Trouw – De bronnen van Rob Scholte: ‘Prins Bernhard beweert afstammeling van Huis van David te zijn’

Rob Scholte heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij in zijn schilderijen graag wil citeren uit andermans werk. De geschiedenis, de kunstgeschiedenis en diverse culturen zijn onuitputtelijke bronnen voor hem. Vaak is hem verweten dat zijn werk puur uit jatwerk bestaat, maar, zegt hij, “ik doe het met veel respect, het gebruik van geweld is mij vreemd”.

Een van de (vele) boeken die Rob Scholte als bron voor zijn schilderijen heeft gebruikt, is het Amerikaanse werk ‘Behold a Pale Horse’ van William Cooper uit 1991. Het is in tegenstelling tot wat Scholte zegt (in het interview hierboven) in Nederland niet verboden. Zo was het boek, uitgegeven door Light Technology Publishing in het Amerikaanse Sedona (Arizona), gisteren gewoon verkrijgbaar in boekwinkel W.H. Smith in Amsterdam. Cooper, een hoge Amerikaanse ex-marine-officier, beschrijft in zijn boek een aantal organisaties die een nogal verborgen bestaan leiden. Daartoe behoren onder meer de Bilderberg Groep, de Maltezer Orde en de zogeheten Illuminati, die allemaal ‘een nieuwe wereldorde’ trachten te vestigen. Over Prins Bernhard schrijft Cooper, daarbij ‘geheime bronnen’ citerend (‘Top Secret’ staat op elke pagina) letterlijk: “De man die de Bilderberg Groep organiseerde, Prins Bernhard van Nederland, heeft de macht om zijn veto uit te spreken over elke paus die in het Vaticaan wordt gekozen. Prins Bernhard heeft deze macht omdat zijn familie, de Habsburgers, afstammen van de Romeinse keizers. Prins Bernhard is de leider van de Black Families. Hij beweert een afstammeling te zijn van het Huis van David en dus kan hij waarlijk zeggen dat hij aan Christus verwant is. Prins Bernhard bracht met hulp van de CIA de geheime organisatie van de Illuminati in het openbaar als de Bilderberg Groep.”

De Rijksvoorlichtingsdienst zegt desgevraagd dat van Prins Bernhard uitspraken als zou hij zich afstammeling van het Huis van David wanen, onbekend zijn.

Trouw, 09/12/97, 00:00

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2715682/1997/12/09/De-bronnen-van-Rob-Scholte-Prins-Bernhard-beweert-afstammeling-van-Huis-van-David-te-zijn.dhtml