Redactie DHA – CDA wil lokaal een nieuwe koers + Staf RSMuseum – Lolke Kuipers = Gekke Henkie

CDA wil lokaal een nieuwe koers

Den Helder – Het CDA Den Helder vaart een nieuwe koers. Een koers met focus op verandering.
Een dusdanige verandering, dat het geluid van inwoners en organisaties centraal zet. “Een verandering in de wijze, waarop onze stad politiek bestuurd wordt”, zo meldt lijsttrekker Harmen Krul. “Een koers, waarin het draait om samenwerking en niet om tegenwerking.”

“Onder het motto: ‘De burger bepaalt, de politiek vertaalt’, knokken wij voor het geluid van onze inwoners, organisaties en bedrijven”, aldus Krul. “Het wordt tijd, dat de politiek het positieve voorbeeld van de stad volgt en samen met de inwoner de stad laat groeien. Dit vinden wij niet vanwege de verkiezingstijd, niet, omdat het mooi klinkt, maar omdat inwoners hierom vragen en wij het ook écht zo voelen.”

“De Nieuwedieper is een trotse, loyale en betrokken inwoner. Ondanks, dat de stad te maken heeft met krimp, armoede, leegloop en het kwijtraken van diensten, zetten inwoners zich continu in. ‘Den Helder is klaar voor een betere toekomst, is klaar voor groei’”, aldus Krul. “De gemeenteraad bedrijft te vaak politiek op basis van emoties en het gelijk willen krijgen in plaats van samen het beste voor de stad doen. Politiek is elkaar het licht in de ogen gunnen en over verschillen heen stappen, omdat uiteindelijk iedereen het zelfde doel heeft: Een beter stad voor onze inwoners”, zo stelt de jonge marineofficier.

CDA op pad

De afgelopen maanden spraken vele CDA’ers met inwoners, organisaties, mensen van de werkvloer, ondernemers en met vrijwilligers. Niet om wensenlijstjes op te halen en ook niet om angsten voor Den Helder te verzamelen, voor nieuwe kiezersbeloftes. Krul: “Wij waren op pad om te luisteren naar het verlangen voor Den Helder. Wat moet er werkelijk gebeuren om deze stad beter en mooier te maken? Waar moet het CDA zich druk om maken? Waar willen mensen verandering zien?”

De lijsttrekker van het CDA is ambitieus: “Deze tocht maken wij niet alleen nu. Deze tocht blijven wij samen met inwoners maken, vier jaar lang. Wij blijven informatie ophalen en bijsturen, waar nodig. Zo dichten wij de kloof, zo stellen wij inwoners weer centraal. Onze belofte is dat het weer om de mensen draait: De burger bepaalt, de politiek vertaalt!”.

Den Helder Actueel, 16 november 2017 – 16:00

Reacties

Dick Berts
16 november 2017 at 16:57
Met een wethouder die in strijd met de integriteitscode het wethouderschap onroerend goed combineert met eigenaar zijn van een comercieel onroerend goed bedrijf is het CDA in Den Helder de minst christelijke partij geworden in dit Palermo aan het Marsdiep.

Gekke Henkie
16 november 2017 at 17:28
Tjonge, tjonge, hoort de mannenbroeders! Wat een geleuter, zeg, wat een beeldspraak…. Zoals het volk Israël een tocht door de woestijn maakte om het beloofde land te bereiken, zo wil de Helderse afdeling van de christen-democraten nu opeens samen met de inwoners een tocht maken naar een rechtvaardige samenleving, en dat juist als de verkiezingen in aantocht zijn. Het geeft geen pas om nu opeens te beloven een andere koers te varen, juist op het moment dat de kiezers de mogelijkheid hebben om deze coalitiepartij de rekening voor jaren van wanbeleid te presenteren. Over schijnheiligheid gesproken….
(Gemeente)politiek? Helaas, een pot nat, want de overige partijen, zowel de landelijke als de plaatselijke, zijn geen haar beter….!

Jonathan
16 november 2017 at 18:08
Hij probeert stemmen te winnen met bla bla geleuter. Nee het wordt niks met het CDA zo. Laten ze zich maar eens uitlaten over die 2 miljoen die bij de schouwburg moet en de advocaten verspilling. Wegvagen die hap. Daar heeft niemand iets aan.

Dick Berts
16 november 2017 at 18:47
Inderdaad Jonathan wegvagen die hap. Onethisch handelen onder de vlag van het christendom vind ik nog veel erger dan gewone openlijke maffia. En is er is goed alternatief voor echte christenen. Tjitske…..

