Matthijs Sorgdrager – RIVM WAARSCHUWING: Tom Zwitser uit Groningen verspreidt nep nieuws met Corona Virus video’s + Blue Tiger Studio – Corona Virus panel met Erik van Goor

De door DvhN vervaardigde ondertiteling Men wil hier 200.000 doden” op een vage afbeelding van het Blue Tiger Studio YouTube kanaal (foto DvhN)

RIVM: Groningse YouTubeer verspreidt nep nieuws met Corona Virus video’s

De overheid is uit op 200.000 Corona Virus doden, stelt de Groningse YouTube‘er Tom Zwitser in een video op zijn YouTube kanaal.Onzin en nep nieuws’ oordeelt het RIVM. Ook wetenschapper Alexander Pleijter oordeelt fel: “Absurd. Ik sloeg steil achterover.”

Zwitser publiceerde de video op 17 maart op het kanaal Blue Tiger Studio. Het kanaal is een vrijplaats voor afwijkende meningen. Zo fronst in een andere uitzending niemand zijn wenkbrauwen als het klimaatbeleid vergeleken wordt met Adolf Hitlers drang naar Lebensraum. De video ‘Corona Virus Journaal, 17 maart 2020’ (https://robscholtemuseum.nl/BlueTigerStudioCoronaVirus-Journaal-17-maart-2020-mirjam-nutbeij-bericht-uit-italie-de-telegraaf-kerken-in-italie%cc%88-vol-met-lijkkisten/) was vrijdag ruim 12.000 keer bekeken.

Overheid gebruikt Corona Virus om van zorg patiënten af te komen

In de video zegt Zwitser, dat de overheid uit is op zoveel mogelijk chaos. Daarbij maakt ze dankbaar gebruik van het Corona Virus. ”Het Corona Virus is wel een hele uitstekende reden om het MKB nog verder kapot te laten gaan, maar ook om van oude, dure zorg patiënten af te komen, om de farmaceutische industrie aan een flinke duit te helpen.

In de video pleit Zwitser voor een totale “lockdown”: een situatie, waarbij iedereen binnen moet blijven om op die manier de verspreiding van het Corona Virus af te remmen. Door dat niet te doen worden veel mensen ziek en ontstaat een crisis situatie. En, stelt Zwitser, “crisis maakt de macht van de overheid groter”.

Bovendien zou het de overheid goed uitkomen als de boeren hard getroffen worden door de crisis. “De loopjongens van de marktpartijen in de Tweede Kamer, D66’er Tjeerd de Groot en Jesse Klaver van GroenLinks, die zullen natuurlijk staan te juichen, wanneer na de Corona Virus crisis nog eens de helft van de boeren failliet blijkt te zijn door het niet ophalen van de melk of niet geleverde diervoeding.

Reactie RIVM en de wetenschap

Volstrekte onzin, oordeelt Coen Berends, woordvoerder bij het RIVM. “Hij zegt, dat de overheid een verborgen agenda heeft. Daar is absoluut geen sprake van. Ik schaar dit onder nep nieuws. Het RIVM probeert juist duidelijkheid te scheppen. Ik en mijn collega’s werken dag en nacht om Nederland te beschermen voor het Corona Virus.

Dit zijn absurde beweringen”, stelt ook Alexander Pleijter. Hij werkt bij de Universiteit van Leiden en is expert in online journalistiek en fact checking. “Ik viel steil achterover, toen ik het zag. Hij doet, alsof de overheid de Corona Virus crisis aangrijpt om van alles voor elkaar te krijgen, maar heeft daar volstrekt geen bewijzen voor.

Desalniettemin overtuigt hij genoeg mensen, ziet Pleijter. ,”Als je naar de reacties onder de video kijkt, lees je dat hij mensen overtuigt.” Pleijter ziet wel meer YouTube‘ers, die inspelen op de Corona Virus crisis. “Robert Jensen (voormalig TV presentator, redactie) maakt daar ook video’s over, die zijn misschien net zo waanzinnig.

Wie is deze YouTube‘er?

De video’s van Zwitser worden goed bekeken. Zijn kanaal op YouTube heeft ruim 8.000 abonnees. Een andere video over het Corona Virus werd bijna 60.000 keer bekeken.

