Delano Weltevreden – Voor Bereidingen worden Getroffen, maar het is Nog Niet Bekend wanneer de Kunst Collectie van Rob Scholte onder de Hamer komt

Het Rob Scholte Museum was voor de Ontruiming  Gevestigd in het Voor Malige Post Kantoor naast het Trein Station (foto mooinoord-holland.nl)
Het Rob Scholte Museum na de Zo Genaamde Urgente Ontruiming, vanwegede Geplande  Verkoop aan Gemeentelijk Aannemer Kees Jan Tuin, domineert Al Vijf Jaar in deze Huidige Desolate Toestand het Centrum van Den Helder (foto Staf RSMuseum)
De Ten Toon Stelling van Nieuwe Amsterdammer Prenten van Jan Sluijters in de Grote, In Middels door Tuin Gesloopte, Zaal van het Rob Scholte Museum werd Integraal Verkocht aan Museum de Fundatie, Later verwierf Scholte Op Nieuw een Groot Aantal Sluijters Prenten van deze Serie (foto Staf RSMuseum)
Drukte van Belang in het Rob Scholte Museum (foto Staf RSMuseum)

De Voor Bereidingen worden Getroffen, maar Het is Nog Niet Bekend wanneer de Kunst Collectie van Rob Scholte onder de Hamer komt

Den Helder – Eind juli kreeg de Gemeente Den Helder van het Amsterdamse Hof Groen Licht om de Kunst Collectie van Rob Scholte te Veilen. Wanneer Dat gaat gebeuren is Nog Niet Bekend, zegt Gemeentelijk Woord Voerder Kay Korevaar. De Voor Bereidingen voor de Executie Verkoop worden door Veiling Huis BVA getroffen, zegt hij.

In het Voorjaar van 2018 is het Rob Scholte Museum Ontruimd. De Kunst Collectie is In Beslag Genomen. De Gemeente  wilde Daar Mee Veilig Stellen, dat de Ontruiming S Kosten door Scholte Betaald werden. In juli 2020 was de Schuld van Scholte aan de Gemeente Op Gelopen tot Zo N Vijf Ton.

Omdat de Kunstenaar dat Geld Niet kon Op Hoesten, besloot de Gemeente in september 2020 de Kunst Collectie Openbaar te Verkopen. Het gaat om Zo N Acht Duizend Stukken. De Gemeente verwacht 350.000 Euro met de Veiling Binnen te Halen. Dat is bij Lange Na Niet Vol Doende om de Totale Schuld van de Kunstenaar bij de Gemeente en Advocaten Kantoor Friedberg & Mahn uit Amsterdam, te dekken. De Schuld is Minimaal een Miljoen Euro. Scholte denkt Zelfs, dat het Bedrag Dubbel Zo Hoog is.

Voor dat de Keus op BVA uit Amersfoort viel, waren Al Diverse Veiling Bedrijven benaderd. Dat blijkt uit Gemeentelijke Documenten, die op Verzoek van deze Krant Openbaar zijn gemaakt.

De Zakelijk Directeur van Kunstveiling.nl liet de Gemeente Eind juli 2020 weten, dat zijn BedrijfIn Principe Direct’ met de Executie Verkoop zou kunnen beginnen. Het Bedrijf, volgens de Directeur ’De Grootste Kunst Veiling van Nederland en Vlaanderen’, zou de Gemeente Alle Werk uit Handen kunnen nemen.

Vrij Blijvend

Ook Veiling Huis De Eland uit Diemen is door de Gemeente Den Helder benaderd. Eind juli 2020 informeerde een Ambtenaar Vrij Blijvend naar de Mogelijkheden om een In Beslag Genomen Kunst Collectie (waar op het Moment Executoriaal Beslag op rust) via uw Veiling Huis te Verkopen’. Omdat er Nog Geen Besluit was genomen om tot Veiling over te gaan, verzocht de Ambtenaar de Directie van het Vendu Huis om Discreet met de Informatie om te gaan.

Maar ook na dat BVA door de Gemeente was aan gewezen als Veiling Huis, bleven de Aanbiedingen op het Stad Huis binnen komen. Zo bood Bestuurder Arjen Pels Rijcken van museumdepotshop.nl en collectioneurs.nl een Gemeentelijk Mede Werker in maart 2021 via Net Werk Platform LinkedIn aan te helpen bij het ’Verzilveren’ van de Kunst Collectie. Voor de Verkoop zouden Beide Platforms kunnen worden gebruikt. Na Overleg op het Stad Huis meldde de Mede Werker, dat de Klus Al aan BVA was Gegund.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220919_37778162

Staf RSMuseum – Dubbel Rol van Mark Boerée voor BVA Auctions, Troostwijk Taxaties (BVA Aandeel Houder) en Gemeente Den Helder in Zaak Rob Scholte, Beslag, Verkoop Collectie RSMuseum

Delano Weltevreden – Wás er Wel een Kort Geding tussen Veiling Bedrijf en Gemeente Den Helder over Kunst Collectie Rob Scholte (…)? De Gemeente Raad hoort dat Pas over een Maand

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kay+Korevaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arjen+Pels+Rijcken
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerechtshof+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rechtbank+Alkmaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Linda+Reijerkerk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mediation
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeente+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Municipality+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ilse+van+der+Poel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schenkeveld+Advocaten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ina+Molenaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Caroline+Tonningen
https://robscholtemuseum.nl/?s=XS+Justitia
https://robscholtemuseum.nl/?s=XS+Justitia+Advocatuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Friedberg+&+Mahn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Van+der+Meer+&+Philipsen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Imming+Logistics
https://robscholtemuseum.nl/?s=BVA+Auctions
https://robscholtemuseum.nl/?s=Veiling
https://robscholtemuseum.nl/?s=Openbare+Verkoop
https://robscholtemuseum.nl/?s=Executie+Verkoop
https://robscholtemuseum.nl/?s=Collectie+Rob+Scholte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Collectie+Rob+Scholte+Museum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Sluijters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Waarde
https://robscholtemuseum.nl/?s=Meer+Waarde
https://robscholtemuseum.nl/?s=Executie+Waarde
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schuld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schulden+Last
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onrechtmatig
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kunstroof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Diefstal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heling