Delano Weltevreden & Ronald Boutkan – Geen curatele voor Den Helder

Geen curatele voor Den Helder

Den Helder – De gemeente Den Helder krijgt deze week niet van de provincie Noord-Holland te horen dat ze onder curatele wordt gesteld.

Dat zegt provinciaal woordvoerster Imre de Roo: “Wij voeren donderdag een belangrijk gesprek met vertegenwoordigers van de raad om hun begroting snel op orde te krijgen. Het is vervolgens aan hen om actie te ondernemen. Van ’curatele’ is vooralsnog geen sprake. Ambtelijk vinden dergelijke gesprekken vaker plaats met gemeenten, zo’n twee keer per jaar. In dit geval spreken we de raad aan op zijn rol.”

Noordhollands Dagblad, 12 november 2018, 19:37

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181112_75905425/geen-curatele-voor-den-helder

Geen curatele voor Den Helder

Den Helder – De schrik zat er bij sommige raadsleden al goed in, maar voor paniek is voorlopig geen reden. Den Helder wordt niet onder curatele van de provincie gesteld. De gemeente krijgt voorlopig nog zelf de kans om de begroting op orde te krijgen.

In het DHA/LOS radioprogramma “De Week op Zaterdag” lieten raadsleden Jan Klopstra (VVD), Harrie van Dongen (Stadspartij) en Marije Boessenkool (GroenLinks) zich ontvallen, dat ze de dag na het vaststellen van de begroting een brief van de provincie ontvingen. Alle raadsleden werden ontboden op het provinciehuis in Haarlem, voor een gesprek. Zo’n uitnodiging krijgen ze niet elke week en de gemeente is al een paar keer gewaarschuwd om te zorgen voor een sluitende meer jaren begroting, dus heel voorzichtig was 1 en 1 toch al 2. Maar het valt mee, meldt provinciaal woordvoerder Imre de Roo aan het Noordhollands Dagblad.

Vooral Klopstra zag de bui al hangen, de kans op een onder curatele stelling leek hem nadrukkelijk aanwezig. Maar zo ver is het dus nog niet. De Roo meldt, dat er donderdag weliswaar “een belangrijk gesprek met vertegenwoordigers van de raad” wordt gevoerd, maar meer dan een aansporing om de begroting snel op orde te krijgen wordt het niet. “Het is vervolgens aan hen om actie te ondernemen.”

Den Helder Actueel, 12 november 2018 – 22:03

Reacties:

Dick Berts
12 november 2018 at 22:50
Schapen zijn altijd gerustgesteld als ze vanuit Haarlem weer terug naar hun eigen kooi worden gedreven.

Andrea
12 november 2018 at 23:30
Paniekvoetbal binnen de provincie. De burger is massaal voor een onder curatelestelling.
En dat kan niet met een vertrekkende Commissaris van de Koning…..
De provincie kan ons veel wijs proberen te maken, maar de gemeenteraad gaat het echt niet lukken om een sluitende begroting te maken. Dit zooitje ongeregeld heeft zelf een niet besluitende begroting aangenomen, en ze hebben ook het college niet aangepakt om met sluitende begroting te komen.
Als je bij de provincie ontboden wordt (bevel om te komen), is dat niet vrijwillig. Je kunt een ontbieding wel negeren, maar dan moet je daarna zelf op de blaren zitten. Het is dus niet even lekker gezellig op de koffiegesprek bij de provincie met de beentjes op tafel.
Hoe minder raadsfracties er komen, hoe groter de kans dat de provincie alsnog een onder curatele gaat voorbereiden. Als ze wel allemaal komen, dan moeten ze een geloofwaardig verhaal hebben, waaruit een sluitende begroting kan ontstaan. En de geloofwaardigheid is al jarenlang ver te zoeken…

SVB
13 november 2018 at 09:31
Wat een wazig verhaal heb je… hoezo is de burger massaal voor? Hoe kom je tot die conclusie? Verder impliceer je dat niet iedereen is gekomen en dat ze geen geloofwaardig verhaal hebben… blijkbaar doen ze het goed genoeg, ze zijn niet onder curatele geplaatst.

https://denhelderactueel.nl/2018/11/geen-curatele-voor-den-helder/