Regio Noordkop – IJsbaan geopend, wethouder Kos wint het ijssjoelen

Den Helder – De ijsbaan in de Beatrixstraat is vrijdagavond officieel geopend. De burgemeester was verhinderd, maar gelukkig stonden drie wethouders, Peter de Vrij, Michiel Wouters en Pieter Kos, te trappelen om zich op het gladde ijs te begeven. Na een potje ijs sjoelen door de wethouders verklaarde Kees-Jan Tuin de ijsbaan officieel voor geopend. Pieter Kos won overigens glorieus de schijvenwedstrijd van zijn collega’s.

Wethouder Peter de Vrij vertelde in zijn openingswoord heel blij te zijn met deze ijsbaan, vooral ook omdat de schoolkinderen van Den Helder onder begeleiding van Team Sportservice Den Helder de ijzers onder kunnen binden als vervangende Gymles. Zijn oog viel nog wel even op de hoek met snoepgoed in de ‘kantine’ en hoopt, dat er volgende jaar in het kader van het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) mandarijnen te vinden zijn.

Woordvoerder van de organisatie Kees-Jan Tuin is blij, dat de baan er alweer voor de zesde keer ligt. Hij bedankte alle vrijwilligers en natuurlijk de mensen van de EHBO, die alle dagen, dat de baan geopend is, paraat zijn. De leden van de Lions Club uit Den Helder bevolken de kassa en de uitgifte van de schaatsen. De openingstijden en prijzen van de kaartjes van de ijsbaan zijn te vinden op de website van de Helderse Ondernemingsvereniging Binnenstad: https://heldersebinnenstad.nl/ijsbaan-beatrixstraat/.

Den Helder Actueel, 7 december 2019

Reacties:

Freek
7 december 2019 at 08:37
Hoe gezond zijn mandarijnen? Die vruchten bevatten veel gifsoorten.

Agnes
9 december 2019 at 10:11
Door de manier ,waarop we tegenwoordig met ons voedsel omgaan, is het voor je gezondheid beter een vitaminepil te slikken dan fruit te eten, aldus een arts in het (toen nog) Gemini Ziekenhuis.

Dirk
9 december 2019 at 16:38
Zulke onzin hoor je hier niet vaak.

https://denhelderactueel.nl/2019/12/ijsbaan-geopend-wethouder-kos-wint-het-ijssjoelen/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=ijsbaan+Beatrixstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+de+Vrij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees-Jan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lions+Club+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helderse+Ondernemersvereniging+Binnenstad

https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos
https://robscholtemuseum.nl/open-brief-aan-het-college-van-b-w-den-helder-over-het-rob-scholte-museum/
https://robscholtemuseum.nl/theo-knippenberg-toelichting-op-de-open-brief/
https://robscholtemuseum.nl/breaking-news-vandaag-9-december-2015-is-het-precies-1-jaar-na-de-overeenkomst-met-wethouder-kos-over-de-uitbreiding-van-het-rob-scholte-museum/