Cor Hendriks – De Klimaatverandering Hoax (9): Klimaatoptimist

Robert Jensen, de bekende rechtse mediacommentator, heeft een actie gelanceerd om de constant negatieve berichtgeving over het klimaat te bestrijden. Want de realiteit is, dat het helemaal niet slecht met het klimaat gaat; in feite gaat het juist goed. Dus klimaatoptimisme is aan de orde om het negatieve klimaat, dat nu heerst, te bestrijden.

‘Global warming’ is een goede zaak!

In Nederland hebben we al tijden lang geen strenge winter meer gehad. Dat is natuurlijk jammer voor de liefhebbers van de elfstedentocht, maar een goede zaak voor alle Nederlanders met een smalle beurs, die nu een lage energierekening hebben. Ook is het goed voor al die bezitters van de zwaar gesubsidieerde zonnepanelen, want als er sneeuw valt, is het afgelopen met de zonneënergie. Overigens zijn de huidige zachte winters bij ons niet zo zeer het gevolg van ‘global warming’, maar eerder het gevolg van het verschuiven van het polaire centrum (polar vortex) in de richting van Canada (vanwaar ook de huidige hittegolf in Australië). Zie voor deze polar vortex het artikel (met video) https://www.theweathernetwork.com/ca/news/article/the-return-of-the-polar-vortex-how-bad-will-it-get-this-winter.

Meer CO2 in de lucht is een goede zaak!

Hoe meer CO2 in de lucht, des te groener wordt de aarde. Dus hoe meer CO2 in de lucht, des te meer heeft de mensheid te eten!!!! Voorlopig gaat de toename van CO2 in de lucht door, vooral dankzij China en India, die niet van plan zijn hun CO2 uitstoot te reduceren, omdat dat een negatief effect op hun economie zal hebben. Aangezien CO2 zich over de gehele aarde verspreidt, zal ook bij ons, ondanks al onze CO2 reductieplannen, het CO2 gehalte in de lucht toenemen; gelukkig maar, zodat ook bij ons het groenen blijft doorgaan. Merkwaardig, dat de Groenen tegen het groenen van de aarde zijn! Zie voor het groenen van de aarde het artikel van NASA uit 2016 met recente verwijzingen https://www.nasa.gov/feature/goddard/2016/carbon-dioxide-fertilization-greening-earth.

Klimaatoptimisme (foto Jensen)

Klimaatoptimisme (foto Jensen)

Uiteraard is Jensen niet de enige klimaatoptimist. Zie bijvoorbeeld https://www.businessinsider.nl/klimaatoptimist-marianne-zwagerman-kiest-de-feiten-die-haar-goed-uitkomen/: Media onderneemster, schrijfster en columnist Marianne Zwagerman brak afgelopen week een lans voor ‘klimaatoptimisme’, haar tegenhanger van wat zij #klimaathysterie noemt. Zoals uit de titel blijkt, is het niet de bedoeling van het artikel om op een eerlijke manier over het onderwerp te praten, maar om klimaatoptimisten af te kraken als mensen, die niet zorgvuldig met de waarheid omgaat en nemen wat hen uitkomt alsof de andere kant niet precies hetzelfde doet, wat de reden is, dat er gesproken wordt over ‘klimaatgekte’, ‘klimaathysterie’, et cetera. Neem bijvoorbeeld het gezeur over het ijs op de Noord  en Zuidpool. Waar het om gaat is natuurlijk niet het verdwijnen van het ijs, maar het stijgen van de zeespiegel, wat natuurlijk ook een hoop gezeur is zonder concrete feiten.

De bekendste klimaatoptimist is natuurlijk Marcel Crok, wiens kritiek op de hockeystick we in aflevering 7 (https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-klimaatverandering-hoax-7-de-gouden-hockeystick/) hebben bekeken, zie https://www.climategate.nl/2017/10/eenzame-gevecht-klimaatoptimist/.

