L.O.S. Den Helder – Ontwerp nieuw logo kost 34.250 euro

Wethouder Remco Duijnker meldde eerder deze maand nog in het LOS programma “De week op zaterdag”, dat de totale kosten van de invoering van de nieuwe gemeentelijke huisstijl niet meer bedroegen dan zo’n 33.000 tot 36.000 euro. Dat vonden de presentatoren niet echt geloofwaardig en dat blijkt nu te kloppen. Op vragen van de fractie van GemeenteBelangen meldt het college nu, dat alleen ontwerp en ontwikkeling 34.250 euro bedroegen.

Dit bedrag wordt gedekt door het communicatiebudget van de gemeente. “Zaken, die vervangen worden, vallen onder de reguliere bedrijfskosten”, laat het college weten. Dan gaat het dus om kleding, koffiekopjes, pennen, et cetera. In DWOZ werd nog gemeld, dat genoemde bedrag inclusief dit alles was, maar de wethouder bleek dus iets te positief gestemd over de totale kosten.

GemeenteBelangen vroeg ook waarom in een periode, waarin bezuinigd moet worden, er toch voor gekozen is de invoering van de nieuwe huisstijl te laten prevaleren ten opzichte van de bezuinigingen op verschillende organisaties en het Sociaal Domein? Het college antwoordt: “Er gebeuren mooie dingen in Den Helder. Een goede huisstijl benadrukt onze communicatie daarover. Positieve aandacht voor Den Helder helpt het college zijn doelstellingen, zoals het aantrekken van bedrijvigheid en een rol voor de stad in de komende energietransitie, waar te maken.”

Het huidige logo dateert van 1996 en de huisstijl stamt uit 2002. “Den Helder is inmiddels zichtbaar veranderd. De stad is mooier en sterker en straalt zelfvertrouwen uit. Ook de organisatie heeft zich verder ontwikkeld.” Het besluit een nieuwe huisstijl in te voeren werd overigens door het vorige college genomen, op 23 februari 2016.

L.O.S. Den Helder, 20 december 2018

https://losdenhelder.nl/ontwerp-nieuw-logo-kost-34-250-euro/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/ronald-boutkan-gemeente-komt-met-compleet-nieuwe-huisstijl-delano-weltevreden-het-nieuwe-gemeentelogo-redactie-dha-de-nieuwe-huisstijl-van-de-gemeente/
https://robscholtemuseum.nl/los-den-helder-kosten-nieuwe-huisstijl-gemeente-verdedigbaar/