Micha Kat – Lees mee met vluchteling Micha Kat (82): Micha Kat e.a. | De Demmink Doofpot

Dit weekeinde (6 juli 2019) kwam het bericht door, dat Jeffrey Epstein is gearresteerd. Dit is naar mijn weten het eerste moment in de geschiedenis, dat een pedofiel in de kraag is gegrepen uit de categorie politiek | machthebbers | top elite. Een glorieus moment. Qua statuur is Epstein van vergelijkbaar niveau als de voormalig topman van Fortis graaf Maurice Lippens, die door Micha werd exposed – maar Lippens werd niet gearresteerd. De graaf spande een zaak aan tegen Micha wegens ‘smaad‘, die hij dankzij de compleet corrupte Nederlandse Demmink rechters nog (min of meer) wist te winnen ook. Zie deel 26 van deze serie voor het hele verhaal rond Lippens en Fortis: https://robscholtemuseum.nl/micha-kat-lees-mee-met-vluchteling-micha-kat-26-thierry-debels-de-ondergang-van-fortis/.

Wie ook (nog) niet is gearresteerd is Joris Demmink. Het dichtst bij een mogelijke arrestatie kwam het begin 2014 toen het gerechtshof te Arnhem besloot, dat het OM Demmink ‘met voortvarendheid‘ moest vervolgen. “Een raadsheer van het gerechtshof lichtte toe, dat het hof vindt, dat ‘het beschikbare materiaal voldoende aanleiding geeft voor een redelijk vermoeden van schuld voor verkrachting‘” schreef De Volkskrant destijds. Maar in plaats van Demmink te vervolgen, gebeurde precies het tegendeel: alles werd in het werk gezet om de ex topman van Justitie te ‘redden’, waarbij getuigen werden mishandeld, bedreigd en zelfs een van de rechters, die het arrest wezen, werd vermoord, drie jaar na dato. Er is maar een conclusie mogelijk. Demmink zou met zijn val de complete elite van Nederland meetrekken: politiek, rechtspraak, koningshuis, banken – alles en iedereen!

Vier jaar voordat het hof te Arnhem met het spectaculaire arrest kwam, vond in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag de presentatie plaats van het boek De Demmink Doofpot. Op YouTube is er nog steeds een video van te vinden – zie onderaan dit stuk. Het boek was geschreven in opdracht van Chipshol en ik was de voornaamste auteur. Via de website is het boek nog steeds te lezen (https://www.demminkdoofpot.nl/home.html). Onder deze link is mijn bijdrage te vinden onder de titel ‘Demmink rapport onderzoeksjournalist Micha Kat’ (https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/demmink-rapport-onderzoeksjournalist-micha-kat.html). Het boek legt een compleet overtuigende, verwoestende, zaak bloot, waarin geen enkele twijfel meer kan bestaan over de schuld van Demmink. Maar de persconferentie in Nieuwspoort ten spijt – waar nog een redelijke opkomst was – leidde het boek tot geen enkele publiciteit. Het was al gekild nog voordat het van de persen rolde. Frits Wester van RTL toonde het boek op tv en noemde ook mijn naam als Demmink onderzoeker in het actualiteiten programma van Knevel & Van den Brink – kort daarop kreeg hij een zwaar ‘ongeluk’, waardoor hij maanden uit de roulatie was.

