HLM | sam – Ophef over beeld met fallus in Middelheim: “Vrouwen lijven lokken minder reacties uit” + ATV – Nieuw kunstwerk shockeert bezoekers + “Over naakte vrouwen zegt niemand iets”

Ophef over beeld met fallus in Middelheim: “Vrouwenlijven lokken blijkbaar minder reacties uit”

Enkele wandelaars nemen aanstoot aan een kunstwerk in opbouw in het park van het Antwerpse Middelheimmuseum. Het gaat om een beeld van een naakte man, die achteruit leunend op handen en voeten steunt. Mét een knoert van een erectie.

Het kunstwerk van het Oostenrijkse collectief Gelitin is een fontein, die Arc de Triomphe heet. Het is gemaakt uit plasticine en verhuist binnenkort naar een pad, zodat bezoekers er onderdoor kunnen wandelen.

Beroering

“Ik stel vast, dat naakte lichamen inderdaad bezoekers nog kunnen beroeren”, zegt Sara Weyns van het museum aan de regionale zender ATV. “We hebben nochtans wat naakte lichamen in de collectie staan, maar vaak gaat het dan om vrouwenlijven. Die lokken blijkbaar minder reacties uit dan dit werk. Het gaat hier natuurlijk ook om een werk in plasticine en niet in brons, waardoor het levensechter overkomt. Ik vermoed, dat daarom de reacties wat sterker zijn.”

HLN, 30 april 2018, 22u41

https://www.hln.be/showbizz/kunst-literatuur/ophef-over-beeld-met-fallus-in-middelheim-vrouwenlijven-lokken-blijkbaar-minder-reacties-uit~a151a5ef/

Nieuw kunstwerk shockeert bezoekers

Een beeld van een naakte man in een acrobatische houding, mét een nogal in het oog springende erectie wordt momenteel opgebouwd in het Middelheimmuseum. En het kunstwerk zorgt bij een aantal wandelaars voor geschokte reacties. Het museum gaat wel duidelijke aanwijzingen plaatsen voor bezoekers, die het expliciete werk liever vermijden op hun wandeling.

ATV, 30/04/2018

https://atv.be/nieuws/video-nieuw-kunstwerk-in-middelheimmuseum-zorgt-voor-geschokte-reacties-59083

“Over die naakte vrouwen zegt niemand iets”

Het opvallende kunstwerk van een naakte man in het Middelheimmuseum zorgt voor heel wat animositeit op de sociale media. Er zijn mensen, die zich storen aan het expliciete beeld, maar er zijn ook heel wat relativerende en positieve reacties, onder andere op de ATV-Facebookpagina.

ATV, 02/05/2018

https://atv.be/nieuws/video-over-die-naakte-vrouwen-zegt-niemand-iets-59152

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/notionally-lecture-b-thing-gelatin/
https://robscholtemuseum.nl/brian-s-staveley-the-real-truth-behind-the-greatest-illusion-of-all-time-911/
https://robscholtemuseum.nl/abodia-planning-bombing-the-wtc-the-b-thing/
https://robscholtemuseum.nl/mark-dotzler-thoughts-on-the-wtc-artists/
https://robscholtemuseum.nl/sgt-report-this-will-shock-you-to-your-core-911-from-cheney-to-mossad/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image