Rien Floris – Internethit door zes ton dode ‘babyvis’ + Ronaldo – Vernietigingskamp Den Helder: Met dank aan de EU

Internethit door zes ton dode ‘babyvis’

Den Helder – Zes ton ondermaatse dode visjes die in een container wordt geschept bij de visafslag in Den Helder zorgt voor een internet hit. Bijna 800.000 mensen bekeken de foto’s. Duizenden tekenden vervolgens de petitie van visserij-actiegroep Eendracht Maakt Kracht (EMK) tegen de aanland plicht.

Vissers voeren al lange tijd actie tegen het verplicht aanlanden van alle vis. Ondermaatse vis mag volgens Europese regels niet meer overboord worden gegooid waarmee de overlevingskans voor vis die nog wordt teruggezet is verdwenen.

De vissers van EMK hoopten op 10.000 handtekeningen voor hun petitie, maar hebben dat nu maar opgerekt tot 20.000 omdat steeds meer mensen tegen het doordraaien van ondermaatse vis protesteren.

Soms heel ludiek zoals in viswinkel De Visbroeders van de tweeling Aard en Peter Lagerwerf uit Amersfoort. Die gingen uit de kleren voor de vissers met een kabeljauw als schaamlap.

Tweede kans

Visser Dirk Kraak uit Den Helder, bestuurslid bij EMK is maar wat blij met alle acties tegen de aanland plicht. De tienduizenden visjes (ondermaatse tong, schar, schol, tarbot en griet) die in Den Helder in een container werden gekieperd zijn allemaal afkomstig van de UK33.

,,Vermenigvuldig dat met het aantal schepen en je komt op enorme tonnages aan vis die wordt wegegooid. Een schande. In zee krijgt een ’babyvisje’ een tweede kans en anders belandt het in het ecosysteem van de Noordzee als voer voor vissen, vogels en zeehonden.’’

https://www.visserijnieuws.nl/nieuws/container-met-discards-geeft-schokgolf-op-facebook

https://www.facebook.com/EMKvissers/videos

IJmuider Courant, 29-1-2017, 14:58 (Update 29-1-2017, 14:58)

http://www.ijmuidercourant.nl/regionaal/metropool/article28980214.ece/Internethit-door-zes-ton-dode-babyvis?

Vernietigingskamp Den Helder: Met dank aan de EU

Kijk maar eens goed. Dat zijn tienduizenden Unterfischen die in de verbrandingsoven eindigen. Komt volgens de boze vissers (pleonasme) allemaal door de EU en als wij iemand horen roepen dat het door de EU komt, dan geloven wij dat gewoon. Want dieren onnodig afslachten onder het mom van het tegengaan van voedselverspilling, dat klinkt nou precies als iets wat ze in Brussel graag doen. Het begint ermee dat EU-commissaris Karmenu Vella een brief in de Financial Times publiceert dat alle ondermaatse (dehumanisering) tong, schar, schol, tarbot en griet eens even normaal moet doen, daarna krijgen ze allemaal een blauwe ster op hun kop en het eindigt in een vernietigingskamp te Den Helder. En nu kunt u niet meer zeggen dat u het nicht gewusst habt. Dus laten we ons even als echte Fisherman’s Friends gedragen en deze NOODKREET ondersteunen: http://www.antidiscardban.eu/.

Geen Stijl, 29-01-2017

Reaguursels:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/01/met_de_groeten_aan_de_dierenpoes.html#comments

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/01/met_de_groeten_aan_de_dierenpoes.html

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image