Maud Oortwijn – Rob Scholte & Micky Hoogendijk, beide ineens wereldberoemd in de polder (1)

Op 24 november 1994 ging er een bom af onder een auto in de Jordaan. Daar wordt vandaag nog over gespeculeerd. Rob Scholte en Micky Hoogendijk. Het is die dag 177 dagen na hun trouwerij.

Die dag stappen Rob Scholte en Mirjam Hoogendijk bij de Laurierstraat in de donkerblauwe BMW 525 i (https://nl.wikipedia.org/wiki/BMW_5-serie) van Scholte. Micky hoort als ze wegrijden drie maal een klik. Kort daarna ontploft een handgranaat onder de auto, die onder de stoel van Rob Scholte bevestigd is. Scholte raakt zwaargewond. Zijn beide benen moesten boven de knie worden geamputeerd.

Ravage

Micky Hoogendijk is ongedeerd en stapt uit de auto. Rob komt met moeite uit de auto en raakt vervolgens in coma, als hij naast de auto op straat ligt. Hoogendijk vertelt die avond in bad een miskraam te hebben gehad. Het kind is letterlijk met het badwater weggespoeld. Die details horen we!

Zij namen op dat moment de auto op weg naar de huisarts. Micky Hoogendijk had de avond er voor een zwangerschapstest gedaan (zes weken) en deze liet zien, dat ze zwanger was. Omdat Scholte last had van voetschimmel, gingen ze samen. Als Rob niet mee zou zijn gegaan, was Micky niet eens met de auto gegaan, omdat zij zelf niet in de BMW reed.

Dit is, waar de granaat afging, op het kruispunt Laurierstraat met de Eerste Laurierdwarsstraat: Google Maps (https://www.google.nl/maps/place/Laurierstraat+70,+1016+PN+Amsterdam/@52.3722016,4.8810088,3a,75y,294.79h,75.94t/data=!3m4!1e1!3m2!1sKrdnjVHoYfqIbvt7YbOrOQ!2e0!4m2!3m1!1s0x47c609dca8e634f5:0x86e5de1cb7846de8).

Rob Scholte had op dat moment een atelier aan de Laurierstraat 70 (https://www.google.nl/maps/place/Laurierstraat+70,+1016+PN+Amsterdam/@52.3722405,4.8811577,3a,75y,35.89h,82.26t/data=!3m4!1e1!3m2!1s2wCKP7w10BWEUPz3MvLrww!2e0!4m2!3m1!1s0x47c609dca8e634f5:0x86e5de1cb7846de8), slechts enkele meters verwijderd van het fatale kruispunt.

De BMW was de dagen er voor niet gebruikt. Een assistent van Scholte had de auto vijf dagen daarvoor op die plek geparkeerd. Een andere assistent van Scholte zou diezelfde dag later op de dag gebruik maken van de auto. Ik concludeer, dat assistenten van Scholte even vaak gebruik maken van de BMW als Scholte zelf. Dan is het een risico om de granaat te laten ontploffen met een mechanisme, dat afgaat met het wegrijden van de auto.

Hammerstein

De dader van de aanslag is tot dusver niet gevonden. Een van de theorieën was, dat de aanslag was bedoeld voor de advocaat Oscar Hammerstein (https://nl.wikipedia.org/wiki/Oscar_Hammerstein_(advocaat)), maar dat de dader zich in de auto had vergist. Dit is door Oscar Hammestein zelf aan de politie (http://www.volkskrant.nl/politiek/op-een-haar-na~a537077/) geopperd. Hammerstein woonde daar om de hoek (Keizersgracht), reed in eenzelfde type BMW, van dezelfde kleur, en met bijna hetzelfde nummerbord.

Wat is de kans, dat een professional zich vergist? En zouden zij de granaat niet weghalen, als de auto vijf dagen op dezelfde plek staat, terwijl Hammerstein waarschijnlijk van alles onderneemt? Als een bom eenmaal geplaatst is, zullen de daders alert wachten én kijken.