Over het algemeen wordt klimaatoptimisme als naïef geneuzel gezien en sterk bekritiseerd, zie https://joop.bnnvara.nl/opinies/over-het-naieve-klimaatoptimisme-van-rechts-nederland. ‘Klimaatoptimisme [is] zo lek als een mandje’, waarbij geschermd wordt met de bekende 97% van de wetenschappers, een bekend ‘debunked’ getal. De linkse ‘bias’ wordt toegegeven in de laatste alinea: “In Nederland lijkt klimaatbeleid voorbehouden voor linkse mensen. De VVD heeft haar klimaatparagraaf uit het verkiezingsprogramma geschrapt. De FvD zwemt rond een heerlijk naïeve optimistische bubbel en de PVV stopt volledig de kop in het zand.” Uitgebreider wordt dit behandeld op https://cult.tpo.nl/2018/06/26/het-naieve-klimaatoptimisme-van-rechts-nederland/.

Dat sommige klimaatoptimisten gewoon onzin verkopen, zal ik niet ontkennen. Neem bijvoorbeeld het volgende van klimaatoptimist Marianne Zwagerman over de optimistische Harry Mens. Harry Mens zei in de Friday Move tegen Wilfred Genee dat hij zich geen zorgen maakt over het klimaat. ‘“Over tien jaar zijn de gletsjers gewoon weer groot,’ zei hij.” (https://www.bnr.nl/opinie/marianne-zwagerman/10320872/klimaatoptimist) Dit is geen klimaatoptimisme, maar gewoon onnozelheid. In het artikel zelf worden ook merkwaardige dingen gezegd, bijvoorbeeld: “Professor geologie Salomon Kroonenberg, zegt ongeveer hetzelfde. IJstijden komen en gaan. De Noordpool was ooit een woestijn.” Ik neem aan, dat de Zuidpool bedoeld is, maar het tekent de kwaliteit van de informatie (ik weet natuurlijk niet wie de fout maakte, maar ik neem aan Marianne zelf).

Een andere zichzelf als klimaatoptimist omschrijvende journalist is Jelmer Mommers, zie https://www.parool.nl/ps/klimaatoptimist-jelmer-mommers-vindt-het-tijd-voor-een-positieve-focus~bdf3236c/. Het artikel lezend blijkt echter het tegengestelde: hij is helemaal geen optimist, maar juist een pessimist. “Het is jammer, dat we blijven hangen in angst voor ­klimaatverandering. Die angst is terecht, de wanhoop ook, maar het is geen eindpunt. Het debat gaat heel erg over de kosten van de energietransitie, maar volgens mij is er nog een heel ander verhaal over te vertellen. Kijk naar de ­baten: schone lucht, een lagere energierekening, minder schimmel en vocht in huis. Dat is het verhaa,l dat ons nu energie kan geven en ons verder kan helpen.” Een optimist zou zeggen, dat die angst onterecht is en al zeker de wanhoop.

Op Twitter: zie https://twitter.com/hashtag/klimaatoptimist.

Op de site https://www.debicker.eu/klimaatoptimisten/ worden Al Gore en Bill Gates uitgeroepen tot klimaatoptimisten, wat natuurlijk de dwaasheid ten top is. ‘Al Gore denkt dat vooruitgang telkens weer sneller gaat dan we ooit konden voorspellen en dat wij allemaal de uiteindelijk de goede keuzes maken’, aldus de gebroken Nederlands sprekende site. En ‘Bill Gates denkt, dat er binnen 15 jaar een doorbraak zal komen op het gebied van schone energie. Hij zegt niet welke, maar hij schenkt $1 miljard aan onderzoek, onder andere naar modernere kerncentrales.’ Kortom, geen van beiden zijn klimaatoptimisten, wat je al van het gezicht van Bill Gates kunt aflezen. Over Al Gore, volgens wie de halve wereld thans onder water zou staan en daarmee miljoenen heeft verdiend, hoeven we helemaal niet te spreken. Zijn optimisme is gelegen in het rekenen op het gezonde verstand van de mensheid, wat dwaasheid is, want de geschiedenis laat een ander beeld zien.