Het is nu alweer bijna tien jaar geleden, dat het boek verscheen. Ik was niet alleen de auteur van het belangrijkste hoofdstuk, maar ook degene, die Chipshol in the first place op het spoor had gezet van Joris Demmink. In 2007 begon ik met mijn onderzoek en in 2010 had dit zo veel feiten opgeleverd, dat Chipshol er van overtuigd was geraakt, dat Demmink de grote kwade genius was achter de manipulatie van hun rechtszaken tegen Schiphol. Ik werkte reeds met Chipshol samen vanaf 2002 (in de zaak Westenberg) dus was het snel besloten samen een boek te gaan uitbrengen. Naast mijzelf werden nog twee auteurs aangetrokken – een was afkomstig van Justitie, de ander van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Beiden hadden daar een belangrijke rol gespeeld als klokkenluider. De MSM hebben steeds geschreven, dat ‘Chipshol mij speciaal had aangetrokken en vet betaalde voor het componeren van een boek vol smaad en laster over Joris Demmink‘ – net zo’n smerige leugen als werd opgeschreven over Wim Dankbaar, die het dagboek van Marianne Vaatstra ‘zou hebben gestolen van haar moeder Maaike‘. Het is niet te bevatten tot welke diepten de media bereid zijn af te dalen om de pedofielen te beschermen. Het boek is zo uniek vooral door het aantal bronnen en klokkenluiders, die ons informatie gaven. De namen van Henk Krol en Adèle van der Plas zijn bekend, maar daarnaast zijn er nog vele anderen – ook uit de journalistiek – die ik nog steeds niet wil noemen. Het was een extreem spannend en intensief proces, het schrijven en componeren van het boek. Maar het verbijsterende in de zaak Demmink is nu juist, dat feiten geen enkele rol speelden – Demmink moest en zou onschuldig zijn wat in 2017 leidde tot grote koppen in de kranten, onder meer in NRC Handelsblad – JORIS DEMMINK IS ONSCHULDIG. Onduidelijk is waarom als dat zo zou zijn ik niet ben vervolgd voor smaad en laster, terwijl ik wel 10 maanden onvoorwaardelijke celstraf kreeg voor een opmerking over NOS baas Marcel Gelauff, die aan de zaak Demmink is gerelateerd. Stel je voor: je hebt aan beide kanten buren. De buren links moord je uit, het hele gezin en justitie doet niets. Maar als je met je fiets per ongeluk tegen de auto aanbotst van de buren rechts, wordt je furieus vervolgd wegens vernieling en verdwijn je voor maanden in de cel! Ja mensen, wij doen slechts verslag, zoals we vaak zeggen op ons video kanaal!

Joris Demmink dus niet gearresteerd, zulks in tegenstelling tot Jeffrey Epstein. Wel werd er in 2014 dus een arrest gewezen, dat Demmink moest worden vervolgd. Allerlei trollen en Micha bashers hebben gesteld, dat deze beslissing tot vervolging ‘niet te maken heeft met het werk van Micha, maar uitsluitend het gevolg was van de inspanningen van Adèle van der Plas‘. Opnieuw de pathetische pogingen de naam Micha Kat uit te wissen, als niet bestaand te beschouwen – precies wat we ook zien in de zaak Westenberg. Reeds genoemd is, dat tijdens het ontstaan van het boek nauw met Van der Plas werd samengewerkt en ook de zaak Baybasin er een voorname plaats in inneemt.

