LOS Radio DWOZ – Kees Jan Tuin

Gepubliceerd op 2 dec. 2017

Uitzending De Week Op Zaterdag (2 december 2017) van LOS Radio.
Interview Kees Jan Tuin over aankoop “Postkantoor” Den Helder.

Opname gemaakt op vrijdag 1 december 2017, Kees Jan Tuin was op dat moment nog niet op de hoogte, dat er beslag gelegd was op het “Postkantoor” in Den Helder. Zoals gemeld in de live uitzending van het programma “De Week Op Zaterdag”

Reacties:
https://youtu.be/PmWKQ1LVLQY

13 Comments

 1. Zwaar in strijd met de moeder van alle journalistieke fatsoensregels -het toepassen van hoor en wederhoor- om bij zo’n enorm geschil alleen Kees-Jan Tuin bijna een kwartier aan het woord te laten en NIET Rob Scholte. Tuin krijgt ook kritiekloos de gelegenheid om zicht te presenteren als de redder van het museum. Tuin: “Kijken of wij het probleem daar op kunnen lossen”. Ja voor zijn vriendjes in het college…

  • Judge X
   3 DECEMBER 2017 AT 10:53

   Beantwoorden
   Het telefoongesprek werd al eerder opgenomen Dick, Tuin was nog niet op de hoogte van de beslaglegging en wederhoor kan op elk ander moment.
   Ik sta bij DHA dan wel onder schriftelijke curatele, maar ik vind dat u Ronald Boutkan hier onrecht aan doet.

 2. @gemeentedenhelder. Gaat u op grond van het gelijkheidsbeginsel -een van de kernwaarden uit de algemene beginselen van behoorlijk bestuur- Kees-Jan Tuin bij het gesprek van de week ook afschepen met twee onbeduidende ambtenaren die hun afspraken niet (mogen) nakomen, zoals Rob Scholte overkwam, of wordt de heer Tuin wel persoonlijk ontvangen door zijn vriendje Lolke Kuipers, particulier projectontwikkelaar die het wethouderschap onroerend goed als bijbaan heeft? Pfff, hoeveel shit kun je in een zin persen…..

  • Het telefoongesprek werd al eerder opgenomen Dick, Tuin was nog niet op de hoogte van de beslaglegging en wederhoor kan op elk ander moment.
   Ik sta bij DHA dan wel onder schriftelijke curatele, maar ik vind dat u Ronald Boutkan hier onrecht aan doet.

 3. Uit diverse gesprekken die ik in de stad voer, blijkt hoe goed de propagandacampagne van de vriendenrepubliek Den Helder werkt. Scholte zou een lastige crimineel zijn die de gemeente Den Helder steeds dwars zit. De waarheid volledig op zijn kop! Gelukkig neemt het aantal mensen dat door krijgt hoe ze aan alle kanten belazerd worden ook toe…..

  • Houdt vertrouwen Dick Berts, leugens en bedrog komen altijd in conflict met de waarheid en dan valt langzaam het corrupte kaartenhuis uit elkaar.

  • Zouden er echt nog journalisten rondlopen in dit dorp, die nog steeds niet door hebben, dat er al jarenlang een strijd op leven en dood plaatsvindt tussen Rob Scholte en de Helderse (bestuurlijke) maffia?? Aan die strijd zitten per definitie twee kanten. Wat mij betreft een goeie- en een slechte kant, maar dat is even een ander verhaal. Een van de twee kanten onbelicht laten is onbehoorlijk. Ook zonder kennis van het door Scholte gelegde beslag op het oude postkantoor.

   Het beginsel van hoor en wederhoor wordt expliciet vermeld in de Gedragscode voor Nederlandse journalisten, die is opgesteld door het Nederlands genootschap van hoofdredacteuren, in de volgende regel:

   4. De feiten, meningen en/of beelden die de journalist weergeeft, berusten uitsluitend op eigen waarneming of op bronnen die hem bekend zijn en die hij betrouwbaar acht. (…) Hij past hoor en wederhoor toe waar dit geboden is voor het verwerven van de feiten. Hij past eveneens hoor en wederhoor toe om niet door het algemeen belang gerechtvaardigde eenzijdigheid in berichtgeving te voorkomen.

   Ik geloof er niets van dat Ronald Boutkan deze misser goed gaat maken door straks Rob Scholte eenzijdig een kwartier aan het woord te laten in zijn uitzending. Daarmee zou hij ook een dubbelfout maken. Dit soort berichtgeving mag gewoon niet eenzijdig zijn. Een en ander klemt des te meer in een klein dorp waar slechts enkele media actief zijn en waarin alles aan elkaar plakt…..

 4. Onbegrijpelijk dat de gemeente gewoon door gaat met de verkoop, ondanks dat er een bewoner in zit, maar ook een bodem procedure gaat starten. Bij mij rijst de vraag wat Tuin krijgt van de gemeente, als hij het pand koopt?

 5. Waarom tegen Rob schoppen en niet tegen dit incompetente college wat al jaren druk bezig is onze stad naar de verdoemenis te helpen en dat van onze centen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image