Ronald Boutkan – Gemeente komt met compleet nieuwe huisstijl + Delano Weltevreden – Het nieuwe gemeentelogo + Redactie DHA – De nieuwe huisstijl van de gemeente + Vieze lucht bij stadhuis

Gemeente komt met compleet nieuwe huisstijl

Den Helder – De gemeente introduceert een compleet nieuwe huisstijl. Dat gebeurt tussen 1 december en 1 januari. “We willen laten zien waar we voor staan: een moderne organisatie, vernieuwend en met gevoel voor historie”, aldus het college.

Zo’n 15 jaar geleden zijn de kenmerkende golven geïntroduceerd, “maar we zijn niet meer de organisatie van toen. Omdat we willen uitstralen wie en wat we (nu) zijn gaan wij de ‘stijl van ons huis’ moderniseren. Met als resultaat een eigentijdse, herkenbare vormgeving die is gebaseerd op de kenmerken van de gemeente en de gemeentelijke organisatie. Die kenmerken komen straks in onze middelen tot uiting in onder meer kleurgebruik, vormentaal en fotografie.”

Samen met organisaties en bedrijven heeft de gemeente de basis voor de huisstijl ontwikkeld. Communicatiebureau Raadhuis heeft de basis vertaald naar de nieuwe huisstijl. “Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met onze uitingen. Denk aan briefpapier, brochures en ander drukwerk, de website, intranet, het wagenpark, bedrijfskleding en bewegwijzering. Het resultaat is dat we klaar staan om de nieuwe huisstijl in te voeren. Dat doen we tussen 1 december 2018 en 1 januari 2019.”

Op dit moment wordt nog gewerkt aan de laatste details van een video, die in het kort de visie achter de totstandkoming van de huisstijl en het logo verbeeldt. De raadsleden krijgen die video donderdag te zien. De foto bij dit artikel is alvast “een tipje van de sluier”.

Den Helder Actueel, 28 november  2018 – 16:16

Reacties:

apolocat
28 november 2018 at 16:22
En wat gaat dat kosten???
Bezuinigen op de WMO maar er is wel geld voor dit soort “luxe” dingen!!! Onbegrijpelijk

Jantje123
28 november 2018 at 16:29
Tja, snap het ook niet helemaal.

e
28 november 2018 at 16:27
Wat ze nog aan geld hebben , wordt nu zo snel mogelijk over de balk gegooid voor de provincie ingrijpt en ze onder curatele stelt. Dan is het met geld smijten over

S. Brands
28 november 2018 at 16:39
“We willen laten zien waar we voor staan: een moderne organisatie, vernieuwend en met gevoel voor historie”, aldus het college…..
Ik zou zeggen: communiceer eens met de burgers en laat die huisstijl maar zitten. Is er nou werkelijk iemand buiten dat ivoren bastion die in tranen van vreugde uit barst over dit nieuwe ontwerpje en het daarbij behorende organisatie elan? Treurige sukkels.

e
28 november 2018 at 16:45
Gevoel voor historie ?? De gehele historische binnenstad is/wordt gesloopt en vervangen door nep gevels, die eerder met fantasie te maken hebben dan met enig historisch besef.

Henk van Kuijk
28 november 2018 at 16:56
Je kunt als college vrijwel geen enkele financiële “ruimtevraag” van fracties positief beantwoorden, hebt geen geld voor Vogelasiel, bezuinigt 3 miljoen op kwetsbaren, hebt 1.9 in kas, moet al naar de provincie, en je denkt dan in Iconen, bolders en vlaggen en gaat geld besteden aan je eigen “moderne” organisatie. Tja, er is geen oppositie meer over die macht heeft. En er is geen huis van de stad meer over, voor de huisstijl, zelf opgeblazen in snippers. Kosten miljoenen…..

Lady bug
28 november 2018 at 17:33
En ondertussen wacht het Vogel asiel nog steeds op een bedrag van de gemeente! Staan de dames en heren op hun werkplek tot de enkels in het water als het heeft geregend? Nee he? Het Vogel asiel wel.Tjonge jonge wat hebben wij toch een behoefte aan een nieuw logo, terwijl, gezien de noodoproep, het water bij de mensen van de vogelopvang bijna tot aan de lippen staat ! Tijd voor curatele voor deze clowns!

Judge X
28 november 2018 at 17:51
“De golven zijn verdwenen”.
Daarvoor in de plaats, een wapenschild uitgevoerd in drie tinten blauw.
Links in het schild het strand, rechts de zee en door het midden de vloedlijn.
De drie geulen vanuit de zee doorlopend naar het strand, symboliseren de werkzaamheden verricht door Ed Mallekoote vanaf eb.
En de gouden kroon spreek voor zich, uiteraard als kroon op de voltooiing van het creatieve denkwerk, wat vooraf ging aan de uitvoering.
Men hoeft zich in ieder geval niet bij ieder geserveerd kopje koffie, te verontschuldigen voor de beeltenis van een Kolder-Bolder …., dat is dan ook het grootste en enige voordeel van de ‘nieuwe huisstijl’.

