Sophie Kuitems – Bomexperts: Strand ‘Den Helder is weer veilig’ + Ronald Boutkan – Geen explosieven gevaar meer op strand Den Helder

Bomexperts: ‘Den Helder is weer veilig’

Helderse Courant, 18 augustus 2018

Helderse Courant, 18 augustus 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Geen explosieven gevaar meer op strand Den Helder

Den Helder – Het strand kan veilig worden betreden voor normaal gebruik. Angst voor niet gevonden explosieven is niet nodig, zo blijkt volgens het college uit het gehouden onderzoek.

Strandzoeker Ed Mallekoote vond het afgelopen jaar vele Niet Gesprongen Explosieven (NGE) op de stranden binnen de gemeente Den Helder. “Naar aanleiding van deze vondsten is een gecertificeerd onderzoek uitgevoerd door het bedrijf REASeuro”, zo laat het college weten. “REASeuro heeft circa 4,5 hectare strand onderzocht ten noorden van strandslag Falga. Hierbij zijn geen NGE gevonden.”

Inmiddels is het strand vrijgegeven tot aan het grondwaterpeil. “Voor de dieper gelegen objecten bestaat geen aanleiding om op basis van de huidige resultaten nader NGE bodemonderzoek uit te voeren. Het strand kan veilig worden betreden voor regulier gebruik”, aldus het college.

Den Helder Actueel, 31 oktober 2018 – 09:06

Reacties:

Judge X
31 oktober 2018 at 10:37
Hoe moet je zulks nou lezen vraag ik mij dan af : Mallekoote spit onder het grondwaterpeil ?; Mallekoote heeft alles al gevonden ?; Mallekoote lever beter werk af ?

e
31 oktober 2018 at 18:32
Het strand, kan veilig worden betreden , voor “” regulier gebruik””. Boude uitspraak . Wat verstaat men onder regulier gebruik ? Je tampatje neer leggen, en jezelf bruin laten bakken , maar ga vooral niet graven ? Of valt kuilen graven van een meter of meer , ook onder regulier gebruik.

ed
2 november 2018 at 08:32
zie geplaatste reactie

e
31 oktober 2018 at 10:41
En nu maar hopen , dat de hier vakantie vierende kuilengravers niet dieper gaan dan het grondwaterpeil ( wat overigens telkens varieert)

ed
2 november 2018 at 08:31
Als reactie op het geplaatste artikel.
Het bedrijf Reaseuro wat is ingehuurd door de gemeente om bodemonderzoek te verrichten, heeft verkeerde informatie verkregen of missende informatie. of geheel geen info wat betreft NGE over vindt plaats door mij.
Tevens heeft het bedrijf op de 4.5 hectare, apparatuur gebruikt die maar voor een doel geschikt is en dus al het overige NGE dat nog steeds op het strand aanwezig is in ze geheel niet gedetecteerd is, de NGE waar het bedrijf Reaseuro zich zorgen om maakte en dus ook duidelijk heeft aangegeven op tv en kranten dat dit zeer zware explosieven zijn en dodelijk bij verkeerd handelen. Naar deze NGE is nauwelijks tot niet gezocht dan alleen op aanwijzing van mij waar ik deze NGE heb aangetroffen.waarom is hier nauwelijks naar gezocht. dit is allemaal handwerk en moet meter voor meter worden afgelopen met een detector. dus niet verwonderlijk dat er niks gevonden is op de plaatsen waar ik al geweest ben.
Zoals ik al eerder heb aangegeven is dit onderzoek niet naar behoren verricht, het verrichte onderzoek door het ingehuurde bedrijf is niets meer dan een vrijbrief voor de gemeente Den Helder.
Dat er veel fouten zijn gemaakt is mij wel duidelijk. in de loop der tijd. meldingen die ik had gedaan niet zijn doorgekomen bij de juiste instantie. NGE dat weken is blijven liggen. NGE dat niet meer is terug gevonden. meldingen niet serieus zijn genomen en men mij gewoon heeft laten staan..ik meerdere keren ben gecontroleerd thuis op eventueel aanwezig zijnde NGE door de politie. De meldkamer 112 de juiste instantie niet kon bereiken,gevolg dat ik maar met een oplossing moest komen , hoe ik dit ging oplossen. Ik door een burgermeester voor leugenaar uitgemaakt werd, de gemaakte meldingen kwamen niet overeen met de aantallen die ik had gemeld.wederom controle bij mij. dit is uitgezocht door politie en die kwamen met het volgende antwoord, meneer mallekoote heeft zijn administratie op orde, daar mogen wij een vb aannemen….
en zo kan ik nog wel even doorgaan.
De laatste dag van onderzoek ben ik nog aanwezig op het strand op uitnodiging van het bedrijf om door mij gevonden NGE aan te wijzen en te ruimen , wat helaas door waarop de EODD word gebeld om deze te ruimen en tevens werd mij gemeld dat het strand schoon werd verklaard van aanwezige NGE waarop ook het Nhnieuws heeft gereageerd door dit uit te zenden en groots op hun site hebben gezet.
Waarop ik mede heb gedeeld dat ik mijn naam hier niet meer aan verbonden wil hebben. En dus ook niet bij deze uitzending aanwezig wilde zijn. Het ging het Nhnieuws om de primeur, En de Gemeente Den Helder om de vrijbrief die ze op deze wijze hebben verkregen.
Een verricht bodem onderzoek, met apparatuur waarvan men weet dat dit maar een soort NGE detecteert. en de rest in ze geheel niet detecteert.
Is een onderzoek verrichten dat kant nog wal raakt. Ik heb later nog contact gehad met hart van nederland sbs6 deze hebben mij gezegd zendtijd te geven in een uitzending in de avond. Maar gezien de tijd die ik hier al aan had verspeeld en de verwijten en beschuldigingen naar mij toe, en de laster aan en naar mij toe gericht,
vond ik het meer dan genoeg geweest. en zoekt een ieder het maar uit.
NGE het is gewoon aanwezig op het strand, een gewaarschuwd mens telt voor………
Ed Mallekoote