Michiel Wouters
16 november 2017 at 18:48
Wel leuk zo’n nieuw begin. Maar bijvoorbeeld ook wel uitleggen dat het cda in iedere vezel de verplaatsing en bouw van een nieuwe schouwburg heeft gesteund. Dit tegen vele waarschuwingen in. En nu zal de burger als het aan het door het cda gesteunde college ligt structureel de tekorten weer gaan betalen.
Ik hoop dat er wel realiteit blijft bestaan en dat het soms onmogelijk is om slecht (cda) bestuur zomaar te vergeten.

Stefan
17 november 2017 at 15:13
Meneer Wouters. Bent u de beloofde en zelf uitgeroepen messias dan?

Sigmund
18 november 2017 at 02:27
Dat heeft Michiel Wouters toch helemaal niet beweerd? Heeft u geen STEEKHOUDENDE argumenten?!?

bjorn
16 november 2017 at 18:53
Het spreekt al boekdelen, dat zij zelf inzien dat het CDA schip een verkeerde koers vaart.

Judge X
16 november 2017 at 18:54
Het CDA ligt op ramkoers ! 😀
Het CDA heeft bijna 4 jaar de tijd gehad om zo’n verandering door te voeren, 21 maart 2018 gaan de burgers zelf voor die verandering zorgen; m.a.w Krul: ‘U is te laat !’

Met de uitspraken: “Het CDA vaart een nieuwe koers” en “Een koers waarin het draait om samenwerking en niet om tegenwerking.”, kwalificeert de nieuwbakken lijsttrekker zijn CDA in één lange gotspe, tot een club bedriegers die zich dus bijna 4 jaar lang heeft bezig gehouden met tegenwerken.
Ja dat had de slimme burger al een poosje in de gaten, toch fijn dat het nu nog toegegeven wordt ook.

Krul kan beter z’n CDA-website eens gaan opruimen, die loopt gezien de ouwe meuk die er op staat ook 4 jaar achter.

RB
16 november 2017 at 19:41
https://www.youtube.com/watch?v=pCCp13tKMY4
dit is exact wat ik tot nu toe hoor bij alle verkiezings-programma’s van de politieke partijen of ze nu lokaal, regionaal of landelijk zijn, het is een grote luchtballon met vele beloftes die men geen van allen waar gaat maken, of het nu Rutte, Buma, Assorgia of Biersteker is er veranderd niets

Glijn
16 november 2017 at 19:52
Bijna 4 jaar probleemloos achter de VVD aan lopen.
En dan nu zeggen dat je naar de kiezers gaat luisteren.
Wel een hoop woorden zonder echt iets te zeggen.

RB
16 november 2017 at 20:05
“Wel een hoop woorden zonder echt iets te zeggen.”
beetje zoals jouw gemiddelde reactie dus…..

Monique_K
16 november 2017 at 23:51
Typisch voorbeeld van ‘wat je zegt ben je zelf’.

Glijn
16 november 2017 at 22:20
Die was dus heel hard aangekomen.lachen.
Reageer maar eens op 4 jaar achter de VVD aanlopen.
Jouw niveau is me nu wel duidelijk.

RB
17 november 2017 at 08:41
uw niveau is mij nu ook duidelijk, een reactie op een andere plaats zetten in de hoop dat het niet opgemerkt wordt omdat de reactie eigenlijk totale onzin is en het gebruik van dat woordje ‘lachen’ zegt al genoeg, vast net als mejuffrouw K nog in de pubertijd….

Monique_K
17 november 2017 at 12:51
In tegenstelling tot u en uw reacties die volgens u uitblinken in intelligentie? Ik ga normaal gesproken liever voor de inhoud, maar u maakt dat wel heel erg moeilijk met uw constante persoonlijke aanvallen op vrijwel iedereen waarmee u het niet eens bent. Over het algemeen is dat een teken dat men geen goede argumenten heeft ..

Gekke Henkie
17 november 2017 at 14:09
Wel ja, mevrouw K, u kunt er anders ook wat van. Het heeft er alle schijn van dat de pot de ketel verwijt dat hij zwart ziet…. Gisteren kreeg ik van u een veeg uit de pan omdat ik het aandurfde vraagtekens te plaatsen bij de internationale reputatie die onze kunstenmaker Rob Scholte zou hebben opgebouwd. U reageerde niet inhoudelijk, noch genuanceerd op mijn reactie, maar stelde gemakshalve direct vast dat ik het niet ‘snapte’. Kortom, als u het ergens niet mee eens bent, schuwt u de persoonlijke aanval evenmin….