Een interessant en gebalanceerd artikel over het klimaatdebat is dat van Marco Visscher in Trouw, alweer uit 2011, maar nog even actueel: “Ik ben een optimist, omdat ik weet, dat er iets is dat zich nog minder goed laat voorspellen dan het klimaat: de vindingrijkheid van de mens. En met optimisme bedoel ik niet het ‘klimaatoptimisme’ van oud politicus Wijnand Duyvendak, die meent dat we nog maar een jaar of tien hebben om iets te doen ‘en anders loopt het echt helemaal fout‘. Zijn optimisme – of dat van andere alarmisten, die flirten met het woord – komt met zoveel mitsen en maren dat het wel afkomstig móet zijn van een pessimist, die in de ontkenningsfase zit.” Zie https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/de-paniekfabriek-maakt-overuren~b105ee1f/.

klimaatoptimist hashtag on Twitter

#klimaatoptimist on Twitter

Klimaatalarmisme (wat niet echt een woord is) is de ultieme vorm van klimaatpessimisme en de patroonheilige van de klimaatactivisten is de door TIME tot Persoon van het Jaar gekozen Greta Thunberg. Volgens de rechtse commentator dr. Steve Turley is deze verkiezing het Toppunt van Fake News, zie https://youtu.be/Gclv6gtmijo (9:28) ‘Greta Thunberg as Time’s ‘Person of the Year’ is the Epitome of FAKE NEWS!!!’ van Dr. Steve Turley, 11 dec. 2019 [met links].

Vraagtekens bij deze verkiezing werden ook gezet door de rechtse BlazeTV (van Glenn Beck), zie https://youtu.be/DFTYvdA_CKg (24:58) ‘How DARE You! Time Votes Greta Thunberg Person of the Year | The News & Why It Matters Ep 432’ van BlazeTV, 11-12-2019. ‘12.11.19 | Time magazine has named the 2019 Person of the Year. It’s 16-year-old environmentalist Greta Thunberg because… well, we don’t know. And Time magazine also named “public servants” as the Guardians of the Year. Do you agree with Time Magazine’s decision? And the left seems to have forgotten to cover Sen. Lindsey Graham’s opening statement at the FISA hearing where he was critical of the impeachment strategy, but don’t worry! We didn’t forget.’

Eveneens kritisch is de Britse talkRADIO, zie https://youtu.be/F7aSnqi5pYU (10:18) ‘‘We should think less about saving the planet and more about saving Greta’’ van talkRADIO, 12 dec. 2019.

Klimaatpessimisten zelf waren natuurlijk ‘over de regenboog’ (in de wolken) van deze uitverkiezing, zie https://youtu.be/B3jTuRKZ7F8 (29:39) ‘Climate Scientist reacts to Greta Thunberg’s speeches | #COP25’ van ClimateAdam, 11 dec. 2019. ‘Over the past 12 months, Greta Thunberg has become one of the most recognisable faces of the climate change movement, and was even just named Time Person of the Year. Culminating with this year’s climate negotiations, I give my climate scientist take on the impact of her words, and some of the science behind their message’ (met links).

Minder ideologisch bevangen is https://youtu.be/CLSji-71zwc (8:22) ‘Should Greta Thunberg Have Won Time’s Person of the Year? | Loose Women’ van Loose Women, 12 dec. 2019.

https://youtu.be/r4_SS3cOJrw (4:52) ’Greta Thunberg denounces world leaders’ “creative PR” in climate flight at UN summit’ van Global News, 11 dec. 2019. ‘Teenage climate activist Greta Thunberg accused political and business leaders of polishing their images with “clever accounting and creative PR” rather than taking concrete action in the fight against climate change at the United Nations Climate Change Conference COP25 summit on Wednesday in Madrid. She ended off her speech with a message: “This is what I want you to focus on. So, please tell me how do you react to these numbers without feeling at least some level of panic? How do you respond to the fact that basically nothing is being done about this without feeling the slightest bit of anger? And how do you communicate this without sounding alarmist? I would really like to know.” Thunberg has become a symbol of youth anger against older generations and the political classes for foot-dragging over the environmental crisis.’

