PowNed – Woedend + GeenStijl – ZWAAR GESTRAFT + Özcan Akyol – Stad in gevaar + Dumpert – Jenny Douwes + Leeuwarder Courant – Waanders + Pauw – Burgemeester: ‘Ik nodigde niet uit’

Friezen woedend om strafeis

Gepubliceerd op 12 okt. 2018

Het Openbaar Ministerie eist fikse taakstraffen voor de Blokkeer Friezen. De verdachten, die vorig jaar de anti Zwarte Pieten brigade tegen hielden op de A7 hebben volgens de Officieren van Justitie “ernstige strafbare feiten” gepleegd. Heldin Jenny Douwes, die verdacht wordt van opruiing, moet van het OM een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden krijgen.

Reacties:
https://youtu.be/Eku3jaExlMQ

Blokkeer Friezen ZWAAR GESTRAFT

Gepubliceerd op 12 okt. 2018

Showproces bereikt zwarte piek: dappere Blokkeer Friezen – helden van de poldernatie – hoorden vandaag hun strafeis van het OM. Nou. Er zijn mensen, die puppies doodschoppen, met minder straf weggekomen.

Reacties:
https://youtu.be/FN_oI49WvTs

De burgemeester van Dokkum heeft haar stad in gevaar gebracht

Gisteren wandelde ik door Leeuwarden, tijdens de laatste procesdag tegen de mensen die vorig jaar, vlak voor de intocht van Sinterklaas in Dokkum, een snelweg blokkeerden, ten einde actievoerders uit de Randstad buiten het stadje te houden.

Wie zich dezer dagen niet in Friesland begaf zou kunnen denken, op basis van mediaberichtgeving, dat de provinciebewoners in rep en roer zijn, opgefokt door alle schijnwerpers, die momenteel hun kant op staan. Maar daar is niets van waar.

De sfeer was gemoedelijk. Zoals Leeuwarden altijd een plezierige stad is om te vertoeven.

Eén gedachte liet me niet los

In dat kader liet één gedachte me niet los: er is al veel gezegd over de drijfveren en de werkwijze van de antiracisten en de lokale bevolking, die niets te maken wilde hebben met actievoerders, die, ik parafraseer: ‘een kinderfeest kwamen verpesten.’

Maar het meest dubieuze bericht, dat ik de afgelopen week las, gaat eigenlijk over iemand, die nu volledig buiten schot blijft: PvdA burgemeester Waanders van Dokkum.

Zij besloot vorig jaar, ruim voor de intocht, naar Amsterdam af te reizen om de leden van Kick Out Zwarte Piet zo ver te krijgen, dat ze daadwerkelijk in haar stad zouden protesteren, voor het geval daar nog twijfels over bestonden bij hen.

Maar wat totaal niet te begrijpen valt, is, dat ze ook een paar keer heeft gebeld met de NVU, een extreem rechtse club, die niets moet hebben van moslims, joden en alle andere mensen, die niet passen in het straatje van neonazi’s.

Ze wilde deze mensen vragen, of zij óók in Dokkum een demonstratie konden organiseren, zodat alle geluiden in deze cultuurclash gehoord zouden worden.

Kortom: in al haar naïviteit, want ik neem aan, dat het geen boosaardige opzet was, organiseerde ze een mogelijke botsing tussen extremen en wilde ze die zelfs faciliteren.

Ze heeft haar stad en de bewoners in gevaar gebracht

Daarmee heeft ze haar stad en de bewoners in gevaar gebracht. Een burgemeester dient zich niet actief te bemoeien met betogingen op straat. Haar taak bestaat uit het verlenen van vergunningen voor demonstraties, mits die geen invloed hebben op de openbare orde.

Ze koos er voor om de intocht te orkestreren en is daarmee schuldig aan de hoog oplopende sentimenten, waarvan we allemaal getuigen konden zijn. Dit gedrag past niet bij haar ambt. Dáár zou eens een onderzoek naar moeten worden gedaan.

AD, 13-10-18, 06:00

https://www.ad.nl/binnenland/de-burgemeester-van-dokkum-heeft-haar-stad-in-gevaar-gebracht~a0124f1d/

Jenny Douwes haat policorgemeester

https://www.dumpert.nl/mediabase/7289943/7a5833d1/jenny_douwes_haat_policorgemeester.htmljwsource=cl

Dumpert, 1 januari 1970 1:00

https://www.dumpert.nl/mediabase/7289943/7a5833d1/jenny_douwes_haat_policorgemeester.html

Burgemeester Waanders: Veiligheid gaat boven recht op demonstratie

Leeuwarden Courant, 18 november 2017

https://www.lc.nl/friesland/Burgemeester-Waanders-Veiligheid-gaat-boven-recht-op-demonstratie-video-22673246.html

Waanders op protest Dokkum

Leeuwarder Courant, 2 december 2017

https://www.lc.nl/friesland/Video-Reactie-burgemeester-Waanders-op-protest-Dokkum-22713654.html

Burgemeester Waanders van Dokkum verklaart haar handelen

Marga Waanders is burgemeester van Dongeradeel, waar Dokkum onder valt. Zij is de afgelopen maanden door de Friese blokkeerders op het schavot gehesen. Ze zou volgens hen de verschillende groepen hebben ‘uitgenodigd’ om te komen demonstreren tijdens de Sinterklaas intocht. Aan tafel legt ze uit hoe ze heeft gehandeld in de aanloop naar de intocht.

Facebook, 12 oktober 2018

https://www.facebook.com/pauwonline/videos/279589372662759/

Pauw @pauwnl

“Dat is absoluut geen uitnodiging geweest om te gaan demonstreren”, aldus burgemeester @mcmwaanders #Pauw

Twitter, 12 okt. 2018 – 23:21

https://twitter.com/pauwnl/status/1050858993692725248

Burgemeester Dokkum: ‘Ik nodigde niet uit tot Piet demonstraties’

Marga Waanders, de burgemeester van Dokkum, schreef in aanloop naar de Sinterklaas intocht van vorig jaar een mail naar anti Zwarte Piet demonstranten, maar nodigde die niet uit om te komen demonstreren in haar stad, zegt ze vrijdag in Pauw.

https://www.nu.nl/250484/video/burgemeester-dokkum-ik-nodigde-niet-uit-tot-piet-demonstraties.html?jwsource=cl

NU.nl, 13 oktober 2018 07:51

https://www.nu.nl/250484/video/burgemeester-dokkum-ik-nodigde-niet-uit-tot-piet-demonstraties.html

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/natasha-gerson-indrukken-vanuit-het-hinterland-de-beelden-van-de-p-project-wegversperring-bij-de-a7-van-close-bezien-als-platteland-bewoonster-en-als-oude-actievoerster/
https://robscholtemuseum.nl/openbaar-ministerie-waarom-vervolgt-het-om-de-personen-die-a7-blokkeerden-rob-hoogland-ik-ben-het-om-en-wie-ben-jij-omroep-powned-blokkeerfriezen-in-tekenfilm/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image