Monique_K
18 november 2017 at 00:57
Dat ging over de borduurwerkjes toch? Ik vertelde u dat die wel internationaal zijn geëxposeerd, iets dat u blijkbaar niet wist. Dat is dus wel wat meer dan timmeren aan de weg hier in Den Helder, zoals u neerbuigend stelde. U vindt het blijkbaar maar niets, die kunst van hem, u snapt het niet .. en dat kan, smaken verschillen nu eenmaal .. maar dat maakt van uw mening geen waarheid! Mijn reactie was dus een en al inhoud, en geen persoonlijke aanval.

Gekke Henkie
18 november 2017 at 12:10
Mevrouw K., ik ben ervan op de hoogte dat Scholte zijn unieke en hoogstaande collectie in Zwolle heeft geëxposeerd, maar uit uw woorden begrijp ik dat hij er ook internationaal naam mee heeft gemaakt. En niet zo’n klein beetje ook! Zo leer ik weer wat. Kunt u mij vertellen in welke landen hij zijn borduurwerkjes zoal heeft tentoongesteld? U hoeft niet volledig te zijn, hoor, een korte opsomming volstaat.
U komt overigens wel erg gemakkelijk tot de conclusie dat ik het niet snap. Misschien begrijp ik wel meer dan u denkt…
En ik verkoop geen waarheid, maar een mening, net zoals vele anderen op dit podium. Wat is daar mis mee: u staat toch ook toe dat Scholte gebakken lucht verkoopt?
Laatst ging een van zijn borduurwerkjes van de hand op de veilingsite Catawiki. Richtprijs vijfhonderd tot duizend euro volgens de veilingmeester. Het werkje bracht 250 euro op.. Kunst voor de arme sloeber, dan dan weer wel.

Kees Jan
18 november 2017 at 16:11
Gekke Henkie, of terwijl Lolke Kuipers?
.
Lolke kuipers heeft september 2016 in het lokale sufferdje gezegd dat hij gekke henkie niet is. Bij het zoeken van het artikel op de site van het lokale sufferdje was het artikel niet meer te vinden. Wel kwam ik het bewuste artikel tegen via de site van het scholtemuseum.
https://robscholtemuseum.nl/bo-anne-van-egmond-wethouder-kuipers-den-helder-is-gekke-henkie-niet/
.
Op die site is vandaag ook een artikel gepubliceerd waar een artikel staat, met dezelfde uitspraken als hierboven door Lolke Kuipers. Dus dan blijft de vraag is Lolke Kuipers, gekke henkie wel?
https://robscholtemuseum.nl/redactie-dha-cda-wil-lokaal-een-nieuwe-koers-staf-rsmuseum-lolke-kuipers-gekke-henkie/
.
Overigens stond er ook een lijstje van exposities waar Rob Scholte aan heeft deelgenomen. En die blijkt dus inderdaad internationaal te zijn. Waarschijnlijk zijn dit tentoonstellingen waar de borduurwerkjes worden/zijn getoond.
.
Nederland
2005 – Embroidery, Galerie Animaux, Rotterdam
2009 – Kruis naar kracht, Domani, Venlo
2009 – Embroidery, Willem Kerseboom Modern & Contemporary Art, Amsterdam
2012 – 7e Hemel, Museum Vaals, Vaals
2013 – No Expo, Odapark, Venray
2014 – Ultra!, KuuB, Ruimte voor Kunst en Cultuur, Utrecht
2016 – Rob Scholte: Embroidery Show, Museum de Fundatie / Paleis aan de Blijmarkt, Zwolle
2016 – Maarten Baas; makes time, VDMA, Eindhoven
2016 – Schoonheid II, Amsterdam Art Rooms, Amsterdam
2017 – Never look back, Kunstuitleen Gouda, Gouda
.
Duitsland
2006 – Embroidery, Jörg Heitsch Galerie, Munich
2008 – Door einander, durch elkaar (with Volker Hildebrand), Galerie Petra Nostheide-Eyke, Nettetal
2008 – Embroidery, Galerie Mehdi Chouakri, Berlin
2016 – Modi des Minimierens, Galerie Gisela Clement, Bonn
2017 – Reduzieren als Verdichtung, Galerie Mathias Güntner, Hamburg
.
Spanje
2007 – Rob Scholte, Galería Leyendecker, Santa Cruz de Tenerife
.
België
2014 – Rob Scholte en Jan Schoonhoven jr.: Plus Ultra, Bogert Gallery, Knokke-Het Zoute
2014 – De Zee: salut d’honneur Jan Hoet, Maison James Ensor, Mu.ZEE, Oostende
2017 – Backstage, Galerie Sofie van de Velde, Antwerpen
2017 – Wintersalon, At The Gallery, Antwerpen

