.

HTD
3 december 2017 at 15:14
klopt

HTD
3 december 2017 at 14:52
Waarom tegen Rob schoppen en niet tegen dit incompetente college wat al jaren druk bezig is onze stad naar de verdoemenis te helpen en dat van onze onze centen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

scherpe ogen en oren
3 december 2017 at 19:00
het is toch raar dat Tuin praat over een pareltje maar niet heeft meegedaan aan de eerste ronde van bieding.Als hij het echt eenpareltje vindt dan wil je deze toch niet mis lopen. Maar ja toen had de rechter nog geen uitspraak gedaan en was de gemeente overtuigd dat zij Rob Scholte er wel uit zouden krijgen.

Fred
3 december 2017 at 20:10
Het is op zich al opvallend, dat Tuin precies gaat doen , wat de Gemeente in eerste instantie er in wilde hebben. De rest laat zich raden. Tuin heeft vermoedelijk voor een prikkie een bod gedaan op het pand , met de eis van de gemeente dat hij er woningen en Horeca in gaat realiseren. Twee vliegen in èèn klap , bij het verbouwen tot woningen , komt Tuin asbest tegen en die moet hij verwijderen De gerealiseerde woningen worden door Tuin als eigenaar van het pand verhuurd dan wel verkocht , zo verdiend hij de kosten van aankoop en verwijdering van het asbest terug. En Scholte , wordt op zo,n kleine ruimte terug gedrongen,, dat exploitatie en wonen van en in het museum in het gebouw niet meer mogelijk is. Het kan haast niet anders dat deze constructie hier wordt toegepast. Het pand kopen het verbouwen en de aangetroffen asbest verwijderen en afvoeren, kost zoveel , dat het op een andere manier niet mogelijk is, Als het qua kosten al mogelijk is dit kosten dekkend te doen. Reden temeer , dat de Gemeenteraad nu eens op openkaart aandringt , desnoods met motie’s en zich niet het bos in laat sturen. Hier wordt een smerig spelletje gespeeld.

Roel Prins
3 december 2017 at 20:40
Heeft iemand al uitgezocht of en dan wat Tuin van de gemernte krijgt ?

scherpe ogen en oren
3 december 2017 at 22:19
Dit moet de raad eisen lijkt mij geachte heer Prins maar volgens u is de raad niet competent en niet onafhankelijk maar afhankelijk. Wellicht wet openbaar bestuur opstarten meneer Prins?

Roel Prins
3 december 2017 at 22:48
Geachte Scherpe Ogen en Oren kunt u mij uitleggen waarom een dergelijke wet nodig is en waarom die wet het karakter van de gemeenteraad zou veranderen ?
Zo heeft de raad zelfs niet begrepen dat de gedragscode waarmee nota bene is ingestemd hen ondergeschikt en afhankelijk maakt van de voorzitter van het college van b&w

https://www.denhelderactueel.nl/2017/11/voormalig-postkantoor-verkocht-aan-a-tuin-helder-bv/