Voor meer over de COP25 summit, zie https://youtu.be/y6j3YltxPnI (6:32) ‘Behold the UN’s climate change trade show, brought to you by Coca-Cola | Keean Bexte’ van Rebel News, 12 dec. 2019. Over Greta, zie https://youtu.be/r8SyoRwV_To (5:43) ‘What do you think of Greta Thunberg’s plastic garbage filled Tesla? | Keean Bexte’ van Rebel News, 11 dec. 2019. En voor hun eindverslag zie https://youtu.be/AGG51HWod_w (5:38) ‘Greta, eugenics & fossil fuels: Another UN climate summit fails to save the earth | Sheila Gunn Reid’ van Rebel News, 17 dec. 2019.

https://youtu.be/MBWc6R2lJjg (4:53) ‘Greta Thunberg Is TIME Magazine’s Person Of The Year | TODAY’ van TODAY, 11 dec. 2019. ‘Edward Felsenthal, editor-in-chief of TIME magazine, joins TODAY to reveal TIME’s Person of the Year 2019: Greta Thunberg, the 16-year-old Swedish girl who confronted world leaders about climate change. “She became the biggest voice on the biggest issue facing the planet this year,” Felsenthal says. “She also represents a broader generational shift in the culture.”’

Greta Thunberg - The Power of Optimism (foto Jensen)

Greta Thunberg – The Power of Optimism (foto Jensen)

https://youtu.be/XmSpkU4Xi7g (4:26) ‘Greta Thunberg Is Time Person of the Year for 2019 – greta thunberg is time’s person of the year’ van Bilal Nuhu, 11 dec. 2019.

https://youtu.be/k5qJg2WKMT4 (3:44) ‘Trump Mocks Greta Thunberg | The View’ van The View, 12 dec. 2019. ] ‘After the 16-year-old activist was announced as Time Magazine 2019 person of the year, the president, 73, tweeted that she needed to “chill.” Co-hosts of “The View” react.

https://youtu.be/6Sc64gQdQMc (4:30) ‘Greta Thunberg Responds After Donald Trump Mocks Her ‘Time’ Person Of The Year Honour’ van ET Canada, 13 dec. 2019.

Bij de Young Turks waren ze vooral verontwaardigd over de behandeling van Greta, want ‘How dare you’ tegen een jong meisje, zie https://youtu.be/VUHN_bz4rIA (5:11) ‘Greta Thunberg Melts MAGA Snowflakes’ van The Young Turks, 11 dec. 2019. ‘Conservatives are triggered at Greta Thunberg getting named Time’s Person of the Year. John Iadarola and Ana Kasparian, hosts of The Young Turks, break it down. Tell us what you think in the comments below.’

Deze vraag of het terecht is dat Greta niet mag worden bekritiseerd omdat ze jong is, wordt behandeld door de jonge Republikeinse commentator Anthony Brian Logan, die ingaat op de tweet van president Trump, zie https://youtu.be/e7pkUTnty3U (10:30) ‘Should Criticizing Greta Thunberg Be OFF LIMITS Due To Age?’ Van Anthony Brian Logan, 12 dec. 2019. ‘President Donald Trump mocked teenage global warming activist Greta Thunberg on Thursday after getting TIME’s Person of the Year cover. “So ridiculous,” Trump wrote, sharing the news on Twitter. “Greta must work on her Anger Management problem, then go to a good old fashioned movie with a friend! Chill Greta, Chill!” Some say that this exchange points to hypocrisy on Donald Trump’s end for criticizing a teenager, but expressing displeasure at Pamela Karlan for bringing up Barron Trump’s name during the impeachment inquiry hearings. The key difference between Barron and Greta is that one is a public figure – Greta – and the other has never spoken to the media at all – Barron.’

