Delano Weltevreden – Bouwbedrijf Tuin andere bieder postkantoor + Tuin wil ’pareltje in Den Helder houden’

Bouwbedrijf Tuin andere bieder postkantoor

Rob Scholte en zijn museum hoeven niet uit het oude postkantoor als hij over de aankoop van het pand geen overeenstemming weet te bereiken met de gemeente Den Helder.

Dat zegt mede eigenaar Kees Jan Tuin van bouwbedrijf A. Tuin BV. Dat bedrijf is de gegadigde, die via de openbare inschrijvingsprocedure een bod op het gebouw heeft uitgebracht. Het heeft er veel van, dat de gemeente en Scholte er niet uit komen. Dinsdag moet Scholte laten weten, of hij akkoord gaat met de voorwaarden van de gemeente. Een daarvan is, dat hij het pand uit moet als hij de financiering niet rond krijgt. Zodra duidelijk is, dat het pand naar Tuin gaat, gaat de ondernemer met Scholte in gesprek.

Noordhollands Dagblad, 27 november 2017, 22:54

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/bouwbedrijf-tuin-andere-bieder-postkantoor

Tuin wil ’pareltje in Den Helder houden’

Wat aannemer Kees Jan Tuin betreft hoeft Rob Scholte er niet uit als de kunstenaar het niet zelf verwerft.

“Mijn eerste doel is onderzoeken, hoe we dit pareltje in Den Helder kunnen houden”, zegt bouwer Kees Jan Tuin over het Rob Scholte Museum.

Vandaag verloopt het ultimatum van de gemeente aan de kunstenaar. Voor zes ton kan hij het gebouw kopen. Als Scholte met de gemeentelijke voorwaarden akkoord gaat en de financiering vandaag niet rond krijgt, moet hij het pand verlaten. Advocaat Benno Friedberg zegt, dat hij zijn cliënt niet kan adviseren om akkoord te gaan met ’een wurgcontract’. De gemeente vindt, dat van een wurgcontract geen sprake is.

Als Scholte en de gemeente geen overeenstemming bereiken, gaat het pand naar de enige andere gegadigde: aannemer Tuin. Wat hij met het pand gaat doen, hangt voornamelijk af van wat de kunstenaar wil.

“Het postkantoor staat op een cruciale plek”, benadrukt hij. “We vinden het belangrijk, dat het een goede opknapbeurt krijgt en goed gebruikt gaat worden. Wij willen het een sociaal culturele invulling geven in combinatie met wonen. Rob Scholte is nog in gesprek met de gemeente. Dat traject moeten de partijen eerst uit lopen. Als de gemeente het pand daarna aan ons gunt, gaan we meteen onderzoeken, hoe we dit pareltje in Den Helder kunnen houden. Dat hangt sterk af van wat Rob Scholte wil en wat hij kan betalen. Hij wil graag het hele pand gebruiken, maar ik denk dat dat commercieel niet kan.” De aannemer wil het gebouw geen geweld aandoen. “Het pand is bruut en robuust. We gaan kijken, of we er een vriendelijker uitstraling aan kunnen geven zonder dat het karakter verloren gaat.”

Advocaat Friedberg vindt het fijn om te horen, dat Tuin met Scholte wil bekijken, of het museum in Den Helder kan blijven. “Ik denk, dat Rob dat verdient.”

Noordhollands Dagblad, 27 november 2017, 22:24

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/tuin-wil-pareltje-den-helder-houden

9 Comments

 1. Van der Wal, Tuin, en wethouder onroerend goed annex particulier projectontwikkelaar Lolke Kuipers vormen een circuit. Het heeft er alle schijn van, dat er een val is gezet voor Scholte. Buitengewoon merkwaardig dat Tuin -naast Scholte- de enige bieder is, die zes ton wil geven voor een gebouw vol asbest en achterstallig onderhoud dat aantoonbaar een negatieve waarde heeft. Zou Tuin ingezet worden om de prijs op te drijven voor Scholte?

  Het lijkt heel lief dat Tuin zegt dat hij ‘dit pareltje voor Den Helder wil behouden’, maar dat doe je niet door parels voor de zwijnen te werpen, die slechts een levensdoelstelling kennen; zoveel mogelijk vreten. Deze parel behoud je voor Den Helder door het museum aan de stichting van Rob Scholte te verkopen. Schuiling en Kuipers willen dat tegen iedere prijs voorkomen. Scholte is kritisch en moet de vriendenrepubliek Den Helder uit worden gewerkt voordat hij echt gevaarlijk wordt voor het circuit….

