Ronald den Boer – Aanbesteding stadhuis ongeldig + Aanbesteding stadhuis mislukt + Redactie DHA – Aanbesteding stadhuis is mislukt + Arie Booy – Militair raadslid mag best stemmen, ook over drugs

Aanbesteding stadhuis ongeldig
Helderse Courant, 16 februari 2018

Helderse Courant, 16 februari 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Aanbesteding stadhuis mislukt

Helderse Courant, 16 februari 2018

Helderse Courant, 16 februari 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Aanbesteding stadhuis is mislukt

Den Helder – De aanbesteding van de renovatie van het stadhuis is mislukt. Dat meldt de Helderse Courant op basis van geheime stukken.

Er is slechts één inschrijver op het onderdeel bouwkundige werkzaamheden – aannemersbedrijf K. Dekker uit Warmenhuizen. Die vraagt een half miljoen euro meer dan aan budget beschikbaar is. Het werk kan daarom niet gegund worden. Op zes andere onderdelen, met meer inschrijvers, ligt de overschrijding tussen de zes ton en 1,2 miljoen. Nog niet zeker is of ook hier de aanbesteding overgedaan moet worden.

De renovatie regelen voor de verkiezingen gaat zeker niet lukken, zo concludeert de krant. Het college moet volgende week bepalen, wat zij met de aanbestedingsprocedure doet. Mogelijk wordt de gehele procedure ongeldig verklaard.

Den Helder Actueel, 16 februari 2018 – 05:51

Klaas Otten
16 februari 2018 at 06:22
Dekker is een van de drie grootste bouwbedrijven van Noord Holland, reken maar dat zij er verstand van hebben. Het is ook een verbouwing naast de renovatie en dat maakt het zo duur. Men verplaatst afdelingen in het bestaande pand…

Klaas Otten
16 februari 2018 at 06:41
Vandaar dat VVD de ambtenaren trakteerde op vlaaien… 1 stem op vvd is een stem meer voor nieuwbouw … De aap komt nu uit de mouw van Kees Visser! Maar gaat nu de tijdelijke huisvesting in het voorm. rabo kantoor nu door?

Jonathan
16 februari 2018 at 06:49
Laat de nieuwe raad er maar over beslissen. Dan wordt het weer een verkiezingsitem maar dat is de schuld van de Stadspartij die hiervoor 4 jaar de tijd heeft gehad en er vrijwel niks aan gedaan heeft.

fFred
16 februari 2018 at 07:30
GEHEIME STUKKEN !!!! Welke Ambtenaar of wie dan ook heeft er voor gezorgd / gelekt !!! , dat deze GEHEIME stukken in handen kwam van de krant ??? Over VERTROUWEN !!! gesproken !! Je zal als Burgemeester maar zulke vertrouwelingen hebben. Teken aan de wand , dat het daar aan de Bijlweg èèn groot onbetrouwbaar ZOOITJE is. En dat moet een stad besturen !

Helder Onafhankelijk!
16 februari 2018 at 11:29
@fFred, het zou ons niets verbazen dat het lek niet komt van de ambtenaren, maar rechtstreeks van de collegeleden. Burgemeester Koen Schuiling (VVD) en Lolke Kuipers (D66) willen niet dat een verbouwing van het huidige stadhuis plaatsvind. Zij willen alleen maar nieuwbouw.

Helder Onafhankelijk! heeft in januari vragen gesteld over de integriteit van Lolke Kuipers en zijn zakelijke banden (in privé bedrijven) met een aantal bouwondernemingen in Den Helder. Het college weigert hier antwoord op te geven.

Ook is het publiek geheim dat Burgemeester Koen Schuiling bij aantreden als burgemeester maar een taak heeft gekregen. Nieuwbouw van een stadhuis ( toen nog op stationslocatie). Opmerkelijk hierbij was zijn vorige werkgever, een dochteronderneming was van Balast Nedam.

De VVD en D66 wil na de verkiezingen alsnog op een andere locatie een nieuw stadhuis bouwen. Ook vinden wij het zeer opmerkelijk dat een oud partijgenoot, Rachel Post (nu Sociaal Lokaal) altijd tegen nieuwbouw van een stadhuis is geweest, en uit het niets een nieuw stadhuis wil bouwen.