Klaas Otten
16 november 2017 at 22:22
De dag na de verkiezingen is het cda de nieuwe koers vergeten en gaat men verder met partij- en vriendjespolitiek! Zoals menig politieke partijen ….

strandloper
17 november 2017 at 00:51
Het vertrouwen in de politiek is gedaald tot onder nul. Indien het CDA lokaal een nieuwe koers wil, zal zij dat direct in de praktijk moeten brengen. Met ingang van vandaag. Zij kan dit direct tonen door niet akkoord te gaan met de extra betalingen aan de schouwburg. Ik wil graag zien of het CDA een stem waardig is.

RB
17 november 2017 at 08:39
er zijn andere en betere methoden om de Kampanje weer op de rit te krijgen dan alleen maar de geldkraan dicht te draaien

bjorn
17 november 2017 at 09:03
Ze draaien de geldkraan niet dicht. Er zijn bedenkingen , over de extra gelden die de schouwburg vraagt, om geleden verlies en toekomstig verlies op te vangen. Het is bedenkelijk om als schouwburg , nu al geld te vragen voor te verwachten verliezen voor de komende jaren. Zonder in eigen vlees te willen snijden , om die verliezen te voorkomen. Verliezen die niet eens duidelijk zijn of die er ook wel komen. Zijn die verliezen er niet , of zijn de verliezen kleiner dan verwacht, geven zij dat geld dan terug ? of is dat geld dan opeens verdwenen aan onvoorziene uitgaven. Ik vermoed het laatste. Eenmaal gegeven geld , zie je nooit meer terug.

Jonathan.
17 november 2017 at 08:56
Op deze manier moeten er tot in de eeuwigheid miljoenen bij gestort worden. Laat dan maar eens zien wat die andere en betere methode is. Het is allemaal de schuld van die partijen die er meer dan 20 miljoen over hadden voor de verhuizing om Willemsoord te redden van de ondergang. Dank VVD CDA en D66, dat hebben jullie goed voor elkaar.

Inwoner DH
17 november 2017 at 09:09
Succes CDA, spullen pakken en wegwezen met de volgende verkiezingen !!
Daarna 4 jaar bedenkingstijd….. god..god..wat hebben we fout gedaan met onze vriendjes van de VVD in Den Helder.

Anton Hagen.
17 november 2017 at 16:35
Ik heb maar 1 opmerking betreffende het C.D.A:Als de vos de passie preekt boer pas op je kippen.
M.A.W. Beste mensen,laat je geen zand in de ogen strooien door deze FARIZEEËRS!!!!!!

Roel Prins
17 november 2017 at 17:13
Vergeef het deze jonge marineofficier, hij weet niet waarmee hij doende is.

strandloper
18 november 2017 at 01:48
Aha Roel Prins, mocht u besluiten terug te keren in de lokale politiek dan zal de CU u met open armen ontvangen. Wat een bijbelkennis: Lucas 23:34.

bjorn
17 november 2017 at 17:47
Ach, er wordt gewoon weer voor gezorgd , dat de Marine ,als van ouds weer een vertegenwoordiger in het gemeente bestuur heeft.

HZdwg
18 november 2017 at 21:01
Net zoals bijvoorbeeld een gemeenteraadslid dat uit het onderwijs komt extra aandacht zal hebben voor de belangen van het onderwijs en degenen die erin werken, zo zal ook een raadslid met een marine-achtergond misschien weleens wat extra aandacht hebben voor zaken die de marine of marinepersoneel betreffen. Het lijkt me niet dat daar iets verkeerds aan is.
Dat de marine op een slinkse manier mannetjes de gemeenteraad probeert binnen te loodsen, om zo de besluitvorming in de gemeente te kunnen manipuleren – het lijkt erop dat Bjorn dat wil suggereren – is een veronderstelling waartoe feiten, zover mij bekend, geen aanleiding geven.
Dat je in de gemeenteraad nog weleens ex-marineofficieren tegenkomt heeft een simpele verklaring: ze verlaten de dienst op vrij jonge leeftijd en hebben dan kennis en ervaring, en bovendien tijd en energie, waarmee ze denken succes in de politiek te kunnen boeken.

