Micha Kat – Lees mee met vluchteling Micha Kat (26): Thierry Debels | De ondergang van Fortis

Er is slechts een moment in mijn leven, dat ik dacht dat mijn laatste uur geslagen had. Ik ben in de loop van mijn journalistieke carriere door tientallen mensen en partijen gedagvaard, waaronder de machtigste van Nederland tot en met het Koninklijk Huis aan toe maar toen ik tien jaar geleden voor de rechter werd gesleept door Fortis NV, Fortis SA (de Belgische tak) en bestuursvoorzitter Maurice Lippens kreeg ik het werkelijk te kwaad. De advocaat van deze partijen Fortis was op dat moment de elfde bank van de wereld was Joris van Manen van De Brauw Blackstone Westbroek, het kantoor, dat ook Joris Demmink bijstaat. Een complicerende omstandigheid was, dat ik op dat moment in Thailand zat. Het ging allemaal om een serie publicaties op mijn website, waarin ik Lippens beschuldigde van sado kindermisbruik. Mijn bron waren enkele CD roms, die mij vanuit Belgie waren toegespeeld met daarop het volledige Dutroux dossier. Ik weet nog, dat ik deze CD’s maanden had laten liggen: ik durfde er niet aan. Mijn bron had natuurlijk al een tipje van de sluier opgelicht en dat was zo afschuwelijk, dat ik dezelfde reactie vertoonde als ‘gewone‘ burgers, die met dit soort monsterlijkheden worden geconfronteerd: ogen en oren dicht. Make no mistake: het ging hier om officiële stukken van de politie en verklaringen van getuigen (zoals de beroemde Regina Louf) onder ede! Ik was ook te bang allerlei horror info tegen te komen over het Koninklijk Huis. Er werden zaken in beschreven als het jagen op naakte kinderen vanuit kastelen in de Ardennen en hoe deze kinderen als ze gillend van angst in bomen klommen met pijl en boog naar beneden werden geschoten. De meest hallucinerende martelingen, waarbij jonge vrouwen met ijzeren spiesen werden doorstoken. Dat werk. Uiteindelijk heb ik de CD’s toch bekeken en besloten uit alle namen van deelnemers aan deze ‘feesten‘ er een uit te lichten: Maurice Lippens, de topman van Fortis, de bank van het Dutroux netwerk. Dit was een duidelijke strategische keuze, want ik deed dat in de wetenschap, dat Fortis op omvallen stond. Dat maakte Lippens bij uitstek kwetsbaar. Met andere woorden: als Fortis er op dat moment ijzersterk voor zou hebben gestaan, was ik nooit begonnen over de linken tussen Maurice Lippens en de groep Dutroux.

Deze approach zou in deze affaire mijn redding worden, want het is nooit tot een proces of een zitting gekomen: Fortis ging down. Lippens verdween als sneeuw voor de zon. Later hoorde ik van een jurist, die bij Fortis werkte en die ik tegenkwam op een reünie van het studentencorps, dat hij was gevlucht naar Zwitserland. Ik zal dat moment nooit vergeten: de brave borst vloog tegen het plafond van angst hier überhaupt over te spreken. Het verhaal van Fortis is zonder enige twijfel het meest smerige, krankzinnige, criminele en groteske verhaal uit de wereldwijde corporate geschiedenis: een bank volledig gerund door megalomane pedofielen. Overigens wat het niet alleen op Lippens, dat ik mijn pijlen richtte, maar ook (zij het in veel mindere mate) op zijn collega topman Etienne Davignon, tevens topman bij Bilderberg. Later heb ik ergens opgepakt, dat de extreme wreedheden van de pedo criminaliteit van de Belgische elite terug gaan tot de kolonisering van Congo en dat zaken als het jagen op kinderen en het met ijzeren staven doorsteken van vrouwen daar is ‘uitgevonden‘ door de Belgische bezetter met de autochtone bevolking als slachtoffer. Natuurlijk deden er ook vele Nederlanders mee aan de ‘feesten‘ van de Fortis top, zoals die werden beschreven op de CD roms.

Jeremy Deschamps – Fortis aandeelhoudersvergadering

Gepubliceerd op 2 sep. 2012

Aandeelhouders vergadering Fortis – 2008
Bron NOS Jaaroverzicht 2008

Reacties:
https://youtu.be/9IS8FKTr934

Al deze zaken komen natuurlijk niet aan de orde in het boek De Ondergang van Fortis van de Belgische bedrijfseconoom Thierry Debels (2009). De relaties tussen Fortis en de groep Dutroux waren totaal taboe. Ook over mijn confrontatie met Lippens verscheen geen enkel artikel in een MSM medium. Wel publiceerden enkele websites erover, waardoor het nageslacht tot op de dag van vandaag kennis kan nemen van de meest dreigende juridische aanval uit mijn carrière. De meeste van deze sites, zoals Leugens.nl zaten op sadistische wijze te wachten op het moment, dat Micha Kat door de peperdure Fortis advocaten aan stukken zou worden gereten collegialiteit binnen het Nederlandse journaille geldt alleen binnen de corrupte MSM. Er was op een gegeven moment wel een zitting gepland, in Amsterdam, waar ik natuurlijk niet kwam opdagen, maar dat verstek werd later ‘gezuiverd‘ als ik me niet vergis. Hierdoor ontstond uitstel en won ik tijd, waardoor er onderhandelingen kwamen en de procedure verdween. Mijn advocaat was Fulco Blokhuis, de grootste lafbek in de Nederlandse advocatuur, die uitsluitend liep te huilen van angst voor wat er aan zat te komen: de totale vernietiging van Micha Kat en zijn nageslacht tot de zesde generatie aan toe. Ik herinner me nog tal van telefoontjes met Blokhuis in Thailand, dat ik dit en dat en zus en zo moest verwijderen van mijn site. Totale hysterie. Ik had toen vaak geen laptop bij me en moest in Bangkok door de stromende regen op zoek naar een internet café, waar ik dan bepaalde zinnen uit stukken over Lippens weghaalde. Uiteindelijk heb ik een rectificatie geplaatst en meerdere stukken verwijderd. Het kamp van Lippens eiste ook een compleet verbod van de rechter ooit nog over Lippens te publiceren. Dat is er niet gekomen. Er volgden bepaalde ‘onderhandelingen,’ die leidden tot een ‘vaststellingsovereenkomst,’ waarin was vastgelegd, dat ik komende stukken over Lippens zou moeten voorleggen aan een ‘commissie van wijze mannen‘. Volgens mij is dit een absoluut unicum in de Nederlandse journalistiek. Als je nu naar het artikel over mij gaat op Wikipedia zie je nog een noot met een link naar deze ‘vaststellingsovereenkomst‘, maar als je daarop klikt krijg je de tekst te zien: The document vaststellingsovereenkomst1 [1has been deleted. Ik presenteerde dit resultaat op mijn site natuurlijk als een enorme overwinning! Uiteindelijk heeft de affaire Lippens mij geen enkele schade berokkend. Fortis behoort thans tot de geschiedenis.

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micha+Kat

1 Comment

  1. Maurice Lippens heeft voor miljoenen en miljoenen euro’s aan vastgoed en leeft een zeer luxe leven. Micha Kat kijkt door bedreigingen, valse bommeldingen, laster, smaad en vernieling tegen maanden celstraf aan en is gevlucht naar het buitenland om aan zijn verantwoordelijkheden te ontkomen. Hij leeft in een uiterst armoedig leven in budgethostels in Ierland. Dat zijn de feiten.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.