RB
28 november 2018 at 18:10
ze vervelen zich zeker dat ze die honderden luiaards op het Kooijpunt maar met dit soort onzinnig geknutsel bezig houden

SVB
28 november 2018 at 18:13
Dacht dat het geld op was?

Treurniet
28 november 2018 at 19:29
Als het een bedrijf was, was deze club buiten de werkelijkheid levende en van elk gevoel voor verhoudingen gespeende malloten al lang failliet geweest. Maar ja, deze club wordt door ons burgers gefinancierd. Shame, Shame, Shame!

Dutch
28 november 2018 at 20:01
‘Omdat we willen uitstralen wie en wat we (nu) zijn gaan wij de ‘stijl van ons huis’ moderniseren….’
Ik mis de tricolore van de Italiaanse vlag.

Maria
28 november 2018 at 20:02
Dit is echt ongelooflijk.waar is dat nou goed voor .wat is er mis met het “oude ” servies ??
Geld over de balk gooien.geld wat er niet is voor allerlei projekten in onze stad .
Hoe moet je dat verkopen aan bv de kwetsbare ouderen die maar gekort worden in de zorg ..nee mevr we hebben geen tijd voor een praatje even snel wassen en hup naar de volgende ..mensen misschien word het in den helder ook eens tijd voor “de gele hesjes”

RB
28 november 2018 at 20:17
helaas is de hele bevolking totaal verwend en verschrikkelijk egoïstisch geworden en zullen niet meer de straat op gaan en alles gedwee over zich heen laten gaan 🙁

ekker positief
28 november 2018 at 20:26
Een heel goed ontwerp. beter dan het voorgaande. Weer eens wat nieuws.

Rasjutter
28 november 2018 at 21:29
Compleet van “God” los, provincie grijp alstublieft in voordat deze dwaze echt alles naar de klootte helpen.

Corina van den Blink
29 november 2018 at 07:51
Ja, dit kan je ook wel doen als er geld te besteden is. O nee, er moet bezuinigd worden, dus wat doen we dan: geld uitgeven aan iets onzinnigs. Ben benieuwd wat de volgende uitgave is en waarop dan weer extra bezuinigd moet worden. Nog wat te halen uit het WMO potje?

RB
29 november 2018 at 09:33
en ze zijn er nog trots op ook…… “kijk wat wij hebben gepresteerd” wat een sneu zooitje is het toch aan het worden,
en voor belangrijke zaken is er geen budget, wat voor “wonders” hebben we tegenwoordig in de gemeente

e
29 november 2018 at 13:05
Nee Corina, Er worden gewoon een paar subsidie’s van verenigingen stop gezet. Dat het verenigingsleven omzeep geholpen wordt , interesseert ze geen moer .

Juul
29 november 2018 at 09:06
Is dat nu nodig deze kosten. Ze kunnen toch ook hun eigen thermos fles met beker van huis meenemen naar het kooypunt.

Joost
29 november 2018 at 11:03
Wat een stel idioten. Wat mag dit grapje kosten? Zo snel mogelijk onder curatele aub en werk die burgemeester met pek en veren de stad uit.

Monique_K
29 november 2018 at 14:48
Tuurlijk, eventjes een paar tonnen voor een bolder, en dan vlaggen met een bolder voor een onbekend bedrag, tonnen extra voor de schouwburg, voor een paar miljoen wat stukken grond van jezelf terugkopen, en dan ook nog wat miljoenen voor een ‘kunstwerk’ op de dijk .. en de sociaal zwakkeren krijgen nog niet eens een zuurstok, want daar is geen geld voor.

RB
29 november 2018 at 14:53
dat is om ze te behoeden voor hoge tandartsrekeningen want zuurstokken zijn slecht voor het gebit

https://denhelderactueel.nl/2018/11/gemeente-komt-met-compleet-nieuwe-huisstijl/

Het nieuwe gemeentelogo

Basaltblokken centraal in nieuwe huisstijl gemeente

Den Helder – De marinestad gaat het nieuwe jaar in met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl voor de gemeentelijke organisatie.

Het oude logo is 21 jaar geleden ontworpen, de huisstijl is zestien jaar oud. “De organisatie heeft zich sindsdien door ontwikkeld en ook de stad vernieuwt zichtbaar. Den Helder wordt mooier, sterker en straalt steeds meer zelfvertrouwen uit”, zegt wethouder Remco Duijnker.