Roel Prins
17 november 2017 at 19:05
Uit ervaring weet ik dat politieke partijen potentiële kiezers de hemel beloven terwijl ze diep in hun hart weten dat ze, als het meevalt, hun kiezers voor de poorten van de hel weten weg te slepen.
Ik weet ook uit ervaring dat het marineofficierschap nou niet een goede aanloop naar politiek opereren betekent.
Daarbij vraag ik mij af wie deze jeugdige marineofficier tot hun spreekbuis hebben gemaakt.
Tenslotte mag, zo denk ik, worden vastgesteld dat het CDA zijn huidige politieke ploeg bij het politieke grofvuil heeft gezet.

bjorn
17 november 2017 at 19:19
Het is altijd handig een mannetje op bepaalde plaatsen te hebben. Er hebben , zonder namen te noemen, in het verleden al diverse (ex)Marine officieren (waaronder u zelf) in de Helderse politiek gezeten. Vooral VVD en CDA waren daarin goed vertegenwoordigd. U weet als geen ander wie dat geweest zijn.

scherpe ogen en oren
17 november 2017 at 20:48
Alle reacties te hebben gelezen ben ik verbaasd dat vele van u nu al de conclusie hebben getrokken dat Harmen Krul niet geschikt is. Nu volg ik vele van u ook al een poosje op dit forum en weet dat bij grote regelmatig u heeft geroepen dat jongeren de politiek moeten omarmen. Harmen is zo’n enthousiaste jongen die ook zeker moet groeien in zijn rol en die ook op dit moment zeker nog wordt ingefluisterd. Geef hem het voordeel van de twijfel. Wat niet weg neemt dat het huidige CDA de afgelopen 4 jaar als een mak schaap achter de VVD en D’66 heeft aangelopen. Als ze lef hebben en hun nieuwe leider willen steunen zullen zij tegen steun aan de Kampanje moeten stemmen.

bjorn
17 november 2017 at 21:04
Sorry hoor, maar ik heb helemaal niets tegen de persoon op zich. Ik wens hem dan ook een rooskleurige toekomst in de politiek toe. Maar het gaat er om , dat bepaalde instanties , graag “”mannetjes “” dicht bij het vuur willen hebben. En ,dat is niet alleen de Marine !

Kees Jan
17 november 2017 at 21:31
Het is bij voorbaat al duidelijk. Dhr Krul word als frisse wind naar voren geschreven, voor een “nieuwe” koers. De nieuwe koers zal echter maar tot 21 maart 2018 duren….. Daarna moet hij terug in het keurslijf van het CDA bestuur.
.
De connecties met de schouwburg en een Helderse aannemer zijn te groot en doorslaggevend.
.
Het CDA zal weer instemmen met extra geld naar een failliete boedel die Schouwburg de Kampanje heet… immers is een van de bestuursleden van het CDA de moeder van een medewerker in de managment laag.
.
Ook de verplaatsing van de horeca zal het CDA door laten gaan. Dit omdat het bevriende aannemersbedrijf die tevens het grootste horecabedrijf uit de Koningsstraat bezit moet gaan bouwen op Willemsoord. Daarna mag de rest van de horeca gaan huren bij de aannemer die tevens de grootste concurrent is van de andere horeca…
.
De “nieuwe” koers gaat er echt niet komen, daar zijn de belangen te groot voor….

scherpe ogen en oren
18 november 2017 at 08:25
geachte heer Prins, het is goed om te lezen dat u alle politieke partijen aangeeft wat betreft beloften doen. U spreekt uit ervaring dus u als ex lijsttrekker heeft u dus schuldig gemaakt aan valse beloften. Ik heb respect voor mensen die zichzelf kwetsbaar opstellen door hun fouten toe te geven.

Monique_K
18 november 2017 at 11:51
Waarom wordt iemand die uit Laren komt en in Breda woont lijsttrekker in Den Helder?

bjorn
18 november 2017 at 13:33
Geurt , uit Nootdorp , Koen uut Grunningen.

RB
18 november 2017 at 22:05
tussen de tweede kamer lijsttrekkers zitten zelfs kandidaten die in een ander land geboren zijn?….

Jonathan
18 november 2017 at 12:07
Monique over welke partij heeft U het?

scherpe ogen en oren
18 november 2017 at 12:45
Dat vraag ik mij ook af!