De Stadspartij heeft de renovatie van het stadhuis de afgelopen jaren bewust getraineerd om het huidige college in stand te kunnen houden. Zij hadden beloofd de renovatie binnen 4 jaar te laten plaatsvinden. Maar zij hebben zich “in het pak laten naaien” door VVD, D66, CDA en PvdA.

Nieuwbouw/renovatie stadhuis is met dit krantenartikel weer een belangrijk onderwerp tijdens de verkiezingen.
Helder Onafhankelijk! is voor renovatie van het stadhuis op de huidige locatie. Gedeeltelijke nieuwbouw op huidige locatie is bespreekbaar als dit de kosten van de renovatie beperkt. Het exacte budget zal door de nieuwe gemeenteraad moeten worden vastgesteld. En renovatie moet daarna direct worden gestart.

fFred
16 februari 2018 at 13:21
Ik ga niet in op reacties die door een of andere politieke partij wordt gedaan aan mijn adres. Jullie zijn allemaal èèn pot nat. Ik wens niet dat mijn naam op welke wijze dan ook verbonden wordt aan èèn of andere partij. Ook HO is niet te vertrouwen, deze partij probeert nu een slaatje te slaan uit mijn reactie. M.A.W u lanceert uw reactie over mijn rug en daar wens ik niet mee geassocieerd te worden.. Ook u blijft anoniem en verschuild u achter de naam van een partij. Ik weet niet eens of uw reactie wel op recht is en van de partij afkomstig is waar u zich uit voordoet. Nogmaals, ik laat mij naam niet gebruiken door welke partij dan ook, en zeker niet door zoals U zegt HO.

Bodelo
16 februari 2018 at 14:46
Ik vind deze reactie van HO stuitend en ongepast! Als (let wel, als!) HO deel uit gaat maken van het college dan zal zij verder moeten met de mensen die in dit artikel worden beschuldigt.

Raafje
16 februari 2018 at 14:54
Volgens mij is HO nooit tegen nieuwbouw geweest, zoals in het verkiezingsprogram van 2014, heb ik toen gelezen, en daarom toen op jullie gestemd. Jullie waren volgens mij tegen nieuwbouw op stationslocatie

16 februari 2018 at 17:37
Helder Onafhankelijk! is altijd tegen nieuwbouw van het stadhuis geweest.
In 2014 ging dit om de locatie station. Ook zijn wij tegen de locatie oude schouwburg en Willemsoord.

Er is na de verkiezingen uitstekend samen te werken in een coalitie. Alleen is nieuwbouw van het stadhuis op een andere locatie dan de huidige een breekpunt.

Als de genoemde partijen net als Harmen Krul van het CDA een andere koers willen gaan varen en dit ook echt doorzetten, zijn zij zeker een goede gesprekspartner bij de formatie van een nieuw college.

Marc Nihot
Lijsttrekker Helder Onafhankelijk!

Hushovd
16 februari 2018 at 18:55
Kunt u ( H.O. ) ook , behalve alle complottheorieen , inzien dat er gewoon onvoldoende budget is voor -de gedeeltelijke- renovatie van t bestaande pand? Neem afscheid van de huidige adviseur wegens n overduidelijke wanprestatie en laat nou eens n partij met gezond verstand en kijk op de huidige marktwerking n reele raming maken en beslis dan eens -zonder vooroordeel – met elkaar over wat t slimste is voor Den Helder…en zet eens n punt achter dit schaamteloze traject.

fFred
17 februari 2018 at 08:45
Er is wel degelijk geld. Er is bijna 30 miljoen begroot voor een nieuw stadhuis. Zolang dat bedrag nog niet bereikt is , is renovatie nog steeds goedkoper. Maar Den Helder , wordt verkocht , lees ( verkwanseld) aan Woningstichting. Zonder het kapitaal van Woningstichting, kan de Gemeente nog niet eens pootje baden.