Stoere, gekleurde basaltblokken komen in de nieuwe huisstijl centraal te staan. Zij moeten verbinding en kracht uitstralen. Licht- en donkerblauw staan onder meer voor lucht, zeevaart en de zee, geel voor de zon en rood voor verbondenheid. Met de verandering wordt de uitstraling van de gemeente weer in lijn gebracht met de identiteit van de organisatie, zegt de wethouder: “Twee jaar geleden hebben we een klankbord groep van inwoners, vertegenwoordigers van organisaties en ondernemers gevraagd of zij het logo en de huisstijl nog vinden passen bij de huidige identiteit van de gemeente. Dat was niet het geval.” De ideeën van de klankbord groep zijn door het Alkmaarse vormgeving en communicatiebureau Raadhuis vertaald in het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl.

Helderse Courant, 29 november 2018

Henk van Kuijk
“Vertaald” met een d, beter voor de uitstraling. Maar als je extra geld uitgeeft aan uitstraling, hoe zit het dan met de klankbordgroep van het Vogelasiel, en die van de senioren en kwetsbaren? Is daar wel DE verbinding? En hoe zit het met de hopeloze busverbinding van Julianadorp naar station Zuid, niet meer verbonden voor senioren?

Hedzer Faber
Bedankt Henk, aangepast!

Ruud Van de Kerkhof
Wat zijn het ook een treurige sukkels daar in de gemeente raad .
Wel bezuinigen op de wmo .
En dan zo veel geld uitgeven aan deze onzin .
Wel een bom duiten voor die afgrijselijke holder de bolder en vlaggen .
En waar is de oppositie o ja die ligt in een betaalde winterslaap .
Remco Duijnker moet zich schamen als vertegenwoordiger van de ouderenpartij dat hij hier mee akoord gaat .
Maar ja wat kan hem die ouderen nou schelen hij krijgt toch wel elke maand zijn dikke vette toelage .
Wat kan een mens veranderen .

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181128_41891934/gemeente-den-helder-vervangt-logo-en-huisstijl

De nieuwe huisstijl van de gemeente

Den Helder – Het werd woensdag al gemeld, maar donderdagochtend heeft de gemeente meer bekendgemaakt over de nieuwe huisstijl. Ook is er een video op YouTube gezet waarin het logo wordt gepresenteerd.

“Vanaf 1 januari zien alle uitingen van de gemeentelijke organisatie er anders uit. De golfjes bijvoorbeeld, maken plaats voor blokken. Ook de kleurstelling is anders. De ‘uitstraling’ van de gemeente is straks weer in lijn met de identiteit van de organisatie”, zo laat de gemeente weten.

Den Helder is een stad, waar keihard wordt gewerkt. Inwoners, ondernemers, instellingen en de gemeente zetten samen de schouders eronder. Heel Nederland kan Den Helder opnieuw gaan ontdekken – en verrast weer op huis aan gaan. Burgemeester en wethouders willen de stad en de mooie dingen, die hier gebeuren, krachtiger en positiever voor het voetlicht brengen. Die nieuwe identiteit moeten we ook uitstralen, zo vindt het college, onder meer door middel van een herkenbare, nieuwe huisstijl voor de gemeentelijke organisatie.

Ontwikkeling

Een huisstijl vergroot de herkenbaarheid van en de vertrouwdheid met een organisatie. De huisstijl moet daarom in overeenstemming zijn met de identiteit van het bedrijf. Omdat organisaties zich ontwikkelen, is op zijn tijd een wijziging van een huisstijl nodig. De tijd was daar nu rijp voor. Dat was de conclusie van de klankbord groep met mensen van binnen én buiten de gemeentelijke organisatie, die in eerste instantie heeft gekeken, of de huidige huisstijl van de gemeente nog steeds volstaat. Het huidige gemeentelijke logo is 21 jaar geleden ontworpen en de huisstijl stamt uit 2002. De organisatie heeft zich sinds die jaren door ontwikkeld en ook de stad vernieuwt zichtbaar: Den Helder wordt mooier, sterker en straalt steeds meer zelfvertrouwen uit.

Raadhuis, een communicatie en vormgevingsbureau uit Alkmaar, heeft het gehele vormgevingstraject begeleid en ondersteund. Het omzetten naar de nieuwe huisstijl begint op 1 december, de bedoeling is dat een en ander op 1 januari is afgerond.

Gemeente Den Helder – Nieuwe huisstijl

Gepubliceerd op 29 nov. 2018

Nieuwe huisstijl gemeente Den Helder

Reacties:
https://youtu.be/ZxAK5CN31wA

Den Helder Actueel, 29 november 2018 – 10:17

Reacties:

RB
29 november 2018 at 14:18
ik kan wel janken……

Bobbie
29 november 2018 at 14:28
1,2,3,4 hoedje van hoedje van… 1,2,3,4 hoedje van …
Raadhuis, kom op hé, Alleen nog stagiaires in dienst?