Kees Jan
18 november 2017 at 13:29
Inderdaad komt Harmen Krul (geboren in Laren) uit Breda.
Bron; Facebook https://www.facebook.com/harmen.krul.9
.
Dit zou in theorie kunnen betekenen dat oud Wethouder Wiltrude Turnhout van de Bosch en haar man Kees Turnhout (ex Commandeur KIM) de regie over het CDA willen behouden. Immers heeft Harmen Krul als militair gediend onder die zelfde Kees Turnhout.
.
Overigens maakt deze familie gretig gebruik van de banencarrousel binnen de politiek. Want het is eigenlijk van der zotte dat de echtgenoot van oud wethouder Wiltrude Turnhout, -Kees Turnhout- hoofd Infrastructuur & Ruimte (plv. Directeur) wordt van een havenbedrijf (Port of Den Helder) waar de gemeente eigenaar van is.
Het is en blijft verbazingwekkend dat er nog steeds mensen zijn die op het CDA stemmen. Ze denken immers niet aan de inwoners, maar alleen aan zich zelf en hun vrienden. Het eigenbelang staat al jaren voor op in tegenstelling tot het belang van de inwoners van Den Helder.
.
Overigens zal het mij niet verbazen dat Harmen Krul snel zijn woonplaats op facebook zal wijzigen. Maar niet getreurd er is al een printscreen gemaakt van zijn facebookpagina.

scherpe ogen en oren
18 november 2017 at 18:43
zou het kunnen zijn dat hij voor zijn studie tijdelijk woont in Breda. KMA.

https://www.denhelderactueel.nl/2017/11/cda-wil-lokaal-nieuwe-koers/

Lolke Kuipers = Gekke Henkie

Lolke Kuipers = Gekke Henkie

Ooit zei wethouder Lolke Kuipers in het NHD: “Ik ben Gekke Henkie niet”.
https://robscholtemuseum.nl/bo-anne-van-egmond-wethouder-kuipers-den-helder-is-gekke-henkie-niet/

Nu blijkt, dat hij wel Gekke Henkie is:

Gekke Henkie
16 november 2017 at 11:16
Van mij mag Rob Scholte best tot jutter van het jaar worden benoemd, waarom ook niet, want er is toch iemand die deze pruttitel in de wacht moet slepen (ik zou het niet willen zijn, maar dat terzijde, en ik denk dat Scholte het ook niet wil zijn, tenzij hij op die manier zijn kansen op het bemachtigen van het postkantoor kan vergroten) maar beweer niet zoiets onnozels dat hij er evenals Jezus of een andere heiige, waarmee hij nogal eens wordt vergeleken door enkele fans op deze site, ‘voor ons allemaal is’, want een persoon die behept is met zo’n ego (groot (internationaal zelfs, toe maar) kunstenaar, nietwaar?) is er louter en alleen voor zichzelf…..

tjitskebiersteker
16 november 2017 at 12:26
Heb je nooit gehoord van zijn faam in Japan? Dat lijkt mij redelijk internationaal.

Gekke Henkie
16 november 2017 at 13:26
Ach, mevrouw Biersteker: niets zo vergankelijk als roem en faam. Denkt u echt dat een willekeurige Japanner nu nog weet wie Rob Scholte is omdat hij in een grijs verleden het interieur van een paleis in een thema- annex pretpark heeft mogen decoreren? De kans is groot dat de naam Anton Geesink wat dat betreft meer belletjes doet rinkelen in het land van de rijzende zon.
Of Scholtes kunst eeuwigheidswaarde heeft, zal de tijd moeten leren. Het lijkt me hoe dan ook te vroeg om hem nu al op het schild te hijsen, laat staan hem te vergelijken met illustere kunstenaars als Van Gogh en Van Rijn, zoals op deze site regelmatig gebeurt door enkele mensen die de weg kennelijk kwijt zijn…
Een handige jongen met een vlotte babbel, dat is wat hij is. Misschien wordt hij later meer dan dat, maar de kans daarop lijkt me zeer gering, want met omgekeerde borduurwerkjes zoals hij heden ten dage produceert timmer je misschien in Den Helder aan de weg, maar zet je de internationale kunstwereld niet op zijn kop…

Monique_K
16 november 2017 at 15:16
Vandaar dat hij deze borduurwerkjes internationaal exposeert. Dat jij het niet snapt is een ding, maar verkoop dat niet als waarheid, want dat is het niet!

