Openbaar Ministerie – Waarom vervolgt het OM de personen, die A7 blokkeerden? + Rob Hoogland – ’Ik ben het OM en wie ben jij?’ + Omroep PowNed – Blokkeerfriezen in tekenfilm

Waarom vervolgt het OM de personen, die A7 blokkeerden?

Gepubliceerd op 3 okt. 2018

Reacties:
https://youtu.be/uaLvueMJfNE

’Ik ben het OM en wie ben jij?’

Chill hoor van het OM, om in een tekenfilmpje uit te leggen waarom de A7-blokkade, vorig jaar door boze Friezen, van de anti-Zwarte Piet-beweging op weg naar de intocht van de Sint in Dokkum, niet door de beugel kon.

Dat ze er trouwens de tijd voor konden vinden.

Ze hebben het potdorie hartstikke druk daar.

Neem al die gezamenlijke vergaderingen met de politie en de AIVD. Vaak staat dan de honderden fte’s opslurpende aanpak van dood en verderf zaaiende vertegenwoordigers van een bepaalde religie op de agenda. Van dezelfde religie, inderdaad, waarin vrouwen niet alleen worden achtergesteld, maar in de meer fundamentalistische krochten ervan ook genitaal worden verminkt, omdat het genot van die domme broedmachines zoveel mogelijk dient te worden beperkt. En dan moeten de landgenoten, die de gore lef hebben hun vraagtekens bij het als zodanig functioneren van die religie te plaatsen, naar goed hedendaags polderlands gebruik naar de extreemrechtse hoek worden gemanoeuvreerd, bijvoorbeeld in een gewichtig AIVD rapport. De Sigrid Kaagjes onder ons hebben hier nu eenmaal onverwijld de macht gegrepen. Daar zijn heel wat framing trucs voor nodig, dus dat vréét tijd.

Daarom is het bewonderenswaardig dat het OM er toch nog in geslaagd is, dat filmpje aan den volke te tonen.

Tuurlijk, het had beter gekund.

Zelf zou ik, op de melodie van dat lied uit De Luizenmoeder, begonnen zijn met: ’Hallo allemaal / Wat fijn dat je er bent / Ben je voor het eerst hier / Of ben je al bekend? / Stamp met je voeten / Zet je handen in je zij / Ik ben het OM / En wie ben jij?’

De doelgroep bestaat immers uit kleuters, dat kan niet anders. Wie ter verklaring van het proces tegen die A7 blokkeerders, dat volgende week begint, met zo’n kinderachtig filmpje aan durft te komen, heeft domweg geen ander publiek voor ogen, of gaat ervan uit dat ons gemiddeld IQ tussen de 71 en 84 ligt, met andere woorden: dat wij zwakbegaafd zijn.

En waarom niet meteen ook Bert & Ernie ingezet, met name omdat die twee onlangs uit de kast zijn gekomen? Twee vliegen in één klap, want met de LGBTQIAP bevordering kun je natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen.

„Hé, Bert, de vrijheid van meningsuiting is een groot goed.”

„Wat zeg je nou weer, Ernie?”

„De vrijheid van meningsuiting is een groot goed.”

„Ja hoor, Ernie.”

„Maar een verschil van mening geeft je geen vrijbrief om het recht in eigen hand te nemen, Bert.”

„Ik begrijp er niks van, Ernie.”

„Je mag niet iemand de mond snoeren die een andere mening heeft, Bert.”

Voor alle duidelijkheid: die teksten worden dus ook in dat filmpje gebruikt, met uitzondering van: „Weet je wat, Ernie? Ik ga jóu es de mond snoeren!”

Eén ding verbaast mij trouwens wel: waarom zo’n filmpje nooit wordt vertoond als het AFA-tuig weer eens op het punt staat de boel te slopen.

Nou ja, eigenlijk verbaast mij dat ook weer niet.

De Telegraaf, 3 oktober 2018, 19:21

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2634293/ik-ben-het-om-en-wie-ben-jij

Blokkeerfriezen in tekenfilm

Gepubliceerd op 3 okt. 2018
Het Openbaar Ministerie heeft een animatie gemaakt waarin uiteengezet wordt hoe het volgens het Openbaar Ministerie precies zit in de zaak met de Blokkeerfriezen. Het OM wil blijkbaar het volk overtuigen van het eigen gelijk, voordat de rechtszaak überhaupt is begonnen.

Abonneer je op PowNed voor dagelijks verse video’s!

PowNed op Facebook: https://www.fb.com/OmroepPowNed
PowNed op Instagram: http://www.instagram.com/omroeppowned
PowNed op Twitter: http://www.twitter.com/powned

Volg ook de PowNed verslaggevers op Instagram!

Sensi – https://www.instagram.com/sensilowe
Dennis – https://www.instagram.com/dennis_schouten95/
Charlotte – https://www.instagram.com/charlotte.pieters
Nadia – https://www.instagram.com/nadiapalesaa
Mark – https://www.instagram.com/markbaanders
Vera – https://www.instagram.com/veraverzijl

Reacties:
https://youtu.be/X84mhllC088

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/natasha-gerson-indrukken-vanuit-het-hinterland-de-beelden-van-de-p-project-wegversperring-bij-de-a7-van-close-bezien-als-platteland-bewoonster-en-als-oude-actievoerster/