SVB
29 november 2018 at 14:36
1) waarom een bedrijf uit Alkmaar?
2) waarom een nieuwe huisstijl, je bent geen bedrijf waar reclame voor gemaakt moet worden, taak 1 is je eigen burgers dienen en die weten wel waar ze wonen… zonde van het geld!

Lady bug
29 november 2018 at 16:02
Een communicatie en vormgevingsbureau uit Alkmaar, heeft het gehele vormgevingstraject begeleid en ondersteund.Wauw ! Dan mag je toch van een nieuw logo meer verwachten dan dit minimale resultaat. Ik jank mee met RB.

Bombong de Geweldige
29 november 2018 at 20:05
WOB verzoek indienen om de kosten van deze knicknack en humbug te achterhalen.

Peter
29 november 2018 at 20:18
Jeetje, dit is afschuwelijk lelijk. Oude logo zag er toch gelikt en stoer uit?

Henk van Kuijk
29 november 2018 at 21:11
Waarom zijn hier allerlei reacties verdwenen?

chen zhao
29 november 2018 at 21:20
Henk, kijk even bij “gemeente komt met compleet nieuwe huisstijl.”

Henk van Kuijk
29 november 2018 at 23:27
Dank je Chen, attent, opgelost.

rene
29 november 2018 at 21:41
Wie dit gaat betalen weet ik zonde van het geld had toch beter besteed kunnen worden.

ED
29 november 2018 at 22:02
“De golfjes bijvoorbeeld, maken plaats voor blokken” …..
Ik erger me kapot aan de inhoud van dit artikel. Elke alinea.
Als je werkzaam bent in de kwartaire sector . Hoeveel moois kun je bedenken van dit geld?
Ik weiger uit dit kopje koffie te drinken

Roel Prins
30 november 2018 at 08:03
Gemeentelijk wapen met schaduwzijde

Anton Hagen
30 november 2018 at 08:34
De nieuwe huisstijl is uiteraard wel representatief wanneer de financiële deskundigen van de provincie alhier op bezoek komen om onze gemeente onder financiële curatele te stellen eind december.
Want dat dit staat te gebeuren lijdt geen twijfel, dit gelet op de geldsmijterij van dit college met een jaknikkende gemeenteraad welke ook rekening moet houden met hun plaatselijke vriendjes.

https://denhelderactueel.nl/2018/11/de-nieuwe-huisstijl-van-de-gemeente/

Kapotte rioolbuis zorgt voor vieze lucht bij stadhuis

Den Helder – Er was vanmorgen (donderdag 29 november) sprake van een slechte bereikbaarheid van het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg. Dat gold voor zowel de publieksbalies als de telefonische bereikbaarheid. De reden daarvan was dat er een vieze lucht werd waargenomen door medewerkers ter plaatse.

Onderzoek door de brandweer wees uit dat het ging om een kapotte rioolbuis. Doorwerken in deze vieze lucht was inmiddels geen pretje. Medewerkers konden aan andere dan hun gebruikelijke bureaus verder werken in ruimtes waar de stank niet of minder aanwezig was. Een en ander heeft geleid tot slechte bereikbaarheid voor mensen die belden of langs kwamen. Sommigen moesten onverrichter zaken weer weg. Zij worden uitgenodigd een nieuwe afspraak te maken.

De rioolbuis is direct vervangen door een nieuwe. Vanaf 14.00 uur was de bereikbaarheid weer hersteld.

Den Helder Actueel, 29 november 2018 – 15:29

Reacties

Dick Berts
29 november 2018 at 15:32
Gemeente over de nieuwe huisstijl: “We willen laten zien waar we voor staan”. Zouden ze dan eindelijk eerlijk worden op het stadhuis?

Henk van Kuijk
29 november 2018 at 17:28
Hoeveel stadhuizen hebben we nu? Waarom werken daar ‘medewerkers’ terwijl er volgens het college niet te werken valt? Waarom wordt er vergaderd, terwijl het daar permanent ongezond toeven is?

RB
29 november 2018 at 19:21
apart dat de brandweer hiervoor komt, wij burgers moeten precies de juiste diagnose stellen en daar het juiste nummer bij bellen, anders oh oh ooh, stel je voor dat je bij een verward persoon toch eens de politie belt…..

Andrea
30 november 2018 at 00:56
Heeft de naast stadhuis wonende Burgemeester s’nachts de rioolpijp kapot geslagen? Hij wil een nieuw stadhuis waar hij alles aan doet…
Als een college niet eens hun eigen bezit kunnen beheren, waarom laten we ze dan ons gemeentelijk huishoudboekje bijhouden.
Provincie doe je werk en stel Gemeente den Helder onder curatele!