Gekke Henkie
16 november 2017 at 16:53
Mevrouw K., ik ben ervan op de hoogte dat Scholte zijn unieke en hoogstaande collectie in Zwolle heeft geëxposeerd, maar uit uw woorden begrijp ik dat hij er ook internationaal naam mee heeft gemaakt. En niet zo’n klein beetje ook! Zo leer ik weer wat. Kunt u mij vertellen in welke landen hij zijn borduurwerkjes zoal heeft tentoongesteld? U hoeft niet volledig te zijn, hoor, een korte opsomming volstaat.
U komt overigens wel erg gemakkelijk tot de conclusie dat ik het niet snap. Misschien begrijp ik wel meer dan u denkt…
En ik verkoop geen waarheid, maar een mening, net zoals vele anderen op dit podium. Wat is daar mis mee: u staat toch ook toe dat Scholte gebakken lucht verkoopt?
Laatst ging een van zijn borduurwerkjes van de hand op de veilingsite Catawiki. Richtprijs vijfhonderd tot duizend euro volgens de veilingmeester. Het werkje bracht 250 euro op.. Kunst voor de arme sloeber, dan dan weer wel.

https://robscholtemuseum.nl/redactie-dha-wie-wordt-de-nieuwe-jutter-van-het-jaar/

Vergelijk de identieke vraagstellingen in de eerste brief aan Theo Knippenberg:
https://robscholtemuseum.nl/lolke-kuipers-bericht-aan-theo-knippenberg-1/

Gekke Henkie
17 november 2017 at 14:09
Wel ja, mevrouw K, u kunt er anders ook wat van. Het heeft er alle schijn van dat de pot de ketel verwijt dat hij zwart ziet…. Gisteren kreeg ik van u een veeg uit de pan omdat ik het aandurfde vraagtekens te plaatsen bij de internationale reputatie die onze kunstenmaker Rob Scholte zou hebben opgebouwd. U reageerde niet inhoudelijk, noch genuanceerd op mijn reactie, maar stelde gemakshalve direct vast dat ik het niet ‘snapte’. Kortom, als u het ergens niet mee eens bent, schuwt u de persoonlijke aanval evenmin….

https://robscholtemuseum.nl/redactie-dha-cda-wil-lokaal-een-nieuwe-koers-staf-rsmuseum-lolke-kuipers-gekke-henkie/

Vergelijk de identieke verbolgen toon na het niet krijgen van enig antwoord als ook in de tweede brief aan Theo Knippenberg:
https://robscholtemuseum.nl/lolke-kuipers-bericht-aan-theo-knippenberg-2/

De staf van het RSMuseum beantwoordt overigens graag de vraag van wethouder Kuipers alias Gekke Henkie aan Monique_K.
Niet dat Monique_K onze assistentie nodig  heeft, zoals later zal blijken: zij staat haar mannetje alleen heel goed.

Kunt u mij vertellen in welke landen hij zijn borduurwerkjes zoal heeft tentoongesteld? U hoeft niet volledig te zijn, hoor, een korte opsomming volstaat.

Welnu, dat zijn de volgende vier landen geweest:
Nederland (10 keer), Duitsland (5 keer), Spanje (1 keer) en België (4 keer)

Nederland

2005
Embroidery
Galerie Animaux, Rotterdam

2009
Kruis naar kracht
Domani, Venlo

2009
Embroidery
Willem Kerseboom Modern & Contemporary Art, Amsterdam

2012
7e Hemel
Museum Vaals, Vaals

2013
No Expo
Odapark, Venray

2014
Ultra!
KuuB, Ruimte voor Kunst en Cultuur, Utrecht

2016
Rob Scholte: Embroidery Show
Museum de Fundatie / Paleis aan de Blijmarkt, Zwolle

2016
Maarten Baas makes time
VDMA, Eindhoven

2016
Schoonheid II
Amsterdam Art Rooms, Amsterdam

2017
Never look back
Kunstuitleen Gouda, Gouda

Duitsland

2006
Embroidery
Jörg Heitsch Galerie, Munich

2008
Door einander, durch elkaar (with Volker Hildebrand)
Galerie Petra Nostheide-Eyke, Nettetal

2008
Embroidery
Galerie Mehdi Chouakri, Berlin

2016
Modi des Minimierens
Galerie Gisela Clement, Bonn

2017
Reduzieren als Verdichtung
Galerie Mathias Güntner, Hamburg

Spanje

2007
Rob Scholte
Galería Leyendecker, Santa Cruz de Tenerife

België

2014
Rob Scholte en Jan Schoonhoven jr.: Plus Ultra
Bogert Gallery, Knokke-Het Zoute

2014
De Zee: salut d’honneur Jan Hoet
Maison James Ensor, Mu.ZEE, Oostende

2017
Backstage
Galerie Sofie van de Velde, Antwerpen

2017
Wintersalon
At The Gallery, Antwerpen

Hier graag nog wel even tekenen voor ontvangst, meneer Kuipers.