Tot slot was er nog een ander zeer vervelend en alarmerend gevolg van het boek. Een van de mede auteurs van Gerrit de Wit, voormalig lid van het OM. Vlak voordat het boek uitkwam werd hij per telefoon met de dood bedreigd door een topman van het OM uit Breda. De bedreiging, die duidelijk tot doel had de Wit te dwingen zijn medewerking aan het boek te doen stoppen, was ‘je kunt beter zes weken met vakantie gaan, anders gebeurt er wat met je‘. Ik kan me nog goed herinneren, dat De Wit dit trillend van de stress vertelde. Jan Poot wilde dit subiet naar buiten brengen, natuurlijk vooral omdat de legitimiteit van het boek ermee in een klap bewezen zou zijn. Er waren toen nog goede contacten tussen mij en journalist Bart Mos van De Telegraaf, we spraken af, dat Mos een artikel over deze doodsbedreiging vanuit het OM zou maken in zijn krant, terwijl Jan Poot het verhaal zou vertellen in een pagina grote advertentie in een dagblad. Die advertentie verscheen. Het stuk van Mos verscheen ook, maar in plaats van op te schrijven, dat de doodsbedreiging was geuit vanuit het OM schreef hij ‘vanuit de onderwereld’. Dit is wat mij betreft een van de absolute dieptepunten uit de Nederlandse journalistiek. Ik belde Mos natuurlijk op, woedend en teleurgesteld, en zei, dat hij als hij zo doorging met ‘journalistiek’ te bedrijven ook wel eens een kogel door zijn kop kon krijgen, net als Gerrit de Wit. Mos ging vervolgens hysterisch rondbellen (onder andere met Adèle van de Plas) en roepen, dat ‘Micha hem met de dood had bedreigd‘. Van der Plas koppelde dat weer bij mij terug en ik stuurde Mos direct een mailtje om hem tot rust te brengen. Desalniettemin deed Mos, tien weken later: hij dacht blijkbaar nog steeds, dat ik met een automatic rifle op hem aan het afstormen was, aangifte bij de politie. Ik werd gearresteerd en vervolgd. Het Hof legde mij zeven dagen gevangenisstraf op, waarbij de meest memorabele overweging was, dat de ‘excuus email geen rol mocht spelen, omdat de bedreiging reeds was geuit‘. Opnieuw een vergelijking: stel je voor, dat ik de portemonnee afpak van Rob Scholte – om maar iemand te noemen. De volgende dag geef ik hem terug zonder dat er een cent uit is verdwenen. Goed, de actie kan de strengste toets van de wet wellicht niet doorstaan, maar hoe opportuun is het voor het OM mij furieus te gaan vervolgens wegens ‘diefstal’? De hoge raad weigerde de zaak te behandelen.

Eric Donk – JDTV: Boekpresentatie De Demmink Doofpot (1)

Gepubliceerd op 5 jun. 2010

Lees meer op:
http://jdtvnieuwsbullet.blogspot.nl/

Meer zien? Abonneer jezelf op ons nieuwe youtubekanaal
https://www.youtube.com/user/JDTVHQ

Volg ons op Twitter
https://twitter.com/JDTVproducties

Bezoek het blog
https://www.jdtv.nl

Wil je JDTV helpen om onafhankelijke media te blijven maken?
Doneer: NL29RABO0108201481

Reacties:
https://youtu.be/0ekhdjlerg8

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micha+Kat
https://mijnlevenin100boeken.com/
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joris+Demmink
https://robscholtemuseum.nl/?s=Demmink+Doofpot
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jeffrey+Epstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frits+Wester
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wim+Dankbaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marianne+Vaatstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henk+Krol
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ad%C3%A8le+van+der+Plas
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcel+Gelauff
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerrit+de+Wit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eric+Donk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Poot
https://robscholtemuseum.nl/?s=Chipshol

10 Comments

 1. Micha, nu nog even niet de portemonnee van Rob Scholte afpakken. Volkomen leeg! Binnenkort zit er tien miljoen in.

  Dit soort reacties krijg je nou altijd op de stukken van Micha. Wat hij schrijft is onvoorstelbaar maar blijkt steeds meer waar…. En niemand die wat doet (muv het door de stront trekken van de brenger van het slechte nieuws).

 2. ERNSTIGE WAARSCHUWING AAN ALLE MICHA BASHERS: EVEN NIET NU, WANT IK ONTPLOF!!!!

  Named in Epstein’s little black book:

  Alec Baldwin
  David Blaine
  Jimmy Buffett
  Charlie Rose
  Mike Wallace
  Barbara Walters
  Ehud Barak
  Tony Blair
  David Koch
  John Gutfreund
  Bill Richardson
  Bill Clinton
  Donald Trump
  This will be an epic shitshow

  https://www.zerohedge.com/news/2019-07-08/shtf-lets-revisit-jeffrey-epsteins-little-black-book

 3. Hans Jansen 9 juli 2019 op 09:18

  Ook Epstein is gearresteerd zonder dat Kat daar iets mee te maken heeft gehad. Maar dat maakt voor Kat niet uit, die heeft al weer een excuus om vooral de nadruk te leggen op de seksuele details die op allerlei ‘alternatieve media’ (lees: sites zonder enige kritische houding ten opzichte van het eigen handelen) worden vermeld. Want dat is Kats core business: schrijven en praten over expliciete seksuele handelingen die *anderen* altijd gepleegd zouden hebben. Die beschrijvingen komen in vrijwel iedere publicatie van Kat aan bod, blijkbaar houdt het hem de hele dag bezig. En het maakt niet uit of er iets van geverifieerd is, zolang Kat er maar iets over kan schrijven.