Anton Hagen.
16 februari 2018 at 08:58
Het ,,lekken” van de geheime stukken heeft maar 1 doel beste fFred ,namelijk het via omwegen toch op slinkse wijze zorgen dat er nieuwbouw komt en wel op de plaats van het postkantoor.
Zo zit het naar mijn mening en NIET anders!!!!

Richard Smith
16 februari 2018 at 10:22
Kan er iemand van de lezers hier mij vertellen wat de totale kosten zijn ( gebaseerd op betrouwbare stukken) van deze stadhuis klucht ?
Voorals nog is er helemaal niks gebeurd behalve geld verspillen.
Kapitaal wat ten goede had kunnen komen aan de inwoners van Den Helder.
Sterker nog ,wat eigenlijk is van ons “Jutters”.
Naar mijn mening zou een ieder die hier als bestuurder bij betrokken is het boete
kleed moeten aantrekken en zijn functie neerleggen.
En natuurlijk geen enkel recht op een of andere wachtgeld regeling ! .

Judge X
16 februari 2018 at 10:46
Nieuwbouw gaat gauw € 26 miljoen kosten en met de ‘normale’ overschrijding van 20%, wordt het dan waarschijnlijk een bedrag van boven de € 31 miljoen ten laste van de gemeenschap.

Hengelo (80.000 inw.) nieuwbouw + grondverwerving + tijdelijke huisvesting € 31 miljoen (geschatte overschrijding van € 5,5 miljoen nog niet meegerekend) + € 9 miljoen renovatie. Totaal € 40 miljoen + overschrijding € 7 miljoen = € 47 miljoen:
https://www.hengelo.nl/Welkom-in-Hengelo/Projecten-en-Plannen/Nieuwbouw-stadskantoor,-renovatie-stadhuis.html

Almelo 72.000 inwoners nieuwbouw stadhuis (2015) kosten € 56 miljoen, gerealiseerd binnen de begroting – maar dat is meer dan logisch.
Laat u dus niet in de maling nemen door B&W en de coalitie + VVD + Sociaal Lokaal.
Op 21 maart kunt u ze weg stemmen ! 🙂

Raafje
16 februari 2018 at 14:51
Remco, dus als de kosten straks in de 20 miljoen gaan worden voor renoveren gaat de seniorenpartijd dan nog steeds volhouden met voor renoveren zijn?

Bodelo
16 februari 2018 at 10:48
Het is jammer maar het was ook wel erg voorspelbaar. Iedereen die ooit eens vanaf de zijlijn een verbouwing heeft meegemaakt kon dit al invullen.
Ik vrees dat dit voor de verkiezingen een enorme draai gaat geven aan de zetelverdeling.
Maar voordat we alles en iedereen hier op gaan afrekenen; het is vooral het bureau Coare die iedereen de vette wordt heeft voorgehouden dat het wel kon. Dus als er iemand op afgerekend moet worden ………..

fFred
17 februari 2018 at 08:58
Hè hè, Dat kon iedereen wel op zijn vingers nagaan. Je hoeft maar een verandering in de bouw CAO te krijgen , of iets dergelijks en die worden direct doorberekend in de projecten. Als je een begroting maakt , en je gebruikt bij de berekening de huidige kosten , zonder rekening te houden met prijsstijgingen, dan kom je na een maand al bedrogen uit. De grote fout , die is gemaakt, is om vanaf het begin al bedragen te noemen. Het kan voor …. en daar wordt je op afgerekend. Er is geen ruimte in de begroting opgenomen. Als ze die wel ingebouwd hadden , dan was er niets loos. Maar nu , is er vanaf het begin al op het genoemde bedrag van 9 miljoen geschoten.

Glijn
16 februari 2018 at 12:12
Gewoon doordrammen met dat nieuwe stadhuis.
Taartje voor de ambtenaren zielige vertoning.
Wie heeft de geheime stukken aan Roland den Boer gegeven.
De angst cultuur op het gemeentehuis begint zijn vruchten af te werpen !

Fred
16 februari 2018 at 13:25
Weet je het nu nog niet Glijn ? HND heeft een eigen redaktie op het gemeente huis.. Is al jaren bekend.