De Rotterdamse gemeenteraad heeft besloten de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (16) uit te nodigen voor een bezoek aan hun stad. De Partij voor de Dieren diende hiervoor een motie in en deze werd gisteravond tijdens de raadsvergadering aangenomen. Op Twitter leidt dit echter tot gemengde reacties, met veel boze mensen. Fractievoorzitter Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren deed het voorstel in de raadsvergadering. De motie werd aangenomen met 26 stemmen vóór en 17 stemmen tegen. Alleen Leefbaar Rotterdam, VVD en PVV stemden tegen. De PVDD is duidelijk over hun wens om Greta naar Rotterdam te halen. “Om onze jongeren en vooral onze politici te inspireren het goede te doen voor onze planeet”, vertellen zij op Twitter. Bron: https://www.shownieuws.nl/rubrieken/in-het-nieuws/2019/woede-rotterdams-voorstel-om-greta-thunberg-uit-te-nodigen/.

Donald Trump - The Power of Promises Kept (foto SNL)

Trump – The Power of Promises Kept (foto SNL)

Dat Greta nog een kind is, blijkt wel uit haar uitspraak om de wereldleiders tegen de muur te zetten voor hun falen bij het redden van de planeet. Carl Benjamin, this is Sargon of Akkad, bericht erover, zie https://youtu.be/nW0lVPD-me4 (9:19) ‘Where in the World is Greta Thunberg?’ Van Akkad Daily, 16 dec. 2019. ‘It’s time to put those world leaders against the wall for failing to save the planet, according to Sweden’s youngest revolutionary, from the first class compartment.’

In Australië is de klimaathysterie net zo groot, zo niet groter dan hier (als dat mogelijk is). Kritisch daarop is de rechtse zender Sky News Australia, waar ook Greta regelmatig aan de orde komt, zie https://youtu.be/F3Hab1qsPQU (9:21) ‘Thunberg’s selection as Time’s Person of the Year ‘was pretty obvious‘’ van Sky News Australia, 12 dec. 2019.

https://youtu.be/qi1gpC9AqGk (2:33) ‘’Every generation has a Greta Thunberg’ to fly the ‘planet’s flag‘’ van Sky News Australia, 17 dec. 2019. ‘Every generation will always have an activist like Swedish teenager Greta Thunberg to fly a “radical flag” for the planet, according to Sky News host Chris Smith.’

In Nederland duikt de laatste tijd regelmatig de vraag op: “Zijn we allemaal gek geworden?” En een van de dingen, waarover we gek zijn geworden is het klimaat. Het is zo erg geworden, dat de toch behoorlijk rationele Arno Wellens besloot op consult te gaan bij de bekende psychiater Esther van Fenema, zie de onderstaande video (27:35).

Café Weltschmerz – Arno Wellens op consult bij psychiater Esther van Fenema

Gepubliceerd op 15 dec. 2019

📌 Dit gesprek is geadopteerd door Pieter Lakeman

Hoe gaat het met Arno Wellens? Die vraag stelde we het afgelopen najaar met regelmaat. Een zware mishandeling door een groep jongeren zonder dat de rechtstaat in werking treed is geen sinecure. Café Weltschmerz maakte zich grote zorgen over zijn gezondheid.

Op verzoek van Arno zelf is de studio van Café Weltschmerz een half uur lang de spreekkamer van psychiater Esther van Fenema.
Het gaat beter en het komt goed met onze financiële ster analist.

📌 U kunt Café Weltschmerz met een donatie, helpen pluriform en onafhankelijk te blijven. Op onze site vindt u alle informatie: https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.

Reacties:
https://youtu.be/4tJMeKyAuRI

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-klimaatverandering-hoax-1-co2/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-klimaatverandering-hoax-2-wantrouwen-in-de-wetenschap/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-klimaatverandering-hoax-3-manipulatie-van-kinderen-en-de-green-new-deal/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-klimaatverandering-hoax-4-de-onbewoonbare-aarde-klimaatpessimisme-in-hyperbool/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-klimaatverandering-hoax-5-saint-greta/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-klimaatverandering-hoax-6-extinction-rebellion/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-klimaatverandering-hoax-7-de-gouden-hockeystick/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-klimaatverandering-hoax-8-de-biomassa-zwendel/