’t Kraaiennest
30 november 2018 at 07:48
Zal die beerput nu eindelijk open gaan!

e
30 november 2018 at 08:22
Altijd al gedacht,dat er een luchtje zat aan de gemeente .

Jaja
30 november 2018 at 09:16
Sommigen moesten gewoon door blijven werken. Anderen mochten weg.

e
30 november 2018 at 09:43
Stank voor dank .

Nico (positief Den Helder)
30 november 2018 at 10:17
Het is o zo gemakkelijk om op alles binnen de gemeente negatief te reageren, iedereen de schuld van alles te geven en in een hoekje te zitten lachen. Is het niet beter met de gemeente in gesprek te gaan? Dat laatste heb ik eerder geroepen en ook aangekaart bij onze burgemeester. Noem het maar een burgerinitiatief. De grootste klagers hadden alleen maar cynisme, vaak lees ik de burgemeester trekt zich niets van de inwoners aan en is er niet voor hen. Jammer voor de criticasters. Het eerste gesprek in de vorm van een lunch tussen inwoners en burgemeester is er geweest, de volgende staan al op de kalender en in de agenda. Nee de burgemeester nodigt niet uit, dus geen goed nieuws show en pr voor de burgemeester. De eerste zijn door mij gevraagd en alleen namen zijn doorgegeven. Het was een doorsnede van de bevolking, jong en oud, rijk en arm, ondernemer en werkman/vrouw, vrijwilligers/sters. Gelijke mix man en vrouw en uit meerdere wijken incl Huisduinen en Julianadorp. Het gesprek verliep in een goede sfeer waarbij de burgemeester de zaken die de aanwezigen dwarszitten voor de voeten kreeg geworpen. Dit varieerde van toegang tot Den Helder en transit verkeer naar Texel, zorg voor de omgeving, De Schouwburg, Binnenstad etc., veel onderwerpen waarop de burgemeester antwoord gaf. Op diverse terreinen is al terugkoppeling naar deelnemers geweest.
Hieruit blijkt dus dat wanneer je op een normale manier communiceert met mensen er meer mogelijk is dan wanneer je alleen maar afgeeft zonder 100% van de feiten te kennen. De mensen die deel hebben genomen waren allen blij en verheugd dat dit gebeurde en vooral positief over het feit dat naar hen geluisterd is.
Wanneer we in Den Helder meer positiviteit ten toon stellen zal de teneur in de stad en daarbuiten hopelijk keren en zal Den Helder weer een goede naam krijgen waar inwoners en bezoekers positief over berichten Positief betekent ook werkbare oplossingen op problemen en geen losse onwerkbare flodders.
Als inwoners deel willen nemen aan een lunch volgen jaar, Ronald Boutkan weet me te vinden.

e
30 november 2018 at 11:38
Helaas. Mijn ervaring is anders. Zelfs door zijn naaste medewerkers wordt gezegd, als je hem al te spreken kan krijgen . Vaak kom je niet verder als zijn secretaresse.

Dick Berts
30 november 2018 at 13:03
Nico Bais neem ik aan? Of een andere boezemvriend van ‘ons’ bestuur? De burgemeester weigert ieder gesprek met mij aan te gaan, hoe beleefd ik dat ook heb gevraagd. Mensen die bij het circuit horen en koste wat het kost voor hem willen applaudisseren, ontvangt hij maar al te graag. Schuiling is een clan burgemeester, maar geen burgemeester van ons allemaal.

Dick Berts
30 november 2018 at 13:57
Niets is negatiever, dan de paar mensen die nog de moed hebben om dit maffiagat uit te mesten, weg te zetten als negatievelingen en azijnpissers. ‘Positief zijn’ is in dit Palermo aan het Marsdiep verworden tot de leus van de clan die via vriendjespolitiek deze mooie stad ten gronde richt!

Bodelo
30 november 2018 at 14:06
Nico, ik vrees dat je bericht te positief is. Uit de reacties hieronder blijkt dat het onvoldoende wordt gelezen en/of begrepen.

Henk van Kuijk
30 november 2018 at 18:37
Een groep bewoners vraagt al vijf jaar, tot de rechter toe, aan de burgemeester om openbaarheid financiën verhuizing schouwburg, maar krijgt die niet. Dit zijn de feiten, Nico. Daarvoor hoeven we niet aan de lunch hoor.

RB
30 november 2018 at 19:22
Nico, héél leuk dat de burgemeester met een selectief groepje inwoners aan de praat gaat maar wat stroomt er uit voort, ik heb vernomen dat het een soort eenmalige ontmoeting is en elke vorm van antwoorden en of opvolging compleet uit blijft, wat heeft het dan nog voor zin behalve een soort PR voor de burgemeester?