Bovendien parkeerde Hammerstein werkelijk nooit zijn auto in de Laurierstraat. En de auto was een ander type uit de BMW 5 serie.

Rob Scholte is niet tevreden over het politieoptreden (https://maudoortwijn.wordpress.com/2015/12/13/wat-zegt-de-politie-tegen-rob-scholte-deel-2/) in zijn zaak.

PS
In 1991 hadden Hoogendijk (geboren 8 juli 1970) en Rob Scholte (1 juni 1958) elkaar leren kennen. Zij trouwden in 1994. Hoogendijk werd zakelijk manager van Rob Scholte BV. In dat jaar werkte Scholte ook aan de prestigieuze opdracht voor een wand en plafondschildering van twaalfhonderd vierkante meter in Huis ten Bosch in Japan (https://nl.wikipedia.org/wiki/Huis_ten_Bosch_(Japan)), een themapark in Nagasaki. Door de aanslag liep dit werk vertraging op. In 1997 zijn de echtelieden formeel uit elkaar gegaan, hoewel halverwege 1995 Micky al bij hem was weggegaan. Heel Nederland kende hen tegen die tijd van naam, vanwege de overweldigende media aandacht voor de bom.

PPS
Als ik het Rob Scholte Museum logo zie, dan vraag ik me af of Rob Scholte ook onderdeel is van de Vrijmetselaars of globalisten kliek. Zijn handtekening op de website doet mij vaag aan een rechte hoek en een passer denken, maar zeker ben ik niet. Wel zit het Rob Scholte Museum in een voormalig Postkantoor en van PTT Post weet ik zeker dat zij meedoen met duistere plannen. Scholte werkte bij de PTT in zijn studententijd. Pa Scholte werkte als manager voor Albert Heijn (oprichter Albert Heijn was vrijmetselaar). Echter, op zijn website vraagt het Rob Scholte Museum ook aandacht voor het occulte, met posts als deze (https://robscholtemuseum.nl/ring-of-power-full-length-documentary/) en deze (https://robscholtemuseum.nl/david-icke-poor-dutch-ambassador/) en mijn eigen (https://robscholtemuseum.nl/maud-oortwijn-welk-gebied-bestrijkt-de-orde-van-vrijmetselaren-onder-het-grootoosten-der-nederlanden/). Ex Micky is hertrouwd (en weer gescheiden) van Adam Curry, die van mainstream DJ zich bij Micha Kat en zo geschaard heeft.

Als Rob Scholte controlled opposition zou zijn, waarom is dan de bom onopgelost? Werd het als fair play gezien door de Vrijmetselaars? Ik vraag me dat af. Ik ben er nog niet uit welke kleur deze man heeft. Ook weet ik niet, of hij echt niet weet wie hem dit geflikt heeft. Jaren later moet je een balans kunnen opmaken als de rookgordijnen zijn opgestegen? Vanuit deze optiek is het niet verbazingwekkend. dat er een zekere spanning is met Paul Blanca, geboren op 11-11-1958. Paul Blanca had ook kennis van granaten, dat was algemeen bekend. Maar ik betwijfel serieus, of hij de aanslag heeft gepleegd. Wat zou de man ermee winnen? Bovendien ben je dom om een methode te kiezen, die naar jou wijst.

De Bovenkamer, 13 december 2015

https://maudoortwijn.wordpress.com/2015/12/13/rob-scholte-micky-hoogendijk-beide-ineens-wereldberoemd-in-de-polder-deel-1/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Maud+Oortwijn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micky+Hoogendijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Adam+Curry
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micha+Kat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Laurierstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jordaan
https://robscholtemuseum.nl/?s=BMW
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nagasaki
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vrijmetselarij

https://robscholtemuseum.nl/?s=Dani%C3%ABl+Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koos+Dalstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Studulski
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Blanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Klashorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaap+Holtzapffel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eef+Hoos