  Kat verbleef zelf maandenlang in pedoparadijzen in zuidoost-Azië, waar ontucht met kinderen op iedere straathoek te koop is. Je kunt de pedofielen er letterlijk van de straten sleuren. Maar al die jaren dat Kat daar kwam, heeft hij nooit ook maar één pedofiel voor z’n lens gehad. In eerste instantie kwam Kat er vanwege een vriendin die daar werkzaam was. Maar toen die relatie uit ging, bleef Kat er frequent heen reizen, zonder duidelijk doel. Dat is voor ieder weldenkend mens verdacht, behalve voor mannen zoals Dick Berts. Die gelooft heilig in de onschuld en goede intenties van Kat, ook nu is gebleken dat Kat kinderporno op zijn site had staan (zie https://chrisklomp.nl/de-kinderporno-van-micha-kat/).

  Wat denk je, Dick? Is er rook? Is er vuur? Heeft Kat de schijn tegen? Of is Kat de onschuld zelve, heeft hij daadwerkelijk het allerbeste met jonge kinderen voor en zijn al die gedachtes over aan stukken gescheurde baby’s, verkrachte peuters en kinderen die met pijlen uit bomen worden geschoten gewoon allemaal journalistiek verantwoord?

 4. De discussie aangaan met gewetenloze en/of hersenloze mensen is eigenlijk niet zo’n zinvolle bezigheid. “Ook Epstein is gearresteerd zonder dat Kat daar iets mee te maken heeft gehad”. Als er nou iemand op de wereld rondloopt die zijn hele leven gevochten heeft tegen de pedofielenbende die de wereld regeert, dan is het Kat wel. Desondanks wordt er inderdaad wel eens iemand opgepakt zonder dat Kat daar rechtstreeks de hand in heeft gehad. Wat een ‘argumentatie’. En Chris Klomp is als bron nog minder betrouwbaar dan Jozef Goebbels. Hier laat ik het bij, dit is volstrekt zinloos.

 5. Om toch nog met iets positiefs af te sluiten, ik ben wel blij dat deze reacties niet van Jan Jansen zijn, maar van ‘Hans’ Jansen.

 6. Benieuwd naar de IP-gegevens van ‘Hans Jansen’.

 7. pierre schreuder 9 juli 2019 op 16:00

  Micha Kat de beste journalist die Nederland heeft, die de waarheid spreekt en daarom door de NVJ wordt tegen gewerkt, omdat die anderen allemaal broodschrijvers zijn en laf. Hoe eerder jij in het torentje zit hoe sneller het na de schoonmaak op allerlei gebied met Nederland beter zal gaan, want deze weg die wij nu gaan is doodlopend!

 8. Aan de opdrachtgevers van de Janssen en Jansen’s; Voor deze site zijn slimmere trollen nodig. Kost wat meer, maar dan heb je ook wat.

  • Hans Jansen 10 juli 2019 op 14:07

   Is dat je enige kunstje, Dick?

   Kat mocht wel willen dat er ‘betaalde oppositie’ was die op zijn berichten reageerde. In werkelijkheid is er maar één instantie die zich laat betalen om zich met Kat bezig te houden: justitie. Die zijn hard bezig met een internationaal arrestatiebevel. Maar dat heeft Kat natuurlijk niet aan zichzelf te danken, het is allemaal de schuld van Demmink, Wabeke, Rutte en Chris Klomp. Verder komt hij niet meer.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.