e
2 november 2018 at 09:25
Als het allemaal , op waarheid berust, van wat de heer Mallekoote hierboven beweerd, dan loopt de gemeente hier een groot risico ! Als…. er straks iets gebeurd op het strand met NGE ’s , dan zijn zij verantwoordelijk. Zij hebben het strand openlijk veilig verklaard !. Inderdaad, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar het lijkt er op , dat de Gemeente deze waarschuwing negeert , en dat risico bewust wil/gaat nemen . Het beste , lijkt mij het beste , dat de Heer Mallekoote, zijn gelijk gaat proberen te bewijzen, en nogmaals gaat zoeken , desnoods onder toe ziend oog van camera’s, naar NGE’s om zijn bewering te staven

RB
2 november 2018 at 12:37
witte reus wast een berg en kost een beetje en OMO wast door en door schoon, niet duur…..

Andrea
2 november 2018 at 14:28
Waarom zou de heer Mallekoote niet de waarheid spreken. Hij heeft helemaal geen belang bij of er wel of niet NGE’s (dit zijn bommen toch?) op het strand liggen. Als (amateur) speurder geeft hij slechts aan dat er mogelijk gevaarlijke NGE’s aanwezig zijn op het strand.
En dat de Burgemeester hem voor leugenaar uitmaakt, doet mij denken aan Johanna Krul. Net als Ed iemand die geen vlieg kwaad deed, maar wel verstand had van bommen en granaten.
Ik geloof als Ed Mallekoote zegt dat op het strand nog steeds explosieven liggen. En vind dan ook dat wij achter deze man moeten blijven staan. Bij Johanna Krul hebben we als inwoners gefaald, door haar te weinig publiekelijk te steunen. We mogen met zijn alle niet accepteren dat Ed Mallekoote word weggezet als leugenaar, terwijl de gene die hem voor leugenaar uitmaakt bestuurd met alleen maar leugens naar ons als inwoners.
Het is te hopen voor het gemeentebestuur dat er geen ongelukken gebeuren met de nog aanwezige explosieven op het strand. Mocht dit onverhoopt wel gebeuren, dan moeten zij persoonlijk worden aangepakt, zonder dat ze zich kunnen verschuilen achter hun bestuurlijke functie.
Als er wat gebeurt op het strand met een explosief, dan is het mishandeling en toe brengen van letsel met voorbedachte rade of zelfs moord met voorbedachte rade.

Ed Mallekoote zet zich zonder eigenbelang in voor onze veiligheid op het strand. Hij moet hiervoor genomineerd worden als “Jutter van het Jaar”

RB
2 november 2018 at 16:27
ja waarom zouden we Ed, die gewoonlijk met de schep tegen explosieven aan klapt daar hij denkt dat het brandblussers zijn, niet geloven boven een gecertificeerd bedrijf….

Judge X
2 november 2018 at 16:47
Volgens mij heeft u er totaal geen verstand van, bovendien kan men die aanwezigheid – gezien al uw reacties – ook in twijfel trekken.