PS
Wij als Staf RSMuseum gaan voorlopig mee met de hierna door Peter verwoorde indruk, dat de roemruchte RB, eveneens reagerend op het forum van Den Helder Actueel, niemand minder is dan KS zelf.

Peter
17 november 2017 at 16:12
Het is me door de jaren heen al steeds opgevallen dat dergelijke figuren als RB opereren op dit forum als het over m.n. Schuiling gaat. Ik ondervond dat zelf met “Harry de Jager”, “Petertje Toch” enz. RB past ook in dat plaatje. Telkens als er met rake reacties gekomen wordt. Of er nu een ambtenaar op het Stadhuis hiervoor wordt vrijgemaakt of dat wellicht Schuiling zelf op dit forum zit is nog niet helemaal helder. Maar dat er mollen zitten op DHA is duidelijk. (…)

https://robscholtemuseum.nl/redactie-dha-strakke-regie-ontbrak-bij-verhuizing-schouwburg-delano-weltevreden-theaterdirectie-den-helder-ging-eigen-gang-met-verbouwing-kleine-zaal-michiel-snik-kampanje/

PPS
Natuurlijk noopt de angst op ontdekking Gekke Henkie met pijn in het hart tot gekke sprongen. In de schaaksport heet zoiets een stuk offeren:

Gekke Henkie
16 november 2017 at 17:28
(…) Het geeft geen pas om nu opeens te beloven een andere koers te varen, juist op het moment dat de kiezers de mogelijkheid hebben om deze coalitiepartij de rekening voor jaren van wanbeleid te presenteren. Over schijnheiligheid gesproken….
(Gemeente)politiek? Helaas, een pot nat, want de overige partijen, zowel de landelijke als de plaatselijke, zijn geen haar beter….! (…)

PPPS
De eigen reactie van Monique_K op Gekke Henkie, die ons nog bijna deed besluiten onze Stelling van de week niet te publiceren:

Monique_K
18 november 2017 at 00:57
Dat ging over de borduurwerkjes toch? Ik vertelde u dat die wel internationaal zijn geëxposeerd, iets dat u blijkbaar niet wist. Dat is dus wel wat meer dan timmeren aan de weg hier in Den Helder, zoals u neerbuigend stelde. U vindt het blijkbaar maar niets, die kunst van hem, u snapt het niet .. en dat kan, smaken verschillen nu eenmaal .. maar dat maakt van uw mening geen waarheid! (…)

PPPPS
Mocht overigens blijken, dat we er naast zitten met de Stelling: Lolke Kuipers = Gekke Henkie , dan zijn wij niet te beroerd om al bij voorbaat en nadien onze excuses voor deze aanname te maken. Zowel aan Gekke Henkie als aan Lolke Kuipers.

PPPPPS
Geenszins is het overigens onze bedoeling het gebruik van een schuilnaam bij het reageren in een kwaad daglicht te stellen. We begrijpen maar al te goed de bestaande noodzaak tot anonimiteit en juichen de vrijheid, die het gebruik van een zelfgekozen bijnaam oplevert, ook in het geval van Gekke Henkie, volledig toe.

2 Comments

 1. Geen idee of Gekke Henkie Lolke Kuipers is. Maar die naam past wel goed bij zijn gedrag in de Eerste Helderse Spandoekoorlog.

 2. Ik kan met zekerheid zeggen, dat achter nick-name Gekke Henkie Lolke Kuipers niet schuil gaat.
  Nick-name ‘Gekke Henkie’ opereerde begin dit jaar nog onder de nick-name ‘Ezeltjeprik’, haakte een paar maanden af en nam een andere nick-name aan. Toen hij terugkeerde als ‘Gekke Henkie’had ik na 5 reacties door wie het hier betrof en ontmaskerde hem een aantal maanden later op het moment dat mij goed uit kwam.
  Zie de linken en de reacties van Ezeltjeprik/Gekke Henkie’.
  — Hier is het nog ‘Ezeltjeprik:
  https://www.denhelderactueel.nl/2017/04/fracties-willen-klein-comite-oplossing-conflict-rob-scholte/
  — Hier (een paar maanden later) duikt ‘Gekke Henkie’op (eerst nog voorzichtig en getrikkerd door het woord ‘Sukkels’):
  https://www.denhelderactueel.nl/2017/06/infoavond-stadhuis-renovatie-toch-nieuwbouw/
  — En hier de demasqué !:
  https://www.denhelderactueel.nl/2017/08/samen-behoud-acute-zorg-ziekenhuis/

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.