Martin van Exter
30 november 2018 at 11:23
In aansluiting op Dick Berts: die kapotte rioolbuis is kennelijk een metafoor.

Hopje
30 november 2018 at 11:57
@Nico Wat ben ik het met jou eens!
Jammer dat het zure rapaille hier alleen in zijn eigen gelijk geloofd en het vanachter hun computer allemaal veel beter weten. Want zij zijn zo slim en succesvol…..

e
30 november 2018 at 12:16
Rapaille, U weet niet eens wie de mensen zijn die achter de reacties zitten !. En dan noemt u ze gemakshalve maar rapaille . Het zegt nogal wat over u zelf , over vooroordelen gesproken.

Dutch
30 november 2018 at 12:43
rapaille
rapaille zelfst.naamw.Herkomst: «Frans schorem; tuig van de richel; gepeupel Voorbeeld: `Het rapaille, het gajes, het tuig heeft verstand noch idealen. `Synoniemen: schorriemorrie, gespuis, geboefte…..
Asjemenou….die Hopje scheert daar een hele groep reaguurders over een kam. Is dat in zijn/haar ogen geen vooroordeel?

e
30 november 2018 at 13:24
Hopje, blijft als grote fan van de burgemeester zelf schuilgaan achter een nickname ! Ons uitmaken voor rapaille , ik neem aan , dat zij/hij de woorden van de hem/haar aanbedene letterlijk vertaald,en dan moeten wij nog met de haar/hem zo aanbeden burgemeester een gesprek aangaan ?

e
30 november 2018 at 13:28
Het valt wel op , nu de gemeente wordt op het matje geroepen bij de provincie, worden de verdedigers van Schuiling weer in stelling gebracht. Hadden we voorheen ene Mieke Papo die zich daarvoor leende , nu hebben we Haags Hopje.

Nico (positief Den Helder)
30 november 2018 at 16:08
Jammer Dick Berts, geen Nico Bais en geen vriendje/hielenlikker. Gewoon iemand die om deze stad geeft. Op een andere manier als de uwe, maar ook mensen die positief denken en doen kunnen hart voor de stad hebben. Mijn eerdere reactie veroordeelt niemand omdat een eigen mening gelukkig nog steeds een groot goed is in ons land, maar haal geen mensen omlaag die andere ideeën hebben en die een andere kijk op de zaak hebben. Ook dat is toegestaan in Nederland. Het zou mooi zijn als inwoners met elkaar een open eerlijk en respectvolle dialoog aangaan. Daar kan de gemeente Den Helder alleen maar mee winnen. Ik ben er zeker van dat de burgemeester daar voor in zal zijn. Hij is echter een klein radertje in het college/raad imperium. Ook zij moeten dan afstand doen van hun genomen leiding en sturing van burgerparticipatie, maar deze aan inwoners moeten geven zodat die in forumsetting hun ideeën kunnen ventileren. Vertrouwen moet er dan zijn tussen partijen. Zolang die er niet is zal het altijd kleine stapjes blijven die genomen worden, maar laat mensen hun stapjes zetten, dan komen de zevenmijl laarzen vanzelf aan de beurt. Dat forum moet wel geleid worden door een a-politiek iemand, dus een inwoner niet gelieerd aan de huidige politieke partijen anders gaat het mogelijk gewonnen vertrouwen op de rug van een arabische volbloed de stad uit.

Dick Berts
30 november 2018 at 16:21
Schuiling een klein radertje in het college/raad imperium…. Nou dat getuigt wel van een diep inzicht in de gang van zaken in Den Helder. Zucht. Het is alsof ik Schuiling zelf hoor. De lunches die hij met u organiseert, werpen wel hun vruchten af. Althans voor Schuiling.

e
30 november 2018 at 16:33
Als je zo dicht bij Schuiling vertoeft, dat je zijn lunch genoten kan uitnodigen, dan kan het haast niet anders dan dat u een van degenen bent die in stelling gebracht zijn of zich persoonlijk geroepen voelt , om het beschadigde blazoen van de Burgemeester op te vijzelen.( voor zover deze beschadigd is) Volgens mij heeft de man een pantser van onschendbaarheid om zich heen opgetrokken wat bijna niet te doorbreken is.