Judge X
2 november 2018 at 12:55
Ik heb geheel geen twijfel bij het verhaal van dhr. Mallekoote, hij wordt waarschijnlijk beschouwd als een gevaar voor hoge kosten, – de begroting en – negatieve publiciteit.
Aanbeveling voor de overheid is dan in simpel Engels vervat: “Don’t shoot the messenger” (W.Shakespeare).
Helaas kiest deze toch keer op keer voor de goedkopere oplossing:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Shooting_the_messenger

e
2 november 2018 at 16:15
Judge , Andrea, Ik heb helemaal niet gezegd, dat de Heer Mallekoote de waarheid niet verteld. Ik denk zelfs , dat hij dat wel doet, voorwat betreft de kans dat er nog (veel NGE ’s ) liggen. Ik twijfel echter aan zijn uitspraak , dat er met verkeerde apparatuur is gezocht. Deze firma , weet volgens mij ,echt wel wat ze doen, en kunnen het echt niet hebben dat zij wat gemist hebben en dat er nog wat NGE’s op het strand blijven liggen. Daarom , schreef ik , dat Dhr Mallekoote , de uitspraak van dat bedrijf en de gemeente , kan loochenstraffen, door zelf nog eens te gaan zoeken .

Judge X
2 november 2018 at 16:38
? Ik heb niet op u gereageerd.

ed
24 november 2018 at 00:03
#e.
Ik ben vandaag even op het strand geweest na lange tijd. Dit ivm het testen van mijn nieuwe verkregen detector. Waar ik behoorlijk meer mee kan dan de vorige.
Ik kan je mede delen dat ik vandaag de eerste vijf punt 50 Caliber patronen intact heb aangetroffen.
Dus NGE wat gewoon op het strand aanwezig is.
Heb ik hier melding van gedaan. Nee absoluut niet. Zolang men mij niet als normaal/vol persoon aanziet. Dan vindt ik het allemaal prima.
Heb ik ze gemarkeerd jazeker. GPS..
Loop ik daar voor NGE te zoeken. Nope. Maar ik kom het gewoon tegen al lopende..

Judge X
24 november 2018 at 10:28
Oude punt 50 patronen – die misschien al 70 jaar aan weer, wind en zeewater zijn bloot gesteld – als NGE bestempelen lijkt mij mierenneukerij Ed.
Geen wonder dat je niet meer serieus genomen wordt.
Misschien moet je maar eens contact opnemen, met dhr. C. van Os, van het Bunker Museum aan de Boerhaavestraat (de bunker achter op de parkeerplaats van het Rob Scholte Museum / Postkantoor).
Ik denk dat hij wel instaat is, om een goede indicatie te geven van het gevaar van dit soort spullen.

e
24 november 2018 at 17:26
Het strand is veilig voor regulier gebruik. Ik hoor het ze nog zeggen. Nu toont Ed aan , dat ,dat verre van de waarheid is. Er ligt dus nog wel degelijk rotzooi voor het oprapen. Of dat nu wel of niet gevaarlijk is , doet er niet toe . Die troep hoort er gewoon niet te liggen.

RB
24 november 2018 at 20:07
het lijkt er nu wel een beetje op te lijken dat het in scene word gezet

Henk S
2 november 2018 at 17:18
Maken we hier nu ook al politiek van?.
Laat ik dan ook een duit in het zakje doen….
Ik vertrouw Ed honderd maal meer dan dan dit college wat blijkbaar alles op alles heeft gezet om het toerisme in Den Helder aan te wakkeren, vanwege te verkrijgen subsidie
Zoals met alle speerpunten, interesseert hen de burger’s veiligheid/welzijn geen reet.
Het zou beter zijn als Europa zou stoppen met deze goedbedoelde subsidies.
Dan kruipen de foute lui en hun vriendjes misschien weer onder hun steen en worden mensen weer belangrijk.

ed
24 november 2018 at 00:05
Wil ik daar even een reactie bij zetten. Ik heb niks te verliezen of te verdoezelen. Het is zo als het is. En meer kan ik er niet van maken.

https://denhelderactueel.nl/2018/10/geen-explosievengevaar-meer-op-strand-den-helder

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/ac-zandsuppletie-drie-jaar-eerder-gestart-cees-van-leeuwen-drijfzand-camperduin-marischka-de-jager-strand-den-helder-vol-explosieven-nh-inventarisatie-explosieven-op-st/
https://robscholtemuseum.nl/rien-floris-zorgen-om-verzanding-wad-wadden-center-afsluitdijk-open-anja-roubos-duurste-strand-l-o-s-strandgangen-vrij-van-explosieven-maken-nh-strand-vrijgemaakt/
https://robscholtemuseum.nl/sophie-kuitens-zandvlakte-als-schatkaart-voor-detector-frank-muntjewerf-duizend-bommen-en-granaten-nh-opgraven-verdachte-objecten-strand-begint-dinsdag/
https://robscholtemuseum.nl/sophie-kuitems-speurtocht-op-strand-den-helder-mega-klus-maar-hoognodig-nh-nieuws-geen-explosieven-gevonden-we-gaan-door-l-o-s-strand-voorlopig-vrij-van-explosieven/