Corona Virus is het nieuwste thema van het kanaal, dat zich met name richt op de activistische tak van de boerenbeweging. Zo vertelt Zwitser in een andere video, dat Nederland wordt geregeerd door een kleine groep bankiers, ambtenaren en milieuactivisten. “In dit stalinistische rot land is, net als de landen om ons heen, een elite aan de macht gekomen, die alles één kant uit stuurt.Zij hebben één doel: ontboeren. “Gaan we in verzet of niet?

Even later roept hij de boeren op om de CEO’s van grote bedrijven op te zoeken. “Bel aan, vraag hun vrouwen hoe leuk zij het vinden wat hun mannen doen. Loop met ze mee naar de supermarkt, vraag waarom hun huwelijk, inkomen en gezin zo lekker gaat, terwijl dat van jullie uit elkaar geschoten wordt.

Klimazi’s noem ik ze

In een andere video van Blue Tiger Studio vergelijkt de Fries Rypke Zeilmaker de klimaatbeweging met de nazi’s. “Klimazi’s noem ik ze”. CO2 reductie stelt hij gelijk aan Hitlers drang naar Lebensraum . “Alles wat U doet is energie. Uw energiegebruik moet gehalveerd worden. Oftewel: U moet gehalveerd worden.” Tom Zwitser glimlacht en knikt begrijpend. Zeilmaker werd onlangs opgepakt, omdat hij op zijn weblog een Friese ambtenaar zou hebben bedreigd.

Dagblad van het Noorden heeft geprobeerd via email en Twitter in contact te komen met Zwitser. Hier kwam echter geen reactie op.

Pleijter en Blue Tiger Studio

Alexander Pleijter kent Tom Zwitser al langer. In maart 2018 gaf Zwitser het boek Nepnieuwsexplosie uit. Pleijter en zijn collega Peter Burger schreven hier ook een hoofdstuk in. “Dat hadden we nooit moeten doen”, zegt Pleijter achteraf. “Ons was verteld, dat er gerenommeerde wetenschappers en journalisten aan meewerkten. Dat bleek niet het geval. We hebben ook geen onderzoek gedaan naar de uitgever, dat was onze fout.”

In het boek komen omstreden journalisten als Arnold Karskens aan het woord. Karskens probeerde onlangs de NOS aan te klagen, omdat die zich, volgens hem schuldig zou maken aan antisemitisme.

Dagblad van het Noorden, 22 maart 2020, 08:14

https://vernieuwd.DvhN.nl/Groningen/RIVM-waarschuwt-YouTuber-TomZwitser-uit-Groningen-verspreidt-nepnieuws-met-CoronaVirus-video%E2%80%99s-25484091.html

Corona Virus panel met Erik van Goor over onder andere de nieuwe persconferentie van vier (!) ministers

Gepubliceerd op 24 mrt. 2020

LET OP
Bij vlagen slecht geluid, maar wel verstaanbaar. Onze excuses. Deze krijgt U van ons gratis! ;-)

En over tal van andere onderwerpen, zoals over het door Dagblad van het Noorden uit zijn verband gerukt filmpje over de groepsimmuniteit van Mark Rutte en bijbehorend mogelijk sterftecijfer.
En over de vraag ‘Wat is nou echt wíllen?
Noordelijke ziekenhuizen met hun motie van wantrouwen in RIVM en Rutte.

Reacties
https://youtu.be/rSa8cAxEmaE

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tom+Zwitser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Blue+Tiger+Studio
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Adolf+Hitler
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lebensraum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lockdown
https://robscholtemuseum.nl/?s=farmaceutische+industrie
https://robscholtemuseum.nl/?s=macht+overheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tjeerd+de+Groot
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jesse+Klaver
https://robscholtemuseum.nl/?s=boeren
https://robscholtemuseum.nl/?s=RIVM
https://robscholtemuseum.nl/?s=Coen+Berends
https://robscholtemuseum.nl/?s=verborgen+agenda
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alexander+Pleijter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robert+Jensen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joseph+Stalin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rypke+Zeilmaker
https://robscholtemuseum.nl/?s=CO2
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arnold+Karsken
https://robscholtemuseum.nl/?s=NOS
https://robscholtemuseum.nl/?s=antisemitisme
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mark+Rutte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Erik+van+Goor