Nico (positief Den Helder)
30 november 2018 at 17:06
Uit uw reacties blijkt dat u absoluut geen idee heeft van hoe ik in elkaar steek. Het geeft ook weer dat u zwelgt in uw eigen gelijk en het wegzetten van andersdenkenden als vriendjes van. Misschien is het toch anders. Kan het niet zijn dat ondergetekende misschien toch een andere kijk op de feiten heeft dan u, maar hetzelfde einddoel. Nee beste Dick en e, dat zou bij u niet op komen borrelen. Uw gelijk is toch het enige gelijk. Uw gedachtegang is heel nauw en waarschijnlijk verblindt door onwetendheid. Ik ben vriendje van niemand, heb een eigen mening gevormd door objectief overal naar te kijken en sta open voor andere ideeën en meningen. Misschien iets voor u twee. Nee ik noem u geen azijnzeikers etc. dat past niet bij mij. Ik spreek liever over positiviteit, niet over negativiteit. Valt wel op dat er maar een paar mensen zijn die negatief reageren. Anderen zullen er wel niets van snappen. Het zij zo. Wel typisch dat u niet ingaat op de vraag wie interesse heeft in een lunch met de burgemeester. Had u daar uw gif kunnen spuien tegenover de man zelf want ook kritiek mag tijdens een lunch gespuid worden, maar ja respect is ook zo’n dingetje. Discussie gesloten.

RB
30 november 2018 at 19:24
en zo gaat het ook met de lunch met Schuiling, aan het eind wordt er geroepen discussie gesloten….

Dick Berts
30 november 2018 at 20:01
Ha, ha, ha, ha, soms ben je toch ook steengoed!

Henk van Kuijk
30 november 2018 at 21:34
Inderdaad Nico, ik snap niet hoe je in 483 woorden geen antwoord kan geven op mijn feitelijke vraag.

Andrea
1 december 2018 at 12:18
Ik heb geen interesse in een lunch met Burgemeester Koen Schuiling, dat bederf alleen maar mijn eetlust.
Deze man is een Dictator, en niet zoals u noemt een kleine radar in de raad en college. Hij bepaalt en het college volgt. Ook tijdens gemeenteraadsvergaderingen kapt hij elke vorm van kritiek af. En u blijft positief over hem spreken?
Noem maar man en paard, wie er allemaal aanwezig waren bij de lunch met de in uw ogen “Goedheiligman”. Dan kan iedereen een oordeel geven over de samenstelling van de mensen die hierbij aanwezig waren.
In de tijd dat het ging over het stadhuis op de stationslocatie was er ook een groepje mensen die zich “Positief Den Helder” noemde. Als u daar deel van uitmaakte, is meteen alles gezegd.

e
1 december 2018 at 12:36
Applaus !!! Andrea.Maar meneer Nico heeft de discussie afgebroken. Het vuur aan zijn schenen werd hem waarschijnlijk toch te heet .

e
30 november 2018 at 17:27
Heeft u , dan een andere kijk , hoe Schuiling weg te krijgen? U streeft toch hetzelfde doel na ?

e
30 november 2018 at 18:58
Oh , Eh , Wie betaald die lunches eigenlijk ? U gaat mij toch niet wijs maken , dat u dat doet meneer Nico ?

Judge X
1 december 2018 at 12:00
Zoals ik al zei eerder zei:
Nico stond op de lijst van Gemeente Belangen, maar het bleek een mislukt avontuur.
Nu verzorgt Nico lunches voor burgers met hun burgemeester, wie de rekening van die lunch betaald heeft Nico nog steeds niet duidelijk gemaakt.
https://denhelderactueel.nl/2017/09/nico-vos-op-lijst-gemeentebelangen/