Eerst goed lezen
16 februari 2018 at 14:21
Ik denk dat de heren eerst de partijprogramma’s goed moeten lezen voordat hier allerlei onwaarheden worden gespuwd:
Stadhuis:
De afgelopen jaren is er veel en lang gesproken over de staat waarin het huidige stadhuis verkeerd en de manier waarop deze situatie verbeterd kan worden. Verschillende oplossingen passeerden de revue maar voor geen enkele werd ooit een grote meerderheid gevonden.
Er werd in het verleden voornamelijk gesproken over nieuwbouw in het stadshart dan wel het opknappen van het huidige stadhuis.
De voor- en tegenstanders van deze oplossingen hebben zich diep ingegraven in hun loopgraven. Zo diep dat het zicht op mogelijk andere oplossingen geblokkeerd is.
Renovatie werd met een kleinst mogelijke meerderheid door de raad geloodst. Ondanks een krappe steun in de raad is er weinig draagvlak bij burgers en ambtenaren. Met als gevolg een verdere afkalving van het toch al schamele vertrouwen van de burger in de politiek.
Sociaal Lokaal is van mening dat deze patstelling doorbroken dient te worden.
We moeten opnieuw met een frisse blik kijken naar de best haalbare en meest goedkope oplossing.
Wellicht is dat het hergebruiken van bestaande gebouwen en/of hergebruik van het voormalig stadhuis of misschien wel nieuwbouw op een andere plek dan het stadshart.
http://www.sldh.nl

Bodelo
16 februari 2018 at 15:38
Kijk, in deze reactie kan ik mij (ondanks de uitkomst van de door mij ingevulde stemwijzer 🙂 ) wel vinden!

Simon.H
16 februari 2018 at 16:14
Vele euros geleden werd er nieuwbouw door de coalitie erdoor gerost met een kleine meerderheid.mevrouw Post de vrouw van vele partijkleuren was volgens een reactie hierboven altijd tegen nu is sociaal lokaal met mevrouw Post voor nieuwbouw wie kan dit nog volgen,

Klaas Otten
16 februari 2018 at 16:16
Helder Onafhankelijk!: vergeet Kees Visser niet, die zal zijn zin krijgen, nieuwbouw of een bestaand pand elders..

Sjaak Oosterwaal
16 februari 2018 at 19:49
Een geval voor ” Zembla,”, ik ga eens informeren,
Dit stinkt echt van alle kanten!!

fFred
17 februari 2018 at 10:18
Doe dat eens, want de lucht die om dit college van B$W hangt is zo langzamerhand niet meer te harden.

Test1234
17 februari 2018 at 18:00
Het doordrammen van een renovatie omdat je een verkiezingsbelofte wil waarmaken. Alle rode lichten negeren. En een renovatiecommissie die zich heeft laten inpakken door Coare. Maar nee het is de schuld van CDA,VVD,D66 omdat ze al zagen dat het budget niet zou volstaan. Dit forum is de weg kwijt.

fFred
18 februari 2018 at 08:10
Sorry hoor ! maar toen renovatie ter sprake kwam in plaats van nieuwbouw, begonnen sommige partijen ( Gollege ) de boel al gelijk te traineren en te saboteren , zonder dat er nog maar een letter op papier stond, Er bestonden nog geen Alle Rodelichten. De uitslag van geen nieuw stadhuis was nog maar net binnen , toen begon gelijk de tegenwerking al . Dus 1234 een lul verhaal wat u hier op hangt.

Test1234
18 februari 2018 at 08:31
Toen er door de raad werdt besloten tot renovatie en de raad kreeg te horen dat coare het voor 9milj wel kon, en daar vraagtekens bij werden gezet werdt dat totaal genegeerd de renovatiecommissie zou dit bewaken en als het niet ging lukken de raad zou informeren. Maar nee het kon allemaal en nu blijkt dat het niet kan en ja dan is dat natuurlijk de schuld van de partijen die hun twijfels hadden praat maar recht wat krom is fFred

Henk
17 februari 2018 at 21:22
Zo jammer voor de stad deze soap. Andere zaken vragen ook om aandacht. Er moeten ook scholen en huizen gebouwd worden (en voorkomen dat er te veel gesloopt wordt). De inwoners zullen hun wensen kenbaar moeten maken want anders blijven het stadhuis en het postkantoor alle energie en aandacht opslurpen.

