Staf RSMuseum – Provocatie van Monique Pastoor op het Rob Scholte Museum

Gisteren op zondag ontdekten we, dat deze mevrouw Monique Pastoor, die de verbindende ruimte tussen het huidige en nieuwe Rob Scholte Museum bezet houdt, een provocerende actie op het Rob Scholte Museum is begonnen.
Haar ruimte is de inzet van de Open Brief aan het College van B& W Den Helder: https://robscholtemuseum.nl/open-brief-aan-het-college-van-b-w-den-helder-over-het-rob-scholte-museum/.
Volgens het schriftelijk akkoord met wethouder Pieter Kos mocht haar ruimte door het museum gebruikt worden in afwachting van de definitieve oplossing.
Op het moment van ondertekening door Kos was haar contract ontbonden.
De gemeente heeft willens en wetens de overeenkomst met haar tegen de afspraak met het museum in hersteld om zo de uitbreiding van het museum tegen te kunnen houden.
Deze patstelling duurt nu al 923 dagen.
https://robscholtemuseum.nl/breaking-news-vandaag-9-december-2015-is-het-precies-1-jaar-na-de-overeenkomst-met-wethouder-kos-over-de-uitbreiding-van-het-rob-scholte-museum/

Monique Pastoor, die aan het inpakken is om te verhuizen naar een locatie, die meer aansluit bij haar “spirituele en artistieke verwachtingen” (uit: https://robscholtemuseum.nl/monique-pastoor-mail-aan-het-rob-scholte-museum-t-a-v-de-heer-rob-scholte-25-januari-2017/), kan het niet nalaten om het Rob Scholte Museum verder te schaden.

Het Rob Scholte Museum heeft duidelijk laten weten geen protestacties of demonstraties te willen organiseren (https://robscholtemuseum.nl/r-bericht-van-het-helderse-front-6-feestelijke-opening-rob-scholte-museum-op-21-juni-2017-afgelast/) tijdens Sail 2017.
Dit in verband met de eerdere tendentieuze berichtgeving in die richting: https://robscholtemuseum.nl/michiel-snik-vrees-scholte-sail-den-helder-voor-actie-gebruikt/.

Nu komt Monique Pastoor met een protestactie op de ramen van de haar nog steeds ter beschikking staande ruimte met als doel daarmee de indruk te geven, dat het museum zijn woord niet houdt.
De passerende buitenwereld weet echt niet welke ramen nu wel en niet bij het museum horen, zodat het moet lijken alsof het museum deze protestactie onderneemt.
Niets is minder waar. Deze actie komt enkel en alleen voor rekening van en uit het creatieve brein van mevrouw Pastoor, mogelijk in opdracht van de gemeente Den Helder.

De tekst, die Pastoor op blaadjes A4 papier heeft geschreven in een semi drukletter en van binnenin op de ruiten van het museum heeft geplakt, luidt als volgt:

P E N S E E L
P E R C E E L
P R E S A L E
P R O S A I L

Waarbij de laatste A in P R O S A I L vervangen is door het welbekende anarchisme teken: https://www.nrc.nl/nieuws/2009/11/18/waar-komt-het-symbool-voor-anarchie-vandaan-11813309-a281522.
Verdere info over anarchisme vindt u hier: https://nl.wikipedia.org/wiki/Anarchisme.

Het Rob Scholte Museum distantieert zich met klem van Monique Pastoor en haar moedwillige provocatie op de buitenzijde van ons gebouw.
Pastoor dient uitsluitend de strategie van verdachtmakingen door de gemeente Den Helder en doet onrecht aan onze bewust gekozen passieve opstelling.

Het Rob Scholte Museum wenst alle medewerkers en bezoekers een fantastisch en succesvol Sail 2017.
Wij hopen u te ontvangen op onze gebruikelijke openingstijden (https://robscholtemuseum.nl/openingstijden/).