skriks
2 december 2018 at 13:51
Op 30 november jl. werd het forum van DHA ´opgeschrikt´ door een positief verhaal van @Nico die uit naam van ´Positief Den Helder´ uitgebreid zijn verhaal deed over de goede kanten van zijn zelfbenoemde optimistische aard.
@Nico vroeg zich in zijn bijdrage af of het niet beter zou zijn de democratische weg van het gesprek met de gemeente aan te gaan en meldde daarbij ook dat hij dat alvast maar even heeft ´aangekaart´ bij de burgemeester zelf.
´Het´ is allemaal nog pril want ´men´ heeft pas één lunch met elkaar genoten maar de planning is in ieder geval dat er nog vele zullen volgen, tenminste dat voorspelt @Nico.
Het eerste gesprek tussen de burgemeester en het met grote zorg samengestelde ´burgerparticipatie´ gezelschap vond volgens @Nico overigens plaats in een goede sfeer en iedereen was zelfs blij en verheugd.
In het tweede deel van zijn eerste bijdrage tapt @Nico echter plotseling uit een geheel ander vaatje want daarin begint hij snelle conclusies te trekken vanuit het blijkbaar toch vrij beperkte perspectief dat zijn positivisme hem biedt.
Eerst wordt de wereld door hem voor het gemak onderverdeeld in zuurpruimen en positivo´s, dus vanaf dat moment weet iedereen bij welke groep hij hoort, tenminste volgens @Nico dan …
Nadat deze horde is geslecht volgt er een vaststelling: de zuurpruimen geven alleen maar af zonder de feiten te kennen.
Feiten die @Nico (wellicht door zijn eerste lunch) wel kent en die voor hem mogelijk aanleiding zijn tot deze vaststelling?
De tweede vaststelling is dat Den Helder een slechte naam zou hebben echter uit die tweede vaststelling kan feitelijk geconcludeerd worden dat @Nico een getroebleerde verhouding met kritiek op ´zijn´ stad heeft daar ik toch zeker meen te weten dat de meeste Jutters hun stad echt wel liefhebben.
Kritiek uiten en een slechte naam hebben zijn gelukkig ook niet onlosmakelijk met elkaar verbonden, sterker nog, kritiek uiten verraadt vaak zelfs verbondenheid.
In een tweede bijdrage op dezelfde dag toont @Nico zich plotseling zelfs alwetend en oppermachtig.
De wereld wordt namelijk in die tweede bijdrage nóg overzichtelijker neergezet via een definitie: er zijn de positivo´s die een open en respectvolle dialoog aangaan en er zijn de zuurpruimen die mensen die er andere ideeën dan henzelf op nahouden ´neerhalen´.
Alleen met de positivo´s kan Den Helder volgens @Nico nog vooruit, wel behoeft het democratisch model nog wat aanpassing; de burgerparticipatie zou de burger namelijk afgenomen zijn door het ´college/raad imperium´ en daar moet dus volgens @Nico een ´soort forum-setting´ voor terugkomen en dan scheidt de voor die setting uitverkorenen slechts nog ´de natuurlijke behoefte tot ventilatie´ van de algehele democratische perfectie en natuurlijk de uiteindelijke zegeviering van het positivisme.
Wat bij mij beklijft is de simpele scheiding (ter ondersteuning van een eigen theorie) van de Helderse bevolking in luttele groepen, ik zie zelf namelijk juist: kleur, diversiteit en dynamiek.
Ook valt mij op dat ´stellingnames´ of ze nu links of rechts en coöperatief of tegendraads zijn allemaal een bijdrage leveren aan ons democratisch model en dat die pluriformiteit nu juist een wezenlijk kenmerk is van onze samenleving.
Niet constructieve bijdragen op een forum krijgen overigens sowieso al minder weerklank en het zijn nu juist diegenen die met ongefundeerde kritiek grote problemen hebben die ik wantrouw.
De gedachte ´het ene oor in en het andere uit´ valt in zo’n geval namelijk toch echt te verkiezen boven het ontwikkelen en uiten van wrok naar andersdenkenden.
Anders gezegd: wanneer je jezelf niet al te serieus neemt ga je ook makkelijker met andere mensen om.
En ja, natuurlijk is er het levensgrote probleem van de huidige elite die via de vrije markt vrij effectief ons democratisch model weten te misbruiken, echter, dat is een probleem dat we met zijn állen zullen moeten proberen te kraken tot het uiteindelijk breekt.
Bovendien, een positivo verschilt intrinsiek eigenlijk maar weinig van een zuurpruim, beiden voelen zich niet gehoord maar uiten zich slechts verschillend.
En over de kwaliteit van een expressie van een forumdeelnemer een simpel individueel waardeoordeel vellen zou ongepast zijn, een expressie op een forum is namelijk gewoon een gevoelsuitdrukking, niet meer en niet minder.
@Nico concludeert, voor hij de discussie officieel en eenduidig afhamert, dat respect ´óók zo´n dingetje …´ is.
Nu maar hopen dat de burgemeester hem niet al te veel voor de voeten loopt.

Dick Berts
2 december 2018 at 16:01
Wanneer ik als tegenstander van de vriendenrepubliek Den Helder een lunch zou organiseren, dan kwam er vrijwel niemand, omdat alleen al je aanwezigheid daar tot grote problemen kan leiden. Een lunch met Schuiling vindt men echter geweldig. Dat verhoogt je status, je hoort erbij en mag mee eten uit de ruif van de clan die deze stad in een dodelijke wurggreep houdt.

https://denhelderactueel.nl/2018/11/kapotte-rioolbuis-zorgt-voor-vieze-lucht-bij-stadhuis/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/los-den-helder-den-helder-actueel-gemeenteraad-den-helder-op-matje-provincie-hedzer-faber-den-helder-mogelijk-onder-curatele/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-ronald-boutkan-geen-curatele-voor-den-helder/
https://robscholtemuseum.nl/los-den-helder-powerplay-provincie-richting-den-helder-provincie-eist-sluitende-begroting-van-den-helder-arie-booy-provincie-eist-een-strakke-begroting/