JCB
18 februari 2018 at 08:31
Is er wel eens onderzoek gedaan welke diensten er echt in een stadhuis gevestigd moeten zijn en welke er op een andere locatie uitgevoerd kunnen worden. Ik begreep dat bij renovatie er tijdelijke huisvesting op het Kooypunt plaats vindt. Kan dit niet permanent worden voor sommige diensten ? En dan een veel kleiner stadhuis elders realiseren. Er wordt vaak alleen gesproken over, of renovatie of nieuwbouw, zijn er geen andere alternatieven ? Zoek elkaar op in de oplossing en niet volharden in een eigen standpunt, zo zullen de zuilen nooit met elkaar verbonden raken.

fFred
18 februari 2018 at 09:28
1234, Ik praat niet recht wat krom is , Jij leest niet goed. Lees mijn eerste reactie nog eens goed. Er was nog geen eens een bedrag genoemd , toen waren er al partijen( voorstanders van nieuwbouw) aan het zagen.

Judge X
19 februari 2018 at 18:36
De gebakken peren komen geheel voor rekening van deze coalitie en z’n B&W, er zijn in de 4 jaar aanloop naar renovatie meer eisen gesteld en de totale bouwkosten zijn ondertussen fors gestegen.
Die eisen en kostenstijgingen gelden ook voor nieuwbouw projecten, dus je kunt basis nieuwbouw kosten van € 26 miljoen + een overschrijding van 20% wat ons brengt op € 31 miljoen, op dit moment ook wel op je buik schrijven, want daar red je het niet meer mee.

We moeten van de huidige machthebbers af en als dat niet zonder PVV kan, dan maar met hen want ook zij willen renoveren !

https://denhelderactueel.nl/2018/02/aanbesteding-stadhuis-is-mislukt/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=A.+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/samen-maak-kennis-met-kees-jan-tuin-48-jaar-bestuurslid-hov/
https://robscholtemuseum.nl/los-radio-dwoz-kees-jan-tuin/
https://robscholtemuseum.nl/arie-booy-tuin-zwijgt-over-koopbod-damaru-jan-smit-mi-rowsu-tuintje-in-mijn-hart/
https://robscholtemuseum.nl/dick-berts-redactiechef-helderse-courant-de-twee-eenheid-schuilingden-boer-pleegt-laffe-aanslag-op-rob-scholtemuseum/

Militair raadslid mag best stemmen, ook over drugs

Raadslid Erik Nuninga van de Stadspartij mag best stemmen over een voorstel voor verplaatsing van een coffeeshop, stelt woordvoerder Karen Loos van de Koninklijke Marine.

Militair Nuninga onthield zich maandag van stemming over de vestiging van coffeeshop Aktama aan de Zuidstraat. Zijn verklaring daarvoor was: ’Ik wil vanwege mijn baan bij Defensie ver van drugs gerelateerde zaken blijven’.

Als deze krant daags na de raadsvergadering Nuninga om opheldering vraagt, zegt het raadslid: ,,We hebben instructie gekregen van de secretaris-generaal van het ministerie van defensie.” Volgens overste Loos gaat die lezing niet op voor politieke zaken: ,,Defensie heeft een drugs beleid waarin het gebruik of in bezit hebben van drugs door militairen niet wordt getolereerd. Dat staat los van het wel of niet hebben van een mening over dit onderwerp”, stelt Loos. ,,Meneer Nuninga is als raadslid volksvertegenwoordiger namens zijn partij en niet namens defensie. Het is altijd de eigen verantwoordelijkheid van een raadslid of hij zijn stem wel dan niet laat horen”, aldus de woordvoerder.

Noordhollands Dagblad, 14 februari 2018, 15:46

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/militair-raadslid-mag-best-stemmen-ook-over-drugs

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=coffeeshop

1 Comment

  1. Beoogd resultaat: Scholtemuseum gesloopt, nieuw stadhuis gebouwd op die plek door Tuin.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image