  Tuin spreekt nu al over het gebouw een vriendelijker karakter geven…..Deels slopen dus. En hij vraagt zich nu al af wat Scholte KAN betalen……Reken maar dat hij een huurbedrag gaat vragen dat voor een ongesubsidieerd museum niet op te brengen is. De vriendenrepubliek Den Helder in volle glorie… dit gat is totaal verloren.

 2. Is het nu plotseling een pareltje geworden????? Al die jaren dat het postkantoor niet meer als zodanig functioneerde, mocht je er gebruik van maken om verpaupering te voorkomen. Pas op Rob, laat je niet gebruiken, ik hoop dat ik het mis heb, maar heb er een slecht gevoel bij. Sterkte!

 3. Wethouder onroerend-goed annex particulier projectontwikkelaar Lolke Kuipers
  -nadat hij zijn kort-geding om Scholte zijn museum uit te lazeren verloor- tegen de raad: Ik ga het gesprek aan met Scholte en ik ga proberen eruit te komen. Tot zover de leugen, terug naar de waarheid;

  Kuipers liet het gesprek aan onbeduidende ambtenaren over. Toen die eruit dreigden te komen (want dat mag absoluut niet van Schuiling en Kuipers) werd het tweede gesprek om de puntjes op de i te zetten ineens afgekapt en werd er zonder nader overleg door Kuipers een snoeihard eindvoorstel op tafel geknald dat totaal afweek van hetgeen eerder overeen gekomen was. Dit fenomeen zagen we al een eerder, toen de advocaten van de gemeente en de advocaten van Scholte eruit waren. Schuiling en Kuipers moesten toen aan een onbestaanbare noodrem trekken; ze zouden niet door hun eigen advocaat vertegenwoordigd worden…

  En de Schuilingbode liegt vandaag per ongeluk de waarheid;

  “Vandaag verloopt het ULTIMATUM van de gemeente aan de kunstenaar”.

  Een ultimatum van een wethouder die zegt in gesprek te zijn en eruit te willen komen…. Hij kan de hele boel bij elkaar liegen, omdat zijn vriendjes in de raad elke boevenstreek van hem dekken. Zo gaat dat in dit Palermo aan het Marsdiep.

  En Scholte? Die gaat met behulp van de Schuilingbode weer de schuld krijgen van het mislukken van de gesprekken…

 4. Kees Jan Tuin: “Mijn eerste doel is onderzoeken, hoe we dit pareltje in Den Helder kunnen houden”, zegt bouwer Kees Jan Tuin over het Rob Scholte Museum.

  Meneer Tuin, door uw absurde bod in te trekken, dat alleen maar tot doel heeft om Rob Scholte Den Helder uit te werken!

  Het feit dat u het verkleinwoord van parel gebruikt zeg al zoveel……

 5. Tuin spreekt voor z’n beurt, als de gemeente er niet met Rob Scholte uit komt, dan is eerst het woord aan het Amsterdams gerechtshof.

  • Ik zou dus gewoon vasthouden aan die € 245.000,- want verder ligt alles vast in de regels van de tender en die kun je m.i. niet zomaar even veranderen.

 6. KHS.

  Ik heb er geen woorden voor hoe enkele personen van “B&W en consorten“ deze gemeente in een wurggreep hebben.
  Met leugens en bedrog proberen ze alles voor elkaar te krijgen.
  Rob Scholte en zijn museum proberen ze nu weer op een sluwe manier een oor aan te naaien.
  Dit soort mensen besturen onze stad, moeten wij als Helderse burgers dit accepteren?
  Hier moet wat aan gedaan worden, maar hoe? Heeft u nog suggesties?

  • Ja eerst maar eens massaal op lokale partijen stemmen en moedig dus uw omgeving aan.
   Boeren, burgers en buitenlui, hoort hoort en zegt het voort …. !

 7. Deze poppenkast duurt al een paar jaar en steeds krijgt Rob de schuld van het mislukken, hoe is dat mogelijk ?
  En de burger kan iedere keer weer betalen voor al deze noodsprongen van een paar “verknipte machtswellustelingen”.
  De burger zal in maart volgend jaar hopelijk verstandig gaan stemmen, Den Helder is van ons !

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.