Annet van Aarsen – Pulsvissers zien het somber in + Arie Booy – Gevolgen visserij door onderzoek Fugro + Dirk Kraak – Visserij steeds verder kopje onder

Pulsvissers zien het somber in

Schager Courant, 29 september 2018

Schager Courant, 29 september 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

Gevolgen visserij door onderzoek Fugro

Helderse Courant, 3 oktober 2018

Schager Courant, 3 oktober 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

Visserij steeds verder kopje onder

Na een heerlijk en ontspannen zomer rijzen er weer donkere wolken aan de hemel voor onze Nederlandse vissers.

In Brussel moet er een laatste en alles beslissende klap op het puls dossier worden gegeven. Europees zijn er een 100 puls ontheffingen. Het zijn geen definitieve vergunningen, want een overheid wil zich altijd indekken als er een nieuwe ontwikkeling is op het gebied van oogsten in de natuur.

’Vis’ is een belangrijk onderdeel van ons voedingspatroon, ze zitten vol gezonde bouwstenen voor ons lichaam. Vissers zorgen er al eeuwen voor, dat wij als burgers van verse en gezonde vis, schaal en schelpdieren kunnen genieten.

Er is al veel onderzocht en geschreven over het puls vissen. Wetenschappelijk zijn er weinig negatieve geluiden. Maar als iets goed gaat en als men zelf de boot heeft gemist staan er altijd sceptici op, die proberen bij jou het gras onder de voeten weg te maaien.

Het is blijkbaar een feit, dat als je hard schreeuwt, leugens verspreid, maar vooral lobbyt en inspeelt op de emotie van onwetenden, je je zin krijgt in de EU. De aanland plicht, het meenemen van baby vis.

Vis, die normaal terug in zee gaat om voor nageslacht te zorgen of als onderdeel van het ecosysteem weer gegeten wordt door andere zeedieren en vogels, is ook zo’n op emotie en onkunde gebaseerde regel! Bedacht door natuurbeschermers en via onjuiste info en wetenschappelijke onderbouwing ons als vissers door de strot geduwd.

Onze overheid heeft ons als vissers toen tekort gedaan. Waarom is er toen geen deugdelijk onderzoek gedaan naar het nut van een aanland plicht?

Men heeft duidelijk steken laten vallen. Wij als vissers begrepen toen niet wat de gevolgen zouden zijn voor onze bedrijfsvoering En waren even niet wakker genoeg. Dwaling? Ja, zo zou je het kunnen omschrijven.

De rek raakt er in ieder geval uit bij de vissers. Het houdt niet op. Wat is het volgende? Een volle zee met vis, een vloot, die verduurzaamt, maar het is nooit genoeg.

De eco industrie slaapt nooit en gaat langzaam door om de visserijsector een kopje kleiner te maken. Ik wil de overheid en de gehele Nederlandse bevolking daarom oproepen: Laat het niet gebeuren, dat de vissers het werken nog moeilijker gemaakt wordt dan het al is.

De Helderse visser Dirk Kraak is lid van Eendracht Maakt Kracht, actiegroep van vissers.

Noordhollands Dagblad, 19 oktober 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/commentaar-visserij-steeds-verder-kopje-onder

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/rien-floris-internethit-door-zes-ton-dode-babyvis-ronaldo-vernietigingskamp-den-helder-met-dank-aan-de-eu/
https://robscholtemuseum.nl/dirk-kraak-wij-vissers-snappen-het-niet-meer-anja-roubos-19-februari-laatste-kans-voor-pulsvissers/
https://robscholtemuseum.nl/dirk-kraak-leven-in-de-brouwerij/
https://robscholtemuseum.nl/erna-drijver-tuinema-pulsvissen-rien-floris-het-wordt-herrie-op-de-noordzee/
https://robscholtemuseum.nl/de-telegraaf-onderzoek-pulsvissen-helpt-nederland-arie-booy-vissers-op-barricaden-arne-weverling-arneweverling-nh-actie-voor-bestaansrecht-l-o-s-boze-vissers-naar-a/